Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Αρνούνται να πετάξουν οι επιβάτες από Ρόδο- Ηράκλειο!

Airbus A330 der Cyprus Airways kurz vor der La...
(Photo credit: Wikipedia)
Μεγάλη ταλαιπωρία για 150 και πλέον επιβάτες που ήταν να πετάξουν στις 7.30 το απόγευμα από το αεροδρόμιο 'Διαγόρας' της Ρόδου στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης του Ηρακλείου με την εταιρεία Cyprus Airways. Οι επιβάτες μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν στο αεροδρόμιο της Ροδου ενώ οι μισοί και πλέον αρνήθηκαν να μπουν τελικά στην πτήση διαπιστώνοντας ότι το αεροσκάφος έχει πρόβλημα παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις της εταιρείας!

Το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας Airbus 320 έφτασε με 4 περίπου ώρες καθυστέρησης στη Ρόδο λόγω βλάβης που είχε διαπιστωθεί στο Ηράκλειο. Εκεί στη Ρόδο το πληροφορήθηκαν και οι επιβάτες όπως καταγγέλουν οι ίδιοι στο cretalive.Παρά την ανησυχία που υπήρχε και τις διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση η πτήση θα γινόταν προς το Ηράκλειο και μπήκαν όλοι κανονικά στο αεροσκάφος. Ωστόσο, δύο φορές όπως λένε τώρα οι επιβάτες...έσβησαν όλα τα ηλεκτρικά του αεροπλάνου με αποτέλεσμα η ανησυχία να ενταθεί και οι περισσότεροι επιβάτες να λένε ότι δεν ταξιδεύουν.

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το αεροσκάφος, θα πετάξουμε κανονικά" έλεγαν από την εταιρεία, αλλα οι περισσότεροι επιβάτες αρνήθηκαν και ζήτησαν να κατέβουν! Περισσότεροι από 80 μάλιστα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του αεροδρομίου και βρίσκονται εκτός αεροπλάνου τώρα!
cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Σκοπή Σητείας: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού "σήκωσε στο πόδι" τη γειτονιά

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στην Σκοπή Σητείας, όπου σημειώθηκε μικρής ισχύος -ευτυχώς- έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας. Συγκεκριμένα ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον κήπο της μονοκατοικίας, όπου ο ιδιοκτήτης καλλιεργούσε κηπευτικά.

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων.

Στο σημείο μετέβη και πυροτεχνουργός, προκειμένου να εξετάσει το μηχανισμό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της περίεργης αυτής επίθεσης.
cretalive.gr

"Σταυρόλεξο για προοδευτικούς λύτες"

Άρθρο - Παρέμβαση του Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη, Βουλευτή Ηρακλείου, της ΔΗΜΑΡ

Ανεξαρτήτως ιδεολογικής αναφοράς, από πλευράς ηθικής, οικονομία ισότητας ονομάζεται, το να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και ίση αντιμετώπιση στις ανάγκες τους.
Στα πλαίσια αυτά, οι λέξεις οριζόντια και κάθετα μέτρα, έχουν γίνει πλέον καραμέλα στο στόμα του καθενός μας. Δυστυχώς όμως, η γεύση αυτής της καραμέλας, είναι σε άλλους γλυκιά, σε άλλους πικρή και σε άλλους θανατηφόρα δηλητηριασμένη.

Οριζόντια οικονομικά μέτρα, ορίζονται ως τα μέτρα που λαμβάνει μία κυβέρνηση στους πολίτες της, που έχουν ομοειδείς «ικανότητες» και που οφείλουν να προσφέρουν ομοειδή τιμήματα. Αλήθεια, ο μισθός και η σύνταξη των 800 ευρώ, όταν δεν γνωρίζεις πόθεν, έσχες, «παρουσία» ή μη εξωχώριας εταιρίας, κινητικότητα τραπεζικού ή μη μαύρου χρήματος, περιουσιολόγιο κινητής και ακίνητης περιουσίας, πως αποτελούν μέτρο στο οποίο θα παρέμβεις οριζόντια ;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ροδάκινο Ρεθύμνου: Ο Αλέξης Τσίπρας "δεν πληρώνει" ομπρέλα και ξαπλώστρες στην παραλία!

Είναι το δίλημμα του μέσου Έλληνα παραθεριστή. Να πληρώσει 5 με 10 ευρώ τη μέρα για μια ομπρέλα και δυο... ξαπλώστρες κάτω από τον καυτό ήλιο ή να καρφώσει με κόπο στην άμμο και το χαλίκι την ομπρέλα του ξαπλώνοντας σε ψάθες και παλεύοντας με το αεράκι;

Ο Αλέξης Τσίπρας συνελήφθη ...από τον φωτογραφικό φακό του Πρώτου Θέματος να κάνει το δεύτερο προφανώς από άποψη και όχι από ανάγκη στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου.

Την ώρα που άλλοι την βγάζουν στα κότερα επιχειρηματιών, τουλάχιστον αυτός δίνει ένα μήνυμα.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 29χρονου Τ.Θεοφίλου - Εμπλοκή των "Πυρήνων της Φωτιάς" στη ληστεία και το φονικό της Πάρου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 29χρονο Αναστάσιου (Τάσου)  Θεοφίλου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε  υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό  του 53χρονου Δημήτρη Μίχα.
Ο 29χρονος Τ.Θεοφίλου από την Θεσσαλονίκη  συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, ενώ σήμερα οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ 10 ΦΩΤΟ ΕΔΩ

"Το φως στην Παλιά πόλη του Ρεθύμνου"

Στις 26 Αυγούστου 2012, στις 7 το βράδυ, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Άκη Ράπτη με τίτλο “Το φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου”, στο τζαμί του Ιμπραήμ Χαν (Φορτέτσα Ρεθύμνου), υπό την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Ο ζωγράφος έχοντας μελετήσει καλλιτέχνες όπως ο Κλεε, ο Καντίνσκυ, ο Μοντριάν, η Όπυ Ζούνη, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης και ο Γιάννης Μόραλης, έρχεται με τη σειρά του να ενώσει με την τέχνη του τρεις διαφορετικούς κλάδους: τέχνη, μαθηματικά, μουσική.

Στη ζωγραφική του, είτε πρόκειται για λάδια, ακρυλικά, είτε για μολύβια, η οργάνωση του χώρου γίνεται με απαράβατο κανόνα την τάξη και το ρυθμό, την αυστηρή εναλλαγή γεωμετρικών σχημάτων και την εξαιρετικά λιτή χρήση των χρωμάτων, ενώ παράλληλα διερευνά την τρίτη διάσταση.

Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου γράφει μεταξύ άλλων στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση:
”Οι χρωματικές γεωμετρικές αντιπαραθέσεις οδηγούν τον Άκη Ράπτη στην απεικόνιση ρυθμικών εναλλαγών του φωτός-συγκεκριμένα του λευκού φωτός, που προέρχεται από τον Ήλιο. Αποτέλεσμα: η κατάδειξη της ποιητικής λειτουργίας του φωτός στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, τόσο με την υλική του υπόσταση (το φως που εκπέμπεται από μια φωτεινή πηγή είναι δυνατόν να αναλυθεί στις συνιστώσες του) όσο και με την πνευματική.

Αυτό που κυριαρχεί είναι η αίσθηση του ανοιχτού και λουσμένου στο φως περιβάλλοντος, όσο ο ζωγράφος καταφέρνει να γίνεται και ορθολογικά γεωμετρικός, αλλά και λυρικός, αποδίδοντας με μεγάλη ικανότητα την απεραντοσύνη του χώρου, εσωτερικού και εξωτερικού, και μεταφέροντας στο θεατή τη βαθύτερη πνευματική εικόνα του κόσμου”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Εδωσαν προσωρινό άσυλο στον «δράκο» της Πάρου τρεις μέρες πριν απελαθεί

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρισκόταν πριν από δύο χρόνια ο «δράκος» της Πάρου και μάλιστα ήταν έτοιμος για απέλαση εντός τριών ημερών, αφού είχε περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.Ωστόσο ο Πακιστανός που βασάνισε και κακοποίησε σοβαρά το 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου ως δήθεν Αφγανός, θύμα του πολέμου στη χώρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, οι αρχές του έδωσαν επίσημη άδεια παραμονής ενός μήνα στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση του ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, όμως όταν η αίτηση του απορρίφθηκε ήταν πολύ αργά για τις αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο Αχμέτ Βακάς κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πωλούσε λαθραία προϊόντα ενώ έδινε συνεντεύξεις και σε πακιστανικές εφημερίδες περιγράφοντας τα κόλπα με τα οποία οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα .

Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Daily Times» του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.

Ανήλικα παιδιά απέτρεψαν την αυτοκτονία του πατέρα τους

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ....


Μπορεί το σοκ που υπέστησαν να ήταν τόσο ισχυρό ώστε να χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ωστόσο με την έγκαιρη άφιξή τους στην αποθήκη του σπιτιού τους τα δυο αδέλφια έσωσαν τον ίδιο τους τον πατέρα που προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή του!

Το 16χρονο αγόρι και η μόλις 13 χρόνων αδελφή του μπήκαν στην αποθήκη του σπιτιού σε χωριό κοντά στην πόλη της Ρόδου, τη στιγμή που ...

ο 47χρονος πατέρας είχε ανεβεί σε τέσσερα τελάρα και προσπαθούσε να περάσει στο λαιμό του την αυτοσχέδια αγχόνη! Μόλις είδε τα παιδιά του, έχασε την ισορροπία του και κατέρρευσε στο δάπεδο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, γλίτωσε όμως από το θάνατο!

Στο σπίτι έφθασαν αμέσως συγγενείς της οικογένειας που κάλεσαν γιατρό ο οποίος χορήγησε ηρεμιστικά, τόσο στον επίδοξο αυτόχειρα όσο και στα παιδιά που είχαν υποστεί ισχυρό κλονισμό.

Όλη η οικογένεια θα μεταβεί για ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. Ο 47χρονος ήταν άνεργος από τον περασμένο Μάρτιο και οι μόνοι πόροι της οικογένειας ήταν ο πενιχρός μισθός της συζύγου του που εργάζεται σε ξενοδοχείο. Αυτό τον έκανε να κλειστεί στον εαυτό του και σπάνια έβγαινε από το σπίτι του, με την ιδέα της αυτοχειρίας να κλωθογυρίζει στο μυαλό του χωρίς ωστόσο να δείχνει τι σκόπευε να κάνει.

Τώρα-Πυρκαγιά στο Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούσαν για τον αυξημένο κίνδυνο να εκδηλωθούν σήμερα πυρκαγιές στην Κρήτη, εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών, οι φλόγες ξεπρόβαλλαν στο Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη. 

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες.


Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: "Έβαλαν στο μάτι" τις εισπράξεις του

Για κλοπή κατηγορούνται δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Όπως γράφει το cretalive.gr, ένας 54χρονος κατήγγειλε πως δύο νεαροί έκλεψαν από το ταξί του, όσο αυτό βρισκόταν προσωρινά σταθμευμένο, το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

Ωστόσο ο οδηγός αντιληφθηκε τι συνέβαινε και οι δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν .

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα, τα οποία παραδόθηκαν στον οδηγό.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κακλαμανάκης: Ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σαν μυρμήγκι

Άκρως αποκαλυπτικός και αιχμηρός σε συνέντευξή του ο Νίκος Κακλαμανάκης. 

Τι λέει για το κόψιμό του από Ολυμπιάδα με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Χανιά: Μέθυσε και τα έβαλε με τα... αυτοκίνητα!

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά καθώς ένας Αμερικανός τουρίστας που αναζητείται από τις αρχές σε κατάσταση μέθης έβαλε φωτιά και έσπασε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr η καταστροφική μανία του Αμερικανού άρχισε να εκδηλώνεται στις 5:50 το πρωί όταν έβαλε φωτιά σε τζίπ προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Κάτοικοι και περαστικοί που είδαν το φλεγόμενο όχημα και τον μεθυσμένο Αμερικανό να κινείται στην περιοχή κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές και την Πυροσβεστική ενώ ο δράστης συνέχισε το "έργο" του σπάζοντας με ό,τι αντικείμενο έβρισκε ένα ακόμη όχημα ενώ αποπειράθηκε να προκαλέσει ζημιές και σε τρίτο αυτοκίνητο.

Εκείνη την ώρα όμως οι σειρήνες του περιπολικού και οι αποδοκιμασίες πολιτών έτρεψαν τον Αμερικανό σε φυγή και οι διωκτικές αρχές τον αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε και η πυροσβεστική όπου έσβησε τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο τζιπ ωστόσο οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αγγίζουν τις 10.000 ευρώ.

Η γιάφκα του Αγρινίου οδηγεί στην εξιχνίαση του εγκλήματος της Πάρου

Με την "γιάφκα" της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο , η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010, "συνδέει" η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από δέκα ημέρες!

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής Αναστάσιος Θ. που διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη , δηλώνει άνεργος, και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι ως ο δράστης της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των "Πυρήνων της Φωτιάς" και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ρώσος μεγιστάνας σκορπούσε τεράστια χρηματικά ποσά στην Ελούντα

Ανέκαθεν η Ελούντα φιλοξενούσε και πρίγκιπες που μπορεί να μην είχαν το χρίσμα είχαν όμως τη ... χάρη από οικονομικής άποψης! Ένας τέτοιος εκ Ρωσίας κατέλυσε σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής πριν απο μερικές μέρες καταφέρνωντας να αφήσει με το στόμα ανοιχτό τους ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου με την άνεση με την οποία σκορπούσε τεράστια χρηματικά ποσά !

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ... ευκατάστατος Ρώσος που περνούσε τις διακοπές του στην Ελουντα συντροφιά με τη γυναίκα του κατέλυσε σε υπερπολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου που ούτε λίγο ούτε πολύ κόστιζε 9.000 ευρώ τη βραδιά, δειπνούσε επιλέγοντας τα ακριβότερα πιάτα των εστιατορίων και ξόδευε ... αβέρτα ψωνίζοντας από διάφορα καταστήματα!

Ο ίδιος που όπως φαίνεται δεν έδειχνε να λογαριάζει το χρήμα θέλησε να κάνει έκπληξη στην αγαπημένη του σύζυγο την ημέρα τον γενεθλίων της φέρνωντας από την Ρωσία ένα μουσικό συγκρότημα στο οποίο η ίδια είχε αδυναμία - αναλαμβάνοντας τα έξοδα τόσο της μεταφοράς όσο και της διαμονής τους - μόνο και μόνο για να της κάνει έκπληξη!
Prisma news

Από του χάρου τα δόντια σώθηκαν δύο τουρίστες στην Κρήτη

Δύο περιστατικά με τουρίστες που κινδύνεψαν να πνιγούν σε πισίνα ξενοδοχείων στα Χανιά όπου βρίσκονται για διακοπές σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι.Στη πρώτη περίπτωση ένας 66χρονος Δανός μεταφέρθηκε περίπου στις 14:00 διασωληνομένος στο Νοσοκομείο Χανίων από ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής.

Ο 66χρονος εντοπίστηκε από πελάτες της ξενοδοχειακής μονάδας να επιπλέει στην πισίνα και αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια.

Ο άτυχος Δανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνομένος σε σταθερή κατάσταση.

Μισή ώρα νωρίτερα, ένας 37χρονος Σουηδός που είναι τετραπληγικός κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείο στην Αλμυρίδα.

Ο 37χρονος ο οποίος συνοδευόταν από δύο νοσοκόμες και τον πατέρα του, βούτηξε στην πισίνα χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να βγει στην επιφάνεια.

Ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου έσπευσε στο σημείο και έβγαλε τον 37χρονο από την πισίνα ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Διαφωνία Ολάντ-Μέρκελ για το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαφωνούν για το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Αντίθετη στην παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα μας περισσότερος χρόνος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της εμφανίζεται η Γερμανία, σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για να μην εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ολάντ και η κα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο.
Enhanced by Zemanta

Forbes: Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος, αν πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Εάν ανοίξει η πόρτα δεν θα κλείσει μέχρι να διαλυθεί η Ζώνη! Κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχουν κάνει οι Έλληνες…

Αυτές τις θέσεις ενστερνίζεται – σε αντίθεση εκείνων που υποστηρίζονται όλο και περισσότερο εντός της ευρωζώνης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – η νέα ανάλυση του Forbes…

Προειδοποιώντας μάλιστα τους Ευρωπαίους να μην οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο, αλλά ούτε και να περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν μέσω πακέτων στήριξης.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes, οι Ευρωπαίοι έχουν υιοθετήσει τρεις λανθασμένες απόψεις που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ζήτημα.

Πρώτον ότι οι Έλληνες πολιτικοί συνεχώς αποτυγχάνουν να πετύχουν τους στόχους τους. Δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να συνεχίζουν επʼ αόριστον να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Και τρίτον ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις απόψεις έχουν μεγάλη απήχηση, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Forbes είναι πέρα για πέρα λανθασμένες.

Κατʼ αρχήν ,η πρώτη άποψη καταρρίπτεται από την ίδια την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου στη σελίδα 93 αναφέρεται ότι το πρωτογενές έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε από το 10,6% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,4% του ΑΕΠ το 2011, καταγράφοντας μείωση που αντιστοιχεί στο 8,2% του ΑΕΠ.

Για να συγκρίνουμε καλύτερα, στη Μ. Βρετανία, όπου εφαρμόζεται ένα ευρύ σχέδιο λιτότητας η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος ήταν μόλις 1,8% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο.

Την ίδια ώρα, οι δημόσιες δαπάνες για τα μισθολόγια έχουν μειωθεί κατά 23% από το 2009, οι κοινωνικές παροχές κατά 12% και οι δημόσιες επενδύσεις κατά 40%.

Χωρίς αμφιβολία η ελληνική οικονομία έχει πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, αλλά ήδη η κυβέρνηση της χώρας έχει εφαρμόσει ένα τεράστιο σχέδιο λιτότητας τα τελευταία χρόνια, με καλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτήν που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες καθημερινά.

Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, που οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ρίχνουν χρήματα σε μία μαύρη τρύπα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η Ελλάδα έχει ακόμη μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, το πρωτογενές ισοζύγιο είναι κοντά στο μηδέν.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να πληρώνει το κόστος δανεισμού της.

Στο τρίτο ζήτημα, το Forbes σημειώνει ότι το τείχος προστασίας που έχει στηθεί για την Ισπανία και την Ιταλία φαίνεται μάλλον σαθρό. Και αυτό αποδεικνύεται με τα προβλήματα που έχουν αυτές οι δύο χώρες, χωρίς καν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Επομένως οι δηλώσεις τύπου ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο δεν ευσταθούν. Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με την ανάλυση παίζουν λάθος παιχνίδι.


Εάν ανοίξει την πόρτα της εξόδου η Ελλάδα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, την ώρα που οι αντιδράσεις των Γερμανών κλιμακώνονται.

Μόλις ανοίξει το δρόμο κάποιος κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτός ο δρόμος θα ακολουθηθεί και από άλλους. Η αβεβαιότητα θα διαλύσει πραγματικά την ευρωζώνη. Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Ελλάδας, το οποίο θα φτάσει το 167% του ΑΕΠ το 2013 είναι εντελώς μη βιώσιμο.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι Ευρωπαίοι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Εάν αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα εποικοδομητικά και όχι αποδομητικά τότε η ευρωζώνη θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με βάση την λογική της αποδόμησης, καθώς θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν το συμφέρον τους τόσο πιο ασφαλής θα είναι η ευρωζώνη.

Πακιστανός επιδειξίας ξεγυμνώθηκε στην Θήβα για τρίτη φορά σε μερικές ημέρες

Δεν λέει να «βάλει μυαλό» ένας αλλοδαπός επιδειξίας ο οποίος δεν διστάζει να δείξει τα γεννητικά του όργανα ακόμη και σε ανήλικα παιδιά. Αυτήν την φορά ο νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία... για τρίτη φορά.

Ο νεαρός Πακιστανός «δραστηριοποιείται» στην Θήβα. Στην τελευταία του εμφάνιση, ο αλλοδαπός πήγε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια ενηλίκων και ανηλίκων ξεγυμνώθηκε και άρχισε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα.

Παρά την οργή που αισθάνθηκαν οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν στο σημείο, παρέμειναν ψύχραιμοι, κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατέφθασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον επιδειξία ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θηβών.

ΡΟΔΟΣ: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν είχε χρήματα για φάρμακα

Τέλος στη ζωή του γιατί δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα που χρειαζόταν, επιχείρησε να βάλει ένας 70χρονος στη Ρόδο.

Ο ηλικιωμένος βρήκε ως λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την αυτοκτονία και το μεσημέρι της Πέμπτης (16/08) ανέβηκε στα Μεσαιωνικά Τείχη και έπεσε στο κενό.

Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς πάντως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο και διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σοκαριστική ομολογία - «Έκαιγα την Ρόδο επί 12 χρόνια»

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα οδηγηθεί το Σάββατο ένας 39χρονος άνδρας ο οποίος ομολόγησε κυνικά πως είναι υπεύθυνος όχι μόνο για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί, αλλά και για άλλους δέκα εμπρησμούς τα τελευταία 12 χρόνια!

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος εντοπίστηκε από πληροφορίες που είχαν οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ανακρίθηκε και παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε τους εμπρησμούς από την ηλικία των 13 χρόνων, όταν ζούσε με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ η ομολογία του για τον τρόπο με τον οποίο έβαζε τις φωτιές, ταιριάζει με τα ευρήματα της έρευνας. Πάντως εμφανίζονται ορισμένα κενά στα όσα είπε καθώς εμφανίζεται να μην θυμάται εάν προκάλεσε ο ίδιος ορισμένε από τις πυρκαγιές.

Ο εισαγγελέας μελετά την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου άνδρα για να ασκήσει διώξεις.

Έδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που πέθανε το 1992!

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά στα οποία πολίτες εξαπατούσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις τις οποίες δεν δικαιούνταν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που είχε πεθάνει από το 1992 όμως συγγενείς του εξακολουθούσαν να λαμβάνουν την σύνταξή του.

Το Έθνος της Κυριακής φέρει στην δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων.

Μερικές από τις περιπτώσεις έχουν ως εξής:
  • Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος
  • Υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας
  • Ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας
Οι περιπτώσεις αυτές είναι μόνο μερικές από αυτές στις οποίες το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται επανειλημμένως.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...