Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Απατεώνες παριστάνοντας τους εισαγγελείς εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες στο Ηράκλειο

Ανυποψίαστους συμπολίτες μας επιχειρούν να εξαπατήσουν απατεώνες που παριστάνοντας τους εισαγγελείς προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπόυς ή για άλλους λόγους που επινοούν.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης καλεί τους πολίτες να μη δίνουν βάση σε τέτοιες ψευδείς παραστάσεις και να καταγγέλλουν τα περιστατικά .

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης:

«Επειδή κατά καιρούς και τελευταία επιτήδειοι απατεώνες εμφανίζονται ως εισαγγελείς, κάνουν χρήση των ονομάτων εισαγγελέων της περιφέρειάς μας ή άλλων εισαγγελέων και επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες ή άλλους πολίτες για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για άλλους λόγους που επινοούν, παρακαλούμε τους πολίτες να μη δίνουν βάση σε τέτοιες ψευδείς παραστάσεις και να καταγγέλλουν σε μας ή στις αστυνομικές Αρχές τα σχετικά περιστατικά».




flashnews.gr

Μια Ηρακλειώτισσα στη Μπιενάλε του Πεκίνου

Η Ηρακλειώτισσα ζωγράφος Στέλλα Κουκουλάκη, επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχή φορά να λάβει μέρος στην παγκόσμια μπιενάλε τέχνης του Πεκίνου, με το έργο της που φέρει τον τίτλο «338-71-1305-354».

Στην εν λόγω έκθεση, μετά από αυστηρή επιλογή θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από 90 χώρες του κόσμου. Το έργο του 2012 θα δημοσιευθεί μετά το πέρας της έκθεσης.


cretalive.gr

Ηράκλειο: Κινδύνευσε ανήλικο αγόρι σε τροχαίο

Τύχη βουνό είχε ένας Ηρακλειώτης με το ανήλικο παιδί του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο της οικογένειας... 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του, στην εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, στο ύψος του Καρτερού, και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και πυροσβεστικό όχημα καθώς εκδηλώθηκε- από την πρόσκρουση- μία μικρή φωτιά.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι μόνον το μικρό παιδί είχε μερικούς μώλωπες...

Χανιά: Ντροπή! Δηλητηρίασαν 20 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

"Ανθρωποι" έριξαν φόλες και έστειλαν στο θάνατο ανυπεράσπιστα ζώα που φιλοξενούνταν σε καταφύγιο, στα Χανιά

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη αγνώστων να ρίξουν φόλες και να σκοτώσουν τουλάχιστον είκοσι αδέσποτα ζώα, που φιλοξενούνταν μέσα στο καταφύγιο στην Κάινα.

Η πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου, Αναστασία Μπομπολάκη, όπως αναφέρει το cretalive.gr εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και την εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το καταφύγιο των αδεσπότων, διερωτώμενη τους λόγους που οδήγησαν τους δράστες σε αυτή την πράξη.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για την ύπαρξη του χώρου φιλοξενίας των αδεσπότων στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μπομπολάκη, ουδείς περίμενε ότι κάποιοι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Γερμανικός τύπος: "Να οι Έλληνες που θριαμβεύουν'' - Ύμνοι για τον Δήμαρχο Χανίων και άλλους δύο Έλληνες Δημάρχους

«Υπάρχει και άλλος τρόπος» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα Welt που αναφέρεται στις επιτυχείς προσπάθειες τριών Eλλήνων δημάρχων να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με το παράδειγμα του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος έχοντας εκλεγεί δέκα φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αλλά και έχοντας διατελέσει τρεις φορές υφυπουργός Υγείας «εκπροσωπεί ακριβώς εκείνη την παραδοσιακή πολιτική τάξη, με την οποία είναι τόσο δυσαρεστημένοι σήμερα οι Έλληνες. Ωστόσο επειδή είναι κακό ένα σύστημα, δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ισχύει και για τους ανθρώπους του. Από τη στιγμή που έγινε δήμαρχος Χανίων ο Σκουλάκης δείχνει τι δυνατότητες υπάρχουν, όταν παίρνει κανείς τα πράγματα στα χέρια του».

Μέσα σε διάστημα 18 μηνών εξοφλήθηκε σχεδόν το σύνολο των χρεών της πόλης, περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια ευρώ και αυτό παρότι οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά 30 %. Πώς γίνεται αυτό; «Η απάντηση του Σκουλάκη είναι τόσο απλή όσο και επαναστατική αυτές τις μέρες στην Ελλάδα: με εξορθολογισμό των εξόδων και μείωση των λειτουργικών δαπανών». Επίσης εισήχθησαν νέοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αυξήθηκαν τα έσοδα μέσω της επιβολής, για παράδειγμα, ορισμένων νέων τελών, ενώ σημαίνοντα ρόλο έπαιξε η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκαν -μόνον το τελευταίο εξάμηνο- 18 συνολικά πρότζεκτ.

Στη συνέχεια υπάρχει εκτενής αναφορά για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την Δήμαρχο Βέροιας  Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη

Νίκος Ξυλούρης: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «Αρχάγγελος της Κρήτης»

Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση.

Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.

Μια μέρα βλέπει έναν συγγενή του να παίζει λύρα κι από τότε του καρφώνεται η ιδέα να μάθει αυτό το όργανο. Οι αντιρρήσεις του πατέρα του κάμπτονται από τον δάσκαλό του, που αναγνώρισε από νωρίς το ταλέντο του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτά την πρώτη του λύρα, σταματά το σχολείο στην Γ' Δημοτικού και μετά από ενάμιση χρόνο μαθητείας δίπλα στον λυράρη Λεωνίδα Κλάδο, ξεκινά να βγάλει το ψωμί του παίζοντας σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές, σ' όλη την Κρήτη.

Το 1953 ο 17χρονος Νίκος αφήνει πίσω το χωριό του, για να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο. Πιάνει δουλειά στο κέντρο «Κάστρο» και με τα λεφτά που παίρνει πληρώνει ίσα ίσα το ενοίκιο για την κάμαρά του. Έχει ν' αντιμετωπίσει τη μουσική της εποχής (ταγκό, βαλς, ρούμπα, σάμπα κλπ), καθώς και τους μεγάλους λυράρηδες που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. Οι καλοί φίλοι που έχει αποκτήσει στο Ηράκλειο τον βοηθούν, οργανώνοντας γλέντια, και το όνομά του αρχίζει σιγά - σιγά να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό.

Σε μια αποκριάτικη γιορτή βλέπει την Ουρανία Μελαμπιανάκη, γόνο αριστοκρατικής οικογενείας, και την ερωτεύεται. Για ένα χρόνο της κάνει καντάδα κάθε βράδυ κάτω από το παράθυρό της, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν μιλήσει ποτέ. Η ταξική τους διαφορά θα τους αναγκάσει να κλεφτούν και να παντρευτούν κρυφά, στις 21 Μαΐου του 1958. Μαζί θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Γιώργη και τη Ρηνιώ.

Στο μεταξύ, η ανοδική πορεία του συνεχίζεται. Σκοπός του είναι να μάθει ο κόσμος τα τραγούδια της Κρήτης έξω από τα σύνορά της. Το Νοέμβριο του 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με την εταιρία «Odeon» υπό τον τίτλο «Μια μαυροφόρα που περνά», παίρνοντας ως αμοιβή 150 δραχμές! Ο δίσκος γνωρίζει επιτυχία και η εταιρία του τον βοηθάει να κάνει κι άλλους, βγάζοντάς τον από τις δύσκολες μέρες.

Το 1966 το κράτος επιλέγει και στέλνει τον Νίκο Ξυλούρη σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας, οπού ανάμεσα σε δεκάδες συγκροτήματα απ' όλο τον κόσμο παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Ο διάσημος για την Κρήτη λυράρης, ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια, ανοίγει τα φτερά του και γίνεται γνωστός σ' όλη την Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 1969 ο Νίκος Ξυλούρης κάνει την πρώτη δοκιμαστική εμφάνισή του στην Αθήνα, στο κέντρο «Κονάκι», και ο κόσμος τον αποθεώνει. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Ένα από εκείνα τα βράδια, επισκέπτεται το μαγαζί ο σκηνοθέτης και ποιητής Ερρίκος Θαλασσινός. Γνωρίζονται και γίνονται αχώριστοι φίλοι.

Ο Θαλασσινός μιλάει γι' αυτόν στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάζονται για πρώτη φορά στο «Χρονικό», μία ενότητα τραγουδιών που θέτει σε νέα βάση τη σχέση της παράδοσης με το παρόν. Έξι μήνες αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος - αναφορά στα «Ριζίτικα» της Κρήτης, για τον οποίο βραβεύεται από τη Γαλλική Ακαδημία Σαρλ Κρος. Το Μάιο του 1971 ξεκινούν κοινές εμφανίσεις στη μπουάτ «Λήδρα» στην πλάκα.

Μέσα στην καρδιά της δικτατορίας, η φωνή του Ξυλούρη, είτε λέει τα τραγούδια του Μαρκόπουλου, είτε παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, γίνεται σημαία αντίστασης... «Πότε θα κάνει ξαστεριά», «Αγρίμια κι αγριμάκια μου». Ακολουθούν δύο ακόμα κύκλοι τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου, η «Ιθαγένεια» και ο «Στρατής ο θαλασσινός», αλλά και συνεργασίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο («Διόνυσε, καλοκαίρι μας», «Συλλογή»), τον Χριστόδουλο Χάλαρη («Τροπικός της Παρθένου», «Ακολουθία») και τον Χρήστο Λεοντή («Καπνισμένο μου τσουκάλι»).

Το καλοκαίρι του 1973 ο Νίκος Ξυλούρης κάνει το ντεμπούτο του στο σανίδι. Κρατά τον καθοριστικό ρόλο του τραγουδιστή στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» που ανεβάζουν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος στο θέατρο «Αθήναιον», με αντικείμενο την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στα νεότερα χρόνια. Μέσα από τις αναφορές και τα τραγούδια του βρίσκει τρόπο έκφρασης το τεταμένο πολιτικό κλίμα, που οδηγεί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είναι από τις ελάχιστες επίσημες παρουσίες στο χώρο, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες εκείνων των ημερών.

Τα μεταπολιτευτικά χρόνια τραγουδά κάποια ακόμα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Μαρκόπουλου. Παράλληλα, ηχογραφεί τα «Αντιπολεμικά» τραγούδια του Λίνου Κόκοτου και του Δημήτρη Χριστοδούλου και κάποια μελοποιημένα από τον Ηλία Ανδριόπουλο ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Επανέρχεται όμως και στα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, ενώ λέει και κάποια λαϊκά τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη. Με τον «Αργαλειό», το «Φιλεντέμ», τον «Πραματευτή», αλλά και το «Μεσοπέλαγα αρμενίζω», η φωνή του ακούγεται και πάλι έντονα. Τώρα λέει και πάλι «τραγούδια ζωής». Όμως, η ζωή του επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη Το 1979 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Νίκο Ξυλούρη. Αν και η καριέρα του βρίσκεται στο απόγειό της, ο ίδιος υποφέρει από έντονους πόνους στο κεφάλι και στο θώρακα. Ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και εισάγεται για εξετάσεις στο Memorial Hospital, όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από καρκίνο. Έπειτα από πολλαπλές εγχειρήσεις επιστρέφει στο σπίτι ενός φίλου του στο Πόρτο Ράφτη και προσπαθεί να νικήσει την επάρατο νόσο.

Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου του 1980, μπαίνει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς για νέες εξετάσεις. Την επόμενη μέρα, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και το βράδυ της Πέμπτης πέφτει σε κώμα. Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά όλα είναι μάταια. Τα χαράματα της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου φεύγει για πάντα από κοντά μας.

Ηράκλειο: Βρήκαν την ηρωίνη, ψάχνουν το "βαποράκι"

Δύο ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους πέντε γραμμαρίων, μέσα σε ένα πακέτο με τσιγάρα εντόπισαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. 

Όπως γράφει το flashnews.gr μετά από πληροφορία ότι άνδρας αγνώστων στοιχείων τοποθέτησε άγνωστο αντικείμενο στην περιοχή Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Δίωξης πήγαν στο σημείο όπου εντόπισαν ένα πακέτο τσιγάρων, μέσα στο οποίο βρήκαν τις δύο ποσότητες ηρωίνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ηράκλειο: Ήταν σε όλα του παράνομος!

Με κλεμμένη μηχανή και όπλο συνελήφθη ένας 19χρονος, χθες το πρωί, στο Ηράκλειο, ενώ ο συνεπιβάτης του κατάφερε να διαφύγει. 


Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε από το "μπλόκο".

Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο με το συνεπιβάτη, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με το cretalive.gr κατά τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, βρέθηκε μια νάιλον σακούλα που περιείχε διάφορα είδη ρουχισμού, καθώς και ένα πιστόλι κρότου – αερίου με μια γεμιστήρα, το οποίο κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε μια 36χρονη, η οποία την Τετάρτη είχε δηλώσει την κλοπή.

Ο 19χρονος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή, ενώ αναζητείται ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Άλλες 11 συλλήψεις στη Χερσόνησο

Ούτε μια.. ούτε δύο αλλά 11 συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών για παραβίαση σφραγίδας, για άγρα πελατών, στέρηση άδειας λειτουργίας αλλά και για διατάραξη κοινής ησυχίας έγιναν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. 

Συγκεκριμένα σε συντονισμένους ελέγχους προχώρησαν όπως αναφέρει το flashnews.gr και χθες το απόγευμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου όπου συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 3 Έλληνες ηλικίας 46, 51 και 49 ετών για παραβίαση σφραγίδας αρμόδιας Αρχής, 4 επίσης Έλληνες για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 2 αλλοδαποί υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 29 και 25 ετών
για άγρα πελατών, ένα 34χρονο ημεδαπό για διατάραξη κοινής ησυχίας και ένα 21χρονο ημεδαπό, για στέρηση βιβλιαρίου υγείας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Ρέθυμνο: Χασισοφυτεία δίπλα σε... παιδικές κατασκηνώσεις!

Ποιος θα φανταστεί πως δίπλα σε παιδικές κατασκηνώσεις υπάρχει χασισοφυτεία; Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν κάποιοι στο Ρέθυμνο!

Πήγαν λοιπόν και φύτεψαν δενδρύλλια κάνναβης κοντά σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Λατζιμά στο Ρέθυμνο, γράφει το cretalive.gr.

Και όχι μόνο έφτιαξαν τη χασισοφυτεία σα να μην τρέχει τίποτα, αλλά έβαλαν και λάστιχα για να ποτίζουν τα...φυτά τους από κοντινό ρυάκι!

Το απόγευμα της Παρασκευής, όμως, η αστυνομία εντόπισε τη χασισοφυτεία. Ξερίζωσε και κατάσχεσε 109 δενδρύλλια.

Χανιά: Η πεζοπορία των αστυνομικών έβγαλε... λαβράκι!

φωτό από cretalive.gr

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Χανίων


Έναν 45χρονο άνδρα συνέλαβαν, χθες το απόγευμα, στα Χανιά, άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Χανίων, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί, όπως γράφει το cretalive.gr στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της χασισοκαλλιέργειας, και κατά τη διάρκεια εξερευνητικής πεζοπορίας εντόπισαν, στη θέση Νταμάρι στην Άνω Αγία Μαρίνα φυτεία με 120 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους ως 1.60 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος Έλληνας καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Ο άνδρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

H απολογία του Στέφανου για το διπλό φονικό

«Δεν πυροβόλησα τον πατέρα του Πρίαμου». Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα όλα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των λειτουργών της Θέμιδας ο νικητής του reality show «Mission». Ο Στέφανος Κοκολογιάννης στη μαραθώνια απολογία του προέβαλε μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του έδειξαν τον δρόμο για τις φυλακές.

«Δεν έχω καμία σχέση με όσα μου καταλογίζονται. Δεν ήμουν καν στο χωριό όταν έγινε το φονικό στο κατάστημα του αδελφού μου στον Προφήτη Ηλία. Ούτε κυνήγησα ούτε πυροβόλησα εναντίον του πατέρα του θύματος» ήταν τα πρώτα λόγια του 35χρονου άντρα όταν κάθισε απέναντι από τους δικαστικούς λειτουργούς του Ηρακλείου.

Αμέσως μετά ο Στέφανος Κοκολογιάννης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ισχυρίστηκε στην απολογία του: «Εκείνο το μοιραίο βράδυ της Κυριακής 24ης Ιουνίου, οπότε και έγινε η συμπλοκή μέσα στο κατάστημα του 52χρονου αδελφού μου, του Γιώργου Κοκολογιάννη, εγώ δεν βρισκόμουν στο χωριό. Εμαθα εκ των υστέρων τι είχε συμβεί.

Οτι ο Πρίαμος Ξυδάκης και ο Μανώλης Σταυρουλάκης ήταν νεκροί, αλλά και ότι είχαν τραυματιστεί ο αδελφός μου Γιώργος και ο 17χρονος γιος του. Κατηγορούμαι ότι μαζί με τον άλλο μας αδελφό, τον 48χρονο, επιβιβαστήκαμε σε αυτοκίνητο και οπλισμένοι κυνηγήσαμε και πυροβολήσαμε εναντίον του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη, με σκοπό να τον σκοτώσουμε. Από τη στιγμή που δεν βρισκόμουν καν στο χωριό, πώς θα μπορούσα να είμαι εγώ που πυροβόλησα εναντίον του; Είμαι αθώος» είπε ο 35χρονος Κρητικός και πρόσθεσε: «Είμαι πραγματικά στενοχωρημένος για ό,τι συνέβη, αλλά δεν είχα καμία απολύτως σχέση».

Τόσο ο ίδιος, μάλιστα, όσο και ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε μέσω των κεραιών να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι βρισκόταν σε άλλη περιοχή την ώρα που διπλού φονικού.

Οπως σημείωσε σε δηλώσεις του στην «Espresso» ο συνήγορός του Γιώργος Κοκοσάλης: «Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Ο Στέφανος είναι αθώος. Δεν βρισκόταν καν στο χωριό την ώρα του φονικού. Ωστόσο, η προφυλάκισή του πιστεύει τόσο ο ίδιος όσο και εγώ ότι έγινε για λόγους κοινωνικής προστασίας. Για να κοπάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο χωριό» τόνισε και πρόσθεσε: «Στο άκουσμα της απόφασης, όπως ήταν φυσικό, στενοχωρήθηκε καθώς τη θεωρεί άδικη και υπερβολική. Είχε προετοιμαστεί όμως ψυχολογικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κατανοεί τους λόγους που τον οδήγησαν στη φυλακή. Ο ίδιος κάνει λόγο για κλίμα δαιμονοποίησης της οικογένειάς του. Πληρώνει το τίμημα».

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ακόμη ότι: «Τα αδέλφια Κοκολογιάννη είναι συνολικά πέντε. Τρία από αυτά βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη και ο Στέφανος οδηγήθηκε στη φυλακή προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος. Αν είναι έτσι, ας ασκήσουν διώξεις και κατά των άλλων δύο αδελφών προκειμένου να υπάρξει ηρεμία. Δεν είναι άδικο να προφυλακίζεται κάποιος που δεν φταίει απλά για λόγους κοινωνικής προστασίας;» διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν χθες με περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, τόσο ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη όσο και ο 48χρονος αδελφός του.

Οι όροι που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευση διαμονής στον Προφήτη Ηλία, όπως επίσης και απαγόρευση συγχρωτισμού με μέλη της οικογένειας του θύματος, του Πρίαμου Ξυδάκη δηλαδή. Επίσης, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ στον καθένα.

Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή
Σε θρίλερ εξελίσσεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματοβαμμένη υπόθεση του Προφήτη Ηλία σε σχέση με το κρίσιμο ερώτημα που αφορά τα τραύματα του 52χρονου κρεοπώλη, βασικού κατηγορουμένου για τις ανθρωποκτονίες του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.

Αυτοπυροβολήθηκε, όπως του καταλογίζει η πλευρά Ξυδάκη, ή τραυματίστηκε από τα πυρά του 34χρονου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος; Επίσης, αυτοτραυματίστηκε ο 17χρονος γιος του ή πυροβολήθηκε από τον άτυχο Πρίαμο Ξυδάκη;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», το πόρισμα που παραδόθηκε χθες από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ιατροδικαστής δεν παίρνει θέση και δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις, αφήνοντας έτσι στο σκοτάδι σημαντικά στοιχεία που θα έριχναν άπλετο φως στην αιματοβαμμένη υπόθεση. Ωστόσο, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος των δύο ανδρών Αλέξης Κούγιας, στην υπόθεση έχουν προκύψει νέα, σημαντικά επιστημονικά στοιχεία από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. «Μιλάμε για ανατροπή των πάντων» υποστήριξε.

Μάλιστα, σε δελτίο Τύπου που εστάλη από το δικηγορικό γραφείο του αναφέρει: «Ο έλεγχος DNA του περιστρόφου επέδειξε ότι ο μόνος ο οποίος πυροβόλησε ήταν ο Πρίαμος Ξυδάκης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που το είχε πιάσει. Κατόπιν τούτου απεδείχθη πλήρως ότι το θύμα πυροβόλησε εναντίον του 52χρονου και του γιου του τουλάχιστον δέκα φορές πριν χάσει τη ζωή του από την καραμπίνα του 52χρονου». Επίσης, καταλήγει ότι αποδεικνύει πως ο 17χρονος δεν αυτοτραυματίστηκε, αλλά πυροβολήθηκε από τον 34χρονο.

Ξέσπασε ο πατέρας του θύματος
«Εδωσαν θεατρική παράσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πρόκειται για εγκληματίες». Με λόγια σκληρά μίλησε για τον Στέφανο Κοκολογιάννη, τον 48χρονο αδελφό του και τον 17χρονο ανιψιό του ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη μόλις ενημερώθηκε ότι μόνο ένας εκ των τριών προφυλακίστηκε.

Ο Γιάννης Ξυδάκης (φωτ. 2), που καθ’ όλη τη διάρκεια των απολογιών βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, φανερά δυσαρεστημένος από την απόφαση που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και από τα όσα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, ξέσπασε: «Δυστυχώς, μετά την κατευθυνόμενη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η οποία δεν έχει ακόμη ανακληθεί, αν και διαψεύστηκε πλήρως από την τίμια έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ακολούθησε η θεατρική παράσταση της υπεράσπισης των εγκληματιών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου». Και κατέληξε: «Οι εγκληματίες συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματά τους. Κρίμα!»


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...