Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Την Δευτέρα η απολογία για το θάνατο της Στέλλας

Κλήση για απολογία, για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος, έλαβαν από τον ανακριτή την περασμένη...
Παρασκευή οι δυο νεαροί, εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 23χρονος και ο 17χρονος κλήθηκαν να εμφανιστούν στο ανακριτικό γραφείο χθες το πρωί, πράγμα που έγινε, ωστόσο οι συνήγοροί τους ζήτησαν προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι εντολείς τους να πάρουν αντίγραφα του φακέλου της δικογραφίας, να ενημερωθούν σχετικά και να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, έκανε δεκτό το αίτημά τους και οι δυο νεαροί πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί. Δεν αποκλείεται πάντως, να καταθέσουν τις απολογίες τους μέσω υπομνημάτων.Να υπενθυμίσουμε, ότι οι δυο νεαροί κατηγορούνται για βιασμό από κοινού και κατά συναυτουργία και για θανατηφόρα έκθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μαφιόζικη επίθεση με Καλάσνικοφ σε καταστήματα στη Χερσόνησο

Μαφιόζικη επίθεση στη Χερσόνησο απασχολεί τις αστυνομικές αρχές. Συγκεκριμένα, δύο καταστήματα με γούνες γαζώθηκαν στη κυριολεξία με Καλάσνικοφ περίπου στις 5 το πρωί ενώ οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν βρεθεί αλλά ούτε και ο λόγος αυτής της συμβολικής επίθεσης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Τα καταστήματα ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και πιθανολογείται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Οι Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη περιοχή για να φτάσουν γρήγορα στην άκρη του νήματος .
flashnews.gr

Τον σκότωσε το φορτηγό του...

Big Truck Exhibition in Tuusula, Finland, 1999...Image via WikipediaΤραγικό θάνατο βρήκε ένας 53χρονος οδηγός φορτηγού στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, όταν κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οικοδομικών υλικών την Τρίτη, χτυπήθηκε από την πόρτα της καρότσας του οχήματος.

Ερευνες για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων.

Όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Νεκρός 23χρονος στο κέντρο των Χανίων

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 5:20 σήμερα τα ξημερώματα.

Νεκρός ένας νεαρός από τη σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος. Ο 23χρονος Πακιστανός άφησε την τελευταία του πνοή στη συμβολή των οδών Αποκορώνου και Σολωμού.

Από τη σύγκρουση που ήταν σφοδρή, σύμφωνα με το flashnews, τραυματίστηκε και ο συνοδηγός της μηχανής ηλικίας 25 ετών. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά το Τμήμα τροχαίας Χανίων.

Να σταματήσουν οι κλοπές αντικειμένων χαλκού και σιδηρού ζητά ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος

Επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Κοντοδιάκο έστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Ο κ. Καλογεράκης αναφερόμενος στις κλοπές αντικειμένων χαλκού και σιδήρου, τόσο από κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, όσο και από τις περιουσίες πολιτών, ζητά την παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή, προκειμένου να συλληφθούν οι ένοχοι και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση τους.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας σημειώνοντας με έμφαση τις ζημιές και τις επιπτώσεις στον ευρύτερο Νομό Ηρακλείου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου ζητά να ελεγχθεί η διακίνηση των κλοπιμαίων, καθώς αποδέκτες μεταχειρισμένων χάλκινων και σιδηρών προϊόντων είναι μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής και εμπορίας χαλκού και σιδήρου και εδρεύουν στο Νομό.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

«Κύριε Ταξίαρχε,

Το τελευταίο διάστημα τόσο στην περιοχή του Δήμου μας, όσο και στην ευρύτερη ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου σημειώνονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα κλοπών αντικειμένων που έχουν ως βάση το χαλκό και το σίδηρο.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία όχι μόνο κοινόχρηστων δημόσιων χώρων, αλλά και ιδιωτικών, καθώς παρατηρούνται συνεχείς κλοπές χαλκοσωλήνων που αποξηλώνονται από κτίρια, μπόιλερ που αφαιρούνται από το κολυμβητήριο και τα γυμναστήρια του Δήμου, υδρομέτρων που αποξηλώνονται από τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σχαρών αποχέτευσης και οποιουδήποτε άλλου χάλκινου και σιδηρού υλικού υπάρχει.

Η περιοχή μας έχει υποστεί πολλαπλές ζημίες από την αφαίρεση χάλκινων και σιδηρών αντικειμένων σε δημοτικά και δημόσια κτίρια, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να καθίσταται δυσχερής, η δημόσια περιουσία να ρημάζεται και ο Δήμος να ζημιώνεται με μεγάλα ποσά για την αναπλήρωσή τους. Ανυπολόγιστες όμως είναι και οι φθορές που προκαλούνται στις περιουσίες των πολιτών, όπως αγροτικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες οι δράστες αφαιρούν τον εξοπλισμό.

Πιστεύοντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς αφορά στο σύνολο του Νομού και ιδιαίτερα της περιοχής του Δήμου μας, και με δεδομένο ότι αποδέκτες μεταχειρισμένων προϊόντων χαλκού και σιδήρου είναι μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής και εμπορίας χαλκού και σιδήρου και εδρεύουν στο Νομό μας, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για να ελεγχθεί η διακίνηση όλων αυτών των κλοπιμαίων και να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πληγή που έχει ανοίξει στην ενδοχώρα.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας βρίσκεται στη διάθεσή σας για συνεργασία, προκειμένου να συλληφθούν οι ένοχοι και να σταματήσει επιτέλους η ανεξέλεγκτη δράση τους στην ύπαιθρο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...