Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ολοσχερή απαλλαγή ,με μηδενικές καταβολές , για πάμφτωχη δανειολήπτρια από τα Χανιά"

Δικαιώθηκε, τρίτεκνη άγαμος μητέρα ,δεν θα πληρώσει τίποτα...


Επαληθεύτηκε και για δεύτερη φορά στην  υπόθεση πάμφτωχης δανειολήπτριας, ότι  ο Νόμος 3869/2010 ο γνωστός ως Νόμος  Κατσέλη, ότι προσφέρει θεραπευτική λύση στον μη έχοντα πολίτη, στον μη έχοντα δανειολήπτη  και συγκεκριμένα βάσει της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναφέρονται τα εξής

¨Από την πρώτη στιγμή , που ήρθαμε αντιμέτωποι με την υπερχρέωση της δανειολήπτριας μέλους μας ευελπιστούσαμε στην ολοσχερή διαγραφή του χρέους της χρεωμένη σε καταναλωτικό δάνειο σε μία Τράπεζα στο ποσό των 30.000 Ευρώ, και μάλιστα από την πρώτη φορά,που εκ παραδρομής δεν αποφασίστηκε καθώς κατ εκτίμηση του σκεπτικού της γίνεται λόγος για "πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών, καθώς πρόκειται για  νεαρά μητέρα  άγαμο, με τρία ανήλικα τέκνα, με χρόνια ανεργία (από το 2009) , χωρίς εισόδημα , χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, μοναδικό της εισόδημα είναι το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας των 264,12 ευρώ  ,που λαμβάνει  ανά δίμηνο από το Δήμο Χανίων. Φιλοξενείται στο σπίτι  των ηλικιωμένων γονιών της. και προς κάλυψη των βιοτικών της αναγκών τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, έχει καταφύγει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.
Από όλα τα παραπάνω ήρθε  η υπαρ, αρ.228/2013   απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, να ορίσει "μηδενικές καταβολές" χαρίζοντας  ανακούφιση στην οικονομικά αδύνατη μονογονική οικογένεια,και ανάσα στους ηλικιωμένους γονείς  που την συνδράμουν.
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, .η οποία  συνέδραμε την δανειολήπτρια εξωδικαστικά , αλλά και δικαστικά επί δύο φορές,  με την συνεργαζόμενη με αυτήν δικηγόρο των Χανίων, η απόφαση αυτή θεωρείται φανερά δικαίωση καθώς η υπόθεση της δανειολήπτριας είχε κριθεί και σε πρώτο δικαστήριο ,το οποίο αποφάσισε  επανεξέταση και τώρα δεύτερο δικαστήριο "μηδενικές καταβολές".
  Για τους δικαστές  της υπόθεσης, αλλά και όλων των υποθέσεων "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σωστή κρίση τους , και για την πραγματική στήριξη στους πολίτες που στηρίζουν πλέον την ελπίδα τους σαυτούς

                     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                 Ιωάννα  Μελάκη

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ): Έως το 2015 οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Στο χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης.


Στο περιθώριο συνεδρίου στα Τίρανα, ο Γ. Μανιάτης προανήγγειλε την έναρξη των διαγωνισμών για τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη το 2014 ή το 2015.


«Περί τα τέλη του 2013, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ερμηνεία των δεδομένων των σεισμικών ερευνών, θα προκύψει μια ξεκάθαρη εικόνα, η οποία θα μας επιτρέψει να οριοθετήσουμε τις περιοχές που θα προκηρυχθούν εντός του 2014-15» διαμήνυσε επιπλέον.

Όσον αφορά την συνεργασία Ελλάδας και Αλβανίας στον τομέα της ενέργειας, ο Γ. Μανιάτης εξήρε την συνεισφορά του αγωγού ΤΑΡ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα, το εγχείρημα ως ιστορική ευκαιρία για την περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη και το αμοιβαίο όφελος.

«Η υλοποίηση του αγωγού ΤΑΡ καθιστά τις χώρες μας πύλες εισόδου του Αζερικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης και αναβαθμίζει την γεωπολιτική σημασία των δύο χωρών. Ο αγωγός, συνολικού μήκους 870 χιλιομέτρων, εκ των οποίων 550 χιλιόμετρα σε Ελληνικό έδαφος, ενισχύει την προοπτική των δύο χωρών να καταστούν ο κατεξοχήν διαμετακομιστικός κόμβος στην Νότιο Ανατολική Ευρώπη. Ο ΤΑΡ θα προωθήσει τη χρήση φυσικού αερίου σε νέες περιοχές κατά μήκος της διαδρομής του και θα δρομολογήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την επέκταση αυτού στην Αλβανία.

Επίσης, ο ΤΑΡ θα διασυνδέει την ελληνική και την αλβανική με την αγορά αερίου της Ιταλίας και κατ ‘επέκταση με τις ώριμες αγορές της Ευρώπης. Με αυτόν τον τρόπο ο TAP θα προωθήσει τη ρευστότητα και διαφάνεια λειτουργίας των εθνικών μας αγορών, μέσω της διασύνδεσης των με τους ώριμους ενεργειακούς κόμβους της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του TAP συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για ανταγωνιστικότερες τιμές και ευνοϊκότερους όρους για τις επιχειρήσεις και τους οικιακούς καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αλβανία. Εξίσου η ικανότητα λειτουργίας σε αντίστροφη ροή του TAP ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής και αλβανικής αγοράς ενέργειας. Εξασφαλίζει επίσης σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή ασφάλεια των δύο χωρών, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα προμήθειας, σε περίπτωση ανάγκης, φυσικού αερίου από την Ιταλική αγορά» τόνισε χαρακτηριστικά.




www.bankingnews.gr

Στην Κρήτη τα περισσότερα «παραβατικά» κυλικεία σχολείων

Από τα 3.263 κυλικεία που ελέγχθηκαν σε όλη την χώρα τα 151 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, στα 124 πωλούνταν απαγορευμένα είδη και στα 139 καταγράφηκαν αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις


Τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα αποτελέσματα των αστυνομικών ελέγχων στα κυλικεία των σχολείων διαβίβασε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Σε σύνολο 3.263 κυλικείων που ελέγχθηκαν την περσινή σχολική χρονιά, χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας βρέθηκαν τα 151 ενώ οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Κρήτη.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι
-σε 124 κυλικεία πουλούσαν απαγορευμένα είδη, 
-σε 139 διαπιστώθηκαν παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων. 

Τα περισσότερα κυλικεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ήταν στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκαν 41 τέτοιες περιπτώσεις και ακολουθεί η Κρήτη με 33 κυλικεία χωρίς άδεια. Στην Κρήτη διαπιστώθηκαν και τα περισσότερα κυλικεία με πώληση απαγορευμένων ειδών και με παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.

Στην Αθήνα έγιναν έλεγχοι σε 821 κυλικεία. Τα κυλικεία χωρίς άδεια ήταν 41, τα 15 κυλικεία βρέθηκαν να πουλάνε απαγορευμένα είδη και τα 17 να έχουν παραβιάσει αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. Στην Κρήτη, όπου έγινε έλεγχος σε 193 κυλικεία, βρέθηκαν 33 χωρίς άδεια, 28 να πουλάνε απαγορευμένα είδη και 41 να παραβιάζουν αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, οποίος είχε απευθυνθεί και στα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης.

Διαδηλώνουν οι αγρότες στην Κρήτη

Έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων συγκεντρώνονται από νωρίς αγρότες από κάθε σημείο της Κρήτης, προκειμένου να διαδηλώσουν όπως καταγγέλλουν για τη φορολογική αφαίμαξη.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η συμμετοχή θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα σε αντίθεση με κινήσεις που είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν όπως εκείνες με τον αποκλεισμό των ΔΟΥ στο Ηράκλειο.

Περίπου 300 αυτοκίνητα ξεκίνησαν μόνο από το Τυμπάκι για να έρθουν στο Ηράκλειο προκειμένου να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση των αγροτών από τη Μεσσαρά.

Εχουν ιδέες οι Κρητικοί: Φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη από ...φραγκόσυκα


Η Κρύα Βρύση είναι μια περιοχή στο Ρέθυμνο, που το 2011, έγινε κυριολεκτικά «στάχτη». Οι καταστροφικές πυρκαγιές κατέστρεψαν τα πάντα - μαζί και τις ελαιοκαλλιέργειες των κατοίκων. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή ελαιολάδου έφτασε τους 400 τόνους. Φέτος, οι κάτοικοι θα αγοράσουν το λάδι τους, αφού η παραγωγή δε θα ξεπεράσει τους 10 τόνους.

Τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής άρχισαν να σκέφτονται πώς θα μπορούσε η περιοχή να προστατευθεί από την πύρινη λαίλαπα, αλλά και ποια καλλιέργεια θα ήταν αυτή που θα μπορούσε να δώσει πνοή στην περιοχή.

Σκέφτηκαν το φραγκόσυκο, λοιπόν, για να φτιάξουν το μέλλον, αφού το είδαν ως επένδυση και ως ... αντιπυρική ζώνη. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, είναι όλα έτοιμα για τη σύσταση της πρώτης ομάδας καλλιεργητών φραγκόσυκου, στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, ο συνεταιρισμός που πρόκειται να συσταθεί τις επόμενες ημέρες, έχει ακόμα μια ιδιομορφία:

Τα μέλη του, στην συντριπτική πλειοψηφία τους (κατά 90%), δεν είναι αγρότες και μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία σχέση με τη γη. Είναι όλοι σχεδόν μέχρι 30 χρονών, με πτυχία και μεταπτυχιακά, αλλά άνεργοι. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανεργία, ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν καθοριστικά στη δημιουργία της ομάδας καλλιεργητών φραγκόσυκου, η οποία θα ασχοληθεί και με άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως τα βότανα.

Πηγή: madeincreta


Το «Κάτι Ψήνεται» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης

Η αγαπημένη συνήθεια της ζώνης των 8 συνεχίζει με νέα  επεισόδια! Το «Κάτι Ψήνεται» επέστρεψε  για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με νέες παρέες και νέες γευστικές προκλήσεις.

Την εβδομάδα 4 με 8 Νοεμβρίου, το «Κάτι Ψήνεται» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης με την Στέλλα, τη Μαρία, τον Μανώλη, τη Μαρία και τη Σοφία.

Την Δευτέρα τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Στέλλα.

Αυτή την εβδομάδα θα δούμε κατά πόσο οι παίχτες θα δικαιώσουν τη φήμη της Κρητικής κουζίνας. Η Στέλλα είναι η πρώτη που παίρνει την… «κρυάδα» και βάζει τα δυνατά της για να κάνει τους καλεσμένους της να νιώσουν άνετα την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους. Τι… κοινωνικές δεξιότητες θα χρησιμοποιήσει; Οι γεύσεις της θα ικανοποιήσουν τους συμπαίχτες της;

Την Τρίτη το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Μαρία.

Η Μαρία αναλαμβάνει  δράση με αρνάκι. Θα έχουμε αγριάδες στην κουζίνα, ατυχήματα, πιάτα για  βραβεία και γνήσιο παραδοσιακό  κρητικό γλέντι. Θα εκφράσει παράπονα κάποιος από τους καλεσμένους της ή όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με τη μαγειρική της;

Την Τετάρτη  στην κουζίνα μπαίνει ο Μανώλης.

Ο μοναδικός άνδρας της παρέας θα κάνει την ανατροπή;  Το σίγουρο είναι πως θα δούμε Kung Fu και πολεμική διάθεση από τον Μανώλη. Πώς θα τα πάει με τις γεύσεις και τη φιλοξενία του; Θα κάνει την έκπληξη;

Την Πέμπτη  τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η  Μαρία.

Οι καλεσμένοι της  Μαρίας, όπως λέει και η ίδια, «θα φάνε – θα πιούνε και… νηστικοί πάντως δεν θα κοιμηθούνε». Τι εντύπωση θα κάνει στην παρέα το δείπνο της; Η Μαρία υπόσχεται να απολαύσουν νόστιμα και πατροπαράδοτα πιάτα.

Την Παρασκευή  μαγειρική αυλαία ρίχνει η Σοφία.

Χοροί και πανηγύρια από την τελευταία οικοδέσποινα της εβδομάδας, τη Σοφία. Βέβαια, δεν θα λείψουν και τα προβλήματα στην κουζίνα, ούτε όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Θα κυλήσει ήρεμα η βραδιά;

Ποιος από τους πέντε  θα αναδειχθεί νικητής και θα πάρει  το έπαθλο των €1500;

Όλες οι συνταγές, καθώς  και η βαθμολογία των διαγωνιζομένων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της  εκπομπής www.katipsinetai.gr.

«Κάτι Ψήνεται», γιατί τα καλύτερα φαγητά φτιάχνονται στο σπίτι!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...