Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το σώμα ενός άνδρα επέπλεε στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ένας περαστικός που έκανε τη βόλτα του στο λιμάνι του Ηρακλείου ήταν εκείνος που εντόπισε το σώμα ενός άνδρα να επιπλέει στη θάλασσα και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί που έφθασαν αμέσως στο σημείο έβγαλαν τον άνδρα στη στεριά και του έκαναν μαλάξεις, στις οποίες, όμως, δεν ανταποκρίθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του CretaLive, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Αγνωστες παραμένουν, προς το παρόν,  οι αιτίες που ο άνδρας που ήταν ηλικίας 50 με 60 ετών κατέληξε στη θάλασσα.

Ηράκλειο: Στα χέρια δυο τουρίστριες για... τα μάτια ενός άνδρα

Οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν, μέσα σε μπαρ στη Χερσόνησο.


Σύμφωνα με το CretaLive, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δύο τουρίστριες, 43 και 29 ετών, άρχισαν να καυγαδίζουν για τα όμορφα μάτια ενός Έλληνα πελάτη που απολάμβανε το ποτό του μαζί με την Βρετανίδα καλλίγραμμη συνοδό του...!

Ο καυγάς "άναψε", οι βαριές κουβέντες έδωσαν τη σκυτάλη στις χειρονομίες και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε και..ξύλο ενώ οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και τις χώρισαν όταν πια "άνοιξαν" μύτες!
Το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτερω έκτροπα...

Άσχημη οικονομική κατάσταση στον Δήμο Γόρτυνας

Την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Γόρτυνας, εξήγησε ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, στους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Γόρτυνας. 


Ο κ. Σχοιναράκης άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας με ειλικρίνεια για τα αμέτρητα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση η δημοτική αρχή, χωρίς, όπως είπε, να έχει την απαραίτητη οικονομική αρωγή του Κράτους, αφού πέρα από την κατανομή των ΚΑΠ, η οποία δεν επαρκεί καν για την μισθοδοσία των υπαλλήλων, η Πολιτεία δεν έχει συνεισφέρει με άλλο τρόπο στην ενίσχυση των ταμείων του Δήμου.

Πέρα όμως από τα προβλήματα οικονομικής φύσεως, που ταλανίζουν το Δήμο, στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων και του Δημάρχου, έπεσαν κι άλλα θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου, με κυριότερο όλων την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τις ΑΠΕ και συγκεκριμένα με τον Υβριδικό Σταθμό, που υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να κατασκευάσει ο Δήμος, στα Καπετανιανά.


neakriti.gr

'Ασκηση μεγάλου βεληνεκούς ανοιχτά της Κρήτης

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και το αξιόμαχο τους επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά κατά την άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12», που πραγματοποιήθηκε ανοικτά της Κρήτης.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικά πλάνα - εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας.

Βλήματος επιφανείας - επιφανείας ΜΜ-38 EXOCET από την τορπιλάκατο ΛΑΣΚΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.

Βλήματος επιφανείας - αέρος από τη Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ για την αναχαίτιση βλήματος ΜΜ-38 EXOCET.

Δύο βλημάτων επιφανείας - επιφανείας PENGUIN από την Τορπιλάκατο ΞΕΝΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.

Βλήματος αέρος - επιφανείας ΑΜ-39Μk2 EXOCET από αεροσκάφος Μirage2000 εναντίον πλωτού στόχου.

Δύο βλημάτων αέρος - επιφανείας από δύο ελικόπτερα (APACHE) εναντίον πλωτού στόχου.

Η Φρεγάτα "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ" και η Τορπιλακατος "ΞΕΝΟΣ" και "ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ" εκτέλεσαν βολές πυροβόλων κατά πλωτού στόχου.

Την άσκηση παρακολούθησαν από τη Φρεγατα "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ" ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης και οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης.

Η συγκεκριμένη άσκηση που χαρακτηρίστηκε "μεγάλου βεληνεκούς" ήταν μια από τις πολλές, που πραγματοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στο Ρέθυμνο

Rethymno
 (Photo credit: ArkanGL)

Στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», συμμετέχει ο νομός Ρεθύμνου, μαζί με τους νομούς Αττικής και Λέσβου, με ξεναγήσεις και περιπάτους στην Αρχαία Ελεύθερνα, την Αργυρούπολη και το Αμάρι. 


Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Ζευγάρι Αλβανών ξάφρισε κοσμηματοπωλείο!

Aσημένια κοσμήματα αξίας 400 ευρώ άρπαξαν με τη μέθοδο της απασχόλησης...


από κατάστημα τουριστικών ειδών στο δημοτικό διαμέρισμα Κοκκίνη Χάνι του δήμου Χερσονήσου δύο άτομα από την Αλβανία και συγκεριμένα ένας 23χρονος και μία 23χρονη.

Παρά το γεγονός ότι η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την 34χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος που κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ,τα δύο άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν. Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκαν  τελικά στο Ηράκλειο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Ένα ακόμα τροχαίο στον "αμαρτωλό" δρόμο

Στο 6ο χλμ του δρόμου Ηράκλειο - Μαλάδες σημειώθηκε λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς...
χωρίς σοβαρές συνέπειες, αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, για άγνωστο ακόμα λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος , το οποίο βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στο στηθαίο.

Ο άνδρας κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ κλήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να καθαρίσει το οδόστρωμα

Στον συγκεκριμένο δρόμο σημειώνονται συχνά τροχαία , με την λίστα των θυμάτων να είναι αρκετά μεγάλη και τους περίοικους να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το "δις εξαμαρτείν" τους έστειλε ... στα κρατητήρια!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που "επισκέπτονταν" το μαγαζί ενός 34χρονου, δύο άνδρες 21 και 29 ετών. Μόνο που δεν το επισκέπτονταν ως πελάτες, αλλά ... ως κλέφτες! Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από άνδρες του Α' και Β΄ Α.Τ. Ηρακλείου, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, οι άνδρες μπήκαν στο μαγαζί κι έκλεψαν δύο ξύλινα παγκάκια, ένα μεταλλικό τραπέζι και μία σιδερένια σωλήνα συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ, τα οποία επιχείρησαν να φορτώσουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι πράξεις τους, όμως, έγιναν αντιληπτές από τον 34χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος τους ακινητοποίησε. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Σε συμπληρωματική κατάθεση του ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατήγγειλε την κλοπή μεταλλικών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών και σωληνώσεων χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ, από εξωτερικό χώρο του καταστήματός του, πράξη η οποία έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα 01/02-06-2012.

Κατόπιν έρευνας σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 29χρονου στην περιοχή Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive.gr

Τα κρουαζιερόπλοια "τονώνουν" την αγορά

Οικονομική "ανάσα" στην αγορά, κυρίως, του κέντρου της πόλης, αλλά και σε περιοχές των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου αποτέλεσαν οι 3.009 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου 'Navigator of the Seas', που κατέπλευσε χθες, στις 6.30 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Πεντακόσια άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε διάφορες περιοχές του Αποκόρωνα (Γαβαλοχώρι. Βάμος, Κουρνάς), του Ρεθύμνου (πόλη, Αρκάδι), στο Βοτανικό Πάρκο στο Ακρωτήρι, αλλά και σε παραλίες των Αγίων Αποστόλων καθώς υπήρξαν επιβάτες που επιθυμούσαν να εκμεταλλευτούν τον αίθριο καιρό, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους στη θάλασσα και όχι στην πισίνα του κρουαζιερόπλοιου.

Royal Caribbean's
Royal Caribbean's "Mariner of the Seas"  (Photo credit: Wikipedia)
Ο κύριος όγκος των επιβατών, περί τους 2.500, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και με ταξί στην πόλη των Χανίων, όπου επισκέφθηκαν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, τη Δημοτική Αγορά, την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση στη Δημοτική Αγορά εμφανίστηκαν οι περισσότεροι καταστηματάρχες, οι οποίοι σημείωσαν ότι, ανεξαρτήτως του ποσοστού αύξησης του τζίρου, που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα υψηλό, τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν 'ενέσεις ρευστότητας' στην τοπική οικονομία, η οποία, ως γνωστόν δοκιμάζεται σκληρά από την εντονότατη οικονομική κρίση.

Οι 3.009 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας "Royal Caribbean" προέρχονταν από 54 χώρες, ενώ το πλήρωμα, 1.221 άτομα συνολικά, προερχόταν από 74 χώρες.

English:
 (Photo credit: Wikipedia)
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο "Navigator of the Seas" παρέμεινε στο λιμάνι της Σούδας έως και τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οπότε και αναχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας "Royal Caribbean" έχει προγραμματιστεί, τελικά, για την ερχόμενη Τρίτη και όχι για σήμερα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο "Celebrity Equinox", το οποίο θα μεταφέρει 3.200 επισκέπτες και θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας στις 8 το πρωί, ενώ θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα

Τέλος, την Τετάρτη 6 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο ένα ακόμη δρομολόγιο από το κρουαζιερόπλοιο "Mariner of the Seas", το οποίο δεν είχε έρθει την περασμένη Τετάρτη στα Χανιά. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, με 3.000 επισκέπτες, θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας στις 8 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα.

cretalive.gr

Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο: Το μεθύσι της 17χρονης οδήγησε στην σύλληψη του καταστηματάρχη

Για έκθεση ανηλίκου και σωματική βλάβη από αμέλεια συνελήφθη ένας 43χρονος ιδιοκτήτης μπαρ στο Ρέθυμνο  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας .


Ολα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία ενημερώθηκε  από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για τη μεταφορά και τη νοσηλεία 17χρονης  με συμπτώματα οξείας μέθης

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση , προέκυψε ότι η ανήλικη κατανάλωσε αλκοόλ  σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του 43χρονου, με αποτέλεσμα τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

 Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


 cretalive.gr

Βραβεύονται οι μικροί δημοσιογράφοι ... στη μνήμη του Λευτέρη Δασκαλάκη

Την Τρίτη 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής των βραβείων στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού διαγωνισμού δημοσιογραφικών δεξιοτήτων στον οποίο συμμετείχαν όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, από τις 25 Απριλίου ως τις 25 Μαΐου.

Την πρωτοβουλία για αυτό το διαγωνισμό είχε η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση "Λευτέρης Δασκαλάκης", που την αφιέρωσε στη μνήμη του δημοσιογράφου Λευτέρη Δασκαλάκης που έφυγε πολύ νωρίς. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι η ΕΣΗΕΠΗΝ και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας «Ο Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου.

«Ψύλλος» είναι ο τίτλος μιας χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ' ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας, ο Ηλίας Σεϊτανίδης. «Ψύλλος» είναι όμως κι ο ίδιος ο μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια να μην τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα.

Κι όπως γράφει ο ίδιος σ' ένα φύλλο της εφημερίδας του, «ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο, τα ταξίδια που θέλω να κάνω, είναι το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου, είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά...». Μια διεισδυτική ματιά στην ελληνική επαρχία στα τέλη της δεκαετίας του '60. Πολυβραβευμένη ταινία σε παγκόσμιο επίπεδο, και πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του σκηνοθέτη, με απολαυστικές ερμηνείες.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Δημήτρης Σπύρου συγγραφέας, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, ο οποίος θα μιλήσει για την ταινία, το ομώνυμο βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε, και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες.

Θα ακολουθήσει ένα σύντομο αφιέρωμα στο δημοσιογράφο Λευτέρη Δασκαλάκη που τον είχε οραματιστεί και η βράβευση των σχολείων και των μαθητών που διακρίθηκαν στον ομώνυμο διαγωνισμό.

Τα βιβλία που θα συνοδεύουν τις διακρίσεις είναι προσφορά των εκδόσεων "Πατάκης" και "Ταξιδευτής".

cretalive.gr

Άρωμα ..Κρήτης στη νέα ταινία του James Bond

Μετά την Τόνια Σωτηροπούλου μια ακόμη Ελληνίδα  και μάλιστα με καταγωγή από το Ηράκλειο , συμμετέχει στη νέα ταινία του James Bond με τίτλο «Skyfall».

Πρόκειται για την Λένα Καλουτσάκη μια νεαρή ηθοποιός που κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Η ηθοποιός βρέθηκε πριν από ένα περίπου μήνα στην Κωνσταντινούπολη όπου πραγματοποιήθηκε ένα μέρος των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας. «Έζησα μια μοναδική εμπειρία. Υπήρχε φοβερή οργάνωση στα γυρίσματα... Δεν μπορούσε να περάσει όποιος να 'ναι στο χώρο όπου γυρίζονταν κομμάτια της ταινίας. Ο καθένας που συμμετείχε είχε ειδικό πράσινο καρτελάκι στο χέρι. Η αντιμετώπιση του συνεργείου απέναντι σε όλους μας ήταν ίση.

 Παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα ξεκινούσαν το πρωί και διαρκούσαν μέχρι το βράδυ, χάρη στην εξαιρετική οργάνωση που υπήρχε δεν ήταν εξαντλητικά. Η ταινία είχε δύο σκηνοθέτες, ενώ υπήρχαν τρεις κασκαντέρ μόνο για τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ολοι λειτουργούσαν σαν να ήταν σε πάρτι. Ζούσαν στο έπακρο την κάθε στιγμή», λέει η Λένα σε συνέντευξή της στην Espresso. Ο κινηματογράφος όπως δείχνουν τα πράγματα τη θέλει πολύ αφού η Λένα Καλουτσάκη θα συμμετάσχει στη νέα ταινία «Αθάνατη πραγματικότητα» των Πάνου Ηλιακόπουλου και Δημήτρη Αντωνίου σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακόπουλου , στην οποία έχει τον ρόλο της Αμαζόνας
gossip-tv.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...