Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στο Ρέθυμνο εκπαιδεύτηκαν 20 τεχνικοί από την Τουρκία

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες


Σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου εκπαιδεύτηκαν 20 νέοι από το Τεχνικό Επαγγελματικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo da vinci με τίτλο Repairing New Generation TVs and Radios που υλοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση ( ΕΚΚΑ)
Το πρόγραμμα είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες κατά την διάρκεια των οποίων ακολουθήθηκε μια πλούσια ατζέντα δραστηριοτήτων και σεμιναρίων ειδικά διαμορφωμένη στο πεδίο ενδιαφέροντος των νέων. Ο ιστορικός Τουρκολόγος κ. Βισκαδούρος Ιωάννης ανέλαβε την πολιτιστική και γλωσική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ενώ πολιτιστικές εκδρομές ολοκλήρωσαν για την κοινωνική και πολιτιστική προσαρμογή των εκπαιδευομένων

Οσον αφορά στην ανάπτυξη ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, οι εκπαιδευόμενοι ειχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Ψηφιακή Τεχνολογία, την τεχνολογία των τηλεοπτικών σημάτων και το πέρασμα από το αναλογικό στο ψηφιακό σημα. Με εισηγητή τον κ. Κώστα Παχιαδάκη από την εταιρία Digi Tech. Οι καταρτιζόμενοι, είχαν την ευκαιρία να επισκευθούν ξενοδοχειακή μονάδα όπου οκ. Παχιαδάκης τους παρουσίασε τη λειτουργία ενός TV Data Room, τις εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου, συστήματα εσωτερικής παρακολούθησης και επαγγελματικούς δέκτες αναλογικού και ψηφιακού σήματος

Μεγάλο μέρος του προγράμματος καλύφθηκε από την πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες τους ασκούμενοι στο πεδίο των ηλεκτρονικών συστημάτων, σε ειδικά επιλεγμένες από την ομάδα του ΕΚΚΑ επιχειρήσεις της πόλης του Ρεθύμνου. prismanews.gr/

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες της πόλης, συνεχίζουν τη δράση-θεσμό πλέον για την περιοχή. 


Μια συνεργασία που στόχο έχει την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να αυξήσει τον αριθμό των Ενεργών Αιμοδοτών του Ηρακλείου μέσα από Αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, ειδικά τώρα,  που τόσο ανάγκη το έχει η πατρίδα μας.

Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσει την αιμοδοσία ενώ Εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την Ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας! Μην ξεχάσετε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να κρατάτε μαζί σας την κάρτα σας αιμοδότη ή την αστυνομική σας ταυτότητα, εάν δίνετε για πρώτη φορά!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΗΣ ΛΟΤΖΙΑ, με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου – Πανανείου Νοσοκομείου, με μουσική και δωράκια για τους αιμοδότες, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού…..ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!!!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δήμος Ηρακλείου, Αιματοκρήτης, ΑΤΑΧΤΟΙ, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Minoistas, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ΟΦΕΑΚ, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Η Ηλιαχτίδα, Πρόσκοποι Ηρακλείου, ΣΕΑΠ Ηρακλείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων.

Άνοιγμα στην κοινωνία κάνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Ιδρύματος και τον Ενιαίο Σύλλογο Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.


Σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον κόσμο για τα σοβαρά προβλήματα της διαθεσιμότητας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση,το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησε στο prismanews.gr, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Μοάτσος. Είναι μια εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα. Πραγματοποιείται με στόχο ο κόσμος να ενημερωθεί και να μάθει για την ταυτότητα του πανεπιστημίου την πορεία και το έργο του" αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας "Ειναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με επιχειρήματα και όχι με φωνές.
Παράλληλα ο ίδιος σχολιάζει Επειδή είναι δύσκολο ο κόσμος να έρθει πάνω στο Πανεπιστήμιο και με δεδομένο ότι πολύ κόσμος δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται καθώς το συσχετίζουν με τα κτίρια του ΠΑΓΝΗ, αποφασίστηκε η εκδήλωση να γίνει στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.
Την ίδια ώρα,ο κ. Μοάτσος αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει απώλειες μόνο εξαιτίας της συγκεκριμένης διαθεσιμότητα αλλά και λόγω συνταξιοδότησης. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τα άτομα που χάνονται από τη διαθεσιμότητα, το Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο συνταξιοδοτεί το 5% του προσωπικού. Οπότε καταλαβαίνεται την δυσκολία των πραγμάτων, καταλήγει.

Ηράκλειο: Η απόλυση της έλυσε τα χέρια και έφερε χαμόγελα - Δείτε φωτό!


Στα 27 της χρόνια, η εικονιζόμενη έμεινε άνεργη - Για την ίδια όμως, όπως θα διαπιστώσετε ήταν η αρχή για μια σειρά αποφάσεων που την οδήγησαν μπροστά...


Όταν η μητέρα της έμπαινε στο δωμάτιο της και την έβλεπε να φτιάχνει τα πρώτα της σκουλαρίκια με μικροσκοπικά παπάκια και κομμάτια από lego της έλεγε συνέχεια: «πόσων χρόνων είσαι;». Tότε δεν ήξερε ότι θα της έδινε την έμπνευση για την επωνυμία της «επιχείρησής» της, που μόλις ξεκίνησε.

Κράτησε, λοιπόν, την παρατήρηση της μαμάς, τη μετέφρασε στα αγγλικά και έβαλε τις βάσεις για το “how old are you” κάνοντας ένα δυναμικό come –back σε ένα αγαπημένο στυλ της δεκαετίας του '50 που πολλές λάτρεψαν, αλλά λίγες μπορούν να υποστηρίξουν: το pinup (!) που ξεκίνησε από την Αμερική και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, συνδυάζοντας την παιδική αθωότητα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα...


Ένα στυλ που εξυμνούσε όσο κανένα τις γυναικείες καμπύλες, πριν τα ανορεξικά χλωμά κορίτσια γίνουν της μόδας. Και η 29χρονη Μάντυ Παπαδάκη ένα τέτοιο πληθωρικό κορίτσι είναι. Με σπουδές στα ξενοδοχειακά, το μάρκετινγκ και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, πρόλαβε να εργαστεί σε ξενοδοχείο - φορώντας αναγκαστικά ταγέρ - μόνο για 5 χρόνια.

Σύμφωνα με το madeincreta.gr, το 2011 απολύεται λόγω κρίσης. Βάζει τα ταγέρ στην ντουλάπα και αποφασίζει να γυρίσει ... δυο σελίδες: Επαγγελματική και ενδυματολογική. Στο μυαλό της άρχισαν να στριφογυρίζουν σχέδια, χρώματα, κορδέλες, σκουλαρίκια, κρεμαστά και μοναδικές τσάντες.

''Όταν απολύθηκα εξαιτίας της κρίσης συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό που είχα σπουδάσει μάλλον δε μου κάνει πολύ καλό. Έπρεπε όμως πολύ γρήγορα να βρω κάτι να κάνω και να μου αρέσει. Πήγα και σε ένα αρχάριο τμήμα ραπτικής που σου μάθαινε να φτιάχνεις ρούχα με πατρόν. Εγώ δεν προχώρησα στο προχωρημένο τμήμα. Με μια ραπτομηχανή για αρχάριους και με τις αρχάριες γνώσεις μου στη ραπτική έφτασα το «Ηow old are you» στο σημείο που είναι τώρα.

Οι βλέψεις μου είναι για κάτι μεγαλύτερο. Ήδη δίνω σε κάποια μαγαζιά στο Ηράκλειο ορισμένα από τα αξεσουάρ μου. Αυτό που εγώ θέλω να κάνω είναι ένα κατάστημα για να αποκτήσω μόνιμη φυσική παρουσίa» λέει η ίδια...

Δημοσκόπηση VPRC: Τι λένε οι ψηφοφόροι για τα γεγονότα με τη χρυσή αυγή - Ποσοστά κομμάτων

Η έρευνα που παρουσιάζει το “Rizopoulos Post” σήμερα 3 Οκτωβρίου, διεξήχθη μέσα σε μια ιδιαζόντως ρευστή πολιτική και κοινωνική κατάσταση, που επικαθορίστηκε τις τελευταίες ώρες από τις δικαστικές εξελίξεις ως προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 Η συλλογή δεδομένων γινόταν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη και καταγράφει τη μεγάλη κινητικότητα γνωμών και παραστάσεων της κοινής γνώμης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Ο Εργοτέλης στο πλευρό των γιατρών χωρίς σύνορα

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για μια ακόμα φορά ο Εργοτέλης, με τη συνεργασία του με τους γιατρούς χωρίς σύνορα.


Το Σάββατο (5/10) στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά, η ΠΑΕ Εργοτέλης σε συνεργασία με τους γιατρούς χωρίς σύνορα, θα πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η κρητική ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Αγωνιζόμαστε για τον πόνο του άλλου» και στην οποία αναφέρει: «Μπορεί ένας επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας να αποτελέσει την αφορμή για να ενωθούν δύο ομάδες κάτω από ένα κοινό σκοπό και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους «για τον πόνο του άλλου»;

Η ΠΑΕ Εργοτέλης αφιερώνει τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την ανακούφιση του πόνου εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague, στο Παγκρήτιο Στάδιο, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 18:15.

Εθελοντές και προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα βρίσκονται στο γήπεδο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δράση της οργάνωσης. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στα ειδικά κουτιά που θα είναι τοποθετημένα στις θύρες του γηπέδου. Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες και των δύο ομάδων θα προβούν στη συμβολική κίνηση να εμφανιστούν με κοινά μπλουζάκια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην ανθρωπιστική δράση υπέρ των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων ανθρώπων απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν πιστεύουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας για το θέμα, τονίζει: «Ο Εργοτέλης διαχρονικά συνδυάζει την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα με την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά. Όπως έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στεκόμαστε αρωγοί σε αξιόλογες προσπάθειες με αποδέκτριες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και να αποτελούμε μέρος της προσπάθειας για να απαλύνουμε «τον πόνο του άλλου». Καλούμε όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την κοινή πρωτοβουλία του Εργοτέλη και τον Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν στην Κρήτη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον Οκτώβριο, με τίτλο «Ηράκλειο: Πόλη Χωρίς Σύνορα». «Η πόλη του Ηρακλείου αλλά και η Κρήτη γενικότερα αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι σε εκατομμύρια ασθενείς που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγεία», δηλώνει η Μελίνα Σπαθάρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και συνεχίζει: «Η φιλοξενία και η ζεστασιά που εισπράττουμε από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Εργοτέλης που μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούμε σε αυτόν τον σημαντικό τοπικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων της Κρήτης για να δείξουμε πως όταν μιλάμε για ανθρώπινες ανάγκες δεν υπάρχουν σύνορα, εθνικότητες, διακρίσεις και αντιπαλότητες».



sporfm.gr

Η καλύτερη χρονιά της 20ετίας για τον τρύγο της Κρήτης

Κρασιά με γεμάτο σώμα και αρωματικό πλούτο αναμένουν οι οινοποιοί στην Κρήτη, που κάνουν λόγο για την καλύτερη ποιότητα των 20 τελευταίων χρόνων.

Η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών που οφείλεται στους βοριάδες της άνοιξης και στο ήπιο και δροσερό καλοκαίρι είναι ο κοινός παρανομαστής για την παραγωγή του νησιού σε όλους τους νομούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η ΚΕΟΣΟΕ. Ασθένειες δεν παρατηρήθηκαν με εξαίρεση την παρουσία μικρών ποσοστών σήψης στην βηλάνα του νομού Λασιθίου.

Στο νομό Λασιθίου ο όγκος παραγωγής ήταν ικανοποιητικός, ενώ αντίθετα στο νομό Ηρακλείου η παραγωγή οριστικοποιήθηκε σε σχετικά μικρότερο επίπεδο από αυτό που αναμενόταν αρχικά, γεγονός που αποδίδεται στην ανυπαρξία βροχοπτώσεων. O τρύγος ξεκίνησε νωρίτερα αφού   παρατηρήθηκε πρωιμότητα 10 -15 ημέρες, λόγω της σχετικά θερμής άνοιξης που προκάλεσε με την σειρά της επιτάχυνση της έκπτυξης των οφθαλμών και γρήγορη ανάπτυξη.

Οι οινοποιοί κάνουν λόγο για την καλύτερη ποιότητα των 20 τελευταίων χρόνων και αναμένουν κρασιά με γεμάτο σώμα και αρωματικό πλούτο. agronews.gr

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ της Δυτικής Κρήτης

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ της Δυτικής Κρήτης Τεράστια μείωση προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές  την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, αντιμετωπίζουν οι ΔΟΥ στην Δυτική Κρήτη.

Αυτό τονίσθηκε στην τακτική  γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εφοριακών νομών Χανίων - Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

«Απαιτούμε από την πολιτεία να μην ιδιωτικοποιήσει κανένα αντικείμενο που έχει να κάνει με την εφορία» ανάφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Δασκαλάκης.

Συνολικά σε διαθεσιμότητα στα Χανιά έχουν μπει 4 καθαρίστριες και άλλη  μια  στο Ρέθυμνο, ενώ από τους 240 εφοριακούς σε Χανιά και Ρέθυμνο πριν από 3 χρόνια σήμερα υπηρετούν μόλις 157 άτομα καθώς υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις και καμία πρόσληψη.

Γιώργος Κώνστας
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ νότια της Γαύδου

Σεισμός μικρής έντασης σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 01.56, στην Κρήτη. 


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου και είχε ένταση 3,3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα το βράδυ, στις 20.57, είχε καταγραφεί ανάλογη δραστηριότητα με ασθενή σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ, 34 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 48 χιλιόμετρα.

Ερώτηση Κεφαλογιάννη για ερμηνεία του νόμου 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Την ερμηνεία του νόμου 4178/2013 που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της οποίας το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

 
ΘΕΜΑ Ερμηνεία του νόμου 4178/2013

Σε περίπτωση ύπαρξης δυο αυθαιρέτων κτισμάτων εντός του ίδιου οικοπέδου, εκ των οποίων για το ένα κινήθηκε η διαδικασία νομιμοποίησης, ο Δήμος Ηρακλείου αρνείται την ηλεκτροδότηση του τακτοποιουμενου αυθαιρέτου λόγω της ύπαρξης του δευτερου που δεν τακτοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι θα τακτοποιήσει και το δεύτερο αυθαίρετο εντος της 18μηνης προθεσμίας του νομου.
 
Ερωτάσθε και παρακαλείσθε να εκδώσετε σχετική εγκύκλιο διαταγή προς τις πολεοδομίες των ΟΤΑ, ότι σε περίπτωση δυο αυθαιρέτων κτισμάτων εντός του ίδιου οικοπέδου να δίνεται ηλεκτροδότηση στο τακτοποιουμενο κατά τις διατάξεις του ν. 4178/2013, και να λαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι θα προβεί σε τακτοποίηση και του δευτέρου αυθαιρέτου εντός της 18μηνης προθεσμίας του νομου και  ότι σε διαφορετική περίπτωση μετά την παρέλευση της 18μηνης προθεσμίας θα αφαιρείται η ηλεκτροδότηση  από το πρώτο ακίνητο που τακτοποιήθηκε
 
Αθήνα 20/9/2013
Ο ερωτών
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Σταθμός" η δικαίωση επαγγελματία (εστιάτορα) από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας

Στο Νόμο 3869/2010, στον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, προσέφυγε εστιάτορας από την Ιεράπετρα της Κρήτης, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του, σε πέντε οφειλέτριες Τράπεζες, συνολικής οφειλής 436,618.84 Ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας, ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος, όπου σύμφωνα με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της στην εξωδικαστική διαδικασία,( με την βοήθεια του Οικονομοτεχνικού της επιτελείου του γραφείου της, στην Ιεράπετρα) , αλλά και στην δικαστική,ο εν λόγω επαγγελματίας δανειολήπτης, οδηγήθηκε στην ρύθμιση του χρέους του και στην "οικονομική ανάσα" της επιχείρησής του.

Αναλυτικά: Πρόκειται για εστιάτορα, 53 ετών, έγγαμο, με δύο τέκνα, με ατομικό μηνιαίο εισόδημα 1000 Ευρώ και της συζύγου του το μηνιαίο εισόδημα ανέρχεται 791 Ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει 1) 100% κυριότητα σε πρώτη κατοικία άλλα και περιουσιακά στοιχεία.Όμως λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης της Χώρας , η οποία έπληξε και την επιχείρησή του, ένοιωσε δυσκολία πληρωμής των δόσεων του ,ζήτησε να ρυθμίσει τα χρέη του, εντασσόμενος στο ν.3869/2010, τηρώντας με ευλάβεια την συμβουλευτική και καθοδήγηση αλλά και την εξωδικαστική προσπάθεια της ΄Ενωσης η οποία δεν ευδοκίμησε καθώς οι Τράπεζες απέρριψαν τις προτάσεις ρύθμισης, όμως ο επαγγελματίας δεν πτοήθηκε ,προχώρησε , συνέχισε τα βήματα του νόμου, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την δικηγόρο Λασιθίου κ.Λαμπράκη Νεκταρία.
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ.14-6-2013 διαταγή του, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) απαγόρευσε στις πιστώτριες κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του καταστήματος του δανειολήπτη, στο οποίο είχε εγείρει μία των Πιστωτριών Τραπεζών διωκτικό μέτρο , αλλά και ακόμα απαγόρευσε κάθε τροποποίηση της νομικής κατάστασης του επαγγελματία, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 30-09-2016.Επίσης το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων, από τον δανειολήπτη ,στις Πιστώτριες Τράπεζες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του δηλ. να δίνει συνολική μηνιαία δόση προς όλες τις πιστώτριες 200 Ευρώ.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή θεωρείται :
1)"Σταθμός" για κάθε επαγγελματία, που στις μέρες μας "τραβιέται " από παντού, (Φ.Π.Α, φόρος του Δημοσίου , Ασφαλ.Φορέας ,Τράπεζες, προμηθευτές) όπου με την προσφυγή στις διατάξεις του ν.3869/2910, ρυθμίζει χρέος, σώζει κατοικία, σώζει περιουσιακά στοιχεία.
2)Ανοίγει τον δρόμο, σε χιλιάδες επαγγελματίες να ενταχθούν στο Νόμο 3869/2010, καθώς ακόμα και σήμερα , κάποιες Τράπεζες εξακολουθούν να τους αποτρέπουν από την ένταξη, χαρακτηρίζοντας τους "ως έμπορους".

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

O Αυγενάκης για την Χρυσή Αυγή


«Δεν κρίνουμε τη Δικαιοσύνη ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνει, ανάλογα με τη δική μας επιθυμία και κρίση, αλλά συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε, όπως άλλωστε οφείλουμε.
Το έργο -τώρα- των πολιτικών δυνάμεων είναι, να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα τους τα πολιτικά και κοινωνικά αίτια που ανέδειξαν τον φασισμό σε κοινοβουλευτική δύναμη, και αντικατέστησαν το διάλογο με τη βία.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...