Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το Μουσείο Τυπογραφίας με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά φιλοξενεί στον κήπο του μουσείου τα εργαστήρια μυθοπλασίας του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας της Αθήνας.

Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου οι μικροί φίλοι του μουσείου, ηλικίας 6-12 ετών, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θέμα “Ο κόσμος των παραμυθιών”.

Το Μουσείο Συναισθημάτων έχει δημιουργήσει το διαδραστικό έκθεμα: «Ο κόσμος των παραμυθιών» με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, εκεί όπου ότι θελήσουν μπορεί να συμβεί! Μέσα από τους ήρωες, τους τόπους, τους φίλους, τους εχθρούς και το τέλος που θα επιλέξουν μπορούν να επεξεργαστούν σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής.

Τα παραμύθια είναι ένα μαγικό εργαλείο με μεγάλη αξία για την συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών! Κάθε φορά που τα παιδιά φτιάχνουνε ένα παραμύθι ενεργοποιούνε και επεξεργάζονται δημιουργικά τον εσωτερικό τους κόσμο μέσα στο ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού.

Το Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων. Η συλλογή του περιλαμβάνει περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια και άλλα μηχανήματα καθώς και εργαλεία και αντικείμενα, σπάνια βιβλία, εφημερίδες και πολύτιμες λιθογραφίες που παρουσιάζουν την εξέλιξη της τυπογραφίας από τη γέννηση της, την εποχή του Γουτεμβεργιου μέχρι τις μέρες μας.

Η προσπάθεια για εμπλουτισμό του μουσείου με νέα εκθέματα και η επαφή με τους ανθρώπους της Τυπογραφίας είναι συνεχής.Τον Απρίλιο του 2012 το μουσείο επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα προσθέτοντας στη συλλογή του εκθέματα που αφορούν στην εξέλιξη των γραφικών τεχνών καθώς και δύο αξιόλογες εκθέσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της τυπογραφίας και την ιστορία της γραφής.

Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!... ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Το Μουσείο Τυπογραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας θα πραγματοποιήσουν στον κήπο του μουσείου το εργαστήριο μυθοπλασίας “Ο κόσμος των παραμυθιών” τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου σε δυο τμήματα ανά ημέρα χωρισμένα βάσει ηλικίας.

Το πρώτο τμήμα για παιδιά 6-9 ετών θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. και το δεύτερο για τις ηλικίες 9-12 ετών στις 7.00 μ.μ.

Το εργαστήριο είναι εμπλουτισμένο με εικαστική και μουσικοκινητική δράση και πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένη εμψυχώτρια του Μουσείου Συναισθημάτων.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι μία ώρα.

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι συμμετοχές δε γίνεται να ξεπερνούν τις 20 ανά τμήμα.

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Άσπα Γκαζή στο τηλέφωνο 28210 80090 Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-14.30.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι γονείς/συνοδοί των παιδιών μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας και να ανακαλύψουν τον κόσμο της τυπογραφίας και την εξέλιξή της, να ταξιδέψουν στην ιστορία της γραφής και να δουν από κοντά σπάνια εκθέματα, εκδόσεις και μηχανήματα.

Γενικές πληροφορίες για το Μουσείο Τυπογραφίας
Ημέρες & ώρες λειτουργίας ( από 12 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου)
Δευτέρα- Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-13.30 & Τετάρτη απόγευμα 18.00-21.00

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η διάσωση του υγρότοπου Μαλίων

 Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» εντάχθηκεγια χρηματοδότηση η πράξη «Ανάδειξη, Διατήρηση και Προστασία Βιοποικιλότητας του Υγροτόπου Μαλίων» με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη.

 Η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Χερσονήσου στα πλαίσια της πρόσκλησης 49 του Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης». Ο Δήμος Χερσονήσου ενεργώντας με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, εστίασε σε ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής, σχεδιάζοντας δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του Υγροτόπου, την Ανάδειξη της βιοποικιλότητας του και την Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση του κοινού.

 Ο υγρότοπος των Μαλίων είναι ένας φυσικός υγρότοπος του Δήμου Χερσονήσου και βρίσκεται στη θέση «Ποταμός» 2,4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του οικισμού των Μαλίων και είναι κωδικοποιημένος και καταχωρημένος με την ονομασία «Έλος Παλιάς Μάλιας» από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων. Η σπουδαιότητα του Υγροτόπου των Μαλίων και η ανάγκη προστασίας του αναδεικνύεται και σε έκθεση της WWF που έγινε το 2010 εκ μέρους του πρώην Δήμου Μαλίων.

  Η υλοποίηση της πράξης θα γίνει μέσω δύο υποέργων:
 1. «Μέτρα Προστασίας του Υγροτόπου των Μαλίων» που επιμερίζεται σε ενέργειες απομάκρυνσης απορριμμάτων και ξενικών φυτών, στην κατασκευή κατάλληλου ξύλινου κιγκλιδώματος και στην κατασκευή και τοποθέτηση τεσσάρων πινακίδων ενημέρωσης.

 2. «Δράσεις Ανάδειξης, Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης στον Υγρότοπο Μαλίων» που περιλαμβάνουν ενέργειες όπως έκδοση ενημερωτικού υλικού, σχεδίαση και καταχώρηση στην ιστοσελίδα του Δ. Χερσονήσου ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού με φωτογραφίες και πληροφορίες για τα είδη χλωρίδας και πανίδας καθώς και δημιουργία ηλεκτρονικού ορνιθολογικού οδηγού και τέλος τη διοργάνωση δύο εκπαιδευτικών ημερίδων με στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη του δημοσίου διαλόγου για τη σπουδαιότητα του Υγροτόπου των Μαλίων και την ανάγκη προστασίας του από ανεξέλεγκτες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.

 Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου χερσονήσου 2011-2014,η προστασία των Υδροβιοτόπων (Δράση 1.5.2.) όπως ο Υγρότοπος των Μαλίων είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Ο Υγρότοπος των Μαλίων είναι ζωτικός φυσικός πόρος για την περιοχή του Δήμου όχι μόνο από οικολογική άποψη, αλλά και από οικονομική, τουριστική και πολιτιστική. Η προστασία του καθώς και η προστασία της βιοποικιλότητας όλων των Υδροβιότοπων της περιοχής πρέπει να αποτελέσουν μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Χερσονήσου. Τέτοιες ενέργειες βοηθούν στην ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Χερσονήσου καθώς και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.
Enhanced by Zemanta

Χανιά : Δικαιώθηκαν και άλλοι δανειολήπτες

Ανάσα έδωσαν τρεις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χανίων σε τρεις συμπολίτες μας που είχαν καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τη ρύθμιση των οφειλών τους καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες.

 Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις με τη δικαστική απόφαση "σώθηκαν" από την εκποίηση οι κύριες κατοικίες από τις οικογένειες των δανειοληπτών ενώ με την τρίτη απόφαση έγινε δεκτό το αίτημα δανειολήπτριας και πέτυχε ευνοϊκό προτεινόμενο συμβιβασμό για τη ρύθμιση των χρεών της.
 
Συγκεκριμένα επί της ανακοινώσεως η ΄Ενωση αναφέρει:

Α)Με την υπαρ. 108/2012 απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων, δικαιώθηκε   οικογένεια δανειοληπτών,  με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αμφοτέρων των συζύγων, οι οποίοι απαλλάχθηκαν μερικώς από τα χρέη τους, διέσωσαν  ¨όμως από  την εκποίηση  την  μοναδική κύρια κατοικία τους, αλλά και είδαν ουσιαστική ρύθμιση του χρέους τους , δίνοντας τους ελπίδα για την δύσκολη ζωή τους..

Β)Με την υπαρ.142/2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, επικύρωσε αίτημα δανειολήπτριας "περί υποκατάστασης συγκατάθεσης της αντιτιθέμενης πιστώτριας τραπεζικής εταιρείας, πέτυχε  δηλ. να επέλθει ο προτεινόμενος συμβιβασμός, που ζητούσε για την ρύθμιση του χρέους της, καθώς η δανειολήπτρια  είχε πετύχει  την συναίνεση  στις προτάσεις- αντιπροτάσεις  των τριών εκ των τεσσάρων πιστωτριών ,οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται σε 65% του συνολικού ποσού των απαιτήσεων του χρέους της,,επικύρωσε το συμβιβασμό στο τροποποιημένο σχέδιο διευθέτησης οφειλών και με  τις τέσσερις Τράπεζες και έτσι  ανακάλεσε την αίτηση ρύθμισης του άρθρου 4 παρ.1 του ν.3869/2010 που υπέβαλλε , χωρίς να  υποχρεωθεί να εισέλθει στο τέταρτο βήμα της διαδικασίας του Ν.3869/2010.

Γ)Με την υπαρ.143/2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε τα χρέη του δανειολήπτη , ο οποίος είναι  'εγαμος,πολύτεκνος με δύο άνεργα τέκνα που τον επιβαρύνουν, η σύζυγος του  εργάζεται ,αλλά έχει μειωμένο εισόδημα λόγω προβλημάτων υγείας .Το  συνολικό του χρέος σε τέσσερις τράπεζες ανέρχεται στο ποσό των 95.239,39 Ευρώ,.Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι μία κατοικία επιφανείας 72. τ.μ στην πόλη των Χανίων, όπου ζητήθηκε η εξαίρεση της από εκποίηση .Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε να κάνει δεκτό το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του σε 500 Ευρώ/μήνα αφού ο ίδιος είχε προτείνει 470 Ευρώ/μήνα το οποίο θα διατεθεί αναλογικά ,επί μία τετραετία  σε τέσσερις τράπεζες, με αρκετά τραπεζικά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες- καταναλωτικά δάνεια) διέσωσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του , κλήθηκε  δε επί μια δεκαετία (120) μήνες, να  καταβάλει  την  μηνιαία  δόση  που του όρισε το Ειρηνοδικείο σύμφωνα με τα δικά του οικονομικά δεδομένα,έπειτα από  (περίοδο χάριτος).τεσσάρων χρόνων.

  Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  φανερά ικανοποιημένη, με την θετική έκβαση των  πολλαπλών υποθέσεων των καταναλωτών, που την έχουν εμπιστευθεί ,καλεί τους δανειολήπτες να ευελπιστούν και για την δική τους δικαίωση,  αποβάλλοντας τον φόβο και αποφεύγοντας οποιανδήποτε παραπληροφόρηση εκ μέρους ¨επιτηδήων" και να ζητούν καθοδήγηση από Πιστοποιημένους Φορείς από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ιδιαίτερα την ίδια την ΄Ενωση επικοινωνώντας στα
τηλ.2821092666 και 2821092306                              
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη
 

Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Αναβολή της ημέρας κοινού

Εργασίες που εκτελούνται στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα αναβάλουν την ημέρα κοινού που είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
''Λόγω εργασιών που εκτελούνται στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα η "ημέρα κοινού" που είχε προγραμματισθεί για τις 8 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

 Οι ημερομηνίες  Κυριακή, 26 Αυγούστου και Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου για τις επόμενες "ημέρες ανοιχτών θυρών" ισχύουν.

  Πιθανή αλλαγή σ' αυτές τις ημερομηνίες θα ανακοινωθεί εγκαίρως από το Αστεροσκοπείο μέσω του τύπου και στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου (http://skinakas.physics.uoc.gr). 

ΣΥΡΙΖΑ: Χτύπημα η διακοπή ρεύματος στο ΕΑΚ Χανίων

Η διακοπή ηλεκτροδότησης του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Χανίων είναι άλλο ένα μνημονιακό χτύπημα στον αθλητισμό, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

''Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του ΕΑΚ Χανίων από τη ΔΕΗ, είναι ακόμα ένα περιστατικό, ενδεικτικό της κατάρρευσης στην οποία έχει περιέλθει ο αθλητισμός εξ αιτίας του μνημονίου'' αναφέρει.

''Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πότε θα καλύψει τις οφειλές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς το ΕΑΚ Χανίων και προς όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα της χώρας, ούτως ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν χωρίς αναστολές τη κοινωνική λειτουργία τους.

Με τη καραμέλα της λήψης αποφάσεων με δήθεν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν μπορεί να αγνοούνται οι κοινωνικές συνέπειες που δημιουργούνται από αυτές. Ο κίνδυνος ακύρωσης μιας τόσο σημαντικής, όχι μόνο για τα Χανιά αλλά για όλη την Ελλάδα, διοργάνωσης όπως είναι τα «Βενιζέλεια», ή ο εξοβελισμός χιλιάδων αθλητών και χρηστών του σταδίου, του κολυμβητηρίου και της αντισφαίρισης, δεν μπορεί να προκύπτουν με τόση ευκολία και ανευθυνότητα.

Τέλος, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ρεύμα σαν κοινωνικό αγαθό και η ανάγκη διαφορετικής πολιτικής για τη ΔΕΗ, με στήριξη όχι μόνο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και κάθε κοινωνικής δραστηριότητας, όπως ο αθλητισμός''.

Το Ρέθυμνο στην ΕΤ-3

English: The view on a south-west part of Reth...
 (Photo credit: Wikipedia)
Στην εκπομπή "6η αίσθηση" της ΕΤ3 θα φιλοξενηθεί το Ρέθυμνο ως πόλη που διακρίνεται πανελληνίως για τη φιλικότητα, λειτουργικότητα και προσβασιμότητα που έχει εξασφαλίσει  στα Άτομα με Αναπηρία.

Χθες, συνεργείο του Τηλεοπτικού Σταθμού, με επικεφαλής τον Παραγωγό της εκπομπής κ. Αγιανίδη Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε  το Ρέθυμνο, είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίας στο Ν. Ρεθύμνης κ. Τσαχάκη Δημήτρη  και πήρε πλάνα από την πόλη μας, τις εγκαταστάσεις και τα έργα που έχουν γίνει στο Ρέθυμνο για να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία σε υπηρεσίες, παραλίες κλπ.  η ασφαλής μετακίνηση τους κ.α.
Enhanced by Zemanta

28 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια-άτομα και από το Ηράκλειο!

Η μαρτυρία περίπου 400 πολιτών που επικοινώνησαν με τις αρχές ασφαλείας μόλις δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ οι 177 φωτογραφίες από τις λεηλασίες της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα, οδήγησαν στην σύνταξη δικογραφίας εναντίον 28 ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, σε φθορές και λεηλασίες σε καταστήματα και για άλλα αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας!

Η συμμετοχή των πολιτών στην διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι «στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, όπου είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες από τα επεισόδια υπήρξαν μέσα σε λίγες ημέρες περίπου 170.000 επισκέψεις, όταν σε αντίστοιχες αναρτήσεις για συμμετοχή ατόμων σε ένοπλες οργανώσεις ή σε ποινικές υποθέσεις ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 30.000 επισκέψεις».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες βοήθησαν μαζικά, τις αρχές στην διακρίβωση ατόμων που συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις. Ενδεικτικό για την ευαισθησία των πολιτών στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας». Μεταξύ αυτών είναι και άτομα που διαμένουν στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν δέκα από τους κατηγορουμένους από τους οποίους πολλοί έχουν παραδεχθεί την συμμετοχή τους στα επεισόδια, ύστερα από την επίδειξη σχετικού οπτικού υλικού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για 22 Ελληνες (16 άνδρες και έξι γυναίκες), καθώς και έξι αλλοδαπούς (πέντε άνδρες και μία γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ομάδες ατόμων που είχαν παρεισφρήσει σε κινητοποίηση προκάλεσαν εμπρησμούς, ζημιές και λεηλασίες σε κτίρια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενώ επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν πυρπολήσει και μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ.

Επειτα από έκδοση σχετικών εισαγγελικών διατάξεων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «στη διαδικασία ταυτοποίησης ήταν καθοριστική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι επικοινωνώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών».

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή, κατά περίσταση, σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Από το ΒΗΜΑ

Κούγιας: Βοήθησε ο Θεός και έζησε το παιδί

Τα σημάδια στην πλάτη του 17χρονου γιου του φερόμενου ως δράστη στο μακελειό στο χωριό του Προφήτη Ηλία στην Κρήτη, έδειξε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, δίνοντας μία διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

Ο κ.Κούγιας υποστήριξε πως η πύλη εισόδου της σφαίρας είναι από δεξιά και η έξοδος από αριστερά (στην πίσω μεριά του κεφαλιού), ενώ η πληγή «μετράει» περίπου 2,5 - 3 εκατοστά μέσα στο λαιμό.

«Μόνο ο Θεός βοήθησε και ζει αυτό το παιδί» - είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κούγιας, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο 17χρονος βλήθηκε από απόσταση 4-5 μέτρων, την ώρα που ο νεαρός έκανε κίνηση να πλησιάσει τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη, ο οποίος - σύμφωνα με την πλευρά του νεαρού - είχε πρόθεση να χτυπήσει τον 52χρονο πατέρα του.

Ο Αλέξης Κούγιας διαψεύδει κάθε ενδεχόμενο η βολή να ήταν εξ επαφής, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχε προκληθεί έγκαυμα στο δέρμα του 17χρονου, κάτι που δεν συνέβη.



ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Διανομή τεσσάρων τόνων κηπευτικών στο Ηράκλειο

Τέσσερις τόνοι κηπευτικών που προσέφερε ο Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή» μοιράζονται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η διανομή ξεκίνησε στον χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 10 το πρωί και έχει σχηματιστεί μεγάλη ουρά από Ηρακλειώτες οι οποίοι μοιράζονται 400 κιβώτια με κηπευτικά (αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές).

Η διανομή γίνεται χωρίς κριτήρια για όποιον προσέλθει και θέλει να παραλάβει κηπευτικά.

Εξ΄ άλλου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συγκεντρώνει ελαιόλαδο από τις Αγροτικές Ενώσεις της Κρήτης και η διανομή του αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ηράκλειο: Η κάμερα υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ. άνοιξε το δρόμο για τη ληστεία των 100.000€!

Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται τον υπάλληλο, όταν διαπίστωσαν ότι οι ληστές, ήταν τόσο διαβασμένοι που άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, αφήνοντας εκείνους με την αλληλογραφία... 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν, αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, τρεις Κρητικοί κι ένας Αλβανός για τη ληστεία σε βάρος διανομέα των ΕΛΤΑ, με "λεία" 100.000 ευρώ, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου του 2010 στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι - Κάτω Βάθειας.

Πρόσωπο - κλειδί ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ που θεωρείται ο "εγκέφαλος". Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 56χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ είχε καρφιτσώσει στην τσέπη του πουκαμίσου του μία μικροσκοπική φορητή κάμερα, εστιάζοντας στο διάδρομο που οδηγούσε στο χρηματοκιβώτιο του κέντρου διαλλογής των ΕΛΤΑ.

Ο υπάλληλος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ δικαιολόγησε τη μαγνητοσκόπηση λέγοντας ότι "δοκίμαζε" την κάμερα πριν τη δώσει ως δώρο στην ηλικιωμένη μητέρα του, που ήταν πολύ ανήσυχη λόγω των αλλεπάλληλων διαρρήξεων.

Οι υποψίες των αστυνομικών για την "εκ των έσω" πληροφόρηση ενισχύθηκαν όταν οι ληστές πήραν επιλεκτικά τους σάκους με τα χρήματα κι άφησαν εκείνους που περιείχαν αλληλογραφία.

Ηράκλειο: Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μακελειό!

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται πως αφήνει το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με τις συνθήκες του μακελειού που έβαψε με αίμα τον Προφήτη Ηλία...


Το πόρισμα -που αναμένεται να παραδοθεί σήμερα- όπως αναφερουν πληροφορίες, δεν φαίνεται να δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτηματικά της υπόθεσης όπως για το αν τελικά ο 52χρονος κρεοπώλης πυροβολήθηκε απο τον Πρίαμο Ξυδάκη οπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην απολογία του ή άν αυτοπυροβολήθηκε όπως υποστηρίζει η εκδοχή της οικογένειας του άτυχου 34χρονου.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα ''Πατρίς'' οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν σε δεύτερο χρόνο με τις εκτιμήσεις ωστόσο να αναφέρουν ότι και πάλι είναι πιθανόν να μην μπορεί να υπάρξει τεκμηριωμένη απάντηση. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα ένα στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως είναι τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους στο παντελόνι που φορούσε ο 52χρονος κρεοπώλης τη νύχτα της συμπλοκής.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιαστούν στην τακτική ανακρίτρια Ηρακλείου οι τρεις άνδρες της οικογένειας του Προφήτη Ηλία που μέχρι σήμερα διαφεύγουν τη σύλληψη μετά το μακελειό.

Mπορεί ο 52χρονος να απολογήθηκε μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου την περασμένη Παρασκευή και από τότε να εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου ωστόσο για το γιο του και τα δύο ξαδέρφια του που εμπλέκονται στην υπόθεση και αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα ούτε ένταλμα σύλληψης. Στο μεταξύ έχει παρέλθει και το αυτόφωρο οπότε κανείς δεν κυνηγά κανένα!

Με αυτά τα δεδομένα και ενώ η δικογραφία, με τις όποιες ελλείψεις έχει μέχρι τώρα, βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και άρα στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες για άμεση συνέργεια αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (αυτά είναι μεταξύ άλλων τα αδικήματα που τους καταλογίζονται) αναμένεται να παρουσιαστούν απευθείας στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Αυτό θα γίνει ενώ θα συνοδεύονται από τους δικηγόρους τους και σε ένα χρόνο που θα έχει εκτονωθεί η όλη κατάσταση, αναφέρουν νομικοί κύκλοι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...