Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχίες σε 17 υποθέσεις αρχαιοτήτων από την Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών

271 κορινθιακές αρχαιότητες επαναπατρίστηκαν σε συνεργασία με το FBI - Αναζητούνται 14 ακόμα


«Επιβάλλεται να ενταθούν οι προσπάθειες της Διεύθυνσης» επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης


Για τα «πλυντήρια» κλεμμένων αρχαιοτήτων και την υπόθεση κλεμμένων αγγείων από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κορίνθου, απαντά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός, στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Ελευθερίου Αυγενάκη.

Στο έλεος των ανέμων τα Χανιά

Παραδομένα στους θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν και τα 8 μποφόρ είναι τα Χανιά από το βράδυ του Σαββάτου. 

 
Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων αλλά και την απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους τα οποία εμπόδιζαν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι πλατείες στο Ηράκλειο μυρίζουν… λουκουμάδες

Γλυκά αρώματα φρεσκοψημένης ζύμης, μελιού, κανέλας, ξηρών καρπών και σοκολάτας, πρόκειται να δώσουν άλλο χρώμα στην πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου.


Αυτό γιατί, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι πλατείες στο Ηράκλειο μυρίζουν… λουκουμάδες, που προσφέρονται δωρεάν από το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Kappa Studies και τον όμιλο Kappa Group του Θόδωρου Καλαθάκη. Πιστή στην παράδοση για προσφορά, η Kappa Studies έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να υλοποιήσει το θεσμό του «Λουκουμαδένιου Χωριού» ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Ηράκλειο.

#ERT: Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση του δικαστηρίου Ηρακλείου

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε η  συζήτηση της αγωγής των απολυμένων  εργαζομένων της ΕΡΤ στην Κρήτη. 

 

Η διαδικασία ήταν σύντομη και οι μάρτυρες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που κατέθεσαν, αποτύπωσαν όλο το φάσμα λειτουργίας της ΕΡΤ στην Κρήτη, την πλήρη αποκοπή της ενημέρωσης που υπάρχει στο νησί από την 11η Ιουνίου υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. 

easyjet: Πέντε νέα δρομολόγια από και προς Ελλάδα από τον Απρίλιο του 2014 - Και σε Ηράκλειο

Πέντε νέα δρομολόγια εξωτερικού από και προς την Ελλάδα, τα οποία θα ξεκινήσουν τη θερινή σεζόν του 2014, ανακοίνωσε ο διευθυντής Ευρώπης της easyjet Michael Campbell, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους στην Αθήνα.


Από τον Απρίλιο του 2014 και με συχνότητα δύο πτήσεων ανά εβδομάδα, η Αθήνα θα συνδέεται με το Αμβούργο, το Ηράκλειο με το Εδιμβούργο και η Κως με τη Γλασκώβη. Επίσης, από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Νάπολη τόσο προς τη Μύκονο όσο και προς την Κέρκυρα.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου στα Χανιά

Mέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση, στον ίδιο χώρο, κέντρου υγείας αστικού τύπου και η διαμόρφωση πάρκου.


Το εργοτάξιο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος και ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου για την πορεία της κατεδάφισης, το τελευταίο στάδιο της οποίας καθυστέρησε για περίπου δύο μήνες, καθώς χρειάστηκε η έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 89.000 ευρώ.

Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

Μία ασυνήθιστη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:17 το πρωί στην Κρήτη και, συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο.


Κι αυτό, γιατί μπορεί ο σεισμός να ήταν ασθενής, αλλά το επίκεντρό του ήταν στη στεριά, ενώ συνήθως τέτοιου μεγέθους σεισμοί σημειώνονται στη θάλασσα.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την διατήρηση του λιμενικού σταθμού Κόκκινου Πύργου.

Την αναθεώρηση της απόφασης για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού του Κόκκινου Πύργου ζήτησε από τον Υπουργό ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης με επιστολή του το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:


Προς   τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Σήμερα στο Ηράκλειο η δίκη ενάντια στις απολύσεις της ΕΡΤ

Σήμερα εκδικάζεται εξ' αναβολής στο Ηράκλειο η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου   για την ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και την εγκυρότητα των απολύσεων. 

Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά, μετά από αίτημα του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Με την αγωγή τους οι 20 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ζητούν την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους, στρεφόμενοι κατά της ΕΡΤ ΑΕ (πλέον υπό εκκαθάριση με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών) και της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Σε όλη την Ελλάδα έχουν προσδιοριστεί 170 δίκες με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Η EUROMEDICA ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Όμιλος Euromedica είναι ο αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών υγείας για το νέο πρόγραμμα «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ» που παρέχει η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ μέσω της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Το νέο τραπεζικό πρόγραμμα «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ» παρέχεται αποκλειστικά από τα υποκαταστήματα της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και οι κάτοχοι του θα έχουν κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε κλινικούς ιατρούς καθώς και οδοντιατρικές καλύψεις, με ποσοστό συμμετοχής ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει καθώς και δωρεάν check up .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...