Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ρέθυμνο: Πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό απόρων και ανασφάλιστων παιδιών και εφήβων

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκινάει προσπάθεια με στόχο... την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων, απόρων και ανασφαλίστων, ώστε να επιτευχθεί ο δωρεάν εμβολιασμό τους.

Ήδη αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο της υγείας και την αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή διαμορφώνουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει σε πληθυσμούς των απόρων και ανασφαλίστων παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στο Ρέθυμνο καθώς και αυτών που δεν είναι σε θέση να έχουν υγειονομική περίθαλψη.

Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια θα έχουν οι κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο σπίτι, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ των δήμων του νομού Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ανωγείων και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων. Αίθουσες των σχολείων φιλοξενούν οδοντιάτρους οι οποίοι εξετάζουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τόσο την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή τους όσο και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών του ορεινού χωριού του Ψηλορείτη.

Βρέθηκε πτώμα στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου!

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στις τουαλέτες των ΚΤΕΛ Ηρακλείου, όπως αναφέρει το prismanews.gr

 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια ή σε εγκληματική πράξη.

Άγριο ξύλο μεταξύ αστυνομικών στο Ηράκλειο

 Σκηνές..απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όταν μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ δύο ..συναδέλφων εξελίχθηκε σε άγρο καυγά.

Οι πληροφορίες του Cretalive ,αναφέρουν ότι οι δύο αστυνομικοί , σε ανύποπτο χρόνια διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αφορμή, και όχι πάντως για υπηρεσιακούς λόγους και η συνέχεια πήρε άσχημη τροπή. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη ώσπου δεν άργησε να ξεκινήσει ο καυγάς , με χτυπήματα εκατέρωθεν.

Οι συνάδελφοι τους , που δεν πίστευαν στα μάτια τους έσπευσαν να τους χωρίσουν και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στα πλευρά.

Το επεισόδιο δημιουργεί προβληματισμό , με δεδομένη την έντονη συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας . Σίγουρα ένα τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί , όταν μαλιστα σημειώνεται εντός Αστυνομικού Μεγάρου και αποδυναμώνει τα επιχειρήματα της ΕΛ.ΑΣ για το πώς πρέπει να αντιδρούν απλοί πολίτες σε ανάλογες καταστάσεις

Εγκαινιάστηκε η Κινητή Μονάδα Υγείας του δήμου Μινώα Πεδιάδας

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας κάνοντας πράξη την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στους δημότες της εγκαινίασε σήμερα... μια νέα δομή στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας: την Κινητή Μονάδα Πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας επισκέπτεται όλα τα τοπικά διαμερίσματα και τους οικισμούς, διενεργώντας δωρεάν εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν και ενημερώνοντάς τους γύρω από θέματα πρόληψης για την καλύτερη προάσπιση της υγείας τους. Πρόκειται για μια ακόμα προγραμματική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας που μετουσιώθηκε σε έργο, δίνοντας υπόσταση στην έννοια της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιηθήκαν σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Στρατάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των συμβουλίων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, σωματείων και πλήθος κόσμου.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Καλογεράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Με το σύνθημα «ΑξίΖΩ» και βασιζόμενη στο τρίπτυχο «Πληροφόρηση – Πρόληψη – Προστασία» η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας προχώρησε στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και με γνώμονα ότι η παροχή φροντίδας υγείας πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Έτσι η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στελεχωμένη με το κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό επισκέπτεται όλα τα χωριά του Δήμου, διενεργώντας εξετάσεις στους κατοίκους και ενημερώνοντάς τους γύρω από θέματα υγείας.

Η δράση της Μονάδας δίνει μια αναπτυξιακή προοπτική στις παρεχόμενες ιατρικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις δύο κεντρικές μονάδες ιατρικής φροντίδας του Δήμου μας, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου παρέχει εκπαιδευτικό έργο πάνω σε θέματα βασικών αρχών αγωγής υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Στη μέχρι τώρα λειτουργία της Κινητής Μονάδας Πρόληψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχουν ήδη εξεταστεί 1700 άτομα στους οικισμούς και τα σχολεία του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, στους 4 μήνες λειτουργίας της Μονάδας, έχουν εξεταστεί 800 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, καθώς και 900 δημότες στα χωριά της ευρύτερης περιοχής μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συνέδραμαν για να γίνει πράξη η δημιουργία της Μονάδας, τα υπηρεσιακά στελέχη για τη μέχρι τώρα λειτουργία της, καθώς και τους Διευθυντές και το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου για την ουσιαστική συνεργασία τους».

Επιπλέον, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο υπεύθυνος συντονισμού της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Υγείας, κ. Αντώνης Χρονάκης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας, Ιατρός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς, τη φιλοσοφία ίδρυσης και τις δράσεις της Μονάδας.

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, τόσο σε αυτούς που έχουν, όσο και σε αυτούς που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν παθολογικά ή διάφορα άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα υγείας. Στον υγιή πληθυσμό προωθούνται προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης. Το προσωπικό της Μονάδας Υγείας του Δήμου διατηρεί αρχεία με το ιατρικό ιστορικό των πολιτών που υποβάλλονται σε εξετάσεις με σκοπό τη συνεχή παρακολούθησή τους.

Στην πρώτη φάση των περιοδειών της Μονάδας πραγματοποιούνται ηλεκτροκαρδιογραφήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση δείκτη μάζας σώματος (μέτρηση ύψους και βάρους), μέτρηση σακχάρου και μέτρηση SO2 (κορεσμού οξυγόνου) σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, λαμβάνεται οικογενειακό, ατομικό και κλινικό ιστορικό από κάθε εξεταζόμενο, προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για την παρακολούθησή του. Όλες οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν στα πλαίσια του προγράμματος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμόρφωσε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα περιοδειών της Κινητής Μονάδας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, απλά καλώντας την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο τηλέφωνο 28910 23235. Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργούνται στους δημότες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας συνεργάζεται με τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου.

Μιχελογιαννάκης: «Δίκαιος ο αγώνας των Λασηθιωτών.»


«Είναι πραγματικά άδικη, ανήθικη και επικίνδυνη, για τον κοινωνικό ιστό του Λασιθίου, η πολιτική της εσωτερικής τρόικας. Δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων προσπαθεί να αποτελειώσει την υγεία, μη ακούγοντας τις φωνές για την αναγκαία διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομείων σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Η αποψίλωση υπηρεσιών είναι τόσο εγκληματική όσο και οι παραλογισμοί του σχεδίου ¨Αθηνά¨. Το απομονωμένο Λασίθι αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης, ιδίως σε μια τέτοια κρίση που κάθε διατάραξη κοινωνικής συνοχής μπορεί να αποβεί μοιραία.»

«Μπλόκα» της τροχαίας στο Ηράκλειο για Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων


Μπορεί τον τελευταίο καιρό οι έλεγχοι της τροχαίας για τις κάρτες καυσερίων να είχαν ατονήσει αλλά πλέον οι οδηγοί πρέπει να ανανεώσουν τις ξεχασμένες κάρτες γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα και οι έλεγχοι είναι τακτικοί.

Ήδη μέσα στη εβδομάδα στήθηκαν κάποια «μπλόκα», όπως στην παλιά εθνική στο ύψος του Καρτερού αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης. Το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 170 ευρώ για τους οδηγούς Ι.Χ επιβατικών ενώ αυξάνεται για τις μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων (φορτηγά, λεωφορεία κλπ).

Η παγίδα

Πολλοί οδηγοί έχουν συνδέσει την ανανέωση της κάρτας καυσαερίων με τον έλεγχο ΚΤΕΟ. Η διαφορά τους είναι ότι η κάρτα διαρκεί για ένα χρόνο και το δελτίο ΚΤΕΟ για δύο. Έτσι αμελούν την ανανέωση της κάρτας καυσαερίων και κινδυνεύουν με πρόστιμο. Στα βαρέα οχήματα τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα είναι 6 μήνες και ένας χρόνος.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση ΚΕΚ (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων) εκτός από τα ΚΤΕΟ γίνεται και σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία αυτοκινήτων με μέσο κόστος 10 ευρώ.

http://www.creteplus.gr

Ηράκλειο: Τον σκότωσαν με τσεκούρι


Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο με έναν νεαρό άνδρα , οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο Ελληνικής υπηκοότητας, άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος πιθανότατα από ... τσεκούρι στα Νταμάρια στις Πατέλλες ενώ λίγο αργότερα κατέληξε!

Άγνωστο πως, ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε λιπόθυμος στην περιοχή και συγκεκριμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα μέσα στα Νταμάρια ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο άτυχος άνδρας δεν άντεξε όμως και υπέκυψε στα τραύματά του.

Τώρα, οι αρχές "χτενίζουν" την περιοχή για τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Για εγκληματική ενέργεια έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Μ. Καραμαλάκης,  ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάγεται από την Ιεράπετρα και ζούσε στο χώρο αυτό από τη μέρα που χώρισε με τη γυναίκα του.

Ηράκλειο: Χτύπησαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν

Έναν 75χρονο άνδρα που ζούσε μόνος του σε φτωχόσπιτο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, λήστεψαν δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι.

Μάλιστα, όπως γράφει το flashnews.gr οι ληστές δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον άτυχο ηλικιωμένο για να του πάρουν μόλις 185 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη χθες νωρίς το πρωί, όταν οι δύο κουκουλοφόροι - που προφανώς γνώριζαν πως ο 75χρονος ζούσε μόνος του - περίμεναν στην αυλή και μόλις βγήκε έξω τον έσπρωξαν μέσα και με φωνές του ζήτησαν τα λεφτά του.

Ενώ ο ένας απο τους ληστές τον απειλούσε με όπλο, ο 75χρονος δεν δίστασε να τους τραβήξει τις κουκούλες και να τις βγάλει μέχρι που ο άλλος τον χτύπησε και τον ακινητοποίησε.

Στην συνέχεια οι ληστές πήραν τα 185 ευρώ του γέροντα και έφυγαν.

Ο άτυχος ηλικιωμένος, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και έτσι βγήκε έξω και κάλεσε σε βοήθεια, ενώ στο σπίτι του πήγαν αστυνομικοί και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

Έληξε η κατάληψη των γραφείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Αργά χθες το βράδυ έληξε, μετά από τρεις ημέρες, η κατάληψη των γραφείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης από κατοίκους και φορείς του Λασιθίου, που ζητούσαν να σταματήσει η υποβάθμιση του νομού τους.

Η λήξη της κατάληψης αποφασίσθηκε από τις επιτροπές αγώνα των Λασιθιωτών μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Αντώνη Γρηγοράκη, για το αυτοδιοίκητο των νοσοκομείων της Σητείας και της Ιεράπετρας, τις δεσμεύσεις του γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργου Δεικτάκη καθώς και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα αιτήματα τους.

Ένοχος για υπεξαίρεση ο πρώην νομάρχης Λασιθίου

Το δρόμο για την φυλακή, με αφορμή την υπόθεση διπλής υπεξαίρεσης πήρε ο πρώην (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) Νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου ο οποίος στην συνέχεια κατείχε και διοιητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" που υπογράφει η δημοσιογράφος Ευαγγελία Καρεκλάκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι διέπραξε τα σοβαρότατα αδικήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το έλλειμμα προκλήθηκε σε παρελθόντα χρόνο.

-Η πρώτη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την χρονική περίοδο από 1 Φεβρουαρίου 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Στο επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε την ιδιότητα του προϊσταμένου του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης φέρεται ότι αντί να καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της Περιφέρειας, ιδιοποιήθηκε τα επιμέρους ποσά που αθροιστικά ανέρχονταν σε 196.302 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο κατηγορούμενος ήταν ο μόνος αρμόδιος να αναλαμβάνει από την Α’ ΔΟΥ, στην αρχή κάθε μήνα, τα ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων προς το ΙΚΑ και άλλα ταμεία και στην συνέχεια να καταθέτει τα ποσά των εισφορών σε ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί από την Περιφέρεια σε συγκεκριμένη τράπεζα.

-Η δεύτερη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την περίοδο που ως υπόλογος του έργου κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και προκειμένου- όπως αναφέρεται-να καλύψει τις οφειλές που είχε δημιουργήσει με τις απλήρωτες εισφορές, εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για το φράγμα. Οι τρεις επιταγές κόπηκαν στις 12 Ιουνίου 2007, στις 19 Ιουνίου 2007 και στις 2 Ιουλίου 2009, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα στο ποσό αυτό είχαν φθάσει οι καθυστερημένες εισφορές μαζί με τις προσαυξήσεις.

-Τέλος η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης αφορά στο γεγονός ότι αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου (υπόλογος και διαχειριστής των οικονομικών πόρων του φράγματος Αποσελέμη) βεβαίωσε

ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Σπανάκη, ο οποίος είχε την υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και επιφυλάσσεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή με επιπλέον στοιχεία που να αποδιεκνύουν την αθωότητα του.

Πηγή: cretalive.gr

Πλήρωσε 1800 Ευρώ, σε απάτη, Χανιώτης άνεργος, για "το όνειρο" εργασίας, στην Γερμανία

ΑΠΑΤΗ - ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ!!!

Χανιώτης άνεργος , κατήγγειλε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, φανερά λυπημένος και απογοητευμένος τα εξής, αιτώντας να δημοσιοποιηθεί η καταγγελία του, για να μη πέσουν θύματα εξαπάτησης και άλλοι άνεργοι συντοπίτες του.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ:
¨Σας ενημερώνω ότι στις 7-2-2013 ενώ διάβαζα την τοπική εφημερίδα(..........) και συγκεκριμένα sτις αγγελίες στο θέμα " Ζητήσεις υπαλλήλων εργατοτεχνών" έλεγε "ΆΜΕΣΑ ΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΡΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ 4 ΨΉΣΤΕΣ 3 ΜΆΓΕΙΡΕΣ 5 ΖΕΥΓΆΡΙΑ ΚΑΙ 3 ΒΟΗΘΟΊ"παρέχεται διαμονή και διατροφή-Σύμβαση εργασίας και άλλες αποδοχές παρακαλούνται μόνο  άτομα με Ελληνική Ταυτότητα κινητό τηλέφωνο.....Εγώ ως ενδιαφερόμενος  λόγω ανεργίας αναζητώντας εργασία  ........απευθύνθηκα τηλεφωνικά  και ο κύριος που βγήκε στην γραμμή  μου είπε  ότι υπάρχει  μία θέση "βοηθός μαγείρου στο Μόναχο, θα μπορώ  να έχω περισσότερες πληροφορίες μόνο εάν καταθέσω 

διάφορα ποσά τα οποία σας τα αναλύω ( έξοδα κούριερ, εισιτήρια φόρο εισιτηρίων)συνολικού ύψους 1800 Ευρώ τα οποία εγώ κατέθεσα μέσω "money gram"
  "Μου είπε ότι θα μιλήσω με τον Εργοδότη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
΄Εχω ενημερώσει μέσω καταγγελίας μου την Εισαγγελική Αρχή......."
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δημοσιοποιεί την καταγγελία  κατόπιν αιτήματος του "θύματος "της απάτης, ενημερώνοντας και συστήνοντας στους καταναλωτές μέλη της και μη, να είναι άκρως προσεχτικοί, καθώς ζούμε σε περίεργες μέρες, που  κάποιοι "επιτήδειοι" προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια , την φτώχεια , μα προπάντων την ανεργία που μαστίζει χιλιάδες νοικοκυριά να φανούν "προστάτες"Περισσότερα στοιχεία,  στην διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής
  Επί πλέον ενημερώνουμε τα "θύματα"αγοράς παπαγάλων  μέσω ίντερετ, ότι οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί ,και λόγω απάτης μονόδρομος είναι η κατάθεση μήνυσης στην Εισαγγελική Αρχή., είτε μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ή κατευθείαν στην Εισαγγελική Αρχή.-

                                     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                 Ιωάννα Μελάκη

Την απουσία ενδιάμεσων δομών για παροχή φιλοξενίας και υποστήριξης παιδιών - θυμάτων κακοποίησης

Επισημαίνει με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό  κακοποίησης ανηλίκου στα Χανιά, επανέρχεται στην επικαιρότητα η απουσία ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών σε ολόκληρη την Κρήτη, όπως τονίζει στην παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Σήμερα, η διαδικασία που ακολουθείται είναι, η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών (εισαγγελέας, αστυνομία) και  η εισαγωγή του παιδιού στο  νοσοκομείο προκειμένου, κατ' αρχήν, να προστατευθεί η ζωή του και  να αντιμετωπιστούν τα ιατρικά προβλήματα. Μέχρι να εκδοθεί η εισαγγελική εντολή, ώστε να επιστρέψουν στην οικογένεια ή να ενταχθούν σε ίδρυμα, τα κακοποιημένα παιδιά, παραμένουν σε νοσοκομεία χωρίς όμως να είναι άρρωστα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από ένα έως και δύο μήνες.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Λ Αυγενάκης: «το νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών, επιλέγεται λόγω της απουσίας ενδιάμεσης δομής(Ξενώνες, Κέντρα Φιλοξενίας) μετά την κακοποίηση και μέχρι την απόφαση του εισαγγελέα». Οι ενδιάμεσες δομές λειτουργούν ως μονάδες ψυχοκοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης παιδιών που έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση με στόχο την άμεση προστασία των θυμάτων κακοποίησης, μέσω της διασφάλισης σταθερού πλαισίου διαμονής και την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών.

Οι συνέπειες του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης έχουν  διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα  ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς  το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Η λειτουργία τέτοιων δομών φιλοξενίας και υποστήριξης βοηθούν στον περιορισμό της εμφάνισης αυτών των συνεπειών.

«Στο Νομό Ηρακλείου καταγγέλλονται τουλάχιστον 7 με 10 περιστατικά το χρόνο και αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και για τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Μολαταύτα, σε ολόκληρη την Κρήτη, δεν υπάρχει κάποια ενδιάμεση δομή παιδικής προστασίας προκειμένου οι ανήλικοι- θύματα κακοποίησης να διαμένουν σε ένα προστατευόμενο χώρο φιλοξενίας με την υποστήριξη Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων», υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής. Τέλος, ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία «ξενώνων» και «χώρων φιλοξενίας και υποστήριξης» παιδιών- θυμάτων κακοποίησης στην Κρήτη.

Στις Βρυξέλες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναχωρεί, αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις της ΝΟΔΕ, θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος, θα έχει επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες και θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

· Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Βελγίου και στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωσή της.

Την ίδια μέρα, θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

· Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, θα έχει συνάντηση με την Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη.

· Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Joseph Daul.

Ηράκλειο: Έκλεψαν φορτηγό της λαϊκής αγόρας γεμάτο μπανάνες

Ό,τι είχε και δεν είχε για να βγάζει το μεροκάματο με το οποίο ζούσε την οικογένειά του ένας πλανόδιος οπωροπώλης, έκανε «φτερά» από την περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο. Αδίστακτοι κλέφτες άρπαξαν το αυτοκίνητό του και όλο το φορτίο.

Ο άτυχος  βιοπαλαιστής είχε φορτώσει στο  λευκό αυτοκίνητο τους πάγκους που θα έστηνε στη λαϊκή αγορά και ένα μεγάλο φορτίο με μπανάνες.

Οι δράστες το βρήκαν… έτοιμο και έφυγαν με αυτό χωρίς να τους αντιληφθεί. Μόνο όταν βγήκε από το σπίτι του διαπίστωσε την κλοπή και κατέφυγε γεμάτος απόγνωση στην Ασφάλεια Ηρακλείου, που αναζητά το κλεμμένο όχημα και τους δράστες.

Βρήκε ξεκλείδωτο ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στη Γλυκόβρυση Λακωνίας και τρύπωσε μέσα για να κλέψει όσα αντικείμενα είχαν αξία, ένας 37χρονος Ρουμάνος. Όμως, τον είδαν αστυνομικοί των τμημάτων Βλαχιώτη και Σκάλας που έκαναν κοινή περιπολία και προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Ο αλλοδαπός αντιστάθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να του βάλουν χειροπέδες.

Κεράσια Ηρακλείο: Πήραν φωτιά από την καμινάδα

Zημιές αξίας περίπου 10.000 ευρώ προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε διπλοκατοικία στα Κεράσια Ηρακλείου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην καμινάδα του τζακιού μεταξύ των δύο ορόφων, και έγινε ευτυχώς αμέσως αντιληπτή από τους ενοίκους, οι οποίοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ταυτόχρονα με την κλήση στην Πυροσβεστική, προσπάθησαν και από μόνοι τους να την περιορίσουν.

Η Υπηρεσία κλήθηκε στις 21:01 και η φωτιά έσβησε στις 23:30, λόγω της έκτασης που είχε πάρει, από το ξύλινο πάτωμα που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πηγή: Cretalive.gr 

«Λύση για τις 350 καθαρίστριες των εφοριών»

Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στο εργασιακό καθεστώς των 350 καθαριστριών που εργάζονται στις εφορίες, με 4ωρη απασχόληση και οι συμβάσεις τους ανανεώνονται κάθε μήνα, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και ζητά να συνεχίσουν να εργάζονται και υπό νέο καθεστώς.

Εδώ και χρόνια είναι σε ισχύ συμβάσεις  καθαριότητας περίπου 350 καθαριστριών που εργάζονται στις εφορίες όλης της χώρας με 4ωρη απασχόληση και οι συμβάσεις αυτές ανανεώνονται κάθε μήνα από το υπουργείο Οικονομικών. Από 1/1/2013 το Υπουργείο δεν ανανέωσε ούτε αυτές τις συμβάσεις (με 460 ευρώ μεικτά και καθαρά 325 ευρώ, χωρίς επιδόματα, άδειες κ.λπ.).

Οι καθαρίστριες αυτές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις- εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Εδώ και χρόνια βρίσκονται σε ομηρία και υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, καθώς αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια πολλές από τις οποίες αυτές μόλις ένα μήνα. Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν δικαιούνται κανονική άδεια, γονική άδεια καθώς επίσης και δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα).

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «οι καθαρίστριες που εργάζονται στις εφορίες με τις εν λόγω συμβάσεις, έχουν περιέλθει σε απόγνωση από την συνεχιζόμενη εργασιακή τους ομηρία και αποτελεί θέμα επιβίωσης να συνεχίσουν να εργάζονται» και ζητά να συνεχίσουν να εργάζονται και υπό νέο και σταθερό καθεστώς.

Κρήτη: Οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά ζει μέσα σε μια κλούβα

Στο δρόμο έχει βρεθεί εδώ και πέντε μέρες μια οικογένεια με τρία ανήλικα κορίτσια, αφού εκδιώχθηκαν από το σπίτι που έμεναν. Δεν μπορούσαν να... πληρώσουν το ενοίκιο, μιας και οι γονείς είναι άνεργοι!

"Χρωστούσαμε τρία ενοίκια και ο ιδιοκτήτης μας έκανε έξωση. Ποιος γονέας δε θα στενοχωριόταν για τα παιδιά του αν έφτανε να ζει σε αυτή την κατάσταση; Όσο είχα δουλειά μπορούσα να συντηρήσω την οικογένεια μου και να πληρώνω το ενοίκιο. Από τη στιγμή όμως που έμεινα άνεργος αδυνατώ. Μένω στο δρόμο. Στην κλούβα με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου, χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά", αναφέρει με πόνο ψυχής ο 39χρονος πατέρας, μιλώντας στην εφημερίδα "Ν. Κρήτη".

Πρόκειται για ένα ακόμη από τα δράματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, με θύματα ενήλικες, αλλά και μικρά παιδιά, σαν τα τρία κορίτσια ηλικίας 5, 9 και 12 ετών, τα οποία μέσα στο χειμώνα, γνώρισαν το σκληρότερο πρόσωπο της ζωής.

Τα τρία παιδιά αναγκάστηκαν να διακόψουν το σχολείο για λίγο, αφού, όπως εξομολογούνται οι γονείς η πείνα και η εξάντληση έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

"Η μικρή μου κόρη έχει ένα μικρό πρόβλημα και ζαλίζεται. Αναγκαστικά πρέπει να έχει φάει κάτι για να πάει στο σχολείο. Όμως εγώ δεν μπορώ να παρέχω στα παιδιά μου ούτε ένα κομμάτι ψωμί", λέει πικραμένος ο πατέρας.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...