Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Αρκαλοχώρι: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Συνολικά, 8 αλλοδαπούς, ηλικίας από 14 έως 31 ετών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, συνέλαβαν τα ξημερώματα στο Αρκαλοχώρι αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου.

Οι παράνομοι μετανάστες επέβαιναν σε μίνι λεωφορείο, που είχαν επιχειρήσει να ελέγξουν νωρίτερα οι αστυνομικοί, κάνοντας σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο σε σημείο, που οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν άμεσα να προσεγγίσουν.

Ο οδηγός-διακινητής και άλλοι δύο συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πιάστηκαν στα χέρια στην εκκλησία με αφορμή τον... Πάγκαλο!


Ανήμερα της Παναγίας, στο προαύλιο του πολιούχου της Πάτρας, του ιερού ναού του Άγιου Ανδρέα, δύο ηλικιωμένοι πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή τον… Θόδωρο Πάγκαλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι δύο άντρες βρίσκονταν στο προαύλιο του ναού όταν άρχισαν να μιλούν έντονα και να φωνάζουν ο ένας στον άλλον. 
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα αιτία του καβγά, που παραλίγο να καταλήξει σε ξύλο, στάθηκαν ο Θόδωρος Πάγκαλος και το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» και τα «λαμόγια που κατέκλεψαν την χώρα», όπως έλεγε ο ένας από τους δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό συνέβη στις 10 περίπου το πρωί…

Βρέθηκε πτώμα νεαρού σε παραλία στο Ηράκλειο


Το πτώμα ενός νέου άνδρα, ηλικίας 20 - 30 ετών εντοπίστηκε περίπου στις 15.30 το μεσημέρι την Τετάρτη στη θάλασσα στην περιοχή Τρεις Εκκλησίες, στα νότια του ν.Ηρακλείου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό του άνδρα και τη μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, λίγο πριν τις 18.00.

Ο θάνατος του άνδρα προήλθε από πνιγμό.

Πηγή cretalive.gr

Στα Χανιά ο Γ. Παπανδρέου για τον Δεκαπενταύγουστο

Την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά διάλεξε ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, με την οικογένειά του.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου παραθέριζε στο νησί της Πάτμου, μαζί με την σύζυγό του Άντα.

Γλέντι στην Κρήτη πριν το γάμο για την Παπουτσάκη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Κρήτη βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα η Κατερίνα Παπουτσάκη έχοντας στο πλευρό της φυσικά και τον μέλλοντα σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλαφά.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι -που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στις 28 Αυγούστου στη Δονούσα- μένει στην εξοχική κατοικία του πατέρα της ηθοποιού, στο χωριό Πισκοκέφαλο, έξω από τη Σητεία, όπως αναφέρει το περιοδικό «ΟΚ».

Μάλιστα, ο πατέρας της ηθοποιού διοργάνωσε ένα γλέντι πριν το γάμο της πρωτότοκης κόρης του για τους φίλους και τους συγγενείς που δε θα μπορέσουν να πάνε στη Δονούσα.

Το παραδοσιακό γλέντι έγινε στην πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο και κράτησε μέχρι τις δύο τα ξημερώματα.

"Χτενίζουν" το Ρέθυμνο από γη και ουρανό για χασισοφυτείες

Αποφασισμένη να μην αφήσει ορθιο ούτε ένα χασισόδεντρο, φαίνεται πως είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, καθώς συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εξονυχιστικές έρευνες απο την μιαν άκρη του νομού μέχρι την άλλη.

Έτσι κατά τη διάρκεια ερευνών, εντοπίστηκαν ακόμη δύο φυτείες κοντά στα χωριά Κρυονέρι και Φαράτσι, αποτελούμενες συνολικά απο περίπου 150 δενδρύλλια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν απο 20 ημέρες απο επίγειες αστυνομικές δυνάμεις που περπάτησαν σε όλες τις περιοχές οι οποίες "βολεύουν" για την καλλιέργεια του φυτού.

Ακολούθησε η εναέρια βοήθεια του αστυνομικού ελικοπτέρου και συνεχίζονται πάλι με επίγειες δυνάμεις.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και ξεριζωθεί περισσότερα απο 5.000 δενδρύλλια σε διάφορες περιοχές του νομού Ρεθύμνης.

Τη Δευτέρα το αστυνομικό ελικόπτερο έκανε εναέριες έρευνες και στο νομό Χανίων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν παράνομες φυτείες.

Ηράκλειο: Σώθηκε απο θαύμα μετά από πτώση σε γκρεμό

Σαν από θαύμα σώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος έπεσε σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 7 το πρωί και ενώ ο 25χρονος Έλληνας οδηγός κινείτο στην οδό Ηρακλείου - Μοιρών. Άγνωστο πως, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να καταγκρημνιστεί στο βάθος μιας χαράδρας.

Όμως, σχεδόν χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά, βγήκε μόνος του απο το όχημα και ανέβηκε στον δρόμο, όπου παρελήφθη απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως ο 25χρονος φορούσε ζώνη ασφαλείας, η οποία συνετέλεσε στο να μην υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες.
flashnews.gr

Σταματούν την πίστωση σε ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί

«Φρένο» στην πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προτίθενται να βάλουν οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας, της Μαγνησίας και της Κρήτης  διαμαρτυρόμενοι για τα οφειλόμενα του οργανισμού προς τον κλάδο τους.

Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται σε 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Το «καμπανάκι» για νέες κινητοποιήσεις κρούει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση που δεν τους έχουν καταβληθεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012, ποσό για το οποίο είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υγείας.

Έχετε ημικρανία; Πιείτε νερό!

Εάν ταλαιπωρείστε από πονοκεφάλους, ίσως πρέπει να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Μία νέα μελέτη έδειξε ότι η επαρκής κατανάλωσή του μειώνει τη σοβαρότητα του πονοκεφάλου και της ημικρανίας, μειώνοντας την ανάγκη για φάρμακα.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, οι οποίοι ανακάλυψαν πως επτά πρόσθετα ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να ελαττωθεί η ένταση του πονοκεφάλου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που συχνά-πυκνά εκδηλώνουν κεφαλαλγίες.

Η μελέτη διεξήχθη έπειτα από μία παρατήρηση των ερευνητών του Μάαστριχτ. Το 2005 πρόσεξαν πως ένας ασθενής που αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, είδε τις ημικρανίες του να αραιώνουν και να γίνονται πιο υποφερτές.

Έτσι, επιστράτευσαν περισσότερους από 100 εθελοντές, οι οποίοι παρουσίαζαν συχνά μέτριους ή δυνατούς πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων ημικρανιών.

Οι ερευνητές τους έδωσαν διάφορες οδηγίες για να καταπραϋνουν την ταλαιπωρία τους, όπως να μειώσουν το στρες, να κοιμούνται περισσότερο και να αποφεύγουν την καφεϊνη.

Στους μισούς, όμως, συνέστησαν να αυξήσουν την συνηθισμένη πρόσληψη υγρών τους κατά 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Έπειτα από τρεις μήνες, όσοι έπιναν τόσο πολύ νερό, είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Family Practice» ο δρ Μαρκ Σπίγκτ και οι συνεργάτες του, στην χειρότερη περίπτωση το εύρημά τους υποδηλώνει πως όποιος υποφέρει από το κεφάλι του, καλό είναι να αρχίσει να πίνει περίπου επτά ποτήρια νερό περισσότερα την ημέρα, για να δει αν θα ωφεληθεί και ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο δρ Φαγιάζ Αχμέντ, από τον βρετανικό οργανισμό Migraine Trust, εκτιμά ότι το όφελος του νερού πιθανώς οφείλεται στο placebo effect– δηλαδή οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα, παρότι δεν αλλάζει κάτι στην φυσιολογία του οργανισμού τους.

Παρ’ όλα αυτά προσθέτει πως η επαρκής ενυδάτωση έχει πολλά άλλα τεκμηριωμένα οφέλη να προσφέρει στους ασθενείς και είναι πολύ πιθανό οι πάσχοντες από ημικρανία όντως να αισθανθούν καλύτερα – και έτσι, να μειωθούν έμμεσα και οι ημικρανίες ή οι άλλοι πονοκέφαλοί τους.
tanea

Εφοριακοί: Διαφθορά και πολιτική ανικανότητα ευθύνονται για τα μειωμένα έσοδα

Η διαφθορά στο ελληνικό δημόσιο και η ανικανότητα σε πολιτικό επίπεδο, ευθύνονται για τα μειωμένα έσοδα από τη φορολογία, δήλωσε... στο ΣΚΑΪ 100,3, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Προανήγγειλε νέα περαίωση, αλλά... με άλλη ονομασία, ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τους στόχους για την είσπραξη εσόδων που έχει θέσει η τρόικα.

Έκανε επίσης λόγο για στοχοποίηση των εφοριακών, για πρόβλημα οργάνωσης ενώ απέδωσε την ταλαιπωρία των φορολογουμένων στη μείωση του αριθμού των εφοριακών και στην αύξηση της δουλειάς.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται από το ΤΑXIS ΝΕΤ για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Είπε επίσης πως το μέτρο των δόσεων με εισοδήματα έως 60.000 ευρώ αφορά 2,5 με 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν κωδικούς πρόσβασης θα μπορούν να ενημερώνονται κάνοντας χρήση του ΑΦΜ.
skai.gr

Ακυρώθηκε έκθεση ζωγραφικής στην Πάρο γιατί... έκλεψαν τα έργα

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η έκθεση του Γιώργου Μήλιου καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα 54 έργα του εικαστικού μαζί με το φορτηγό που θα τα μετέφερε στην Πάρο!

Έπειτα από έρευνες της αστυνομίας, το φορτηγό βρέθηκε την Παρασκευή στο Ζεφύρι της Αττικής, δίχως όμως το πολύτιμο καλλιτεχνικό φορτίο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνονταν το Σάββατο στην γκαλερί Citronne.

Δείξτε την πλάτη σας

Το καλοκαίρι πολλά μέρη του σώματός σας είναι εκτεθειμένα. Αυτό κάποιες φορές όμως, μόνο άσχημο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Φυσικά, για να γίνει αυτό, πρέπει και τα προσόντα σας να είναι τα… ανάλογα για να σας θαυμάσει ο αντρικός πληθυσμός.

Έτσι, πολύ σικ θεωρούνται τα ρούχα που αφήνουν εκτεθειμένη και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την πλάτη σας…
Οφείλετε μόνο να δείξετε προσοχή στο σουτιέν. Για παράδειγμα αν έχετε μικρό και στητό στήθος δεν έχετε κανένα πρόβλημα όμως αν όχι, τότε βρείτε το κατάλληλο σουτιέν.

Πάντως, αν έχετε πολύ μεγάλο στήθος καλό είναι να αποφεύγετε τα μεγάλα ανοίγματα στην πλάτη. Προτιμήστε καλύτερα ένα μικρό άνοιγμα για να είναι το στήθος σας σταθερό. Και να θυμάστε ότι από κάτω πρέπει να φοράτε κάτι που θα καλύπτει το κορμί σας. Είναι πολύ κομψό!

Δυο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ηρακλείου

«Ανάσα» στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία έδωσε η άφιξη δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, τα οποία μετέφεραν συνολικά στην πόλη 3.600 επισκέπτες και 1.330 μέλη πληρώματος.  
Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια Mein Schiff 1 και AIDA Aura, τα οποία κατέπλευσαν στην Κρήτη με πληρότητες που άγγιξαν το 100%.

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησαν επίσκεψη για καλωσόρισμα και ανταλλαγή δώρων στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 1, το οποίο θα πραγματοποιήσει φέτος 10 προσεγγίσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταφέροντας συνολικά 27.950 επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν στον καπετάνιο κ. Remko Fehr, και σε στελέχη του πληρώματος οι τελευταίες τεχνολογικές διευκολύνσεις προς τους επιβάτες και σειρά έργων/παρεμβάσεων που εκτελεί η ΟΛΗ ΑΕ, για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των πληρωμάτων.

Ιδιαίτερη παρουσίαση έγινε για τη δωρεάν εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και το city info on wheels και το κινητό γραφείο πληροφοριών, το οποίο αποτελεί μια ρηξικέλευθη και ταυτόχρονα πρωτοποριακή ιδέα για τα μέχρι τώρα ελληνικά δεδομένα.

Όλι Ρεν: "Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς"

H Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν, σε άρθρο του στην Wall Street Journal με τίτλο... «Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0».

Ο Φινλανδός αξιωματούχος περιγράφει τα βήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης για τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Μάλιστα για την Ελλάδα αναφέρει ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, κάνοντας μνεία στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει- απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης.

Υπογραμμίζει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο Ευρώ.

«Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η ΕΚΤ. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.»

Στο ίδιο άρθρο ο Όλι Ρεν ότι η διαδικασία της από κοινού ανάληψης του οικονομικού ρίσκου είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ταυτόχρονα εμβάθυνση της «από κοινού λήψης δημοσιονομικών αποφάσεων».

Τέλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις βολές που κατά καιρούς εκτοξεύονται από τις ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο που η ΕΕ αντιμετωπίζει την κρίση χρέους.

Αφού επισημαίνει ότι η κάθε πλευρά έχει τα δικά της προβλήματα να επιλύσει, τονίζει: «Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας εργαστούμε μαζί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε ισχυρότεροι και με πιο βιώσιμη περπατησιά από την κρίση.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...