Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Π.Κ.Κ : "Κλέβουν εν ψυχρώ, οι έμποροι καυσόξύλων για θέρμανση τους καταναλωτές "

Σημαντικότατη είναι  η καταγγελία,  που έφθασε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σήμερα 10-12-2012, από καταναλωτή που αγόρασε ξύλα 1 τόνου και του παραδόθηκαν στο σπίτι του 580 κιλά, χωρίς απόδειξη από έμπορο -μάνδρα που πουλούσε  καυσόξυλα στα Χανιά.

 Η παροιμία που λέει  "κάθε φτωχός και η μοίρα του" έχει θέση, στην προκειμένη περίπτωση και ερχόμαστε επί της ουσίας του περιεχομένου της καταγγελίας:

 Καταναλωτής, παρήγγειλε και  αγόρασε καυσόξυλα βάρους 1τόνου(1000 κιλά)  από μάνδρα πώλησης καυσόξυλων,  στην περιοχή των Χανίων , προκειμένου να παρέχει φθηνότερη εναλλακτική θέρμανση στην οικογένεια του, όμως  ,παρότι στο ζυγολόγιο αναγραφόταν η ποσότητα 1 τόνος , η ογκομετρική διάσταση του συνόλου των ξύλων, στο μάτι του αγοραστή-καταναλωτή , των καυσόξυλων, δεν τον έπειθε, του  δημιούργησε ερωτηματικά  και αφού παρέλαβε τα ξύλα ,τα φόρτωσε σε συγγενικό του μεταφορικό μέσο και πήγε και τα ζύγισε σε ζυγαριά, και εκεί βρέθηκε προ εκ πλήξεως  του έλλειπαν 420 κιλά καυσόξυλα , τα οποία είχε πληρώσει  στον έμπορο χωρίς να πάρει "Απόδειξη".

  Το "πάθημα" του καταναλωτή, δεν τον άφησε άπραγο, αμέσως κινητοποιήθηκε , επικοινώνησε με τον προμηθευτή,του ζήτησε εξηγήσεις και εκείνος  του δικαιολογήθηκε  ότι έγινε " λάθος", προθυμοποιήθηκε δε  να το διορθώσει, με αναπλήρωση 1 τόνου ακόμα καυσόξυλα.Ο καταναλωτής , φανερά εκνευρισμένος με την πρακτική του ξυλέμπορου,επικοινώνησε με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατήγγειλε το γεγονός  και ζήτησε να ενημερωθεί επί των δικαιωμάτων του, και πως θα πάρει " το μάθημά του " ο έμπορος ,για να μη την "πατήσουν"  και άλλοι καταναλωτές .

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έδωσε την αιτούμενη  ενημέρωση και νομική  καθοδήγηση στον καταναλωτή  ώστε να  μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, από τις αρμόδιες αρχές  και να απαιτήσει το δίκιο του και την τιμωρία του εμπόρου.

  ΄Επειτα από το παραπάνω  καταγγελόμενο γεγονός και επειδή βρισκόμαστε εντός του χειμώνα  και πολλοί καταναλωτές θα θελήσουν να αγοράσουν καυσόξυλα , για την σόμπα ή το τζάκι,  η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επιστήνει την προσοχή  των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι, θα πρέπει να είμαστε παρόντες στο ζύγισμα των ξύλων, θα πρέπει με την παράδοση αυτών και δίνοντας τα χρήματα μας, να απαιτούμε την απόδειξη .

   Τέλος,η ΄Ενωση προσθέτει ότι, εάν νοιώθουμε παραπλάνηση επί των αγορών μας η ελλειπή ζύγιση να ζητάμε την βοήθειαα της ΄Ενωσης στα τηλ.2821092666,2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα προκειμένου να μεριμνήσει για βρούμε το δίκιο μας

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35            
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                      
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Γνώριμο πια το "σκαμνί" για την ανταποκρίτρια του ΟΓΑ

Για ακόμη μία φορά βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, στο "σκαμνί" της κατηγορούμενης, ανταποκρίτρια του ΟΓΑ από πρώην δήμο του νομού Ηρακλείου, με την κατηγορία της... πλαστής βεβαίωσης απασχόλησης αλλοδαπών, με "εφόδιο" τις οποίες οι αλλοδαποί εξασφάλιζαν άδεια παραμονής στη χώρα.

Η γυναίκα, που και στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για την ίδια ακριβώς πράξη, βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο, κατηγορούμενη για 74 περιπτώσεις, ενώ μαζί της στο εδώλιο κάθισε έτερος ανταποκριτής του ΟΓΑ (άλλου πρώην δήμου) ο οποίος κατηγορούνταν για πέντε περιπτώσεις.

Οι δύο ανταποκριτές κατηγορούνταν ότι από το 2006 ως το 2008, λειτουργώντας ως ανταποκριτές του ΟΓΑ, είχαν το καθήκον να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής των εργοδοτών που απασχολούσαν αλλοδαπούς, προκειμένου να συμπληρώνεται σχετική βεβαίωση την οποία οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογητικό για να εξασφαλίσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Οι δύο ανταποκριτές κατηγορούνταν ότι βεβαίωσαν, ψευδώς, το γνήσιο της υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες έπρεπε να υπογράψει ο εργοδότης των αλλοδαπών και ο ίδιος αλλοδαπός για να μπορει ο εργοδότης να τον έχει στη δούλεψή του. Έτσι προέκυψαν υπογραφές εργοδοτών που όμως ... δεν είχαν υπογράψει ποτέ!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανταποκρίτρια του ΟΓΑ "καταχωρούσε στο πρωτόκολλο του ΟΓΑ την πλαστή υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για απασχόληση δήθεν διάφορων αλλοδαπών με σκοπό να παραπλανήσει τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Περιφέρειας, κατά τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας διαμονής στη χώρα".

Το δικαστήριο αθώωσε τον άνδρα, καθώς εμφανίστηκαν δύο από τους πέντε εργοδότες που αναγνώρισαν την υπογραφή τους, ενώ καταδίκασε τη γυναίκα, καθώς εμφανίστηκαν εργοδότες που αναγνώρισαν την υπογραφή τους, αλλά και άλλοι που αρνήθηκαν πως οι υπογραφές ήταν δικές τους. Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή.
cretalive.gr

Συγκινητικό γράμμα του αδελφού του Κώστα Ηλιάκη στον 18χρονο που έκλεψε την προτομή του αδικοχαμένου σμηναγού


Μια εβδομάδα περίπου μετά την είδηση της κλοπής της προτομής του Κώστα Ηλιάκη και τη σύλληψη ενός 18χρονου από τη Σούδα Χανίων, ο αδελφός του αδικοχαμένου σμηναγού απευθύνεται στον 18χρονο μέσα από ένα γράμμα που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συγκινητική επιστολή έχει ως εξής:

“Νεαρέ συμπολίτη,(δεν γνωρίζω το όνομα σου, μόνο ότι έχει γραφτεί στον τύπο).

Μετά την δυσάρεστη έκπληξη και την οργή για την κλοπή της προτομής, δεν μπόρεσα, δεν θέλησα να πιστέψω την είδηση για το πού βρέθηκε, γιατί έγινε, πως έγινε. Περνώντας οι μέρες το συνειδητοποιώ και σου απευθύνομαι δημόσια, πέρασε η οργή και στην θέση της είναι μόνο λύπη και προβληματισμός. Λύπη για το που θα κατέληγε για δεύτερη φορά ο Κώστας μέσω της προτομής του (στον φυσικό του θάνατο τον έλιωσε ο Τούρκος πιλότος πέφτοντας πάνω του) και τώρα θα είχε την ίδια τύχη και η προτομή του, σε ένα φούρνο). Προβληματισμό για σένα , είσαι τόσο νέος, πώς άντεξες να κτυπήσεις με βαριοπούλα το άψυχο σύμβολο με την μορφή του προκειμένου να το δώσεις για λιώσιμο με αντάλλαγμα λίγες δεκάδες ευρώ.

Δεν φταις εσύ αν δεν ήξερες ποιος και γιατί είναι εκεί . Ήσουν μικρός πριν 6 χρόνια, άλλοι ίσως έπρεπε να σε έχουν ενημερώσει, ίσως και να το έκαναν αλλά εσύ να το λησμόνησες. Θα γνωρίζεις όμως ότι όλα τα μνημεία, οι προτομές, οι ανδριάντες, οι Εθνικές εορτές που και συ έχεις συμμετάσχει σαν μικρός μαθητής στο δημοτικό σχολείο τουλάχιστον, αφορούν θυσίες και αγώνες για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι, έστω και με τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, (όπως και εσύ επικαλέστηκες για την πράξη σου – σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα-). Όμως δεν φταίνε για αυτό, αυτοί που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας. Είναι σύμβολα ,είναι εκεί για να μας θυμίζουν ιστορικά, εθνικά γεγονότα. Το συγκεκριμένο μάλιστα δεν είχε καλλιτεχνική ή ιδιαίτερη χρηματική αξία, πέρα από τον συμβολισμό της πράξης, την μνήμη και το όποιο μήνυμα μπορεί να δεχθεί ο επισκέπτης του.

Λίγες μόνο δεκαετίες πριν, η πλειοψηφία των οικογενειών με παιδιά στην ηλικία σου και ακόμη μικρότερα, βίωσε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας χειρότερης και από την σημερινή. Μεγάλος αγώνας για λίγο λάδι , ψωμί, για ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι. Ούτε συζήτηση βέβαια για έξοδο ή διασκέδαση. Ήταν πολλοί αυτοί που κάπνιζαν γόπες από τις στάσεις των λεωφορείων, όταν και αν έβρισκαν. Δεν έσπαγαν όμως περίπτερα για τσιγάρα ή μπακάλικα για φαγητό. Υπήρχε αξιοπρέπεια , η αξιοπρέπεια των φτωχών, ανεκτίμητης αξίας όπως δείχνουν χιλιάδες παραδείγματα φτωχών που στην πορεία της ζωής τους με σκληρή δουλειά σε ότι και αν έκαναν, ή σπουδές με αφάνταστες δυσχέρειες και στερήσεις, τελικά τα κατάφεραν και ανταμείφθηκαν. Είσαι νέος, έχεις όλη την ζωή μπροστά σου, προσπάθησε για μια νέα αρχή, δεν είναι αργά, προλαβαίνεις.

Εύχομαι η δικαιοσύνη και η κοινωνία , να μην σε στιγματίσουν , να μην σε απομονώσουν και η <τιμωρία> για την πράξη σου αυτή να έχει σχέση με την επιμόρφωση σου έξω από σωφρονιστικά καταστήματα, με δασκάλους ή παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Θα σβήσει από την μνήμη το θλιβερό περιστατικό, θα μείνει σαν ένα κακό όνειρο, αν αλλάξεις πορεία στην ζωή σου μετά από αυτό. Δεν περισσεύει κανένας νέος αυτή τη δύσκολη περίοδο, μην παίρνετε σαν οδηγό τα κακά παραδείγματα αρκετών <μεγάλων> που έχουν τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, υπάρχουν πολλά και καλά παραδείγματα από την πλειοψηφία , είτε είναι στην ζωή είτε έχουν φύγει , ακολούθησε τα, θα κερδίσεις το στοίχημα για την πραγματική ζωή αν το βάλεις”.

Εξώδικο στην ΔΕΗ στα Χανιά για το "χαράτσι" ακινήτων

Με εξώδικο που επΙδόθηκε στην ΔΕΗ Χανίων από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης, καλούνται τα στελέχη της επιχείρησης να μην ...εισπράττουν το τέλος ακινήτων συμμορφωμένα με την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Στο εξώδικο, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης κ.Νίκος Ντερμανάκης, τονίζεται πως τα στελέχη της ΔΕΗ οφείλουν άμεσα να αφαιρούν το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακινήτων και σε περίπτωση άρνησής τους έχουν πλέον προσωπικές αστικές και ποινικές ευθύνες, με δεδομένο το ότι δεν έχουν έγγραφη εντολή για να πράττουν διαφορετικά από την Δικαστική απόφαση.

flashnews.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νεαροί μεθούσαν και ξυλοκοπούσαν με μαγκούρες πολίτες

Mια παρέα από χωριά έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, που τα βράδια κατέβαιναν στην πόλη, έβγαιναν για διασκέδαση και στη συνέχεια ... ξυλοκοπούσαν και λήστευαν ανθρώπους στην περιοχή του Ηρακλείου και στο ΤΕΙ.

Η παρέα αποτελείται από πέντε άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας, ηλικίας 18 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τέσσερα άτομα, ηλικίας από 20 ως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και σωματική βλάβη.

Ασχέτως με τη δράση των νεαρών, που εκτιμάται ότι είναι πλούσια, καταγγελίες έχουν γίνει για δύο περιστατικά. Οι πέντε φέρονται να επιτέθηκαν, στα μέσα της εβδομάδας, σε 21χρονο φοιτητή, από τον οποίο άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Το ίδιο βράδυ οι ίδιοι δράστες συνέχισαν στο Ηράκλειο, όπου επιτέθηκαν σε 23χρονο νεαρό με τις κατσούνες που είχαν μαζί τους. Σύμφωνα με την καταγγελία του 21χρονου, οι πέντε δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες και σε αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και κατασχέθηκε μια ποιμενική ράβδος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 18χρονος οδηγός του οχήματος, είναι ο ένας από τους δράστες της ληστείας, σε βάρος του 21χρονου, καθώς και της σωματικής βλάβης σε βάρος του 23χρονου και συνελήφθη, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

To κόκκινο κρασί της Κρήτης δεύτερο στα 100 καλύτερα του κόσμου

Jancis Robinson at a Financial Times Charity W...
Jancis Robinson at a Financial Times Charity Wine Dinner. (Photo credit: Wikipedia)
Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη.

Η Robinson – που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον.

Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα.
Enhanced by Zemanta

Σύγχρονα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης από το Δήμο Χανίων

Σύγχρονα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης θα εγκαταστήσει ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού ιδεών που είχε προκηρύξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

O εν λόγω Διαγωνισμός Ιδεών – ο οποίος συνιστά από πλευράς Δήμου μια καινοτόμα και συνάμα δημιουργική πρωτοβουλία που όμοια της δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν - εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικής πληροφόρησης και προβολής των Χανίων ως προορισμού φιλικού προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Δήμος Χανίων, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), όπου βράβευσε τους διακριθέντες αρχιτέκτονες, ενώ παράλληλα λειτούργησε στον εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, έκθεση στην οποία παρουσιάζονται όλες οι σχεδιαστικές προτάσεις/ιδέες των διαγωνιζόμενων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον εν λόγω διαγωνισμό ιδεών εκτός των βραβευθέντων, συμμετείχαν με σχέδια και προτάσεις 16 ακόμη Αρχιτέκτονες, είτε με προσωπικές τους προτάσεις - παρουσιάσεις είτε ως μέλη ευρύτερων ομάδων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, βράβευση των διακριθέντων, από το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις των βραβευθέντων αρχιτεκτόνων. Το Α’ βραβείο δόθηκε στον κ. Νευραδάκη Μιχαήλ, το β΄ βραβειο απονεμήθηκε στις κ.κ. Χατζηιωάννου Ελένη και Χελιδονάκη Χρυσούλα, το γ’ βραβείο δόθηκε στον κ. Θεοδωρίδη Ανδρέα, ενώ τέλος, έπαινος απενεμήθη στον κ. Σέγκο Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των διακριθέντων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε ότι «τα Χανιά είναι μια πανέμορφη πόλη που “προκαλεί” τον επισκέπτη να δει όλο και περισσότερα πράγματα και όποιος έρθει πραγματικά γοητεύεται. Χρειάζεται όμως και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου με συστηματικό και “έξυπνο” τρόπο ούτως ώστε τα Χανιά να αποτελέσουν έναν ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου, για να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζουν διεθνώς».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος σε πρώτη προτεραιότητα, καλώντας σε διαρκή συνεργασία και συστράτευση όλους τους εμπλεκόμενους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει στόχο να αναβαθμίσει τις δομές υποδοχής, εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των επισκεπτών που προσεγγίζουν τα Χανιά, μιας και για έναν επισκέπτη είναι πολύ σημαντική η έγκυρη και άμεση τουριστική πληροφόρηση».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή που υλοποίησε ο Δήμος, με ανοιχτό κάλεσμα προς την κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου θα συνεχιστούν, γιατί αυτά τα παιδιά που βραβεύσαμε είναι η νέα γενιά, αυτή που αποτελεί το μέλλον της χώρας. Είναι η γενιά που με την ευαισθητοποίηση και τις ιδέες της αφήνει το σημάδι της στον επιστημονικό τομέα της τέχνης και της επιστήμης, όσο και στην κλίμακα αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και του πολιτισμού».

flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...