Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Κινητή βόμβα" έκανε βόλτα στο Ηράκλειο!

Με το πλέον επικίνδυνο φορτίο κυκλοφορούσε ένα φορτηγό χθες στην πόλη του Ηρακλείου! Φιάλες υγραερίου, οι οποίες -όπως μπορεί κανείς να διακρίνει- δεν ήταν... δεμένες μεταξύ τους και ήτα νχύμα στην καρότσα!

Τις φωτογραφίες μας έστειλε αναγνώστης του CretePlus, ο οποίος μας περιγράφει τα όσα έζησε χθες.

"Γυρνώντας από την εργασία μου, κάποια στιγμή βρέθηκα με το αυτοκίνητο μου, πίσω από το φορτηγό της φωτογραφίας. Ο επιχειρηματίας αυτός, είχε τις φιάλες όρθιες στην καρότσα του μικρού φορτηγού, χωρίς να τις έχει δέσει ή ακινητοποιήσει με κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να έχω την αίσθηση ότι σε ένα απότομο φρενάρισμα θα βρεθούν στο οδόστρωμα και θα πέσουν στο αυτοκίνητο μου, με απρόβλεπτες συνέπειες για μένα και τους γύρω μου!", επισημαίνει.
Ενώ κανείς δε γνωρίζει αν αυτές οι φιάλες ήταν άδειες ή γεμάτες. Στη δεύτερη περίπτωση, μιλάμε ξεκάθαρα για μια εγκληματική αμέλεια από την πλευρά του οδηγού, η οποία με μια παρατιμονιά ή μια λάθος κίνηση, μπορούσε να μετατραπεί σε κινητή βόμβα!
creteplus.gr

27 χρόνια Κρήτη - Τυχαίο; Δε νομίζω!

Με αναμνηστικό δίπλωμα τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, σήμερα, την Mrs Jethe Outzen και τον σύζυγό της Mr Morten Boysen, Δανοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας, με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 27 χρόνια.

Εντυπωσιασμένοι από την πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, το ζευγάρι Δανών έρχεται στον «Άγιο» δύο και τρεις φορές το χρόνο, συνήθως Άνοιξη και Καλοκαίρι απολαμβάνοντας, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την παραδεισένια φυσική ομορφιά που προσφέρει το μοναδικό ανάγλυφο του κόλπου του Μιραμπέλου.

Τους δύο Δανούς συνόδευε ο αγαπημένος τους φίλος κ. Δημήτρης Βαρελάς, ο οποίος βοήθησε στη μετάφραση ανάμεσα στο Δήμαρχο και στους υπέροχους αυτούς ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο μας και τον θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους.

Στη συνομιλία που είχαν με τον κ. Κουνενάκη τόνισαν ότι είναι γοητευμένοι από την αγάπη που τους δείχνουν οι κάτοικοι, έχουν πολλούς εγκάρδιους φίλους και νιώθουν πραγματική ευτυχία όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ένα τόσο ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον. Μίλησαν ακόμα για το εξαιρετικό ήπιο κλίμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κρύο και υγρό κλίμα της Νότιας Δανίας όπου διαμένουν. Θεωρούν ότι η ζωή εδώ είναι ήρεμη και ευχάριστη, αναζωογονούνται και γεύονται την εξαίσια κρητική κουζίνα και το καλό κρασί.

Λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις τους στα μικρά απομακρυσμένα χωριά της ενδοχώρας γιατί προσπαθούν, με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζουν, να επικοινωνήσουν με τους αυθεντικούς κατοίκους. Τους αρέσει επίσης να κάνουν περιπάτους τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου όσο και στις γύρω ακτές των παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών.

Ωστόσο σε ερώτηση του δημάρχου αν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην αλλοιώσουμε τα όμορφα τοπία μας με την άναρχη δόμηση και ότι τους ενοχλεί τα βράδια ο θόρυβος των μηχανακίων. Πρόσθεσαν ακόμα ότι καλό θα ήταν για την πόλη, αν υπήρχαν περισσότεροι πεζόδρομοι, ενώ πρότειναν να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας πολύ σε ένα τόσο μικρό μέρος όπως ο Άγιος Νικόλαος. Ο κ. Κουνενάκης χάρισε στους Mrs Jethe Outzen και Mr Morten Boysen αναμνηστικά δώρα, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο

 cretalive.gr

Άκης Τσελέντης: "Θέμα χρόνου ένας σεισμός στην Ελλάδα με καταστροφικές συνέπειες"

Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης σχολίασε, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Αχαΐα και τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, πως είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Ο κ. Τσελέντης εξήγησε πως η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια «έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς να νομιμοποιούν αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο», ενώ χαρακτήρισε «παγίδες θανάτου» τα εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που «είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους».

Παράλληλα, επεσήμανε: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή», για να προσθέσει: «Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΣΙΘΙ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ

To ψηφοδέλτιο (λίστα) του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΒΓΟΝΤΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ - ΗΛΙΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΔΙΟΓΕΝΗ

ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ

ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

ΓΙΑΛΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (ΜΑΝΘΟΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


ΛΑΣΙΘΙ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΚΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΡΕΘΥΜΝΟ

ΟΘΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΌΘΩΝΑ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ - ΓΚΙΚΑ ΑΝΝΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ (ΜΑΡΙΛΥ) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


ΧΑΝΙΑ

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη!

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη, αυτή τη φορά στα Χανιά!

42χρονος, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Χανίων, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας, είχε πάει μαζί με τη σύζυγό του, για επισκεπτήριο, στο νοσηλευτικό ίδρυμα, και συγκεκριμένα στον 5ο όροφο όπου στεγάζεται η χειρουργική κλινική.

Κάτω από αδιεκρίνιστες συνθήκες, ο 42χρονος, βγήκε στο μπαλκόνι, από όπου και έπεσε στο κενό, λίγα λεπτά αργότερα.

Πρόκειται για την 4η αυτοκτονία μέσα σε τέσσερις ημέρες στην Κρήτη, γεγονός που, αν μη τι άλλο, προβληματίζει.



 neakriti.gr

Ρέθυμνο: «Πελάγη παιδικής δημιουργίας»

2ο Φεστιβάλ σχολικών δραστηριοτήτων Ρεθύμνου, με Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικών & Πολιτιστικών θεμάτων και θέμα «Πελάγη παιδικής δημιουργίας», διοργανώνει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου – Σχολικές δράσεις.

Το φεστιβάλ θα γίνει στο «Σπίτι του Πολιτισμού» την Πέμπτη 31 Μαΐου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου, 9:00 – 15:00 & 18:00 - 22:00 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 9:00 – 15:00 & 17:00 - 19:00

Συνεχίζονται οι ημέρες Ρεθύμνου

Την Τρίτη 29 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Ρεθύμνου» θα πραγματοποιηθεί στον Εικαστικό Παιδότοπο, διπλή συναυλία.

Α) Συναυλία Λαούτων Ζυγιά
Δύο μουσικοί συμπράττουν για να δημιουργήσουν μία ζυγιά με λαούτα. Ο Στέλιος Συκάκης και ο Δημήτρης Σιδερής επιχειρούν να αναδείξουν το κρητικό λαούτο ως σολιστικό όργανο, ακολουθώντας την μέχρι σήμερα διαμορφωμένη τεχνική και εξελίσσοντας την, με αφετηρία ρεπερτόριο των πρωτομαστόρων της κρητικής μουσικής. Δια μέσου της ενορχήστρωσης και της δημιουργικής εκμετάλλευσης του πλούσιου ηχητικού εύρους των κρητικών λαούτων προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό “χρώμα”.

Β) Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης με τον Δημήτρη Στεφανάκη και την Μαρίτζια Κατσούνα σε μια μουσική παράσταση όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια από την νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαυρομανωλάκη που θα κυκλοφορήσει σύντομα καθώς και επιλογές από τις παραδόσεις όλης της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου καθώς επίσης και την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Χώρος: Εικαστικός Παιδότοπος
Ώρα: 21:00

Τράπεζα προτείνει "κούρεμα" 60% σε χρέος δανειολήπτη, σε Εξωδικαστικό Συμβιβασμό

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να διατυμπανίσει δημόσια ότι, τον ζητούμενο μέχρι σήμερα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, εκ μέρους των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών , για λογαριασμό των καταναλωτών, με τις Τράπεζες , και την προσδοκία των Ενώσεων, για ανθρώπινη διαχείρηση του χρέους των δανειοληπτών, για ρύθμιση του χρέους των καταναλωτών που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους, λόγω της γανικότερης οικονομικής ύφεσης, και την ανάγκη συμόρφωσης των Τραπεζών ,στο νέο Χρηματοπιστωτικό πεδίον, αρχίζει να διαφοροποιείται με την πρόταση Τράπεζας, που καλεί δανειολήπτη να πληρώσει σε χαμηλή δόση του 40% του χρέους του και το υπόλοιπο του "κουρεύεται"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει και καλοσωρίζει αυτή την πρόταση-ρύθμιση, η οποία ανοίγει την πόρτα εκ μέρους των Τραπεζών, να ρυθμίζουν τα χρέη των καταναλωτών, χωρίς δικαστική προσφυγή και καλεί όλες τις Τράπεζες να παραδειγματιστούν, να δώσουν αυτολύσεις και για την δική τους ρευστότητα, για την επανακίνηση της σωστής οικονομίας της Χώρας μας, αλλά και για τους πιεσμένους από την υπερχρέωση καταναλωτές.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Προοπτικές ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου Γερανίου μέσω ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία με τις μελέτες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου Γερανίου, με απώτερο στόχο αυτό να... αποκατασταθεί και να καταστεί επισκέψιμο. Οι μελέτες έχουν κατατεθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προς έγκριση και αναμένεται το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι ενέργειες που απαιτούνται και ο φάκελος του έργου να κατατεθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό χθες η κυρία Ελένη Παναγοπούλου προϊσταμένη της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας με τους συνεργάτες της αρχαιολόγους, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής και κατοίκους του Γερανίου έκαναν αυτοψία στο χώρο του σπηλαίου, το οποίο κατά κοινή ομολογία κρύβει ένα τεράστιο αρχαιολογικού και σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος πλούτο.

Με βασική προϋπόθεση οι όποιες παρεμβάσεις να είναι ήπιες και να μην αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο της περιοχής οι σπηλαιολόγοι-αρχαιολόγοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την υλοποίηση του έργου που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις της η κυρία Παναγοπούλου, προϊσταμένη της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος ανέφερε: «Το Γεράνι είναι μεγάλου ενδιαφέροντος σπήλαιο για εμάς. Έχει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θέλουμε να αποκατασταθεί και να είναι επισκέψιμο, πάντα όμως με ήπιες παρεμβάσεις που δεν θα επηρεάζουν το τοπίο αλλά θα το αναδεικνύουν.

Αναζητούμε τώρα τρόπους πρόσβασης και για τα ΑΜΕΑ που είναι υποχρεωτικό για το έργο και ένα πληροφοριακό υλικό που προγραμματίζεται να υπάρχει στο χώρο που σήμερα στεγάζεται η ταβέρνα, αλλά και να αποκαταστήσουμε γενικότερα το τοπίο στην περιοχή με την βλάστηση που θα αναπτυχθεί. Στην είσοδο του σπηλαίου θα κάνουμε ένα πλάτωμα από όπου οι επισκέπτες θα βλέπουν τα ευρήματα και θα κάνουμε και μια ανασκαφή και στο μέλλον, ενώ θα είναι επισκέψιμο το σπήλαιο θα μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες και οι ανασκαφές να λειτουργήσουν κατά κάποιο τρόπο ως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υλοποίηση του έργου που εδώ και πολλά χρόνια προγραμματίζεται, σημειώνοντας πως πλέον έχουν εξασφαλιστεί 250.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ, υπογραμμίζοντας πως με τις καθοδηγήσεις των ειδικών επιστημόνων θα μπορέσει ο φάκελος που θα κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή να είναι άρτιος και ώριμος, ώστε το έργο να επιλεγεί και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Ηλιάκης ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Παναγοπούλου που βρέθηκε με τους συνεργάτες της στο σπήλαιο για να δουν τους χώρους αλλά και τις μελέτες που έχουμε εκπονήσει και να μας καθοδηγήσουν για τυχόν τροποποιήσεις ή βελτιώσεις που απαιτούνται.
Το βασικό είναι ότι πρέπει να γίνει η πρώτη έγκριση των ηλεκτρομηχανολογικών και υδροστατικών που απαιτούνται για το έργο και πρέπει να περάσουν από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, το δεύτερο είναι ότι ήδη ο Δήμος έχει από το πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ 250.000 ευρώ για το σπήλαιο Γερανίου. Φιλοδοξούμε ότι με την ανάδειξη αυτή του σπηλαίου θα δώσουμε ώθηση και τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή».

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εξέδρας στην είσοδο του σπηλαίου ύψους τεσσάρων-πέντε μέτρων από την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν στο σύνολό τους τα ευρήματα. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα περίπτερο και θα μείνει μια αίθουσα ως εκθετήριο με τα ευρήματα σε φωτογραφικό υλικό και θα λειτουργεί παράλληλα ως εκδοτήριο εισιτηρίων.

Σε δεύτερη φάση μάλιστα η δημοτική αρχή στοχεύει στην ανάδειξη των παράκτιων και ενάλιων σπηλαίων μέσω μιας τουριστικής διαδρομής.

Πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του σπηλαίου

Το σπήλαιο Γερανίου βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Ρεθύμνου, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή "Κυανή Ακτή".

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία το 1969 κατά τη διάρκεια κατασκευής της νέας εθνικής οδού. Η σημερινή είσοδός του δεν είναι η αρχική, αλλά ανοίχθηκε από τα εκρητικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάνοιξη της οδού. Η αρχική είσοδος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της ανασκαφής. Είχε κλειστεί από βράχους πριν από το τέλος της ύστερης Νεολιθικής περιόδου.

Γι΄αυτό το λόγο, αντίθετα με άλλα σπήλαια στην Κρήτη, η τελική και η μεταβατική Νεολιθική περίοδος, όπως και η Μινωική, δεν αντιπροσωπεύονται. Το τελευταίο γεγονός μας δίνει ένα terminus post quem για τη χρήση του. Επειδή το σπήλαιο ήταν σφραγισμένο, η στρωματογραφία της πρώιμης Νεολιθικής ΙΙ, της μέσης Νεολιθικής και της ύστερης Νεολιθικής περιόδου ήταν εξαιρετικές.

Η έκταση που καλύπτει το σπήλαιο είναι 1200 τ.μ. και έχει χωριστεί σε έξι θαλάμους. Οι πέντε θάλαμοι είναι διαδοχικοί κατά μήκος και χωρίζονται από μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ο έκτος θάλαμος είναι παράλληλος του πρώτου προς τα αριστερά. Σ΄αυτόν υπήρχε η φυσική είσοδος του σπηλαίου.

Κατά την ανασκαφή βρέθηκαν εστίες και από τις τρεις περιόδους, που περιβάλλονταν από αγγεία, εργαλεία και οστά ζώων. Υπήρχαν επίσης άφθονα όστρεα. Στο άλλο άκρο του σπηλαίου βρέθηκαν οι σκελετοί τριών ανθρώπων, οι οποίοι προφανώς παγιδεύτηκαν και πέθαναν από ασφυξία. Το σπήλαιο είχε χρησιμοποιηθεί ως κατοικία μόνο σποραδικά κατά τη διάρκεια του έτους, πιθανώς σε συνδυασμό με την καλλιέργεια, την κτηνοτροφία και ίσως την αλιεία. Η εργασία επεκτεινόταν επίσης στην παραγωγή λίθινων και οστέινων εργαλείων. Αυτά τα εργαλεία αναγνωρίστηκαν ως προερχόμενα κυρίως από οστά λαγού, κουνελιού, χοίρου και κατσίκας.
erroso.blogspot.com

Ανοίγει τις πύλες του το Σεπτέμβριο το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα πολύ σημαντικό έργο για το Ηράκλειο, αυτό του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ανοίγει τις "πύλες" του για τους επισκέπτες... το ερχόμενο φθινόπωρο. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ΠΣΚΗ θα εγκαινιαστεί και λειτουργεί στο σύνολό του, με εξαίρεση την κεντρική αίθουσα, για την οποία εκκρεμεί ακόμη η απόφαση της διαχειριστικής αρχής του ΕΣΠΑ για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Κατά τα άλλα, πάντως, αίθουσες, χώροι συνεδρίων, γκαράζ και περιβάλλων χώρος, θα είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια, το Σεπτέμβριο, που αναμένονται σε πανηγυρικό κλίμα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας, μάλιστα, ξεκινούν δεντροφυτεύσεις, φυτεύσεις σε παρτέρια και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ αν αναμονή των οδηγιών εκ μέρους της αρχαιολογίας βρίσκεται η δημοτική αρχή Ηρακλείου για την αναστήλωση της κρήνης Partapaglia που βρίσκεται κάτω από το Μαρτινέγκο.

Το χώρο του ΠΣΚΗ επισκέφθηκε, σήμερα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες.

Σε ότι αφορά, τέλος, την κεντρική αίθουσα, αναμένεται η έγκριση του κονδυλίου, ώστε το έργο του εξοπλισμού να δημοπρατηθεί το συντομότερο.
cretalive.gr

Κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά

Στο πλευρό των αδύναμων και άπορων μαθητών των Χανίων τάσσεται ο δήμος που προχωράει στη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Χανίων (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr).

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012 ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση .
2. Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.
7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692

Δεκάδες δενδρύλια χασίς σε ποιμνιοστάσιο στα Σκούρβουλα Ηρακλείου

106 δενδρύλια χασίς ύψους 20 εκ. έως 1μ και 50 εκ. βρέθηκαν το πρωί από άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ενός 40χρονου βοσκού που εργάζεται και ως εκδοροσφαγέας στα σφαγεία Μοιρών, στα Σκούρβουλα.


Στο σημείο βρέθηκε η 28χρονη σύζυγός του η οποία συνελήφθη. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο ίδιος ο 40χρονος ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι είναι δικά του.


cretalive.gr

Νέος σεισμός στα παράλια της ανατολικής Κρήτης

Νέος μετασεισμός. 3,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23:47 της Δευτέρας στα παράλια της ανατολικής Κρήτης ο οποίος ήταν αρκετά αισθητός στους κατοίκους.

Υπενθυμίζουμε πως η Κρήτη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πλήττεται από αλλεπάλληλους σεισμούς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...