Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Δίσκος της Φαιστού... στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου


Μία νέα ηλεκτρονική όψη μέσα από μια διαδραστική κατασκευή, αναμένεται να λάβει η αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης. 

Μεγάλοι φωτεινοί κύβοι, οι οποίοι θα... έχουν πάνω τους φωτεινά ανάγλυφα του Δίσκου της Φαιστού αναμένεται να τοποθετηθούν πάνω από τον ιμάντα των αποσκευών και να κοσμούν την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου. Μάλιστα, κατά την διάρκεια παρουσίασης που έγινε στο Ινστιτούτο Πληροφορικής, μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ενημερώθηκαν για τη νέα αυτή μορφή που πρόκειται να λάβει η αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης.

Σύμφωνα με το project που πρόκειται να τοποθετηθεί στην αίθουσα αφίξεων, εκτός από τους μεγάλους φωτεινούς κύβους με τα ανάγλυφα του Δίσκου της Φαιστού που θα μπούν πάνω από τον ιμάντα των αποσκευών, στο κάτω μέρος της κατασκευής θα υπάρχει μια μεγάλη διαδραστική οθόνη αφής, στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα και τις διαδρομές ολόκληρης της Κρήτης. Μέσα από τις συγκεκριμένες αλλαγές, υπάρχει η προσδοκία το αεροδρόμιο να αποκτήσει μια περισσότερο σύγχρονη και φιλική προς τους επισκέπτες αίθουσα.
prismanews.gr

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων-Ξεκινά και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου


Η αρχή του τέλους για το κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου Χανίων, ξεκίνησε σήμερα με την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια απο τότε που το παλιό νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί μέσα στην πόλη των Χανίων, οι εργασίες κατεδάφισης σηματοδότησαν και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και των παροχών υγείας προς τους πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε τμήμα του χώρου, ενώ υπενθυμίζεται πως ο υπόλοιπος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και υποδομών για τους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο της κατεδάφισης συνολικού προυπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας, να διαλύουν τμηματικά τους χώρους στους οποίους νοσηλεύτηκαν για δεκαετίες οι Χανιώτες και οι οποίοι – μετά την λειτουργία του νέου νοσοκομείου στις Μουρνιές – είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και διαμονής αστέγων.


Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας , ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στην ομαλή εξέλιξη του έργου και ειδικά από τους περίοικους ζήτησε να δείξουν κατανόηση για την όχληση που θα υποστούν.

Όμως ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως πριν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για το 2ο υποέργο που είναι η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.


Να σημειωθεί πως αν και σύμφωνα με την σύμβαση ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατεδάφισης έχει οριστεί στους έξι μήνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχουν εταιρείας κ.Γιάννη Δρακάκη, το έργο, παρά τις δυσκολίες που έχει, θα ολοκληρωθεί σε δύο μόλις μήνες.


Σημειώνεται ότι η χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ πράξη “Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 €, περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο “Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00 €.

flashnews.gr

Περιφέρεια και ΠΕΔ ζητούν να μην εξαιρεθεί η Κρήτη από δημόσια ραδιοτηλεοπτική μονάδα


Την έντονη αντίδραση τους με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο ότι στο νομοσχέδιο του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα εξαιρείται  η Κρήτη της παρουσίας ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, εξέφρασαν σήμερα με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης είχαν συναντήσει νωρίτερα στην Περιφέρεια η διευθύντρια και ο αρχισυντάκτης της ΕΡΑ Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη, και Κώστας Βασιλάκης, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους για την κατάργηση της ΕΡΤ-ΕΡΑ αλλά και για τα δημοσιεύματα που (επικαλούμενα πληροφορίες) εξαιρούν από το νέο χάρτη των Περιφερειακών Σταθμών την Κρήτη.

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο τα στελέχη της ΕΡΑ ενημέρωσαν σε άλλη συνάντηση και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη ενώ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με στελέχη της Κυβέρνησης και βουλευτές.

Οι κ.κ. Αρναουτάκης, Κουκιαδάκης, Κουράκης σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ανέφεραν ότι είναι απαράδεκτο-αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα- η Κρήτη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας να αδικείται, και να μην έχει δημόσια ραδιοτηλεοπτική μονάδα, επισημαίνοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιδράσουν δυναμικά.

Μάλιστα ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε άμεσα να κλειστεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παντελή Καψή όπου αντιπροσωπεία της Περιφέρειας και της ΠΕΔ θα τον ενημερώσουν για το όλο θέμα αλλά και για την αναγκαιότητα της παρουσίας στην Κρήτη δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής μονάδας, αφού το νησί είναι μια δυναμική Περιφέρεια και το νοτιότερο άκρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής επικράτειας.

Κρέμασαν σκυλίτσα σε εγκατελειμένο σπίτι στο Καλαμάκι Χανίων


Στο Καλαμάκι σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές των Χανίων εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής χθες το απόγευμα μια σκυλίτσα κρεμασμένη μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο οποίο είχε βρει καταφύγιο για να γεννήσει.

Γύρω από το πτώμα της μάνας το οποίο αιωρούνταν από την αγχόνη, ήταν τα έξι της κουτάβια τα οποία έκλαιγαν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ανέλαβε τα μωρά τα οποία περιθάλπονται και θα φιλοξενηθούν στη συνέχεια στο καταφύγιο της κας Στούπη.

zoosos.gr

Αερογέφυρα ζωής για νεογνό μίας ημέρας από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νεογνό πάσχει από αναπνευστική δυσχέρεια κι έτσι κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς στη Ρόδο η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου

Αερογέφυρα ζωής για ένα νεογνό αγόρι μόλις μίας ημέρας πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης από τη Ρόδο στο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νεογνό πάσχει από αναπνευστική δυσχέρεια κι έτσι κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς στη Ρόδο η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδεία γιατρού έσπευσε στην 126 Σμηναρχία Μάχης όπου εκεί προσγειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας Super Puma μεταφέροντας το νεογνό. Άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση έγινε η διακομιδή του μωρού το οποίο μεταφέρθηκε στην Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου προκειμένου να το φροντίσουν οι γιατροί.

Πηγή: prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...