Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εθνικός Στόχος η επιτυχία της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης

Του Λευτέρη Αυγενάκη
Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας νομού Ηρακλείου

Η θετική εξέλιξη σχηματισμού μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, για την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίσθηκε εδώ και μήνες, ήταν πλέον όρος επιβίωσης για την Ελλάδα. Εάν η προσπάθεια αποτύγχανε, είναι βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας εγκατέλειπαν στην τύχη μας, με άμεση συνέπεια την έξοδο της χώρας μας από την ζώνη του Ευρώ και την Ευρώπη.

Τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, λίγο πριν από ένα νέο «ναυάγιο» συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα ήταν καταστρεπτικό για τη χώρα, επικράτησε η δύναμη της λογικής και της υπευθυνότητας, την οποία εδώ και μήνες εκφράζει η Δημοκρατική Συμμαχία, για μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης. Έστω και στο χείλος του γκρεμού, κέρδισε η φωνή της Λογικής επί της αλαζονείας του δικομματισμού.

Είναι δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης που σχηματίστηκε πρέπει να απολαμβάνει της στήριξης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων, γιατί θα έχει αναμφισβήτητα πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο μπροστά της.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δύο σεισμοί σε Κρήτη και Σαντορίνη

Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγάλης διάρκειας και μικρού εστιακού βάθους, ταρακούνησαν την Κρήτη... μία το βράδυ της Κυριακής και μία το πρωί της Δευτέρας.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 22.56 την Κυριακή και είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος επτά χλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 60 χλμ βόρεια του Αγίου Νικολάου και 90 χλμ νοτιοανατολικά της Σαντορίνης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άμεση έκδοση αδειών για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Την άμεση έκδοση αδειών για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης αλλά και την προώθηση του project Ήλιος, μεγάλα κομμάτια του οποίου βρίσκουν εφαρμογή στο νησί  έθεσε ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες άφησαν στο περιθώριο τις νέες αυτές «δεσμεύσεις», που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ο «ενεργειακός» πλούτος της Κρήτης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο οποιασδήποτε μελλοντικής αναπτυξιακής πολιτικής.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...