Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι "Ατρόμητοι Ιππείς", από την Κατερίνη στο Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον ιππικό σύλλογο Γεωργαλίδικων αλόγων «Άγιος Γεώργιος» υποδέχτηκαν 30... «ατρόμητους ιππείς» από την Κατερίνη Πιερίας το Σάββατο 21-4-2012.

Οι ιππείς έχουν ξεκινήσει την ιππική τους πορεία στο νησί της Κρήτης από τις 16 Απριλίου, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, η οποία αφιερώνεται στους Κρήτες που με την αυτοθυσία τους κράτησαν ζωντανή τη φλόγα του μακεδονικού αγώνα.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας τους στο Ρέθυμνο ξεκίνησε με την επίσκεψη των ιππέων στο Δημαρχείο της πόλης ,όπου τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης παρουσία της προέδρου της ΚΕΔΗΡ κ. Πέπη Μπιρλιράκη, αποδίδοντάς τους αναμνηστικά δώρα της πόλης και αποδεχόμενος μία αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συλλόγου των ιππέων κ. Τσίντζηρα Ηρακλή.

Συνοδεία της δημοτικής συμβούλου κ. Αποστολάκη Αναστασίας ακολούθησε ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου από την κ. Αρβανίτη Ματίνα, αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης, η οποία προκάλεσε άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες.
Εν συνεχεία, έφιπποι και με τη συνδρομή της Τροχαίας την οποία ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, απένειμαν φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και διένυσαν την παραλία, προκαλώντας τον θαυμασμό ντόπιων και επισκεπτών.

Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με ένα πλουσιότατο παραδοσιακό γεύμα που προσέφερε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργαλίδικων αλόγων.

Οι συνάδελφοι ιππείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν δώρα και ευχές, αφού δέχτηκαν και το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» κ. Λαχνιδάκη Ιωάννη και τον κ. Σπανουδάκη Μιχάλη.

Με την ευγενική χορηγία του αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Δασκαλάκη Μανώλη η φιλοξενία των ιππέων ολοκληρώθηκε με την ανάπαυσή τους σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
flashnews.gr

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστροφή του εκλογικού της περιπτέρου στα Χανιά

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χανίων καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Απρίλη. Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ότι έχει απομείνει από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Καλούμε τους εργαζομένους και της νεολαία των Χανίων, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από τις επιθέσεις που εξαπολύει το Μαύρο Μέτωπο και τα δεκανίκια του. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σύγχρονης βαρβαρότητας, στην προοπτική συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με ισχυρή, μαχητική, αντικαπιταλιστική Αριστερά, που αποτελεί αναγκαίο όρο για να τους ανατρέψουμε.

To πρόγραμμα εξορμήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες είναι:

Πέμπτη 26-4-2012 11 πμ με 1μμ πολιτική εξόρμηση στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς στο Περίπτερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το απόγευμα 7 με 9 στην ίδια τοποθεσία.

Παρασκευή 27-4-2012 11-1 πολιτική εξόρμηση στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς στο Περίπτερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το απόγευμα 7 με 9
Επίσης, τις 3 παραπάνω μέρες οι νεολαίοι και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν εξορμήσεις σε σχολεία με σκοπό την προπαγάνδιση της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σάββατο 28 - 4 - 2012
Πολιτική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς 10 - 2. Εξόρμηση στις καφετέριες Κουμ Καπί, Παλιό λιμάνι, λαϊκή αγορά στην Μίνωος. Κλιμάκιο συντρόφων θα πραγματοποιήσει πολιτική εξόρμηση προς Κίσσαμο. 7 μμ πολιτική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα

Κυριακή 29 - 4 -2012
Πολιτική Εξόρμηση σε Σφακιά. 11:00 πμ. Πολιτική Εξόρμηση σε καφετέριες.


Δευτέρα 30 - 4 - 2012
11:00 πμ Πολιτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά στα δικαστήρια. 11 - πολιτική εξόρμηση στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΝΙΩΝ
8:00 ΜΜ ΠΡΟΒΟΛΗ CATASTROIKA
9:00 ΜΜ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
10:00 ΜΜ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ

1 ΜΑΙΟΥ 2012 10:00 ΠΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

Κάνουν "βιτρίνα" το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Σάρκα και οστά παίρνει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο Ηράκλειο. Με σημείο αναφοράς την Κνωσό, το Ηράκλειο διαμορφώνει το δικό του δίκτυο «αρχαιολογικού περιπάτου» αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της πόλης και αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Σήμερα αναμένεται στο Ηράκλειο η πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και αναπλάσεις Α.Ε κ. Ντόρα Γαλάνη και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και εξελίξεις σχετικά με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων αφού η κ. Γαλάνη αναμένεται να κάνει και την πρώτη αυτοψία.

Στόχος είναι η εκπόνηση μελέτης από την ΕΑΧΑ ΑΕ ενός Γενικού ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) για την ευρύτερη περιοχή με αξιοποίηση των παλαιότερων μελετών ,ένταξη των πρόσφατων δεδομένων και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της από τον Αρχαιολογικό Περίπατο της Αθήνας.

Η κ.Γαλάνη θα βρεθεί στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των τελικών ανακοινώσεων για την προκήρυξη του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που αφορά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάπλασης συνοικιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ».
prismanews.gr

Το Δικαστήριο "κούρεψε" χρέος ανέργου κατά 74%

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) ανακοίνωσε νέα σημαντικότατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που κούρεψε κατά... 74% το χρέος υπερχρεωμέου άνεργου πατέρα 2 παιδιών. Ο υπερχρεωμένος πολίτης κατέφυγε στο νομικό τμήμα της Ένωσης λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις του μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων του. Βεβαίωση αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Η παρουσίαση της περίπτωσης έχει ως εξής:

Προφίλ δανειολήπτη

Έγγαμος, πατέρας δυο τέκνων, άνεργος από το 2010 όταν και απολύθηκε από την εταιρία στην οποία εργαζόταν. Η σύζυγος του δημόσιος υπάλληλος με μηνιαία εισοδήματα 1.170 ευρώ, εκκρεμεί και η δική της αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Τραπεζικές Απαιτήσεις

1) Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E (2 στεγαστικά δάνεια και 1 καταναλωτικό) Είχε εξασφαλιστεί με εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης στο ακίνητο του αιτούντος.

2) Τράπεζα Κύπρου (καταναλωτικό δάνειο και προσωπικό δάνειο)

3) Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (πιστωτική κάρτα)

Σύνολο οφειλών 151.749,93 €

Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του μια κατοικία επιφάνειας 70,30 τ.μ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην οποία ο αιτών είναι κύριος κατά ποσοστό 1/2 εξ’ αδιαιρέτου και η οποία αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας του. Η εμπορική αξία του εκτιμήθηκε από το Δικαστήριο στο ποσό των 60.000 ευρώ, (ότι είχε προταθεί και στην αίτηση του) και στο ποσοστό συγκυριότητας που του αναλογεί, ήτοι το ½ εξ αδιαιρέτου στο ποσό των 30.000 ευρώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ
Επί 4ετία, που θα αρχίσει από την κοινοποίηση στον αιτούντα της απόφασης, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ (στο σχέδιο διευθέτησης από το νομικό μας τμήμα προσφερόταν το ίδιο ποσό) συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.

Επίσης για την προστασία της κύριας κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας αυτής (60.000 : 2 = 30.000 x 85% = 25.500 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια.
Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει εντόκως, χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα ικανοποιηθεί προνομιακά η Τράπεζα Eurobank Ergasias που έχει εξασφαλιστεί με την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης.

Με βάση την απόφαση αυτή ο δανειολήπτης καλείτε να καταβάλλει το ποσόν των 39900 αντί του ποσού των 51.749 Ευρώ. Γλυτώνει συνεπώς 111.849 Ευρώ δηλαδή το 74% του αρχικού χρέους του.

Συνολικό ποσό κουρέματος: 111.849 Ε ήτοι το 74% του αρχικού χρέους.
Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 20ετία: 39.900 Ευρώ.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, στην ανακοίνωση της ευχαριστεί θερμά το νομικό της τμήμα και την δικηγόρο Χρύσα Σπανάκη για την τεκμηρίωση και επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης. Συμβουλεύει δε τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την περίπτωση που αναφέρουμε να έρθουν σε επαφή μαζί της για πληροφορίες και συμβουλές.
cretalive.gr

Συνέλαβαν αστυνομικό μέσα στην ...Αστυνομία

Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η υπόθεση του νεαρού Κ. Χαιρέτη, που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, και ένα νέο περιστατικό έρχεται να δημιουργήσει νέα αναστάτωση στους κόλπους της αστυνομίας .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες νεαρός που υπηρετεί στο Τμήμα Μεταγωγών συνελήφθη μετά από εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Μανόλη Παραβολιδάκη, με αφορμή το γεγονός ότι χρησιμοποίησε σπρέϊ πιπεριού εναντίον κρατουμένου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το γεγονός εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο 24χρονος αστυνομικός σε συνάδελφο του , λέγοντας ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το σπρέι, προκειμένου να αμυνθεί όταν ο αλλοδαπός κρατούμενος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του..

Το περιστατικό ωστόσο έγινε γνωστό και προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Παραβολιδάκη, ο οποίος και διέταξε την διενέργεια έρευνας, ενώ σε βάρος του αστυνομικού σχηματίζεται και δικογραφία

cretalive.gr

Χανιά: Οκτώ μήνες μετά βρήκαν το ληστή!

Τον περασμένο Αύγουστο είχε φτιάξει ολόκληρο σενάριο, για να ληστέψει μια γυναίκα οδηγό.


Συγκεκριμένα, ο 56χρονος άνδρας, φέρεται να λήστεψε τη 49χρονη οδηγό, προσποιούμενος αρχικά ότι είχε πάθε βλάβη το αυτοκίνητό του!

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η 49χρονη οδηγούσε στον δρόμο Σταυρός - Κουνουπιδιανά του Ακρωτηρίου, όταν ξαφνικά στην περιοχή του Καλαθά ένας άνδρας που ήταν δίπλα σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο της έκανε σήμα να σταματήσει προφασιζόμενος πως ήθελε βοήθεια.

Όμως μόλις η 49χρονη κατέβηκε απο το αυτοκίνητό της, ο ληστής έβγαλε ένα όπλο και την υποχρέωσε να καθίσει και πάλι μέσα στην θέση του οδηγού, ενώ αυτός κάθισε στην θέση του συνοδηγού και σημαδεύοντάς την με το όπλο, την ανάγκασε να κινηθεί προς το χωριό Χωραφάκια.

Εκεί και σε ερημική περιοχή, την κατέβασε στον δρόμο, και τότε αυτός πήρε το αυτοκίνητο και επέστρεψε στον Καλαθά όπου και εγκατέλειψε το όχημα αφού πρώτα πήρε απο την τσάντα της 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο.

Τελικά, ο 56χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, όμως δε συνελήφθη γιατί είπε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Ηράκλειο: "Ήθελα να αποτρέψω βιασμό"

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο 33χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό ενός 28χρονου στην Παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Ο 33χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον νεαρό μετά από αίτημα της μητέρας μιας 14χρονης κοπέλας, η  οποία είχε ραντεβού με τον 28χρονο.

Όπως είπε, παρενέβη στην υπόθεση και έφτασε στο σημείο να χτυπήσει τον 28χρονο, προκειμένου να αποτρέψει... βιασμό της κοπέλας.
Πηγή: cretalive.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τον ξυλοφόρτωσαν ομαδικώς

Άγριος καβγάς σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άνδρες 28 και 33 ετών, συναντήθηκαν, προκειμένου να "λύσουν" προσωπικές διαφορές.

Όπως κατήγγειλε ο 28χρονος στην αστυνομία, ο 33χρονος του επιτέθηκε απρόκλητα, χτυπώντας τον με κράνος μοτοσικλέτας και με ξύλινο καδρόνι στο κεφάλι και την πλάτη.

Στη συνεχεία, στο σημείο εμφανίστηκαν πέντε ακόμα άτομα, πιθανόν φίλοι του δράστη, οι οποίοι τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη,  ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι της παρέας.
Πηγή: cretalive.gr

Από 12 εώς 18 Μαΐου το μουσείο της Εθνικής στο παλιό λιμάνι Χανίων

Από 12 Μαΐου εώς και 18 Μαΐου το μουσείο της Εθνικής θα μετακινηθεί μέσα στο παλιό λιμάνι των Χανίων (Γιαλί Τζαμί).

Στόχος η προβολή των Χανίων και η επίσκεψη όλων των σχολείων του Νομού στο μουσείο της Εθνικής Ελλάδος.

Ευχαριστούμε το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Από εδώ θα δείξουμε την δύναμή μας για τα τελικά του Ευρωπαϊκού κυπέλλου 2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...