Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα μεγάλα κύματα έπνιξαν ένα 16χρονο αγόρι

Ένας 16χρονος από την περιοχή της Κισσάμου πνίγηκε σήμερα το μεσημέρι, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την παραλία «Συρικάρι», στο Καστέλι. 


Ο 16χρονος βρισκόταν στο σημείο μαζί με 3 ακόμα νεαρά άτομα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, και ενώ υπήρχε μεγάλος κυματισμός.

Τα ρεύματα παρέσυραν τα 4 παιδιά στα ανοικτά και τότε άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Το ένα απ’ αυτά κατάφερε να βγει στη στεριά μόνο του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά με τη βοήθεια ατόμων που έσπευσαν να τα βοηθήσουν.

Ο 16χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Στα 3 παιδιά που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το ένα από αυτά, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Πιάστηκαν στα χέρια για το Υβριδικό στο Κράσι

"Ναι" υπό όρους πρότεινε η Επιτροπή για το Υβριδικό στο Κράσι - Η Επιτροπή Περιβάλλοντος τελικά αποφάσισε υπέρ της επένδυσης - Στα χέρια κάτοικοι με περιφερειακούς συμβούλους - Ένταση και με τον περιφερειακό σύμβουλο Ν.Ξυλούρη

 
 Ακόμη και ... χειροδικίες προκάλεσε το "ναι" της Επιτροπής Περιβάλλοντος στο Υβριδικό Πάρκο στο Κράσι, μετά τη σημερινή συνεδρίαση. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, με ψήφους 5-3 άναψε το "πράσινο φως" στο έργο. Από τη συνεδρίαση - την τέταρτη στην οποία "έρχεται" το θέμα - δεν έλειψαν οι εντάσεις...

Πέραν της λεκτικής επίθεσης προς τον περιφερειακό σύμβουλο Ν.Ξυλούρη, στον οποίο αποδόθηκαν και χαρακτηρισμοί, εκτυλίχθηκαν σκηνές που θύμισαν ... στούντιο του ΑΝΤ1, καθώς κάτοικοι της περιοχής που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, εξοργισμένοι δε δίστασαν να εκσφενδονίσουν ποτήρια με νερό εναντίον των κ.κ. Καλογερή και Αλεξάκη, ενώ κατόπιν όταν μπήκε στη μέση ο Νίκος Ξυλούρης, επικράτησε ένταση, με τον περιφερειακό σύμβουλο και τους κατοίκους ... να πιάνονται στα χέρια!
 
 Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε πριν πάρει περαιτέρω έκταση.

"Ναι" στην επένδυση

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος έδωσε ένα τελεσίδικο "ναι" στην «ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» που σχεδιάζει την επένδυση στην περιοχή με 4 ακόμη συνοδά αιολικά πάρκα.

Η επιφυλακτική θέση των περισσότερων δεν κρύφτηκε ούτε στη συνεδρίαση, ωστόσο δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στη φιλόδοξη επένδυση, που ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική περιβαλλοντική ζημιά, αν δεν τηρηθούν ορισμένες προϋποιέσεις. Το βασικότερο στοιχείο που φαίνεται ότι επηρεάζει είναι οι μεγάλες εκσκαφές, η παρέμβαση με τις δυο δεξαμενές που ούτε...λίμνες θα είναι, ούτε...τάφρος-κάτι ενδιάμεσο!

Σύλλογοι της περιοχής μιλούν για μια «φαραωνική επένδυση» που όπως λένε θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα θα καταστρέψει το σπάνιο οικοσύστημα της περιοχής, καθώς η επένδυση γίνεται δίπλα στο μοναδικής βιοποικιλότητας Αζιλακόδασος.

Επίσης τονίζουν ότι εκτός των άλλων ότι με το σχεδιασμό αυτό δρομολογείται η ολοκληρωτική δέσμευση των υδάτινων πόρων από την εκμεταλλεύτρια εταιρεία! Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επένδυση αυτή θα έχει μόνο κέρδη για τους ιδιοκτήτες και οδυνηρές παρενέργειες για την υγεία των κατοίκων.

Όπως τονίζουν, "τα δεδομένα δείχνουν ότι το έργο θα είναι πρωτίστως ζημιογόνο για τον τόπο και δευτερευόντως επικερδέστατο για την εταιρεία, καθότι δημιουργούνται πολλά προβλήματα που η τοπική κοινωνία θα αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τραγικές επιπτώσεις στην υγεία (αύξηση καρκινογενέσεων, νεοπλασιών κ.λπ.), και ολοκληρωτική δέσμευση των υδάτινων πόρων από την εκμεταλλεύτρια εταιρεία".

Υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει καταστροφή του σπάνιου οικοσυστήματος, απώλεια της δημόσιας και ιδιωτικής ιδιοκτησίας των δεσμευμένων εδαφών και αλλοίωση του κλίματος...

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής, Ν.Καλογερής, εισηγήθηκε υπέρ της επένδυσης υπό προϋποθέσεις, δηλαδή να γίνει δεκτή η επένδυση αρκεί να τηρηθούν κάποιοι όροι, που θα διαφυλάξουν τη φυσιογνωμία του περιβάλλοντος.
 
 Ένταση λόγω ... Ξυλούρη

Ένταση προκλήθηκε όταν ξεκίνησε η τοποθέτηση των συμβούλων επί του θέματος. Συγκεκριμένα, όταν ο Νίκος Ξυλούρης τοποθετήθηκε, ουσιαστικά υπέρ της επένδυσης, αρκετοί αντέδρασαν, ενώ ακούστηκαν βαριές κουβέντες... Κάποιοι έκαναν λόγο για προδοσία, ενώ άλλοι είπαν ότι ο κ. Ξυλούρης είναι μέρος του συστήματος, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.
 Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα...

 cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση!

Με το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης να έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί, η συνάντηση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν σύντομη και αμέσως μετά άρχισαν τα τηλέφωνα στα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, τα χαρτοφυλάκια θα διανεμηθούν ως εξής:



Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας. Θα υπάρχει και υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες.

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργος: Γρηγόρης Τσάλτας
Υφυπουργός: Θόδωρος Παπαθεοδώρου

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτίλιας
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης

Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υπουργείο Γεωργίας
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος

Υπουργείο Εργασίας
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος εκλήθη και αυτή την ώρα βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καραμπόλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν συμφώνησε με τον διορισμό του κ. Κώστα Τζαβάρα ως υπουργού Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά πληροφορίες δεν αποδέχθηκε να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Μια ελιά-σύμβολο κοσμεί το χώρο του σταθμό των ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου

Τη θέση της, δίπλα στο σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου, έλαβε η ελιά με την οποία ο ΟΛΗ στολίζει το χώρο, με σαφή συμβολισμό και θέλοντας να αναδείξει τη φυσιογνωμία της κρητικής γης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της προβολής της ιστορικής, πολιτιστικής και παραγωγικής κληρονομίας της πατρίδας μας.

Η επιλεγμένη ελιά αποτελεί δώρο από το Χουδέτσι προς τον ΟΛΗ, "σηκώνει" στην πλάτη της 480 χρόνια, ενώ στις 20.30, στο χώρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εγκαινίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στα πλαίσια της επίσκεψης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κρήτη.

Διεθνές Fund έβαλε η Minoan Group στην επένδυση του Τοπλού!

Το 10% του Cavo Sidero στη βορειανατολική Κρήτη από την Minoan Group θα αποκτήσει η Candia Investment Corporation με αντάλλαγμα την επένδυση 2 εκατ. λιρών σε μετρητά. 
 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, τα χρήματα θα διατεθούν σε δόσεις από τον Αύγουστο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2013.

Η Candia θα έχει το δικαίωμα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 25% στο έργο έναντι 12,5 εκατ. λιρών μετά την περιβαλλοντική έγκριση.

Επίσης, θα έχει το δικαίωμα εγγραφής για την αγορά έως 4 εκατ. νέων κοινών μετοχών της Minoan στην τιμή των 8 πεννών ανά μετοχή.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης για την ίδρυση ενός οχήματος ειδικού σκοπού για τη διερεύνηση ευκαιριών στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση
Για το θέμα αυτό σήμερα η Minoan Group ανακοίνωσε:
Η Minoan Group Plc., μέλος του χρηματιστηρίου της αγοράς AIM του Λονδίνου, ανακοινώνει ότι προέβη στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ (Διεθνές Επενδυτικό Fund) με στόχο την επιχειρηματική συμμετοχή της τελευταίας στο έργο του Ομίλου στη Βορειοανατολική Κρήτη.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής :

  1. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ δεσμεύτηκε να επενδύσει ποσό 2.5 εκ Ευρώ με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της στο Έργο σε ποσοστό 10%. Το επενδυόμενο ποσό θα καταβληθεί σταδιακά αρχής γενομένης τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι το Σεπτέμβριο του έτους 2013.
  2. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 25% του Έργου, υπό την προϋπόθεση να επενδύσει ποσό 15 εκ Ευρώ εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου.
  3. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα διαθέτει επίσης δικαίωμα προαιρέσεως για την απόκτηση 4 εκ. νέων κοινών μετοχών της Minoan Group Plc.
  4. O Όμιλος Minoan Group από κοινού με την ‘The Candia Investment Corporation’, έχουν συμφωνήσει να συστήσουν μία εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με ποσοστό συμμετοχής 51% για τη Minoan Group και 49% για την ‘The Candia Investment Corporation’ που θα εξετάσει τη δυνατότητα της δημιουργίας νέας κερδοφόρας δραστηριότητας με την αγορά και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ο Christopher Egleton, Πρόεδρος της Minoan Group Plc., σχολίασε :

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη σημαντική στρατηγική συνεργασία μας. Οι μέτοχοί μας γνωρίζουν τη δεδηλωμένη πρόθεση του Ομίλου να προχωρήσει το Έργο μας στην Κρήτη με τη σύναψη των επιθυμητών επιχειρηματικών συμπράξεων. Η εν λόγω συμφωνία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο και παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την επέκταση της δραστηριότητας του Ομίλου στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής.
Κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα, θεωρώ ότι ο τουρισμός θα παραμείνει στο επίκεντρο των στρατηγικών ανάκαμψης της χώρας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.”
Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Minoan Group Plc με την τελευταία εξαγορά του Ski Travel Centre έχει ενισχύσει τη στρατηγική του ανάπτυξη στον ταξιδιωτικό χώρο προσθέτοντας άλλο ένα εξειδικευμένο προϊόν στις ήδη επιτυχημένες υπηρεσίες του Ομίλου στις κρουαζιέρες (Cruise118.com), τους προορισμούς γκολφ (www.golfkings.co.uk) κ.α. Οι υπηρεσίες αυτές μαζί με την αποκλειστική αντιπροσώπευση αεροπορικής εταιρείας με απευθείας πτήσεις από τη Γλασκώβη προς το Τορόντο διαμορφώνουν ένα νέο και δυναμικό προφίλ στον ταξιδιωτικό χώρο της Σκωτίας που φιλοδοξεί, με μελετημένα βήματα, να κατακτήσει ηγετική θέση. Το δίκτυο του Ομίλου διαθέτει ήδη περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι πωλήσεις του προς άλλα ταξιδιωτικά δίκτυα (affinity division). Η αγορά της Σκωτίας έχει εξελιχθεί σε δυναμικό πεδίο ανάπτυξης για τον Όμιλο, ο οποίος διαθέτει 11 τουριστικά γραφεία που απασχολούν πάνω από 165 εργαζομένους. Τους τελευταίους 15 μήνες, ο Όμιλος έχει εξαγοράσει το King World Travel, το John Semple Travel, το Stewart Travel Centre και το Ski Travel Centre, ενώ έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στη Σκωτία της πώλησης πακέτων κρουαζιέρας της εταιρείας Cruise118.com, μέλους της Αμερικάνικης Cruise.com καθώς και την αποκλειστική αντιπροσώπευση πωλήσεων (General Sales Agent) για τις πτήσεις της Sunwing Airlines μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά.
 
Enhanced by Zemanta

Συλλήψεις για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών στο Ρέθυμνο

Για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα ένας 30χρονος και μια 30χρονη επίσης, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Πληροφορίες, που ανέφεραν πως το ζευγάρι Ρεθυμνιωτών διακινούσε ποσότητες κάνναβης και καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι όπου διέμεναν, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε κατ' οίκον έρευνα.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εξήντα τρία γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένας αυτοσχέδιος ειδικά διαμορφωμένος χώρος υδροπονικής καλλιέργειας στο μπαλκόνι, σύστημα ποτίσματος και αερισμού για την δημιουργία συνθηκών απαραίτητων για την καλλιέργεια και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως σαράντα εκατοστά, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο τυποποιημένες συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης

Διατήρηση λειτουργικής κερδοφορίας για την Συνεταιριστική τράπεζα Χανίων

Το σύνολο της χρήσης 2011 χαρακτηρίστηκε από έντονη αβεβαιότητα, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η μεγάλη ύφεση και τα αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της δραστηριότητας, τον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος, τη συρρίκνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τον κλονισμό της ψυχολογίας. Επίσης η εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προσδοκίες για την πορεία αυτής.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον τραπεζικό τομέα, το δυσμενές αυτό περιβάλλον είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές δυσκολίες στην άντληση χρηματοδότησης με τον αποκλεισμό σε πολλές περιπτώσεις τραπεζών από την διατραπεζική αγορά, σημαντικές εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό, αύξηση του αριθμού μη εξυπηρετούμενων δανείων, στοιχεία που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση της Τράπεζας επικεντρώθηκε στην περαιτέρω θωράκιση έναντι των κινδύνων, στη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, στη συνετή διαχείριση, στη συνεχή παρακολούθηση της κεφαλαιακής επάρκειας και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους. Οι ανωτέρω ενέργειες της Διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα παρά την αρνητική συγκυρία, η Τράπεζα στη χρήση 2011 σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων (προ προβλέψεων και αποσβέσεων) να παρουσιάσει κερδοφόρα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά αποτελέσματα από τόκους ανήλθαν στα €14,5 εκ. έναντι €17,6 εκ. το 2010 κυρίως λόγω των αυξημένων εξόδων τόκων, αποτέλεσμα των μεγαλύτερων επιτοκίων καταθέσεων που προσφέρθηκαν, ως μέσο προσέλκυσης καταθέσεων. Τα συνολικά καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε € 16 εκ. έναντι € 19,9 εκ. το 2010 λόγω της ανωτέρω μείωσης των καθαρών εσόδων από τόκους και της μείωσης εσόδων προμηθειών και των λοιπών εσόδων εκμετάλλευσης στην χρήση 2011.

Τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων και αποσβέσεων ανήλθαν στη χρήση 2011 σε € 6,2 εκ. έναντι € 9,7 εκ. το 2010, ενώ λόγω των σημαντικά υψηλών προβλέψεων για ενδεχόμενες υποχρεώσεις οι οποίες ανήλθαν σε € 13,8 εκ. τα αποτελέσματα χρήσεως προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές € 9,1 εκ. έναντι κερδών € 2,1 εκ. το 2010.

Αναφορικά με τις καταθέσεις της Τράπεζας, αυτές ανήλθαν στο τέλος του 2011 σε € 392 εκ. έναντι € 409 εκ. το 2010 σημειώνοντας πτώση κατά 4,1%, μείωση η οποία αποδίδεται στην οικονομική κρίση και στη μετακίνηση κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί. Σημειώνεται ότι η μείωση των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων είναι πολύ μικρότερη από το μέσο όρο της αγοράς, γεγονός που επιβεβαιώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των καταθετών-συνεταίρων προς της Τράπεζα.

Οι χορηγήσεις της Τράπεζας σημείωσαν οριακή μείωση κατά 0,6% και διαμορφώθηκαν στη χρήση 2011 σε € 388,5 εκ. έναντι € 391 εκ. το 2010 ως αποτέλεσμα της απόφασης της Διοίκησης της Τράπεζας να εφαρμόσει ακόμα αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης, τόσο λόγω του πιεστικότερου κανονιστικού πλαισίου, όσο και λόγω των συνθηκών της αγοράς, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της τράπεζας και των υφιστάμενων πελατών της από την κρίση. Παράλληλα η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα οδήγησε σε αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση, με τις οριστικές καθυστερήσεις να αντιπροσωπεύουν στο τέλος του 2011 το 11,6% του χαρτοφυλακίου. Η Τράπεζα με στόχο την πλήρη κάλυψή της από ενδεχόμενες ζημιές πραγματοποίησε επιπρόσθετες προβλέψεις ύψους €13,8 εκ. με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις να ανέρχονται στο τέλος της χρήσης του 2011 σε € 32,7 εκ.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2011 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μαρακάκης δήλωσε: «Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού τομέα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων κατάφερε και αυτή τη χρονιά να διατηρήσει την λειτουργική της κερδοφορία, παράλληλα με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της. Τα γερά θεμέλια πάνω στα οποία έχει οικοδομηθεί η Τράπεζα της επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Με ισχυρό αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών και των πελατών της συνεχίζει να είναι δίπλα και να στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά στην τοπική κοινωνία της Κρήτης αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στην Αττική όπου η Τράπεζα έχει παρουσία. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να υπηρετούμε το θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών όπου με τη συνετή διαχείρισή τους και την αμεσότητα στην εξυπηρέτηση που προσφέρουν, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ελληνικής οικονομίας».

Η Διοίκηση της Τράπεζας συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, παρακολουθώντας στενά τις ευμετάβλητες συνθήκες έτσι ώστε εγκαίρως να προσαρμόζει τη στρατηγική της όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Για το 2012 βασικοί πυλώνες και προτεραιότητες τη Τράπεζας αποτελούν η ενίσχυση των κεφαλαίων, η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, ευελπιστώντας σε θετική κατάληξη και του αιτήματος της Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος για δυνατότητα ένταξης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πέραν των εμπορικών και των συνεταιριστικών τραπεζών, η μείωση των λειτουργικών δαπανών και ο αυστηρός έλεγχος των κινδύνων.

Live your myth in Greece -Άφησαν Ρώσους τουρίστες να ξεροσταλιάζουν!

Την κατάλληλη στιγμή για... να εκθέσει τη χώρα, βρήκε το μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ που έκανε έλεγχο στα τουριστικά λεωφορεία, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. 


Τη στιγμή που Ρώσοι τουρίστες που κατέφθασαν με δύο πτήσεις στο Ηράκλειο ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν, την εμφάνισή του έκανε μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ με σκοπό να διενεργήσει έλεγχο.

Τί κι αν οι τουρίστες ήθελαν απλώς να μπουν στο λεωφορείο και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους; Το κλιμάκιο τους ανάγκασε να μείνουν έξω από το λεωφορείο έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οδηγό και στο λεωφορείο. Το χειρότερο όλων; Μεταξύ των Ρώσων τουριστών είναι και ένα group δημοσιογράφων, οι οποίοι άρχισαν να "τραβάνε" εικόνες από τα όσα συνέβαιναν οι οποίες προφανώς θα καταλήξουν στη δημοσιότητα, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους.

Για τα πρακτικά. ο έλεγχος στο ένα εκ των δύο λεωφορείων διήρκησε ούτε λίγο ούτε πολύ μία ώρα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, το κλιμάκιο κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου βεβαίωσε πρόστιμο για "βαθμονόμηση ταχογράφου", διαδικασία που όπως είπαν, ο οδηγός όφειλε να γνωρίζει και να έχει κάνει...

Κρήτη: Χάθηκε γραπτό των πανελλαδικών εξετάσεων!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απώλεια ενός γραπτού πανελληνίων εξετάσεων από κέντρο διόρθωσης γραπτών στο Ηράκλειο. 


Η απώλεια του γραπτού έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη και αμέσως ξεκίνησε μία αγωνιώδης προσπάθεια για τον εντοπισμό του.

Πρόκειται για το γραπτό ενός μαθητή στη Νεοελληνική Λογοτεχνία το οποίο ενώ διορθώθηκε από τον πρώτο διορθωτή, ο οποίος στο σχετικό κατάλογο έχει βάλει το βαθμό του, στη συνέχεια ... εξαφανίστηκε.

Η αναζήτηση του τετραδίου ήταν αγωνιώδης από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η απώλειά του με τους καθηγητές - διορθωτές και τα μέλη της επιτροπής να φτάνουν σε σημείο να σηκώσουν ακόμα και βιβλιοθήκες στο εξεταστικό κέντρο μήπως το τετράδιο έχει παραπέσει.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα τα τηλέφωνα πήραν "φωτιά" καθώς τα μέλη της επιτροπής που έχει την ευθύνη του κέντρου διόρθωσης έφτασαν στο σημείο να ψάχνουν το γραπτό ακόμα και σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr το γραπτό τελικά δε βρέθηκε και ήδη έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας για την απώλεια του ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης έχει ζητήσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις από τα μέλη της επιτροπής παραλαβής των γραπτών των μαθητών.

Στην περίπτωση αυτή πάντως ο μαθητής που το γραπτό του εξαφανίστηκε δεν πρόκειται φυσικά να μείνει χωρίς βαθμό. Αυτό που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν στο μαθητή δόθηκε βαθμός αντίστοιχος με αυτόν που ο πρώτος διορθωτής του είχε βάλει ή αν ... του δόθηκε το "άριστα".

Χανιά:H γιαγιά άκουσε θόρυβο και έκανε το λάθος να σηκωθεί...

Ακόμα μία αβοήθητη γυναίκα έζησε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι...


Τον τρόμο βίωσε μια ηλικιωμένη στο χωριό Συρίλι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, όταν ξύπνησε από έναν ληστή που μπήκε στο σπίτι της στις 03.00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο άγνωστος άνδρας, με την απειλή βίας την ανάγκασε να του δώσει 5.300 ευρώ που ήταν οι οικονομίες της.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε στο σκοτάδι, ενώ μόλις ενημερώθηκαν οι διωκτικές αρχές ξεκίνησαν την αναζήτηση του δράστη.

Ηράκλειο: ''Κοιτάξτε ποια με άφησε'' - Τύπωσε φυλλάδια με γυμνές φωτογραφίες της πρώην του!

Ήθελε να εκδικηθεί την 38χρονη φίλη του με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε κατά το παρελθόν σχέση μαζί της και το τελευταίο διάστημα είχαν χωρίσει και μοίραζε στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου φυλλάδια γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα, υβριστικού και δυσφημιστικού, για το πρόσωπο της περιεχομένου.


Ο λόγος για έναν 64χρονο Σουηδό την πράξη του οποίου κατήγγειλε η 38χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσόνήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο Σουηδός είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου με την Βουλγάρα τις οποίες στη συνέχεια τύπωσε σε φυλλάδια τα οποία μοίραζε και τοιχοκολλούσε μάλιστα γράφοντας…. ''Κοιτάξτε ποια με άφησε''!

Τελικά ο Σουηδός συνελήφθη χθες το απόγευμα (20-06-2012) στα Μάλια , από άνδρες του Τμήματος της περιοχής για συκοφαντική δυσφήμιση και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε πρωτότυπο φυλλάδιο όμοιο με τα φωτοαντίγραφα που διαμοιραζόταν.

40 κρητικά μαχαίρια στους διεθνείς για νίκη επί της Γερμανίας!

Ένας Ηρακλειώτης, που κατασκευάζει χειροποίητα κρητικά μαχαίρια, προσφέρει στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το πιο συμβολικό δώρο, ενόψει του προημιτελικού της Παρασκευής με τη Γερμανία.

Θα προσφέρει 40 κρητικά μαχαίρια στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες της Εθνικής, για να τα χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν στο μεγάλο παιχνίδι.

Την Παρασκευή στις 8.30 το πρωί αναχωρεί από το Ηράκλειο, το τσάρτερ 165 ατόμων που θα μεταφέρει αυθημερόν τους φίλους της Εθνικής ομάδας στο Γκντάνσκ της Πολωνίας, με επιστροφή στο Ηράκλειο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣΡεθύμνου Γιώργος Σταράκης, οι οποίοι με χαρά αποδέχθηκαν την προσφορά του Ηρακλειώτη κατασκευαστή κρητικών μαχαιριών.

Πρόκειται για τον Νίκο Κορνηλάκη, ο οποίος μάλιστα είναι και αθλητικός παράγοντας (Γενικός αρχηγός στην ομάδα των Δαφνών).

Ο τελευταίος επικοινώνησε με το Νίκο Τζώρτζογλου και του έκανε γνωστή την προσφορά. Οι Κρητικοί θα κρατούν μαζί τους τα μαχαίρια για να τα δώσουν στην αποστολή της Εθνικής.

«Ο κ. Κορνηλάκης μου είπε ότι η κίνηση του είναι συμβολική. Με μαχαίρια σαν αυτά κάποτε οι Κρητικοί σταμάτησαν τους Γερμανούς. Ισως να συμβεί το ίδιο και τώρα…» λέει με χιούμορ ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ που θεωρεί ότι η κίνηση είναι περισσότερο για την …ψυχολογική ανάταση των διεθνών, παραμονές του μεγάλου αγώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη ένα κρητικό μαχαίρι στην συλλογή του. Πρόκειται για αυτό που του είχαν δωρίσει οι προπονητές από την Κρήτη, στο περιθώριο του πρόσφατου φιλικού αγώνα με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο στάδιο. Και το είχε δεχθεί μετά χαράς….

cretalive.gr

Η Κρήτη στα μεγαλύτερα περιοδικά της Γαλλίας

Στα μεγαλύτερα περιοδικά της Γαλλίας θα ταξιδέψει η Κρήτη. Δημοσιογράφοι από το Παρίσι φιλοξενούνται στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο της προβολής... του νησιού στη Γαλλία. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σήμερα στη Σπιναλόγκα και την Ελούντα.

Τα περιοδικά στα οποία αρθρογραφούν οι δημοσιογράφοι είναι ευρείας κυκλοφορίας με έδρα το Παρίσι και αφορούν τα έντυπα: Groupe Marie Claire, Guide Michelin, Hotel et Lodge, Culte(s), Home Magazine/Interiors και Homme De Luxe.

Οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη και διαμένουν στο ξενοδοχείο Εlounda peninsula ALL SUITE.

Το πρωί περιηγήθηκαν στη Σπιναλόγκα και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία του νησιού. Παράλληλα επισκέφτηκαν την έκθεση του Κώστα Τσόκλη «εσύ ο τελευταίος λεπρός» και έμειναν εντυπωσιασμένοι , όπως είπαν, από την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των έργων του καλλιτέχνη. Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους θα επισκεφτούν τον Άγιο Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός της Κρήτης, για τις φυσικές ομορφιές του νησιού, για τις παραδόσεις και για την Κρητική διατροφή που είναι πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Σημαντικά υπήρξαν τα σχόλια των Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με τον Τουρισμό στην Ελλάδα και τα οποία ήταν εντυπωσιακά θετικά!

Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσαν, δεν έχει επηρεάσει σε καμία περίπτωση τους Γάλλους πολίτες ως προς το να επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στην χώρα σας. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχουν υπάρξει στον Γαλλικό Τύπο αρνητικά σχόλια σχετικά με τον Τουρισμό και τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι ένας ήσυχος, ασφαλής και πολύ αγαπητός προορισμός για τις διακοπές τους. Άλλωστε εξέφρασαν την ανάγκη να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό για να εξερευνήσουν την περιοχή μας και την Κρήτη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στους δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο πληροφοριακό υλικό με το DVD της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
prismanews.gr

Ηράκλειο: Δηλητηρίασαν επτά σκυλιά στο Ατσαλένιο

Νέα κτηνωδία σήμερα στο Ηράκλειο. Άγνωστοι δηλητηρίασαν τουλάχιστον 7 σκυλιά στην περιοχή του Ατσαλένιου στην πλατεία Σινάνη. Χάρη στην άμεση επέμβαση ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής, σώθηκαν τα τρία από τα επτά σκυλιά, τα τέσσερα δεν τα κατάφεραν. Ένας κάτοικος της περιοχής περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν:

''Οι τρεις σκυλοι που σώθηκαν ηρθαν και μας βρηκαν αγκομαχωντας.

Μόλις που μπορουσαν να περπατησουν . Επειδη στην γειτονια μας ειχαμε και παλαιοτερα τετοια περιστατικα απο ψυχανώμαλους και παρανοικους δολοφονους ειχαμε ατροπινες και τους σωσαμε.

Οι φωνες, τα ουρλιαχτα και οι σπασμοι της σκυλας και του μικρου ασπρου ηταν κατι που δεν ευχομαι να το δει κανενας. Τα παιδια που το εζησαν ψαχνουν απο το πρωι να τα βρουν.

Το πρωι παιδακια της γειτονιας ελεγαν οτι ξυπναγαν απο τα ουρλιαχτα των σκυλιών στον ύπνο τους! Ωραία τα καταφεραν παλι οι ψυχανώμαλοι βιαστες των ψυχών!''

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλα σκυλιά αγνοούνται από το πρωί και δεν αποκλείεται και εκείνα να έχουν πέσει θύματα των αρρωστημένων ενεργειών του δράστη.
flashnews.gr

Επ' αόριστον επίσχεση εργασίας των γιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε επ’αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ακολουθώντας τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων γιατρών του ιδρύματος, που από τη Δευτέρα... απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Οι γιατροί αντιδρούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα για τις εφημερίες αλλά και για τη μνημονιακή όπως αναφέρουν πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση το χώρο της υγείας.

Παράλληλα ζητούν την κατανόηση των Χανιωτών και τη συμπαράστασή τους ώστε να διεκδικήσουν μαζί ένα καλύτερο σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί, ότι τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αλλά όχι τα προγραμματισμένα ραντεβού οι εξετάσεις.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού αναφέρει:

"Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σημερα , αποφάσισε την επεκταση της ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από αυριο και για όσο διάστημα χρειαστει, μέχρι να μας πληρώσουν τις χρωστούμενες εφημερίες. Εδώ και τρεις ημερες, επισχεση εργασιας εκαναν μονο οι ειδικευόμενοι.

Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία., όπως ορίζει τουλαχιστον ακομη το Σύνταγμα και η υπάρχουσα νομοθεσία. Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, την δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του νοσοκομείου μας .

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, όπως και κάθε εργαζόμενος, ευτυχώς για μας, ή δυστυχώς για τους κρατούντες, δεν έχουν ακόμα μπορεσει να συνηθίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται.

Η Πολιτεία θεωρεί φαίνεται και τους γιατρούς υπεράνω υλικών αναγκών, αφού τα ψίχουλα των μισθών εξανεμίζονται από την οικονομική πολιτική των μνημονίων.. Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η δραματικη μειωση των μισθων, θίγει τους γιατρούς, έτσι ώστε η υπερωριακή απασχόληση (εφημερία) είναι αναγκαστική δεύτερη δουλειά. Δυστυχως, η μνημονιακη πολιτική θελει τους γιατρούς ζητιάνους για ψίχουλα.

Δεν θέλει γιατρούς με ήθος και αξιοπρέπεια, θέλει γιατρούς εξαθλιώσιμους και εκβιάσιμους. Θέλει τους νέους γιατρούς να κυνηγούν το όνειρο για ειδίκευση και μια θέση εργασίας όνειρο απατηλό. Θέλει τους γιατρούς να δουλεύουν 70-80 ώρες την εβδομάδα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και των αρρώστων και να μην τους πληρώνουν ούτε αυτή την υπερωριακή εργασία.

Γι αυτούς τα Νοσοκομεία πρέπει να γίνουν επιχειρήσεις που θα φέρνουν κέρδη στο κράτος, ή κέρδη στα ιδιωτικά κέντρα.

Εμείς επιμενουμε σε ένα σύστημα υγείας υψηλού ποιοτικά επιπέδου, δωρεάν για όλους , που να μην λειτουργεί με ιδιωτικοοικομομικά κριτήρια. Δεν δεχόμαστε περίθαλψη για τους έχοντες.

Φίλε Χανιώτη, η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι. Διεκδίκησε μαζί μας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. Σου αξίζει. Δεν ζητάς ελεημοσύνη.

Η λογική των περικοπών του κονδυλίου της εφημερίας, οδηγεί τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με γιατρούς που δεν πληρώνονται.

Δεν είμαστε Καλοί Σαμαρείτες, είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε όπως ορίζει το Σύνταγμα να μην υπάρχει ΑΠΛΉΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΊΑ.

Καλούμε τους Βουλευτές , τους πολιτευτές , τα πολιτικά κόμματα , τον Αντιπεριφεριαρχη και τους Δημάρχους, , τα Σωματεία και τους πολίτες του νομού Χανίων να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας και να πιέσουν με κάθε τρόπο για την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών, ώστε να μην διαλυθεί το νοσοκομείο .

Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και στους ντόπιους τοποτηρητές της .Εμείς κάνουμε επίσχεση εργασίας από αυριο, μέχρι να πληρωθούμε, με προοπτική κλιμάκωσης, άμεσα με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ".
flashnews.gr

74χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από θαλάσσια περιοχή στην Ιεράπετρα

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι, τη θαλάσσια περιοχή όρμου Ιεράπετρας, ένας 74χρονος.


Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας.

Mε το σύνθημα «Ένωση για πάντα» η Κρήτη θα γιορτάσει έναν αιώνα απελευθέρωσης

Τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ξεκίνησε η Περιφέρεια Κρήτης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2013 υπό το σύνθημα «Ένωση για πάντα».

Πραγματοποιώντας την πρώτη κοινή σύσκεψη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής που θα διαμορφώσουν και θα υλοποιήσουν τις εκδηλώσεις ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που προεδρεύει στην Οργανωτική Επιτροπή, τόνισε ότι οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο το 2013 και θα δίνουν το στίγμα «ότι η Κρήτη προχωρά μαζί με την Ελλάδα, σε πείσμα αυτών που διακινούν αντίθετες ιδέες».

Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και κάθε Δήμο της Κρήτης καθώς και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ακόμα και στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης, επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, από την πλευρά του ανέφερε ότι «ο κρητικός λαός δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα λεγόμενα των φαιδρών και σκοτεινών κύκλων. Εάν αυτοί οι κύκλοι είχαν την παραμικρή επιρροή θα έβγαιναν στην επιφάνεια, δεν έχουν όμως και κρύβονται. Η Κρήτη την επόμενη εκατονταετία ξεκινά να είναι για πάντα συνδεδεμένη με τον κορμό της Ελλάδας. Ξεκινά με αισιοδοξία και ελπίδα και αυτό ακριβώς θα σηματοδοτήσουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «θα γίνει μια αναδρομή στο παρελθόν για να γιορτάσουμε, ν' αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους, να θυμηθούμε τους αγώνες τους και παράλληλα να θυμηθούμε το έργο που πραγματοποιήθηκε όλη αυτή την περίοδο στην Κρήτη. Έργο σημαντικό, το οποίο απέδειξε ότι οι Κρήτες είναι εξίσου Έλληνες με τους υπόλοιπους».

Στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν επίσης οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες του νησιού, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών. Εξάλλου στην Επιστημονική Επιτροπή μετέχουν η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης, η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Λασιθίου, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...