Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθαίνει...κινέζικα ο Μαν. Κεφαλογιάννης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Li Faquan, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κινεζικής κυβέρνησης είχε στα γραφεία του Κόμματος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αποδέχθηκε πρόσκληση της Κινεζικής Αντιπροσωπείας για επίσκεψη στην Κίνα».

«Τι σημαίνει διεύρυνση της Αριστεράς»

Τελευταία ακούγεται τόσο στο χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, όσο και στο χώρο της Αριστεράς, η λέξη διεύρυνση.

Διεύρυνση ακριβώς σημαίνει ότι αυξάνω σε εύρος και επεκτείνομαι σε μεγαλύτερο πολιτικό χώρο.

Το ερώτημα όμως είναι: επεκτείνομαι σε στελέχη ή με την κοινωνία;

Διότι, είναι εύλογα τα ερωτήματα:
  1. τι εκφράζουν τα στελέχη;
  2. τι γνώμη έχει η κοινωνία για αυτά;
  3. έχουν κάτι καινούριο να δώσουν;
  4. έχουν ή όχι ευθύνες για το σήμερα;
Η διεύρυνση, για να γίνει σωστά, πρέπει πρώτα να υπάρχει διείσδυση, που σημαίνει ότι προχωρούμε σε βάθος και ότι επιβαλλόμεθα σε έναν χώρο μέσω των ιδεών μας. Σημαίνει επίσης διήθηση, που είναι κάθετη διαδικασία, η οποία αν τυχόν δεν γίνει με αυστηρούς ταξικούς χαρακτήρες και στόχους, θυμίζει καρκίνο, δηλαδή θάνατο.

Άρα η διεύρυνση θέλει ξεκάθαρη ιδεολογία, ξεκάθαρους στόχους, ξεκάθαρους συμμάχους, ξεκάθαρη διαδικασία.

Διότι, διαφορετικά, έχουμε διάπραξη διολίσθησης, που σημαίνει καθοδική πορεία και που έχω τη διαίσθηση ότι αν δεν γίνει σωστά θα έχουμε διάρρηξη αρχών και θέσεων, δηλαδή παραβίαση και τέλος.

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου

Το νέο πρόγραμμα της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης

Το πρόγραμμά της για τη σεζόν 2012 – 2013 παρουσίασε η Νέα Τηλεόραση Κρήτης, σε εκδήλωση με πλήθος κόσμου στο Πολυχώρο Mega Place στα Χανιά.
 
Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα η Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος για τη νέα Χειμερινή σεζόν, έγινε με τη χρήση σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας και όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο, στα οποία προβλήθηκαν τα πρόσωπα της Νέας Τηλεόρασης, η πλούσια κοινωνική δράση του Σταθμού, το νέο του πρόγραμμα  καθώς και οι  σύγχρονες τεχνολογίες στις οποίες επενδύει.

Την εκδήλωση άνοιξε η Δημοσιογράφος και διευθύντρια ενημέρωσης του σταθμού Ευτυχία Πενταράκη,  καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, ενώ στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής Της Νέας Τηλεόρασης Γιώργος Παπακωνσταντής αναφέρθηκε στην πορεία της Νέας Τηλεόρασης τα 8 χρόνια από την ίδρυσή της. Τόνισε ότι ανήκει στο συνεταιρισμό ΙΝΚΑ και πρόκειται στην ουσία για ένα σταθμό λαϊκής βάσης, ο οποίος είναι στρατευμένος στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων για τους ανθρώπους της Νέας Τηλεόρασης … «Είμαστε στρατευμένοι στην ποιότητα, στην ευπρέπεια και στο διάλογο».

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα, τόνισε ότι η φετινή τηλεοπτική σαιζόν διαμορφώνεται σε ένα κλίμα γενικευμένης κρίσης και για το λόγο αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ενημέρωση με αξιοπιστία, συνέπεια, κριτική σκέψη, ψυχραιμία και αισιοδοξία.

Η παρουσίαση των νέων εκπομπών του φετινού προγράμματος έγινε από τη Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μαριάννα Μηλάκη, η οποία παρουσιάζοντας το πρόγραμμα αναφέρθηκε στις τρεις βασικές συνιστώσες της επιτυχίας. Στην Ομαδική δουλειά, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Κος Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Ν.  Καλογερής, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Πλατανιά κ.κ. Μαρινάκης και Μαλανδράκης, αρκετοί εκπρόσωποι της Τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και  των άλλων αρχών, ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης αρκετοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Κρήτης κος Μ. Αεράκης, η τ. Στασινοπούλου και ο γνωστός chef Β. Καλλίδης, ενώ παρέστησαν επίσης αρκετοί επιχειρηματίες καθώς και στελέχη διαφημιστικών εταιρειών από την Αθήνα.

37.500 ευρώ ρούχα έκανε δώρο Ρώσος σκαφάτος στην Κρητικιά Δήμητρα Αλεξαδράκη [2 βίντεο]

«Γούρικη» φαίνεται να είναι η απόφαση της Κρητικιάς νικήτριας του Miss Europe Face και φιναλίστ του Next Top Model, Δήμητρας Αλεξανδράκη, να παραμείνει στην Μύκονο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αφού εκεί ήταν που την είδε 40χρονος Ρώσος σκαφάτος και την οδήγησε στην πλησιέστερη μπουτίκ για να αγοράσει ότι ήθελε.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ψαρρού στην οποία κατάφθεσε με το μήκους 70 μέτρων σκάφος του ο 40χρονος επιχειρηματίας. Η Δήμητρα, ως συνήθως τους τελευταίους μήνες, λιαζόταν στην παραλία. Εκείνος την είδε, την πλησίασε και της πρότεινε να επισκεφθούν επίτοπου την πολυτελή μπουτίκ Luisa Beach που βρίσκεται στον χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που ανέδειξε το «πικάντικο» αυτό θέμα, ο Ρώσος «ευεγέρτης» δεν έκανε καμιά γκριμάτσα έκπληξης ή δυσφορίας όταν άκουσε την λυπητερή από την υπάλληλο της μπουτικ.

Αντιθέτως πλήρωσε τον λογαριασμό των 37.500 ευρώ και στην συνέχεια απόλαυσε φαγητό και χορό με την ελληνίδα μοντέλα στο εστιατόριο Nammos.

Να επισημανθεί ότι, λίγες μέρες πριν, η Δήμητρα είχε συστηθεί και με τον Στέφεν Μπόλντουιν ο οποίος βρέθηκε στην Ψαρρού στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα που γυρίζει.

ΧΑΝΙΑ:Η πιο συγκινητική είδηση - Επέστρεψε στο σπίτι η καρδιά του αδικοχαμένου τους παιδιού!

Σε αυτές τις γκρίζες μέρες που διανύουμε, έχουμε όσο ποτέ ανάγκη από ιστορίες αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια τέτοια, είναι η ιστορία των οικογενειών Κουταλώνη και Μαγγίνα.

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, όταν ο γιος της οικογένειας Κουταλώνη πέθανε σε ηλικία 28 ετών σε τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γονείς του άτυχου νεαρού σε μία τόσο δύσκολη για αυτούς στιγμή φάνηκαν δυνατοί και γενναιόδωροι. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του Νικόλα τους.

Το Σύστημα Υγείας τους υποχρέωσε να στείλουν οι ίδιοι το δείγμα αίματος για ανάλυση στην Αθήνα... Ο εφιάλτης τους δεν είχε τέλος. Από την άλλη ο 52χρονος Δημήτρης Μαγγίνας είχε καρδιακή ανεπάρκεια λόγω ενός πρόωρου εμφράγματος που έπαθε σε ηλικία μόλις 29 ετών! Η θεραπευτική αγωγή του κράτησε ως το 2007, όταν άρχισαν εκ νέου τα προβλήματα. Το μπαϊ πάς στο οποίο υποβλήθηκε δεν βοήθησε και ο πόνος συνεχιζόταν. Μέχρι που μια μέρα, πρήστηκε ολόκληρος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στο Ωνάσειο του είχαν πει: «Κύριε Μαγγίνα είστε πολύ άρρωστος αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε». Έτσι στις 8 Ιούνιου μπήκε στην υποστήριξη καρδιάς. Για 25 μήνες κουβαλούσε πάνω του το βαλιτσάκι με την μηχανική του καρδιά, περιμένοντας καρτερικά το κατάλληλα μόσχευμα.

Στα μέσα Ιούλιου του 2010 αυτές οι δύο οικογένειες συναντιούνται. Η Ομάδα Συντονισμού του Ωνασείου τηλεφώνησε και τους είπε πως «βρέθηκε δότης». Το αίμα του Νικόλα είχε ελεγχθεί και ήταν συμβατό. Η μεταμόσχευση έγινε στις 28 Ιουλίου. «Από την στιγμή που συνήλθα ήθελα να βρω αυτούς τους ανθρώπους να τους πω ένα ευχαριστώ» δήλωσε ο κ. Μαγγίνας. Και ο πατέρας του αδικοχαμένου Νικόλα έκανε τις ίδιες σκέψεις.

Μια μέρα που ο Δημήτρης κοιτούσε τηλεόραση είδε σε μια εκπομπή για δωρεές οργάνων έναν μαυροφορεμένο άντρα. Αμέσως κατάλαβε. Σημείωσε το όνομα, έψαξε και βρήκε τηλέφωνα. Από την πρώτη στιγμή που οι δύο άντρες συναντήθηκαν, αισθάνθηκαν έναν ιδιότυπο δεσμό μεταξύ τους ενώ έγιναν πολύ καλοί φίλοι!

«Στο στήθος αυτού του ανθρώπου χτυπάει η καρδιά του παιδιού μου. Ξέρεις τι είναι να ξαναγυρίζει του παιδιού μου η καρδιά και να χτυπάει σπίτι μου;» λέει ο κύριος Κουταλώνης.

Ποιες χώρες πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι?

Έχοντας διανύσει ένα καλοκαίρι πρωταθλητισμού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, πόσοι ήταν αλήθεια, εκείνοι με ανάλογες επιδόσεις στο σεξ;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Durex σχετικά με την Σεξουαλική Ευεξία των λαών, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Την πρωτιά κατέχει η Νότια Αμερική, με το 85% του πληθυσμού να κάνει σεξ επί εβδομαδιαίας βάσεως, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αφρική (72%), έπειτα η Ευρώπη (71%) και η Ασία (70%). Η Βόρεια Αμερική έρχεται τελευταία στην κατάταξη, καθώς μόνο το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων (80%) δήλωσε πως κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη Νότια Αμερική, οι Κολομβιανοί φαίνεται να είναι ο πιο σεξουαλικά ενεργός λαός, με το 89% αυτού να δηλώνει πως κάνει σεξ σε εβδομαδιαία βάση. Ομοίως, υψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται από τους Ρώσους και τους Ινδονήσιους (88%), ενώ υψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Πορτογάλοι (85%).

Στον αντίποδα συναντάμε τους Βρετανούς (55%) και τους Καναδούς (56%), ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να κατέχουν την τελευταία θέση στη λίστα, καθώς μόλις το 27% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ με αυτή τη συχνότητα.

Εν συνεχεία προβλέπεται η ερώτηση σχετικά με την ώρα που διατίθεται στην «προθέρμανση». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν κατά μέσο όρο 16,9 λεπτά για τα ερωτικά παιχνίδια.

Και εδώ η Νότια Αμερική κρατάει τα ηνία, με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως ξοδεύουν κατά μέσο όρο 19,7 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενη από την Ωκεανία (18,1 λεπτά) και την Ευρώπη (17,4 λεπτά), ενώ στην Ασία αφιερώνουν όχι περισσότερο από 14,6 λεπτά συνήθως.

Παρόλα αυτά μία ευρωπαϊκή χώρα κατέχει την πρωτιά σε αυτό τον τομέα, και αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Έλληνες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά.

Πόση ώρα λοιπόν διαρκεί η κυρίως πράξη; Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο χρόνος που αφιερώνεται κατά μέσο όρο είναι 19,2 λεπτά, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Οι Νοτιαμερικανοί είναι ξεκάθαρα εκείνοι που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 23,8 λεπτά στην σεξουαλική επαφή. Ακολουθεί ο πληθυσμός της Ωκεανίας (21,3 λεπτά), της Ασίας (20 λεπτά), της Αφρικής (19 λεπτά) και της Ευρώπης (18,8 λεπτά), ενώ τελευταία στην κατάταξη έρχεται ο πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής με 16,1 λεπτά.

Εδώ την πρωτιά φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ, με 29,4 λεπτά διάρκειας της σεξουαλικής επαφής - χρόνος υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα 14,3 λεπτά που αφιερώνουν οι Γάλλοι. Άλλοι λαοί που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη είναι οι Βραζιλιάνοι (27,2 λεπτά) και οι Ελβετοί (26,2 λεπτά), ενώ οι Βρετανοί (14,5 λεπτά) και Ιάπωνες (14,6 λεπτά) διαθέτουν εξίσου λίγο χρόνο με τους Γάλλους. Οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ, η ολοκλήρωση αποτελεί κάτι δεδομένο για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα ή σχεδόν πάντα βιώνουν οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Και εδώ η Νότια Αμερική έχει την πρωτιά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν οργασμό, ακολουθούμενη από την Ευρώπη (60%) και την Βόρεια Αμερική (59%). Στην Ασία αντίθετα, μόνο 1 στους 3 αναφέρουν ότι φτάνουν στην κορύφωση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαίνεται να κατέχει και τις 3 πρωτιές σε αυτό το θέμα, με τους Ούγγρους (75%), τους Έλληνες (71%) και τους Ισπανούς (70%) να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στο άλλο άκρο συναντάμε τους Κινέζους και τους Νοτιοκορεάτες, στους οποίους το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 23% και 25% αντίστοιχα.

Τι γίνεται, όμως, αναφορικά με την προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ; Σε παγκόσμιο επίπεδο το 60% των ανθρώπων δηλώνει ότι έκανε χρήση προφυλακτικού την τελευταία φορά που έκανε σεξ, με τους Ασιάτες να κατέχουν την πρωτιά (66%) και τους Βορειοαμερικάνους να ακολουθούν (64%). Αντίθετα, μόνο το 52% των ερωτηθέντων στην Αφρική χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική του επαφή.

Η Κίνα είναι εκείνη που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης προφυλακτικού παγκοσμίως (77%), ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ (73%) και την Ινδία (71%). Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι Κροάτες και οι Πορτογάλοι, με μόλις 1 στους 2 να παίρνουν προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες, στην πλειοψηφία τους κάνουν χρήση προφυλακτικού (56%), με τους Ιρλανδούς να ηγούνται της κατάταξης (70%) και τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στο μέσο της λίστας (62%).

ΛΑΣΙΘΙ: "Μπούκαραν" σε σπιτι ηλικιωμένων σε κεντρικό δρόμο

Οι φωνές όμως των δύο αδελφών ξεσήκωσαν τους γείτονες και ανάγκασαν τους δράστες να φύγουν όπως όπως.

Το όποιο "κομπόδεμα" μπορεί να έχουν ηλικιωμένοι και μη στα σπίτια τους - κυρίως στην ενδοχώρα της Κρήτης, μπαίνει πλέον στο στόχαστρο ληστών, που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε για να φτάσουν στα ...λίγα ή πολλά ευρώ.

Τελευταίο περιστατικό, το οποίο έχει δημιουργήσει έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, είναι η απόπειρα ληστείας σε βάρος δύο ηλικιωμένων τη νύχτα που μας πέρασε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 4-5 άτομα, φορώντας κουκούλες "μπούκαραν" στο σπίτι των δύο αδελφών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας και προσπάθησαν να τους ληστέψουν.

Οι φωνές όμως των ηλικιωμένων ξεσήκωσαν τους γείτονες και ανάγκασαν τους δράστες να φύγουν όπως όπως.

Να σημειωθεί ότι το σπίτι βρίσκεται στον πλέον κεντρικό δρόμο του οικισμού, κάτι που δεν φαίνεται να πτόησε τους επίδοξους ληστές
cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...