Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Ετήσιο Φόρουμ Χανίων «Από Βάδην σε Τροχάδην: Νέες Προκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα»

Το  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης–Europe Direct Κρήτης συμμετέχει στο 2ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής που διοργανώνεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.


Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) είναι μία νέα ακαδημαϊκή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του δημοσίου διαλόγου και την προώθηση της έρευνας πάνω σε θέματα που άπτονται της ελληνικής δημόσιας πολιτικής (policy).

Μέχρι σήμερα το Φόρουμ έχει διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων για διαφορετικές πτυχές της κρίσης στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του London School of Economics, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να προσφέρουν μία καλά οργανωμένη βάση για διάλογο σε θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και να λειτουργήσουν ως δημόσια «αγορά», στην οποία ασκείται κριτική, αποδομούνται μύθοι και στερεότυπα και, πρωτίστως, κατατίθενται ιδέες και προτάσεις για την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

Η συνάντηση που διοργανώνεται στα Χανιά αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών αξιωματούχων και ανθρώπων της αγοράς. Η φετινή συνάντηση επιδιώκει να θέσει την ελληνική κρίση στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο, να ανιχνεύσει τις συνέπειές της στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου να προτείνει διεξόδους μέσα από τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Enhanced by Zemanta

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων

Παραιτήθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ, γιατρός, Μαν. Αλιφιεράκης. 


Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρει:

«Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Ευχαριστώ όσους συνεργάσθηκαν ειλικρινά μαζί μου υπολογίζοντας την προσφορά και τη θέση μου -οι ίδιοι το γνωρίζουν- και εύχομαι μελλοντική συνεργασία υπό άλλες συνθήκες για το καλό της παράταξης και της πατρίδος μας».

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στα 'Χ.Ν.' ο κ. Αλιφιεράκης εξήγησε ότι η αφορμή για την παραίτησή του ήταν «η υποβάθμιση του ρόλου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής και της ιδιότητός μου ως προέδρου από το κόμμα σε κεντρικό επίπεδο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο κανόνας στη συμπεριφορά της κεντρικής διοίκησης του ΝΔ ήταν να μη λαμβάνει υπ? όψιν της τις εισηγήσεις της ΝΟΔΕ για διάφορα ζητήματα.

«Δεν μας υπολόγιζε. Για σοβαρά θέματα του Νομού δεν ερωτήθηκα», μας είπε ο κ. Αλιφιεράκης.

haniotika-nea.gr

Πρωτιά από τη Σερβία για Παπαδουλάκη και Χανιά

Το σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων με τίτλο "Chani-A journey through the countryside" - που δημιούργησε ο καταξιωμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης - κέρδισε το βραβείο καλύτερου τουριστικού σποτ στο 5ο φεστιβάλ "Silafest" που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στη Σερβία!


Η διάκριση αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης που πέτυχε συνολικά η καμπάνια τουριστικής προβολής του Δήμου Χανιών, με γενικό τίτλο "Chania: a journey to your senses" στο 8ο Film, Art & Tourism Festival "FilmAT", στις 23 Μαΐου 2013 στην Πολωνία, αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση των ενεργειών της δημοτικής Αρχής στο τομέα της τουριστικής προβολής η οποία ενισχύει έτι περαιτέρω τις προσπάθειες του Δήμου Χανίων για αυξημένη εξωστρέφεια και εντονότερη παρουσία και συμμετοχή του στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι.

Το βραβευμένο σποτ - όπως και όλα τα σποτ τουριστικής προβολής - μπορείτε να το δείτε στο κανάλι του Δήμου Χανίων στο Youtube στην ηλεκτρονική δ/νση: (http://www.youtube.com

rethymnoguide.gr

Στα Χανιά ετοιμάζεται οικολογικό σχολείο!

Στη πόλη των Χανίων στη Κρήτη, η Δημοτική Αρχή Χανίων ανακαινίζει ουσιαστικά το Δημοτικό σχολείο στο Πασακάκι, στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Χανίων.


Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη». Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου αγγίζει τα 430.000 ευρώ.

Οι ανακαινίσεις στο σχολικό συγκρότημα έχουν να κάνουν καταρχήν με αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα PVC διπλού υαλοπίνακα με παράλληλη αντικατάσταση των ποδιών από μάρμαρο. Ακόμη πραγματοποιούνται εργασίες αντικατάστασης των παλαιών θερμαντικών σωμάτων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, στη διαδικασία βρίσκεται η πλήρης κατασκευή θερμομόνωσης στο δώμα του σχολείου σύμφωνα με τις πλέον πρωτοποριακές προδιαγραφές ούτως ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες θερμικές απώλειες.

Ευχή είναι να ολοκληρωθούν τα έργα επιτυχώς το συντομότερο και το παράδειγμα του δημοτικού σχολείου στο Πασακάκι να γίνει πρότυπο και σε περισσότερα σχολεία. Βέβαια τα σχολεία πλέον σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τις τρομαχτικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, ωστόσο ο οικολογικός χαρακτήρας του σχολείου είναι κάτι που θα πρέπει συνεχώς να απασχολεί τη Πολιτεία.

Η Κρήτη ταξιδεύει στο … Αμβούργο!

Παρών στα μεγάλα γεγονότα της παγκόσμιας κρουαζιέρας για άλλη μια φορά ο ΟΛΗ.


Με δικό της περίπτερο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και το Χανιά (Λιμενικό Ταμείο Σούδας) η Κρήτη δίνει το δικό της δυναμικό παρόν στην Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιείται στο Αμβούργο από τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2013. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κος. Ι. Μπρας δήλωσε: «Μετά τα καλά νέα για τον φετινό  χειμώνα (έξτρα προσεγγίσεις) υπάρχει έντονος προβληματισμός από τις εταιρείες κρουαζιέρας για το τι συμβαίνει κοντά στην περιοχή μας. Ελπίζουμε να μην επηρεάσει το τι θα γίνει του χρόνου».

English: Spain, Canary Islands, Fuerteventura:...
. (Photo credit: Wikipedia)
Στα πλαίσια του συνεδρίου, όπου είθισται να λαμβάνουν μέρος όλα τα ηγετικά στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, σε ερώτηση του κου. Μπρα για τις προοπτικές της νέας αγοράς της Ρωσίας, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα στο περιθώριο του συνεδρίου δύο μεγάλες εταιρείες ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΟΛΗ ιδιαίτερη συνάντηση, στα κεντρικά τους γραφεία.

Κατά τα αλλά, ο Οργανισμός έχει μεριμνήσει, όπως πάντα, ώστε να πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β), με όλες τις σημαντικές εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, όπως οι TUI CRUISES, MSC, PULLMAN TOURS, COSTA CROCIERE, LOUIS CRUISES, κτλ. για να αναλυθούν και παρουσιαστούν οι νέες υποδομές και τα νέα “project” του λιμανιού του Ηράκλειου.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η νέα κλιματιζόμενη τέντα για την υποδοχή επιβατών ‘Home-port’ στο λιμάνι Ηράκλειου και το “cruise terminal” που θα γίνει στο Αεροδρόμιο Ηράκλειου. Αλλά και η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΙΤΕ για το «διαδραστικό παιχνίδι» και τις έξυπνες εφαρμογές που θα εγκατασταθούν στο λιμάνι.
Enhanced by Zemanta

Τυμπάκι: Όλοι οι επιστήμονες της πόλης δημιούργησαν Σωματείο!

Το Σωματείο με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» και με έδρα το Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου, δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από νέους ανθρώπους, νέους επιστήμονες, που έχουν καταγωγή από την πόλη του Τυμπακίου.


Όραμά είναι η ανάδειξη της πόλης του Τυμπακίου σε μία σύγχρονη Πολιτεία, κέντρο πνευματικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτειακής δραστηριότητας.

Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» αριθμεί ήδη πάνω από εκατό πενήντα τακτικά μέλη, απόφοιτους ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης, καθώς και αρκετά επίτιμα μέλη, που έχουν διακριθεί και έχουν σταδιοδρομήσει σε εξέχουσες θέσεις.

Όλα τα μέλη ασπάζονται πλήρως το σκοπό του Σωματείου και ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από ομάδες δράσης ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους, να αναγεννηθεί η πόλη και να γίνει ξανά μία ιδανική «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», όπως αυτή που περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

Μία «Πολιτεία» που θα σέβεται τον άνθρωπο, τη φύση, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες του τόπου.

Μία «Πολιτεία» που θα σέβεται τη θάλασσα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο αισθητικής ομορφιάς και οικονομικής ανάπτυξης.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών και αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

Αυτό που ωστόσο αποτελεί πρόκληση και συγχρόνως στόχο της, είναι ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος με τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη με βιώσιμο μακροπρόθεσμα τρόπο.

Μία ανάπτυξη αειφόρο, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής και θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τους φυσικούς πόρους του τόπου.

Επιπλέον στόχος μας είναι να γνωριστούν οι νέοι κυρίως επιστήμονες μεταξύ τους, καθώς το Τυμπάκι αποτελεί ένα μέρος που έχει «επενδύσει» στην μόρφωση της νεολαίας του.

Η πόλη του Τυμπακίου έχει επιτύχει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το Τυμπάκι ήταν η πρώτη πόλη της νεότερης Ελλάδας, που ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1942), κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε και οι κάτοικοι του εκδιώχθηκαν, εντούτοις κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του (1945) και να φθάσει το 1978 να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδος σε κατά κεφαλήν εισόδημα.

Σήμερα, και παρά την εθνική οικονομική κρίση, το Τυμπάκι συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος σε πρωτογενή παραγωγή τόπος του Νομού Ηρακλείου και ένας από τους κορυφαίους της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό δηλώνει περίτρανα ότι οι πολίτες του Τυμπακίου είναι άνθρωποι με υψηλό πνεύμα και ανεξάντλητη εργατικότητα.

Μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν όλες τις πλευρές της πόλης μας, από την οικονομική έως και την ιστορική της πλευρά, η οποία ενώ έχει υπάρξει πλούσια στο πέρασμα των αιώνων, έχει μείνει στην αφάνεια.

Η ιστοσελίδα αυτή θα λειτουργεί παράλληλα και ως οδηγός για τους αγρότες, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, οι οποίοι μέσω των τακτικών οικονομικών αναρτήσεων θα μπορούν να ενημερώνονται για τα τρέχοντα επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα, που δίνουν τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.

Η δράση του σωματείου μας -που πιστεύουμε πως θα είναι πλούσια- θα γίνει ευρέως γνωστή και θα συμβάλλει στην αναγέννηση της πόλης του Τυμπακίου.

rethymnoguide.gr

Δεν έβαλαν έναν 5χρονο μέσα στο σχολικό λεωφορείο γιατί δεν... χωρούσε!

Δεν επετράπη η είσοδος ενός μαθητή, μόλις 5 ετών, καθώς το σχολικό λεωφορείο ήταν... γεμάτο, με αποτέλεσμα το παιδάκι να μείνει μόνο του στο νηπιαγωγείο!


Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ακρωτήρι Χανίων. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του, τόσο το μικρό παιδί, όσο και οι ίδιοι οι γονείς, πέρασαν στιγμές αγωνίας, μέχρι να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια.

"Μπαμπά δε με βάζουν στο σχολικό. Πως θα έρθω σπίτι;" ήταν τα λόγια του πιτσιρικά, όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ν. Κρήτη".

Ο πατέρας απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για να καταγγείλλει το περιστατικό. Από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, έχει δοθεί ήδη εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης.

rethymnoguide.gr

Ο Λοβέρδος για τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο Κρήτης:

Ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος για τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο Κρήτης:


Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εκλογές στο Δήμο Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε:

Στο Ηράκλειο δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί επίσημα ενδιαφέρον για το Δήμο. Και τα κόμματα δεν δίνουν πια χρίσματα, αλλά απλώς στηρίζουν. Όταν, λοιπόν, εκδηλωθεί ενδιαφέρον, τότε, γνώμη μου είναι, πως θα πρέπει να συναποφασισουμε με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ για την τελική μας επιλογή στο Ηρακλειο.

Υβριδικό όχημα ελληνικής κατασκευής παρουσιάστηκε στην Κρήτη

Ενα μοναδικό υβριδικό ηλιακό όχημα ελληνικής κατασκευής το Sunnyclist θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του τετραήμερου φεστιβάλ τουρισμού 26 με 29 Σεπτεμβίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.


Το Sunnyclist είναι ένα υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο και υπόσχεται μία διαφορετική οδηγική εμπειρία οικολογικής μετακίνησης, με ενέργεια που παρέχεται κυρίως από τον ήλιο αλλά και την σωματική άσκηση.

Το όχημα διαθέτει φωτοβολταϊκή γεννήτρια 665Wp και ισχύ κινητήρα 4kW μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 50χλμ/ώρα με μοναδική αυτονομία μεταφέροντας τρία άτομα με τις αποσκευές τους.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του στην Ενεργομηχανική Κρήτης, μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα με χωρητικότητα μπαταρίας μόλις 3 kWh, ενώ ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την ίδια αυτονομία απαιτεί τετραπλάσια μπαταρία. Παράλληλα διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου 6082 και μπαταρίες λιθίου που του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να έχει ωφέλιμο φορτίο 250 κιλά με βάρος εν κενώ 220 κιλά

Κουβέλης: Πρέπει να εξαρθρωθούν άμεσα οι παρακρατικές ομάδες της Χρυσής Αυγής και να ψηφιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα τοποθετήθηκε και για την συμπόρευση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δήλωσε: «Εστω και με μεγάλη καθυστέρηση, όλοι πλέον συνομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, με χαρακτηριστικά συμμορίας. Η ΔΗΜΑΡ, και εγώ προσωπικά, είχαμε αναφερθεί στο φαινόμενο αυτό πριν από τις εκλογές του 2012, όταν βλέπαμε να ανθίζουν οι καρποί του φασισμού.

Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί. Ολα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Για αυτό και πρότεινα, μετά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να σταλεί ένα κοινό μήνυμα απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Η ΝΔ το αρνείται, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη που έκανε με τη μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου».

«Η εφαρμογή των νόμων, η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής πρέπει άμεσα να υπάρξουν. Ταυτόχρονα πρέπει να εξεταστούν άμεσα όλες οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης να ελεγχθούν και τα οικονομικά της. Η απομόνωσή της σε καθημερινό επίπεδο, πολιτικά και κοινωνικά, είναι δημοκρατική υποχρέωση».

Τι δήλωσε για τις συζητήσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στον κύκλο συζητήσεων που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές δηλώνοντας: «Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί αναγκαία τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και τον λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλουν να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα, μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Σε αυτήν τη βάση ευελπιστούμε στη συμμετοχή πολιτικών κινήσεων και προσώπων αλλά και προσώπων από την κοινωνία των πολιτών. Με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν συμφωνούμε σε όλα. Υπάρχει, όμως, ο κοινός τόπος ότι η σημερινή πολιτική οδηγείται σε αδιέξοδο και ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Υπάρχει η κοινή παραδοχή για συμπαράταξη δυνάμεων που θα συγκροτήσουν τον πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Κουβέλης έκλεισε για άλλη μια φορά την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, αλλά πολιτικές. Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με πολιτικό εκκρεμές. Είμαστε αντίθετοι με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα επαναφέρει στη δημόσια σφαίρα λαϊκιστικά στοιχεία».

Θέλει να κλείσει υποψήφιους στην Κρήτη ο Κουβέλης

Καθόλου τυχαία δεν είναι η κάθοδος του Φώτη Κουβέλη σήμερα και αύριο στην Κρήτη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έρχεται απλά για να κάνει περιοδεία, αλλά όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες που διαρρέουν εντονότατα, έρχεται για να κλείσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του, για να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.


Η Δημοκρατική Αριστέρα, φαίνεται ήδη να αναζητά ηχηρά ονόματα προκειμένου να κατέλθει στον εκλογικό στίβο, είτε αυτοδιοικητικά, είτε και βουλευτικά.

Ειδικότερα για το Ηράκλειο, με βάση τις ως τώρα κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, φαίνεται ότι ισχυρά κομμάτια του πρώην ΠΑΣΟΚ (αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί και στην Κρήτη) έχουν γίνει πρόθυμοι συνομιλητές, αλλά και ισχυροί παίκτες στο νέο πολιτικό σκηνικό που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο Ηράκλειο ή τουλάχιστον ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης έχει δεχθεί κάποιες πρώτες εισηγήσεις. Οι συζητήσεις βέβαια γίνονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα και κανένας επίσημα δεν έχει παραδεχθεί κάποια εμπλοκή ή συζήτηση με το κόμμα. Παρ’ όλα αυτά, έντονα ακούγεται στις κομματικές συζητήσεις το όνομα του γιατρού Δημήτρη Μπρίμη. Η Δημοκρατική Αριστερά, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του νομού Ηρακλείου, χρειάζεται οπωσδήποτε πρόσωπο το οποίο να γνωρίζει καλά τα αγροτικά ή να έχει επαφές με τον Αγροτικό Τομέα. Έτσι, στην ατζέντα του Φώτη Κουβέλη υπάρχουν ήδη τα ονόματα του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του νεαρότερου σε ηλικία, αλλά πολύ ισχυρού σε ψήφους Γιάννη Λεονταράκη. Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται, αλλά μάλλον δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία, είναι αυτό του Κώστα Διαλυνά. Για όλα τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι διερευνάται η δυνατότητα αξιοποίησης τους είτε στον Αυτοδιοικητικό χώρο, είτε ακόμα και στην πιθανότητα που οι βουλευτικές εκλογές έρθουν μαζί με τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι πολιτικές συζητήσεις όμως έχουν αρχίσει εντατικά και το άκουσμα μόνο των συγκεκριμένων ονομάτων έχει θορυβήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ που πρέπει έτσι κι αλλιώς να ετοιμάσει αντεπίθεση. Το τοπίο βέβαια δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ονόματα έχουν μπει στην πολιτική φιλολογία στελεχών, δείχνει ότι αναμένεται ένα πολιτικό σκηνικό με πάρα πολλές κόντρες και ζυμώσεις.


prismanews.gr

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: 4 Μονάδες κάτω η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο 6,8% από το 10,8% που της έδινε δημοσκόπηση του Ιουνίου από την ίδια εταιρεία - Πρώτο κόμμα η ΝΔ με διαφορά 1,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου

 
Πτώση της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται σήμερα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...