Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κρήτη: Συνέλαβαν βοσκό γιατί... δεν φύλαγε καλά τα ζώα του!

Κι όμως, συνέβη και αυτό! Αντί να πιάνουν και να τιμωρούν τους κλέφτες, συνέλαβαν τον... βοσκό!


Ο λόγος που συνελήφθη ο 52χρονος χθες το απόγευμα στο Παλαίκαστρο, είναι όπως διαβάζουμε στο prismanews, γιατί είχε αφήσει χωρίς επιτήρηση, μέρος του ποιμνιοστασίου του μέσα σε γεωργική ζώνη,

με αποτέλεσμα να προκαλεί του ζωοκλέφτες...

Μαριάς: μου αφαίρεσε την έδρα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου!

Στα δικαστήρια έχει "κατασκηνώσει" ο βουλευτής Ηρακλείου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Νότης Μαριάς, ο οποίος ψάχνει το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να χαθεί η έδρα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στο Ηράκλειο.

Οι έδρες όπως έχουν αποδοθεί στα κόμματα, έχουν κατανεμηθεί με βάση το Π.Δ. 152/85, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις εκλογών με λίστα. Ο Νότης Μαριάς, ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία ότι αυτό δε γίνεται με βάση το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, αλλά με βάση άλλη πρόβλεψη.

Νωρίτερα, μάλιστα, βρέθηκε με το δικηγόρο του στο γραφείο των δικαστών, οι οποίοι και από την πλευρά τους κινητοποιούνται αναζητώντας λεπτομέρειες για τον τρόπο κατανομής των εδρών.

Πριν από λίγο ο κ.Μαριάς έκανε δήλωση επιβεβαιώνοντας την ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα το Cretalive

Στη δήλωση ο κ.Μαριάς αναφέρει:
"Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την με αριθμό 167/18-6-2012 Πράξη του,παρά το νόμο και κατά παράβαση της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησε, αφενός μεν σε κατάρτιση πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985ήτοι του ν+1.

Με βάση την παραπάνω πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρείς (3) έδρες, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ δύο (2) έδρες στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στο βαθμό που ισχύσει ο τρόπος καθορισμού του εκλογικού μέτρου που εφαρμόζει εσφαλμένα η ως άνω Πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, τότε κινδυνεύουν να ανατραπούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει πολλαπλάσιες έδρες και τα κόμματα της υπό εκκόλαψη συγκυβέρνησης, τουλάχιστον 180 έδρες.

Για το λόγο αυτό θα προβώ άμεσα στην άσκηση όλων των νόμιμων μέσων κατά της παραπάνω Πράξης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Νότης Μαριάς
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Ηρακλείου Ανεξάρτητοι Έλληνες'

Όταν οι Τούρκοι εκθειάζουν την Κρήτη

Ομάδα παραγωγής του μεγάλου ειδησεογραφικού Τουρκικού καναλιού CNN-Turk με επικεφαλής τον γνωστό δημοσιογράφο Fatih Turkmenoglou επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη


Η Κρήτη θα «ταξιδέψει» τουριστικά μέσω του CNN Turk στην Τουρκία, εκπέμποντας παράλληλα μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης, και καλής γειτονίας.

CNN Türk
CNN Türk (Photo credit: Wikipedia)
Ομάδα παραγωγής του μεγάλου ειδησεογραφικού Τουρκικού καναλιού CNN-Turk με επικεφαλής τον γνωστό δημοσιογράφο Fatih Turkmenoglou επισκέφθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο μεγάλου τουριστικού αφιερώματος που ετοιμάζει το Τουρκικό κανάλι.

Ο Fatih Turkmenoglou που παρουσιάζει την δημοφιλή τουριστική εκπομπή «Η ζωή είναι ωραία ταξιδεύοντας», θα προβάλλει ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Κρήτη και αναμένεται να προβληθεί τον μήνα Ιούλιο στο δορυφορικό κανάλι. Θα προβληθούν συγκεκριμένα τέσσερις ωριαίες εκπομπές μια για κάθε Περιφερειακή Ενότητα του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Τούρκο δημοσιογράφο ανέφερε ότι οι δύο χώρες μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις όποιες διαφορές που υπάρχουν, για την πρόοδο και την ανάπτυξη των δύο χωρών.

«Τους δύο λαούς τους ενώνουν περισσότερα σε σχέση με αυτά που τους χωρίζουν. Τις σχέσεις θα πρέπει να τις αναπτύξουμε προς όφελος της ειρήνης και των χωρών μας. Η Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί και περιμένουμε τους Τούρκους τουρίστες για διακοπές, άλλωστε πολλοί Έλληνες επιλέγουν την γειτονική χώρα για διακοπές».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος από την πλευρά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την φιλοξενία και τις ομορφιές της Κρήτης.

«Για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Κρήτη και αποτελεί για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Επισκεφθήκαμε ολόκληρο το νησί, και ολοκληρώνουμε μια θαυμάσια παραγωγή-αφιέρωμα στη Κρήτη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξη και την οικογένεια Κοκοτού για την φιλοξενία».

cretalive.gr

Enhanced by Zemanta

E. Mενεγάκη: Τα... καυτά φιλιά με τον Ματέο σε απομονωμένη παραλία! (φωτό)

O φωτογραφικός φακός του "ΟΚ" εβγαλε... λαβράκι: 

 Τα καυτά φιλιά φιλιά του Ματέο και της Ελένης στην απομονωμένη παραλία της περιοχής "Άχλα" βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, χάρη στην υπομονή και επιμονή των παπαράτσι...

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες ΕΔΩ

Ενεπλάκη σε διπλό τροχαίο και τό'σκασε!

Τράκαρε με μοτοσυκλέτα, κι αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα κι εξαφανίστηκε! Ο λόγος για έναν 59χρονο άνδρα, ο οποίος, μετά τα μεσάνυχτα, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Γαλατά Χανίων, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, αλλά γρήγορα - λίγες ώρες μετά - πιάστηκε από την αστυνομία.

Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 59χρονος, στο 4ο χλμ. της Παλιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Κισάμου συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία οδηγούσε ένας 22χρονος. Ακολούθως η μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με άλλη μοτοσυκλέτα, την οποία οδηγούσε ένας 34χρονος. Από τις συγκρούσεις, τραυματίστηκε σοβαρά ο 22χρονος και ελαφρά ο 34χρονος.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Τραγωδία στη θάλασσα – Νέος πνιγμός στην Ιεράπετρα

Τραγική κατάληξη είχε το μπάνιο για έναν άνδρα, περίπου 55 ετών, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιεράπετρας.

Η θάλασσα μετατράπηκε σε υγρό τάφο για τον άτυχο άνδρα που εντοπίσθηκε από περαστικούς να επιπλέει πνιγμένος νότια από το ανοικτό γυμναστήριο της Ιεράπετρας και αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Ο άτυχος άνδρας, πιθανόν Έλληνας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

8 νέες συλλήψεις χθες στη Χερσόνησο

Νέοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Άνδρες του παραπάνω τμήματος συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 26, 42 και 52 ετών, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, κατελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνοι, κατά περίπτωση, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία σε υψηλή ένταση στερεοφωνικό συγκρότημα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με άδεια μουσικών οργάνων.

Επίσης, για την πάταξη του φαινόμενου της όχλησης διερχόμενων πολιτών να δεχθούν υπηρεσίας εστίασης-αναψυχής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (άγρα πελατών), πιάστηκαν δυο αλλοδαποί Υπήκοοι Μ. Βρετανίας ηλικίας 21 και 26 ετών, ένας 24χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Γεωργίας, μια 23χρονη αλλοδαπή Υπήκοος Λιθουανίας και ένας 43χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Σερβίας, να παρενοχλούν διερχόμενους πολίτες με διάφορες χειρονομίες, υποδείξεις, προτροπές και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Με ποσότητες κάνναβης συνελήφθη χθες 28χρονος

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες το βράδυ, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ένας 28χρονος .


Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4 ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 33 γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Νέο μαχαίρωμα μεταξύ Πακιστανών στο κέντρο του Ηρακλείου!

Νέο μαχαίρωμα σημειώθηκε προχθές μεταξύ Πακιστανών στο κέντρο του Ηρακλείου.


Συγκεκριμένα , το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ένας...
23χρονος Πακιστανός επιτέθηκε και χτύπησε 26χρονο ομοεθνή του.!

Σαν να μην έφθανε αυτό ,στη συνεχεία, άγνωστος συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, ακινητοποίησε τον 26χρονο, κρατώντας τον με τα χέρια του, ενώ ο 23χρονος τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο στήθος και στα χέρια, προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το βράδυ τον 26χρονο για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών , ενώ αναζητείται ο έτερος συνεργός του.

Προανάκριση ενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Χτύπησε με λοστό τη γυναίκα και την κόρη του και τις έστειλε στο νοσοκομείο

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο με πρωταγωνιστή 43χρονο  αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και θύματα τη γυναίκα και την κόρη του.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, χτύπησε με λοστό την 37χρονη σύζυγό του και τη 18χρονη κόρη του προκαλώντας τους επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

 Η γυναίκα και το κορίτσι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου η 37χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ στην 18χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Ο Αλβανός συνελήφθη από την αστυνομία για εξύβριση, απείθεια, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, στον Άγιο Νικόλαο. Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του και κατά την παραμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.
prismanews.gr

Ηράκλειο: Κρούσμα φυματίωσης σε παιδικούς σταθμούς

Θετικά σε φυματίωση βρέθηκαν δύο παιδάκια 25 και 22 μηνών σε δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου.

Η ανίχνευση έγινε από το δοκιμαστικό τεστ μαντού στο οποίο υποβάλλονται.

Το πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε παιδάκι 25 μηνών και το δεύτερο σήμερα σε παιδάκι μόλις 22 μηνών.

Η δ/νση υγιεινής της περιφέρειας Κρήτης και ο δήμος έχουν ενημερωθεί, και όπως δήλωσε στο neakriti.gr η δ/ντρια της παιδιατρικής κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ.Ελένη Κόκορη, όλα είναι υπό έλεγχο, καθώς έχουν υποβληθεί σε τεστ οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία βγήκαν καθαρά.

Τα παιδιά νοσηλεύονται για μία ημέρα στο νοσοκομείο, και ακολουθούν ειδική θεραπεία για τουλάχιστον έναν μήνα, που περιλαμβάνει αντιβίωση, και επιστρέφουν άμεσα στο σχολείο, καθώς ο ιός δεν μεταδίδεται από παιδί σε παιδί, αλλά μόνο από ενήλικα σε παιδί.

Η κ.Κόκορη είναι καθησυχαστική και λέει ότι οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.


neakriti.gr

Σχέδια ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου

Στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σειρά μέτρων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου... στη βάση πλάνου που έχει επεξεργαστεί ο Επίτροπος Dacian Ciolos. Το σχέδιο δράσης, περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την ανάδειξη της ποιότητας του προϊόντος, τη διάρθρωση του τομέα, την προώθηση και την προστασία από τον ανταγωνισμό ελαιολάδου τρίτων χωρών.

Συζητήθηκε, δε, χθες στο Λουξεμβούργο σε συνάντηση που είχε ο Επίτροπος, με τους υπουργούς Γεωργίας της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και των υπολοίπων παραγωγών-κρατών μελών. «Η ελαιοκαλλιέργεια», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγιας, «στηρίζει το εισόδημα σε περιοχές με μειονεκτήματα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει παρέμβαση της δημόσιας πολιτικής με δράσεις που θα ομαλοποιήσουν τα προβλήματα της αγοράς για ένα τέτοιο προιόν και μάλιστα για τις καλύτερες ποιοτικές κατηγορίες του».

Εντοπίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ που είχε τραυματίσει θανάσιμα το 5χρονο κοριτσάκι στο Ρέθυμνο


Εντοπίστηκε τελικά ο ασυνείδητος οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητο του ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Ρέθυμνο, και μετά την πράξη του εγκατέλειψε το θύμα του αιμόφυρτο στο δρόμο.

Πρόκειται για ένα 23χρονο από τη Λετονία, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εντοπισμός του δράστη, αποτελούσε στοίχημα για τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, που τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κοριτσάκι από τη Γερμανία, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, και ενώ είχε μόλις βγει από το όχημα των γονιών του που βρίσκονταν για διακοπές στο Ρέθυμνο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του.

Χαμός στη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών στο Πεδίον του Αρεως

Χαμός γίνεται στη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως έχουν ήδη καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιείται στο Πεδίο του Αρεως  από την ομάδα παραγωγών του Αγροτικού συνεταιρισμού «Ανατολή» Ιεράπετρας Κρήτης.


Αναμένεται να διατεθούν 27 τόνοι κηπευτικών σε συσκευασίες των 10 κιλών.

Έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε μητέρα και δίχρονο παιδί

Σε παρασταση διαμαρτυριας θα προχωρήσει η Επιτοπη Αγωνα της περιοχής Νοτιων Προαστειων Ηρακλείου μαζι με το... ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ, στα γραφεια της ΔΕΗ στο Τσαλικακι Γαζίου στις 12:30 το μεσημέρι, προκείμενου να απαιτησει την επανασυνδεση ρευματος στο σπιτι νεαρης μητερας, εργαζομενης αλλά απληρωτης εδώ και καιρό.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η εργαζομενη ενώ δεχτηκε να καταβαλει ένα μερος του ποσου που οφειλει για να μην παραμεινει στο σκοταδι το σπιτι της και να γίνει διακανονισμος για το υπολοιπο, βρεθηκε μπροστα στην αδιαλαξια της διευθυνσης της ιδιωτικοποιημενης ΔΕΗ, η οποία αρνηθηκε κυνικα την επανασυνδεση παρολο που η νεαρη γυναικα ειναι μητερα ενός μικρου παιδιου 2 ετων.

Η επιχειρηση πραγματοποιησε ξαφνικα και χωρίς προειδοποιηση την διακοπη αμέσως μετα τις εκλογες δειχνοντας για ακόμη μια φορά το αναλγητο προσωπο της και αγνοωντας τις επιπτωσεις στη ζωη της εργαζομενης και της οικογενειας της.

Δηλωνουμε κατηγορηματικα την αποφασιστικοτητα μας να σταθουμε στο πλαι κάθε εργαζόμενου που υποφερει από την συνεχιζομενη σκληρη λιτοτητα, δεν θα επιτρέψουμε καμία διακοπη ρευματος, νερου σε εργαζόμενους και τις οικογενειες τους.

Καλούμε το λαο να οργανωθει στις επιτροπες αγώνα, στις λαικες επιτροπες στις γειτονιες, να παλεψει οργανωμενα για την υπερασπιση της αξιοπρεπειας του και της ζωης του, για να μην φοβηθει, να ορθωσει το αναστημα του απενταντι στην σκληρη αντιλαϊκη πολιτική που από ότι φαινεται θα δειξει ακόμη περισσοτερο τα δοντια της το επομενο διαστημα".

Ασθενής η σεισμική δόνηση ανατολικά της Ιεράπετρας

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.06 το πρωί 100 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, σύμφωνα με το  Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χλμ.

Χανιά: Σύλληψη τριών Αλγερινών που έκλεψαν εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Δωρεάν …δρομολόγια με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων ήθελαν να κάνουν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 25, 26 και 27 ετών, που συνελήφθησαν για κλοπή.

Οι τρεις Αλγερινοί, χθες το βράδυ, ενώ βρίσκονταν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων, πήραν την τσάντα υπάλληλου του ΚΤΕΛ (εισπράκτορα), η οποία περιείχε εισιτήρια αξίας 10.600 ευρώ και αποβιβάσθηκαν στον Πλατανιά.

Η κλοπή έγινε αργότερα αντιληπτή από τον υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία.

Μετά από αναζητήσεις στην περιοχή, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όλα τα εισιτήρια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπάλληλο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε βάρος των συλληφθέντων θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ε.Π.Κ.Κ.: Προσοχή σε εταιρείες που πουλούν διευκόλυνση δανείων

Επειδή στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έφθασαν καταγγελίες καταναλωτών ότι... εταιρεία με την επωνυμία (....), επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου, σε δοκιμαζόμενους από την κρίση δανειολήπτες, προφέροντας τάχα "υπηρεσίες" διευκόλυνσης δανείου τάζοντας προσφορά νέου δανείου, αφού οι δανειολήπτες καταθέσουν σε Τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας το ποσό των 150€ και με υποχρέωση να αγοράσουν καταναλωτικά είδη αξίας 3.000€.

Επίσης δίδεται το κινητό τηλέφωνο 69348572..και κάποιο ονοματεπώνυμο επικοινωνίας προσώπου, μόνο για απογευματινές ώρες.-

Η ΄Ενωση μας, συνιστά την προσοχή των καταναλωτών, από τέτοιες προσεγγίσεις, καθώς οι εταιρείες αυτές δεν νομιμοποιούνται να δανείζουν χρήμα, πολύ δε περισσότερο να ζητούν κατάθεση ,σε τραπεζικό

λογαριασμό, για ενημέρωση και για καταγγελίες στα τηλ.2821092666, 2821092305 και στο email: epkxan@gmail.com

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

5 τόνοι ντομάτες "πεσκέσι" από το Συνεταιρισμό Τυμπακίου

Κοσμοσυρροή αναμένεται, ΣΉΜΕΡΑ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, από όπου θα διανεμηθούν τρόφιμα αλλά και 5 τόνους ντομάτες, προσφορά του... Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου.

Οι ντομάτες θα φθάσουν, σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Ηράκλειου και θα διανεμηθούν αύριο το πρωί, σε όλο τον κόσμο που θα προσέλθει.

Επίσης αύριο το πρωί θα διανεμηθούν, στις οικογένειες που έχουν εγγραφεί στις σχετικές λίστες του ΕΚΗ, 3 τόνοι τροφίμων από αυτά που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των δημοσιογράφων Ηρακλείου.
cretalive.gr

Δραματικές εξελίξεις στην Ένωση Ηράκλειου - Απειλή για κατάσχεση στο Talos Plaza!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης
Οι δραματικές εξελίξεις και το οικονομικό αδιέξοδο στην Ένωση Ηρακλείου απειλεί να διαλύσει στην κυριολεξία την οργάνωση, ενώ το τελειωτικό χτύπημα κινδυνεύει να έρθει μέσα από τις... κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣΗ, μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη!

Χαρακτηριστικότερη όλων των περιπτώσεων είναι το κατασχετήριο που έφτασε πριν από λίγα 24ωρα στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου και αφορά το εμπορικό κέντρο Τalos Plaza, το οποίο κινδυνεύει να βγει στο σφυρί για μια οφειλή που φτάνει τις 200.000 ευρώ...

Στην διαδικασία της κατάσχεσης προχώρησε συγκεκριμένη προμηθευτική εταιρεία στην οποία η Ένωση Ηρακλείου αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει διακανονισμός της οφειλής, η οποία όμως δεν καλύπτονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική οφειλή της ΕΑΣΗ προς μια συγκεκριμένη εταιρεία είχε φτάσει τις 900.000 ευρώ, ενώ σταδιακά μειώθηκε στις 450.000 ευρώ... Για το ποσό αυτό έγινε διακανονισμός που προέβλεπε την καταβολή 55.000 ευρώ το μήνα, προκειμένου να καταφέρει η Ένωση να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Όμως -παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν- η αδυναμία της Ένωσης να ανταποκριθεί σε αυτόν το διακανονισμό, οδήγησε την εταιρεία να προχωρήσει στην επόμενη φάση την οποία όλοι απεύχονταν...

Το κατασχετήριο έφτασε στο νομικό σύμβουλο της Ένωσης Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε τον πρόεδρο της οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη την περασμένη Παρασκευή, ενώ όλα τα μέλη της διοίκησης συζήτησαν την τροπή που πήρε η υπόθεση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Τα μέλη της διοίκησης "πάγωσαν" στο άκουσμα των στοιχείων που παρουσίασε ο δικηγόρος της ΕΑΣΗ, για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για άλλα δεδομένα που έθεσε στην διάθεση τους...

Συνάντηση για λύση...

H διοίκηση της Ένωσης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, υπήρξε συμφωνία για την καταβολή των χρημάτων και επιτεύχθηκε αναστολή της διαδικασίας.

Είναι δεδομένο, πως μια κατάσχεση αυτού του μεγέθους θα ήταν καταστροφική για την ΕΑΣΗ, η οποία ήδη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των προηγούμενων ετών.

Η εμπορική αξία του Talos Plaza, εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει σήμερα τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του εμπορικού κέντρου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Αν δεν βρισκόταν λύση και προχωρούσε η κατάσχεση, τότε η τιμή εκκίνησης σε έναν ενδεχόμενο πλειστηριασμό θα οριζόταν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του εμπορικού κέντρου, δηλαδή περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ!

Μέσα από αυτή τη διαδικασία πάντως, η Ένωση Ηρακλείου κινδυνεύει να χάσει τεράστια περιουσιακά της στοιχεία, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλούν και για άλλες υποθέσεις κατασχέσεων που λειτουργούν ως "θηλιά" στο λαιμό της ΕΑΣΗ.

Κ. Καράτζης: "Οικονομικός εισαγγελέας Tώρα!"

"Τι θα γίνει με όλες τις περιπτώσεις κατασχέσεων; Η Ένωση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο... Η διοίκηση θα πρέπει να αφήσει τις καρέκλες και να πάει στο σπίτι της. Πρέπει να οριστεί μια νέα διοίκηση από πρόσωπα άφθαρτα, είτε μέσα από μια Γενική Συνέλευση, είτε μέσα από τη διαδικασία του Πρωτοδικείου. Μόνο έτσι θα σωθεί η οργάνωση. Πρέπει να μπει ένας οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος θα ελέγξει όλα τα στοιχεία της ΕΑΣΗ και αν διαπιστωθούν ευθύνες τότε θα πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους, ακόμα και με δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων", δήλωσε ερωτηθείς για τις εξελίξεις το μέλος της διοίκησης της Ένωσης κ. Κώστας Καράτζης.
prismanews.gr

Ιεράπετρα: Κλέφτες - "αρσιβαρίστες"... ξάφρισαν τόνους υλικών από αποθήκη!

"Προπονημένοι" στην άρση βαρών πρέπει να ήταν οι άγνωστοι κλέφτες, που το τελευταίο τρίμηνο έκλεψαν τόνους υλικών από επιχείρηση... παρασκευής πλαστικών στο Στόμιο Ιεράπετρας.

Όπως κατήγγειλε, μόλις χθες, ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, αφού αντιλήφθηκε την κλοπή, άγνωστοι μπήκαν (ή έμπαιναν κατά διαστήματα) στην αποθήκη του εργοστασίου, αφού παραβίασαν την είσοδο. Η κλοπή εικάζεται ότι έγινε κατά το τρίμηνο από τις αρχές Μαρτίου ως και χθες.

Η "λεία" των κλεφτών; Τουλάχιστον εντυπωσιακή! Έκλεψαν 10 τόνους (!) νάιλον ρολών αξίας 35.000 ευρώ αλλά και καλώδια από το σταθμό μέσης τάσης, αξίας 30.000 ευρώ.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της επιχείρησης.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
cretalive.gr

Κλοπή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στα Χανιά

Εξοπλισμό αξίας περίπου 6000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα από την Ναυαγοσωστική ομάδα που βρίσκεται... στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στα Χανιά.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Ναυαγοσωστικής Ομάδας κ. Κώστας Νικολαντωνάκης, ο οποίος σημειωτέον υπηρετεί στην Αστυνομία, η ληστεία πρέπει να συνέβη μεταξύ των ωρών 11 το βράδυ με 3 τα ξημερώματα.

Ο ίδιος μάλιστα αντιλήφτηκε ότι κάτι συμβαίνει όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί η πύλη που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της Ναυαγοσωστικής Ομάδας.

Οι δράστες αφαίρεσαν καταδυτικό εξοπλισμό, μάσκες, στολές και άλλα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν αφήνοντας ωστόσο εμφανή σημάδια διάρρηξης, μιας και είχαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, σπάσει το λουκέτο της πόρτας στα γραφεία της ομάδας αλλά και στην πύλη που οδηγεί σε αυτά.
Όπως επεσήμανε στο Flashnews.gr o κ. Νικολαντωνάκης, το 2010 άγνωστοι είχαν και πάλι αφαιρέσει εξοπλισμό της ομάδας αξίας 3000 ευρώ.

Το νέο αυτό κρούσμα συμβαίνει ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τουριστική περίοδος.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...