Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Χειροπέδες σε Ηρακλειώτη - Οφείλει στο Δημόσιο 330.000 ευρώ

Με οφειλές στο Δημόσιο, ύψους 330.000 ευρώ συνελήφθη, σήμερα, ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος κρατείται... στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Τη σύλληψή του ζήτησε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος από την Αθήνα.
cretalive.gr

Συνελήφθη 19χρονος με ψυχολογικά προβλήματα για εμπρησμό στις αρχαιότητες στα Μάλια

Ένας 19χρονος που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχει συλληφθεί για απόπειρα εμπρησμού που σημειώθηκε κοντά στις αρχαιότητες στα Μάλια ενώ ερευνάται... η εμπλοκή του στο μπαράζ εμπρησμών που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Η αρχή για τη σύλληψη του νεαρού "πυρομανή" έγινε το βράδυ της Τετάρτης όταν κάτοικοι τον είδαν να απομακρύνεται από μικροεστία φωτιάς που είχε ξεσπάσει και είχε σαν αποτέλεσμα να καεί περιορισμένης έκτασης γης.

Περίοικοι των Μαλίων την τελευταία εβδομάδα ήταν ανάστατοι καθώς σε καθημερινή βάση ξεσπούσαν ταυτόχρονα μικρές πυρκαγιές ωστόσο χάρης στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν έπαιρναν διαστάσεις.

Το τελευταία διάστημα μάλιστα που το Ηράκλειο συγκλονίζονταν από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βιάννο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περίπου 10 περιστατικά φωτιών που είχαν ξεσπάσει ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία σε μια έκταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τις αρχαιότητες των Μαλίων.

Οι "ύποπτες" αυτές πυρκαγιές εξετάζεται από τις αρχές αν οφείλονται στον 19χρονο.

Την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.
flashnews.gr

Θρίλερ στη Σάμο. ΕΠΟΠ βρέθηκε νεκρός.Είχε μηνυθεί για "σεξουαλική παρενόχληση"!

Θρίλερ στη Σάμο με τον θάνατο ενός ΕΠΟΠ ,που οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν σε αυτοκτονία. 

Η υπόθεση περιπλέκεται , γιατί χθες σύζυγος συναδέλφου του νεκρού , είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για “σεξουαλική παρενόχληση”!

Μετά την υποβολή της μήνυσης οι αστυνομικές αρχές της Σάμου άρχισαν να αναζητούν τον ΕΠΟΠ. Τελικά οι αστυνομικοί κατέληξαν στο σπίτι του. Παραβιάζοντας την πόρτα μπήκαν και βρήκαν τον ΕΠΟΠ νεκρό. Δίπλα του υπήρχε ένα κουτί με φυτοφάρμακο, γι΄ αυτό και η περίπτωση της αυτοκτονίας διαδόθηκε αμέσως.

Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές του νησιού ερευνούν πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Ξεχάστε τις δίαιτες: Έρχεται νέο άρωμα που αδυνατίζει

Το άρωμα Prends-Moi θα βγει στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ημέρες και αναμένεται να κάνει θραύση. Κι αυτό όχι γιατί μυρίζει τέλεια, αλλά γιατί βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η ιδέα ανήκει στην γαλλική αρωματοποιία Robertet, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι ήδη η λίστα αναμονής για την απόκτηση του αρώματος φτάνει μόνο στη Βρετανία τις 6000 γυναίκες.

Το Prends-Moi, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 42 ευρώ, περιέχει ένα συνδυασμό καφεΐνης, καρνιτίνης και σπιρουλίνας που ενεργοποιεί τα δύο βασικά ένζυμα της λιπόλυσης, βοηθώντας στο αδυνάτισμα, ενώ αυξάνει την παραγωγή β-ενδορφινών στην επιδερμίδα. Αυτές μεταφέρουν ένα μήνυμα ικανοποίησης και πληρότητας στον εγκέφαλο, το οποίο κυριολεκτικά κόβει την όρεξη.

Το άρωμα θα μυρίζει περγαμόντο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ, ενώ για να αποδώσει στο μάξιμουμ, απαιτείται να το φοράς κάθε πρωί, αλλά και όποτε θες να κάνεις κάποια διατροφική ατασθαλία.

Σύμφωνα με το τεστ δοκιμής σε γυναίκες μεταξύ 18 και 70 ετών, οι οποίες δεν έκαναν δίαιτα, το 75% συμφώνησε πως μειώθηκε η τάση τους για τσιμπολόγημα, ενώ το 73% ένιωσε αυτή την αίσθηση ευχαρίστησης που υποσχόταν το άρωμα.

Υπόθεση 15χρονης: Η αστυνομία αναζητά στην Πάρο ένα νεαρό με μηχανή

Ένα νεαρό άντρα με μηχανή αναζητά η αστυνομία και το λιμενικό για την επίθεση στη 15χρονη μαθήτρια σε παραλία της Πάρου. Σύμφωνα με μάρτυρες ο ύποπτος φέρεται να είχε περάσει με τη μηχανή του μπροστά από την 15χρονη, την αδελφή της και την μητέρα δυο φορές.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό χτενίζουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιος είχε επισκεφθεί το νησί εκείνες τις ημέρες για διακοπές, τις οποίες διέκοψε ξαφνικά και έφυγε από την Πάρο αιφνιδιαστικά μετά το περιστατικό.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής περιμένει την ανάλυση γενετικού υλικού που έχει συλλεχθεί από διάφορα άτομα που βρίσκονται στο νησί και πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με την ανήλικη μαθήτρια, ώστε να γίνει ταυτοποίηση με εκείνο που βρέθηκε στην 15χρονη.

Κεραυνός σκότωσε 400 πρόβατα ταυτόχρονα!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 400 πρόβατα, έπεσαν νεκρά στο Δίστρατο της Κόνιτσας, από πτώση κεραυνού.

Όπως έγινε γνωστό, εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος προσπαθούσε να οδηγήσει τα πρόβατα στη στάνη ωστόσο τον πρόλαβαν η σφοδρή κακοκαιρία και ο κεραυνός που σκότωσε τα ζώα.

«Ευτυχώς ο ίδιος ο κτηνοτρόφος, που κατάγεται από τη Σμίξη Γρεβενών, γλύτωσε καθώς στεκόταν στη βροχή, την ώρα που το κοπάδι του σταμάτησε κάτω από δέντρο και τα ζώα αρνούνταν να μετακινηθούν» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κόνιτσας, Κώστας Παγανιάς που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στην περιοχή. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων για την ακριβή καταγραφή της ζημίας. Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα προκαλεί και η διαδικασία της ταφής των νεκρών ζώων καθώς πρόκειται για 25 τόνους κρέατος, που πρέπει να ταφούν επί τόπου σε μεγάλο βάθος, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία

Πνίγηκε 54χρονος προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

Ένα σπάνιο περιστατικό ανθρωπιάς και ηρωισμού, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Αιδηψό  αλλά δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος.
Συγκεκριμένα, ένας 54χρονος άνδρας καθώς απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία λουτρών στην Αιδηψό αντιλήφθηκε λουόμενους που κινδύνευαν απο τη θαλασσοταραχή και έπσευσε να τους σώσει. Δυστυχώς όμως κατά την προσπάθεια του έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε στην στεριά.

Οι άνθρωποι που παραθέριζαν στην περιοχή, ανάμεσά τους και ένας ιδιώτης γιατρός του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Ούτε συνταξιούχος ήταν, ούτε «ανάπηρος»...

Mία ακόμα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε συνταξιούχο, ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως και το 2010, ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος, ενώ ελάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 1η Ιανουαρίου 2011, κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκ/μα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.

Όπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο υποκατάστημα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων, που τηρούνται από τις υπηρεσίες του και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που δημιουργούν διαρροές στα οικονομικά του Ιδρύματος και, τελικά, αποβαίνουν σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων.

Χανιά: Ανοίγει τις πύλες του ο "Αγροτικός Αύγουστος 2012"

Με την συμμετοχή ενενήντα εκθετών και στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας, ανοίγει τις πύλες της, την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012... η έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012», που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Δήμος Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων, μέχρι και την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, στο Παλιό Λιμάνι, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, θα γίνουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στις 20.30, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού μας. Στα 14 χρόνια της πραγματοποίησής του, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση και πιστούς στο ραντεβού τους, εκθέτες και επισκέπτες», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

«Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», τόνισε ο κ. Δήμαρχος προσθέτοντας ότι φέτος συμμετέχουν ενενήντα εκθέτες από όλη την Κρήτη, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων άριστης ποιότητας.

«Το μήνυμά μας όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είναι: Να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας, να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε και να μετατρέψουμε επί τέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, κάλεσε «όλους τους Κρητικούς να επισκεφθούν την Έκθεση», στέλνοντας το μήνυμα ότι «στη σημερινή εποχή της βαθιάς κρίσης, είναι αναγκαίο να επιστρέψουμε στην γη μας, να γνωρίσουμε τα προϊόντα μας, να καταναλώνουμε τα ντόπια προϊόντα, τα οποία οι παλιότεροι έχουν ξεχάσει και οι νεώτεροι δεν τα έχουν δοκιμάσει».

«Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στέκεται πάντα αρωγός στις επιχειρήσεις του τόπου μας και συμμετέχει στην διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου” παρέχοντας βοήθεια στους εκθέτες. Είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης.

Στον φετινό “Αγροτικό Αύγουστο” αναδεικνύουμε τα προϊόντα της ορεινής ενδοχώρας, επεσήμανε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, «το πηχτόγαλο Χανίων είχε αναγνωρισθεί ως ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από το 1995, χωρίς ποτέ να έχει τυποποιηθεί ως ΠΟΠ. Με πρωτοβουλία μας τυποποιήθηκε από τυροκομική μονάδα. Το ίδιο και η γραβιέρα Κρήτης. Εντός των ημερών άλλωστε, ολοκληρώνεται και ο φάκελος για το ΠΟΠ κάστανο Χανίων Κρήτης», σημείωσε ο κ. Αντιδήμαρχος.



Τέλος ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, Στέλιος Ρίγλης, αναφέρθηκε στην έκδοση του Δήμου Χανίων «Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013», με παραδοσιακές συνταγές κρητικής διατροφής, το οποίο εκδόθηκε στο πλαίσιο του φετινού «Αγροτικού Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι έκθεση, θα είναι ανοικτή τις ώρες 19.30 – 23.30 καθημερινά, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία της και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιούνται Πολιτιστικές Βραδιές με τη συμμετοχή Παραδοσιακών Συγκροτημάτων των Χανίων.
flashnews.gr

Λογιστής... ματάκιας είχε βάλει μικροκάμερες σε γυναικείες τουαλέτες

Ενας 32χρονος λογιστής από το Ρέθυμνο είχε τοποθετήσει μικροκάμερες στις τουαλέτες πολλών καταστημάτων της πόλης και κατέγραφε όποια γυναίκα, αλλά και όποιο ανήλικο κορίτσι έμπαινε!

Σύμφωνα με το PrismaNews, ο δράστης πιάστηκε στα πράσα από ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος όπου σύχναζε ο 32χρονος, όταν εκείνη τον είδε να τοποθετεί μικροκάμερα στις τουαλέτες!

Ο 32χρονος συνελήφθη και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το γραφείο του βρέθηκε ψηφιακό υλικό από τις τουαλέτες διαφόρων καταστημάτων. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι βρέθηκαν τουλάχιστον 30 βίντεο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα βρέθηκαν και βίντεο όπου καταγράφονται ιδιωτικές στιγμές του 32χρονου με διάφορες γυναίκες.

Λαογραφικό Μουσείο Χανίων «Κρητικό Σπίτι»

Στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων στην οδό Χάληδων, κατηφορίζοντας προς το λιμάνι ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο Χανίων «Κρητικό Σπίτι».

Εκεί, μπορεί να δει τους βασικούς χώρους ενός παραδοσιακού σπιτιού όπως αυτό ήταν διαμορφωμένο ως και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Μπορεί επίσης να δει αναπαραστάσεις από διάφορες ασχολίες της υπαίθρου καθώς και από παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εργαστήριο του μουσείου όπου αναβιώνει η κρητική κεντητική τέχνη και δημιουργούνται κεντητοί πίνακες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2821090816

Υπεύθυνη: Ειρήνη Κουμανδράκη

ΦΩΤΟ:  travelstyle.gr

Επιστολή του δημάρχου Βιάννου στον Σαμαρά για τις πυρκαγιές

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Βιάννου πυρόπληκτος και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από... την καταστροφική πυρκαγιά ζητάει ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας ορεινός αγροτικός αλλά και παράλληλα ιστορικός- μαρτυρικός Δήμος της Χώρας μας. Στην περίοδο της κατοχής ήταν βαρύ το τίμημα που πλήρωσε ο λαός της Βιάννου με 461 νεκρούς και είναι γνωστό το ολοκαύτωμα της Βιάννου το δεύτερο σε μέγεθος μετά το Δίστομο, στην Ελλάδα.

Ο Δήμος μας Κύριε Πρωθυπουργέ επλήγει βαρύτατα από καταστροφική πυρκαγιά που από τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 31/07/2012 έκαψε κυριολεχτικά το 30% της συνολικής του επιφάνειας , δημιουργώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου καταστροφή. 

Οι ζημιές στο ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο είναι ανυπολόγιστες ενώ είναι αβέβαιο το μέλλον πολλών δημοτών μας που έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη πάνω από 130.000 ελαιόδεντρα, θερμοκήπια, μελίσσια, αιγοπρόβατα, οικίες και βοηθητικοί χώροι, κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Παράλληλα καταστράφηκαν όλες οι υποδομές σε αγροτικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης τόσο του Δήμου μας όσο και των Δημοτών μας.

Γνωρίζουμε Κύριε Πρωθυπουργέ τις σημερινές δυσκολίες που περνά η χώρα μας αλλά και όλοι οι πολίτες. Γνωρίζουμε την μάχη που δίνετε καθημερινά για την επιβίωση και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Πατρίδος μας, μάχη στην οποία έχετε όλους εμάς συμπαραστάτες.

Ζητούμε λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την παρέμβαση σας έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται και να κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πυρόπληκτος, να συντομεύσουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αλλά και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμου Βιάννου για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.

Με την ευκαιρία θέλω να σας απευθύνω πρόσκληση για επίσκεψη σας στον Ιστορικό Δήμο μας έτσι ώστε να γνωρίσετε ένα ζωντανό κομμάτι της Πατρίδας μας που καθημερινά δίνει την μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την ίδια ώρα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί  στις 7 το απόγευμα στον Δήμο Βιάννου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου. Κύριος στόχος του Δήμου είναι να κυρηχθει ως πυρόπληκτος και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
flashnews.gr

Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι για 2,5 κιλά χασίς!

Η αγοραπωλησία πήγε στραβά κι ένας άνθρωπος κατέληξε νεκρός, στο κέντρο της Αθήνας.

Φως στη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα Κάτω Πατήσια έριξε η Αστυνομία. Τον δολοφόνησε εν ψυχρώ 32χρονος συμπατριώτης του, παρουσία κι ενός 25χρονου Αλβανού.

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε για 2,5 κιλά χασίς! Θύτες και θύμα διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Ο 36χρονος Αιγύπτιος πήγε να συναντήσει τον δολοφόνο του, τα ξημερώματα τις Δευτέρας, στις 01:15. Το ραντεβού ήταν στην οδό Ζερβουδάκη στα Κάτω Πατήσια.

Ο Αιγύπτιος επρόκειτο να πουλήσει στο θύμα 2,5 κιλά χασίς. Στη διάρκεια της αγοραπωλησίας, όμως, οι δυο Αιγύπτιοι διαφώνησαν. Και τότε, ο 32χρονος πυροβόλησε τον 36χρονο συμπατριώτη του στο κεφάλι.

Μαζί με τον 25χρονο Αλβανό εξαφανίστηκαν αμέσως από το σημείο της δολοφονίας. Όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την αστυνομία.

Μια μέρα μετά το φονικό τους εντόπισαν. Ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εσπερίδα με θέμα: «Αναδασμός στην περιοχή φράγματος Ινίου- Μαχαιρά- Μοναστηρακίου»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με θέμα...
«Αναδασμός στην περιοχή φράγματος Ινίου- Μαχαιράς- Μοναστηρακίου» την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην πλατεία του Λαογραφικού Μουσείου Ινίου.


Πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Περιφέρεια Κρήτης όχι μόνο προτείνει αλλά υλοποιεί άμεσα έργα που έχουν στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών του νησιού. Στόχος είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ώστε να προχωρήσει ο αναδασμός γης, ο οποίος σε συνδυασμό με το υφιστάμενο αρδευτικό φράγμα Ινίου και τα δίκτυα διανομής θα συμβάλουν στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη του τόπου.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΝΑΤΟΣ» Ίνι-Μοναστηράκι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράς με τη στήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Αυγούστου:

19:45 Προσέλευση

20:00 Χαιρετισμός από την ηγεσία της Περιφέρειας

20:15 Εισήγηση με θέμα «Εκούσιος Αναδασμός Κτηματικής Περιφέρειας Ινίου». Το θέμα θα αναλύσει ο προϊστάμενος του τμήματος τοπογραφίας, επικοισμού και αναδασμού της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, Κώστας Κατεχάκης.

20:50 θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου.

Η εσπερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2012» που πραγματοποιούνται από 3 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου στο Ίνι Μονοφατσίου, και οργανώνονται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Ίνατος’ και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2012» το Σάββατο 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο «Αρκάδειος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου», και την Κυριακή 5 Αυγούστου «Βιωματικό ταξίδι στο παρελθόν-Αναβίωση παλιών παιγνιδιών-κατασκευές-έναρξη διαγωνισμού πρέφας».

Μαφιόζικο χτύπημα στην Κρήτη

Σε μαφιόζικες τακτικές παραπέμπει το περιστατικό που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

 Άγνωστοι δράστες, πυροβόλησαν δυο φορές, κατάστημα ιδιοκτησίας 46χρονου, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος που αγγίζουν τα 2.500 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, όταν το πρωί πήγε να ανοίξει το μαγαζί του.


Πηγή: prismanews.gr

Κατηγορούμενοι για σημαντική υπόθεση φοροδιαφυγής, μέσω «πειρατείας» τρεις Κρητικοί

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησε τον τελευταίο μήνα (25-6 έως 28-7), η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, και Κω, για την εξιχνίαση... σημαντικής υπόθεσης φοροδιαφυγής, μέσω «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος ακόμα τεσσάρων ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Πρόκειται συνολικά για εννέα (9) ημεδαπούς και (2) αλλοδαπούς, ηλικίας από 37 έως 64 ετών.

Ανάμεσα σε αυτούς εμπλέκονται δύο Ηρακλειώτες που διατηρούν γνωστό κατάστημα στην πόλη καθώς και ένα άτομο από τον Άγιο Νικόλαο που κατηγορούνται για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.

Οι τρεις Κρητικοί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά αδικήματα καθώς από την δορυφορική "πειρατεία" και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικού καναλιού σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών έβλαψαν το δημόσιο και τη συνδρομητική εταιρία κατά εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετικές καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την ενδελεχή ηλεκτρονική έρευνα, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, οι κατηγορούμενοι διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε τουλάχιστον (1.018) επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε οικίες και καταστήματα των κατηγορούμενων, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πενήντα δύο (52) δορυφορικοί δέκτες με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο
• δέκα οκτώ (18) σκληροί δίσκοι
• οκτώ (8) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• μία (1) συσκευή μόντεμ – ρούτερ
• δεκατέσσερις (14) αναγνώστες - προγραμματιστές καρτών
• είκοσι τέσσερις (24) κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών
• έντυπο υλικό που αποδεικνύει την διενέργεια της καταγγελλόμενης παράνομης δραστηριότητας εκ μέρους των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με εκτίμηση της συνδρομητικής εταιρείας το ποσό της οικονομικής ζημίας από την συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα ξεπερνά τις 890.000 ευρώ, συνυπολογιζομένης της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου από Φ.Π.Α. και το ποσοστό, που προβλέπει η υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά στο φορολογικό σκέλος και τα συναφή αδικήματα.

Σύμφωνα με έκθεση της συνδρομητικής εταιρείας, η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο, τα έτη 2008, 2009 και 2010, από την παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου, ανέρχεται στο ποσό των -17.089.920- ευρώ.
flashnews.gr

Δηλητηριάζουν τα άγρια πτηνά της Κρήτης

Μεγάλη αύξηση των περιστατικών δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών παρατηρήθηκε τον Ιούλιο στην Κρήτη, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) να παραλαμβάνει για πρώτες βοήθειες και αποκατάσταση 1-2 πτηνά την εβδομάδα σε άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με το flashnews.gr στον αριθμό πρέπει να συνυπολογιστούν και τα πουλιά που δεν εντοπίζονται και πεθαίνουν αβοήθητα στην κρητική ύπαιθρο. Έτσι ο ρυθμός μείωσης της άγριας πανίδας της Κρήτης από την ανεξέλεγκτη και παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το νεαρό όρνιο (ή σκάρα, ή καναβός, όπως συχνά αποκαλείται στην Κρήτη) της φωτογραφίας, που παραδόθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης πριν μερικές ημέρες από την Πόμπια Π.Ε. Ηρακλείου και το οποίο τελικά δεν επέζησε, παρά τις έντονες προσπάθειες των επιστημόνων του ΜΦΙΚ.

Έχασε το… μπικίνι της στα καλλιστεία! [video]


Έχουν και τα καλλιστεία τα απρόοπτά τους, τα οποία πολλές φορές λειτουργούν υπέρ θεατών και τηλεθεατών.

 Δείτε το «ατύχημα» που είχε μια από τις  διαγωνιζόμενες στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Βενεζουέλα, χάνοντας κατά τη διάρκεια της… παρέλασης, το μπικίνι της, αφού λύθηκε το κορδόνι.

Μέχρι και το 40% των γυναικών σώζει η αντισύλληψη

Νέα μελέτη έδειξε ότι η αντισύλληψη σώζει 250.000 γυναίκες το χρόνο παγκοσμίως, ενώ αν όλες οι γυναίκες είχαν επαρκή μέτρα αντισύλληψης θα μπορούσαν να... σωθούν άλλες 100.000 επιπλέον.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παραθέτει η μελέτη, 355.000 γυναίκες πέθαναν από προβλήματα κατά τη διάρκεια της γέννας και από επικίνδυνες αμβλώσεις το 2008, ενώ περισσότερες από 250.000 ζωές σώθηκαν χάρη στην αντισύλληψη κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η αντισύλληψη έχει επιτρέψει να μειωθεί η μητρική θνησιμότητα κατά 40% τα τελευταία 20 χρόνια.

Όμως, σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική, όπου μόνο το 22% των σεξουαλικά ενεργών παντρεμένων γυναικών χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης, έναντι ενός 75% στις ανεπτυγμένες χώρες.

"Αν όλες οι γυναίκες που θα το επιθυμούσαν είχαν πρόσβαση στην αντισύλληψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο αριθμός των μητρικών θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και κατά 30%", αναφέρεται στη μελέτη που έγινε με την καθοδήγηση του Τζον Κλίλαντ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Ο αριθμός των ζωών που θα μπορούσαν έτσι να σωθούν εκτιμάται σε 104.000 ετησίως από τον ερευνητή Σαϊφουντίν Αχμεντ σε μια άλλη μελέτη. Αυτή αναφέρει επίσης το θάνατο 3 εκατομμυρίων νεογέννητων κάθε χρόνο, κατά κύριο λόγο στις αναπτυγμένες χώρες, που οφείλεται σε επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.

Η μείωση του αριθμού των επικίνδυνων κυήσεων και η επιμήκυνση του διαστήματος μεταξύ δυο κυήσεων θα επιτρέψει να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών, σύμφωνα με την μελέτη του κ. Κλίλαντ.

"Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού και μικρού σωματικού βάρους (του εμβρύου) κατά τη γέννηση διπλασιάζεται όταν η σύλληψη γίνεται σε λιγότερο από έξι μήνες μετά από μια γέννηση, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρωτότοκο παιδί έχουν επιπλέον 60% κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, απ ότι εκείνα που γεννήθηκαν σε χρονικό διάστημα που είναι μεγαλύτερο από τα δυο χρόνια", σημειώνει ο κ. Κλίλαντ.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος και αναμένεται να φτάσει τα 9,3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Και οι δύο μελέτες περιλαμβάνονται σε μια ειδική έκδοση του Lancet που κυκλοφορεί την παραμονή της συνόδου κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Enhanced by Zemanta

Τέλος εποχής για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο hotmail, το οποίο έγινε outlook.com

Mία από τις πλέον γνωστές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το hotmail.com έδωσε τη θέση του σε μια νέα υπηρεσία της Microsoft, που ακούει στο όνομα... Outlook.com.

Η νέα αυτή υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη, όπως αναφέρει η Microsoft. Ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.outlook.com και να εγγραφεί με το Microsoft account που ήδη έχει -δηλαδή με το Hotmail ή Windows Live ID).

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά από την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com:

-Ανανεωμένη εμπειρία για σύγχρονους browsers και συσκευές: Ένα καινούριο, καθαρό περιβάλλον εργασίας που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, συνεργάζεται με τις συσκευές σας μέσω του Exchange ActiveSync και αποφορτίζει την αλληλογραφία, έχοντας 60% λιγότερα pixels στην επικεφαλίδα και 30% περισσότερα ορατά μηνύματα στα εισερχόμενα. Επίσης δεν προβάλλονται διαφημίσεις ή μεγάλα πλαίσια αναζήτησης που είθισται να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

-Σύνδεση με φίλους και συναδέλφους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται: Το Outlook.com συνδέεται με το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, το Google και σύντομα και με το Skype. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των φίλων σας, μηνύματα, status updates, chats, κλήσεις - όλα με τη δύναμη μιας συνεχώς ανανεωμένης λίστας επαφών που είναι συνδεδεμένη με αυτά τα δίκτυα.
-Έξυπνο και Δυνατό: Το Outlook.com ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματα από τις επαφές, τα newsletters, τα shipping updates και τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ με τη λειτουργία sweep ο χρήστης μπορεί να τα μετακινήσει ή να τα σβήσει με ελάχιστες κινήσεις. Επιπλέον, η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint και OneNote, καθώς και SkyDrive.

-Σας δίνει τον έλεγχο: Διατηρεί την προσωπική αλληλογραφία πραγματικά προσωπική (δεν υπάρχουν διαφημίσεις στην ανταλλαγή διαπροσωπικών emails, δεν σκανάρει την προσωπική αλληλογραφία για διαφημιστικούς σκοπούς), ενώ διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για όσους κάνουν συχνή και έντονη χρήση.

Το Outlook.com διαθέτει βεβαίως όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και κορυφαία προστασία.

Άγρια κόντρα Βενιζέλου- Στουρνάρα στη σύσκεψη

Τα μαχαίρια βγήκαν πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη νέα σύσκεψη έτοιμος για άγριο καυγά με τον υπουργό Οικονομικών, στον οποίο χρέωσε ότι δημιούργησε κλίμα με την Τρόικα ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ, πείθοντας και τον Αντώνη Σαμαρά γι' αυτό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε πάλι στο σημείο να απειλούν οι Τροϊκανοί για διακοπή της χρηματοδότησης πριν καν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Οι... κακές γλώσσες λένε, μάλιστα, ότι ακούστηκαν φράσεις που δεν μπορούν να γραφούν, αφού πέρα από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του χρεώνει διαρροές περί ανεύθυνης στάσης του, με αποτέλεσμα να είναι πυρ και μανία.

Από τη πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας- αν και εμφανώς ικανοποιημένος λόγω του ότι πέρασε η «γραμμή» του- απέφυγε να ρίξει λάδι στη «φωτιά» με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη, επισημαίνοντας σε συνομιλητές του ότι «δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Βίκυ Σταμάτη: Κινδυνεύει η ζωή μου, πρέπει να πάω στο νοσοκομείο

Έκκληση στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, απευθύνει προς ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, καθώς η πελάτισσά του «αντιμετωπίζει άμεσο και μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της».

Ο Βασίλης Χειρδάρης ζητά την μεταφορά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στο νοσοκομείο καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η γιατρός των φυλακών ήδη ζήτησε «επείγουσα ψυχιατρική εκτίμηση» για την περίπτωσή της, καθώς την προηγουμένη (31/7) είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών εμφανίζοντας λιποθυμικές τάσεις και πονοκέφαλο.

Στην επιστολή του προς τη διεύθυνση των φυλακών ο κ. Χειρδάρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η πελάτισσά του «εκδηλώνει την εντονότατη ανησυχία της για την σοβαρή επιδείνωση της υγείας της χθες και πολύ περισσότερο σήμερα».

"Μίνι" οπλοστάσιο σε σπίτι στα Χανιά

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες της ασφάλειας Χανίων προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμα και χειροβομβίδα.

Οι δύο Χανιώτες συνελήφθησαν ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, ένα τουφέκι, ένα μάχαίρι καθώς επίσης ποσότητα πυρίτιδας, πυροκροτητές, φυσίγγια και κάλυκες.

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια ενώ θα σταλούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες.

Πηγή και φωτογραφία: Prismanews.gr

Bild: Η Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία

Με 60 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε χάρη στο δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο, η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει τίποτα ως σήμερα στην Γερμανία. Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για το μένος της εναντίον της χώρας μας, αναγνωρίζει απροκάλυπτα ότι η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση του ευρώ.

Το ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό ταμπλόιντ σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ». Πράγματι, τα πολύ χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αποβαίνουν σε όφελος του κρατικού προυπολογισμού και των ιδιωτικών τραπεζών. Ειδικότερα οι τράπεζες επωφελούνται από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να αποσοβηθεί η κρίση. Αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ...δεν στοιχίζει τίποτα στη Γερμανία, γράφει η Bild.

Καταρχήν επωφελείται από την κρίση το ομοσπονδιακό κράτος που δανείζεται ακόμη και με αρνητικά επιτόκια. Πράγμα που επιτρέπει στον υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πλουτίζει τη χώρα του. Περίπου 60 δις ευρώ κέρδη μετράει ο Σόιμπλε τους τελευταίους 30 μήνες σύμφωνα με ανάλυση της Bremer Landesbank που επικαλείται η Bild.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μείωσε τα επιτόκια σε επίπεδα ιστορικά χαμηλά. Αυτό έγινε για δύο λόγους : πρώτον, να ενισχύσει τις ευρωπαικές τράπεζες που δεν διαθέτουν ρευστότητα και δεύτερον να ξαναρίξει φρέσκο χρήμα στην πραγματική οικονομία ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις. Οι γερμανικές τράπεζες δανείζονται σήμερα με επιτόκιο 0,75% από την ΕΚΤ, δηλαδή με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται και οι τράπεζες των χωρών με οικονομικές δυσκολίες !

«Το κέρδος των 60 δις ευρώ που αποκόμισε η Γερμανία από τον τρόπο δανεισμού της είναι πολύ πάνω από τα 47 δις ευρώ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Ελλάδα» καταλήγει το απροκάλυπτο δημοσίευμα της Bild.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...