Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Επιχειρηματικές ευκαιρίες με την Αυστραλία»

Οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων με την Αυστραλία και οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά για... τις επιχειρήσεις της Κρήτης, τίθενται στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, και ώρα 19:30, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Θα συμμετέχει η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, κα Τζένη Μπλούμφιλντ, η οποία θα παρουσιάσει (στα ελληνικά) την αγορά της Αυστραλίας στους επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου και θ’ ανακοινώσει την ίδρυση Ελληνο-Αυστραλιανού Επιμελητηρίου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και τον Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη οι οποίοι θ΄ αναφερθούν στην εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, τη δυνατότητα εξαγωγών, τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Επίσης θα παρουσιαστούν οι επιτυχημένες πρακτικές τριών κρητικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν ήδη εξαγωγές στην Αυστραλία, η ΓΕΑ ΑΕ, η TERRA CRETA SA και η CRETA FARM AEBEE.

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες και πιο δυναμικές αγορές του κόσμου η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει διέξοδο για την εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Κρήτης δεδομένης και της ισχυρής παρουσίας της ομογένειας.
flashnews.gr

«E-αγορά» για κατάργηση μεσαζόντων στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης δημιούργησε το E-Market, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Το E-Market είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή καταναλωτές και παραγωγοί από την τοπική αγορά. Στόχος είναι η απευθείας πώληση προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και στην αύξηση των τοπικών εισοδημάτων.

Η πλατφόρμα χαρακτηρίζεται από τη διαδραστικότητά της, καθώς οι παραγωγοί μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Μινώα Πεδιάδας εγγράφονται δωρεάν στο E-Market τοπικών προϊόντων και αποκτούν τον δικό τους κωδικό, μέσω του οποίου διαχειρίζονται τα δεδομένα των προϊόντων που προσφέρουν.

Ο κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερώνει τη σελίδα του σχετικά με τις τιμές και τις ποσότητες των προϊόντων, ενώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων στέλνοντας απευθείας στον παραγωγό την παραγγελία του, καταργώντας του μεσάζοντες.

«Με τη δημιουργία ηλεκτρονικού Μητρώου τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, επιδιώκουμε την προβολή τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τοπικών μας προϊόντων και να βοήσουμε άμεσα το δημότη μας να προωθήσει τα προϊόντα του στην αγορά με απευθείας δική του προσωπική επαφή με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή», αναφέρει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, και προσθέτει:

«Δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα για εγγραφή στο Μητρώο, στους παραγωγούς (ιδιώτες, ομάδες, εταιρείες, συνεταιρισμούς) οι οποίοι παράγουν κυρίως συσκευασμένα και όχι χύμα προϊόντα και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, πιστοποιημένων και βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καινοτόμο επιχειρηματική προσπάθεια, που θα παράγει νέα βιώσιμα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, με ελληνική και διεθνή εμπορεύσιμη αξία. Τελικός μας στόχος είναι η πώληση των τοπικών προϊόντων και η αύξηση των τοπικών εισοδημάτων».

Δωρεάν μαστογραφία στα Χανιά

 Στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας ξεκίνησε από τις 21 Μαΐου η εξέταση μαστογραφίας στις γυναίκες του Δήμου Χανιών. Πρόκειται για συνεργασία του Δήμου και ειδικότερα του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.
Ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων έως και την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ακολουθώντας το εξής πρόγραμμα επισκέψεων:
•  Παρασκευή 25 Μαΐου και Δευτέρα 28 Μαΐου: Νέο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ, 28213 41425).
•  Τρίτη 29 Μαΐου και Τετάρτη 30 Μαΐου: Κουνουπιδιανά, (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 28210 09030).
•  Πέμπτη 31 Μαΐου και Παρασκευή 1 Ιουνίου: Δαράτσο (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΔΑΡΑΤΣΟΥ, 28210 93225).

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται από τις 09:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, κα. Κορκίδη, 28213 41696.
Όπως γνωστοποιείται μάλιστα από το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Χανίων η επιλογή των γυναικών, που θα υποβληθούν σε εξέταση μαστογραφίας, θα γίνει από τις κοινωνικές δομές, που διαθέτει ο Δήμος, ενώ τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι:
  • Ηλικία: 40-70 ετών
  • Οικογενειακό ιστορικό, που αφορά κυρίως το μαστό
Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β)μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες, που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Οι γυναίκες, που θα επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν από το προσωπικό του Δήμου αναφορικά με την ημερομηνία της εξέτασης, ενώ είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις, που αφορούν το μαστό, να τις έχουν μαζί τους.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αναφερόμενος στην έναρξη του προγράμματος, τόνισε: «Μέσω της διενέργειας δωρεάν εξέτασης μαστογραφίας δίνουμε προτεραιότητα στην εξέταση γυναικών με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών. Καλώ, λοιπόν, όσες γυναίκες το επιθυμούν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς είναι στο χέρι τους να προλάβουν, να μάθουν, να επωφεληθούν για το καλύτερο αγαθό: την υγεία τους».

Κρήτη: Τους έψαχναν στην Αγία Πελαγία, τους βρήκαν στη... Γερμανία!

English: Transaero's Boeing 767-200ER reaches ...
 (Photo credit: Wikipedia)

Κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. που μέχρι και τη συνδρομή ... της Interpol ζήτησε για τους Ρώσους τουρίστες που, απροειδοποίητα κι αιφνιδιαστικά, τα μάζεψαν κι έφυγαν!


Μέχρι και η Interpol κινητοποιήθηκε για την οικογένεια των Ρώσων, που αιφνιδίως εξαφανίστηκε πριν λίγες ημέρες από το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε στην Αγία Πελαγία, αφήνοντας στο δωμάτιο ... ελάχιστα ρούχα!

Όπως γράφει το Cretalive,  οι έρευνες στράφηκαν γύρω από το αεροδρόμιο, με την υποψία ότι η οικογένεια των Ρώσων "πέταξε" μακριά από την Ελλάδα, χωρίς να προειδοποιήσει κανέναν - ούτε καν τους συγγενείς στη Ρωσία, ενώ την υποψία αυτή επιβεβαίωσε και οδηγός ταξί ο οποίος κατέθεσε ότι τους μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Η οικογένεια των Ρώσων έφυγε από την Ελλάδα στις 9 Μαΐου, 11 ημέρες νωρίτερα από ότι προγραμμάτιζε, μάλιστα, να κάνει check out από το ξενοδοχείο. Για άγνωστους λόγους η οικογένεια, χωρίς να ειδοποιήσει ή ενημερώσει κανένα, στις 09.10 το πρωί αναχώρησε από το Ηράκλειο για το Βερολίνο, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη διαπιστωθεί γιατί έφυγαν εσπευσμένα από την Κρήτη, αν και είχαν προπληρώσει το σύνολο της διαμονής τους.

Στα αξιοπερίεργα ωστόσο ανήκει και το γεγονός ότι η Swiss Port δεν επιβεβαίωσε εξαρχής στην αστυνομία ότι η οικογένεια είχε ταξιδέψει με κάποια από της πτήσεις. Στο σχετικό ερώτημα εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. η εταιρεία απάντησε αρνητικά, ενώ με νέο έγγραφό της σήμερα επιβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι μπήκαν σε αεροπλάνο της και πέταξαν στη Γερμανία.
Enhanced by Zemanta

Μία Ιταλίδα θα συνδράμει στην προώθηση των προϊόντων της Κρήτης

Με την Ιταλίδα μετρ, που ειδικεύεται στην εξαγωγή ελαιολάδου συναντήθηκε χθες στα πλαίσια των ενεργειών της... Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Ο λόγος για την Ντόνα Μαρίνα Κολόννα, η τεχνογνωσία της οποίας στον τομέα των εξαγωγών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου, μπορεί να ωφελήσει τα μέγιστα στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε ξένες και προσοδοφόρες αγορές. «Και μάλιστα τη στιγμή που η πρότασή της, δεν απέχει πολύ από τη δική μας πρόταση» όπως δήλωσε ο κ. Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

Ειδικότερα, η Ιταλίδα εξαγωγέας προτείνει: συνεργασία πολλών μικρών παραγωγών για τη διασφάλιση της ποσότητας, παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και προώθησή του με ενιαίο όνομα.

Αν επιτύχουμε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά- είπε η κ. Κολόννα από την πλευρά της- η εξαγωγή πλέον είναι μόνο θέμα οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η προσκεκλημένη της κ. Βρέντζου- παραγωγός και η ίδια- εμφιαλώνει και εξάγει σε ετήσια βάση 50 τόνους ελαιόλαδο, σε 12 χώρες του κόσμου. Η ίδια εξάγει το προϊόν έναντι των 7,2 ευρώ τα 750 ml (!), ενώ η τιμή ανάλογα με τον πελάτη μπορεί να έχει και αυξητική πορεία. Από την όλη διαδικασία ωφελημένος βγαίνει και ο παραγωγός, ο οποίος δίνει το λάδι του στον εξαγωγέα σε μια τιμή που κυμαίνεται ανάμεσα στα 3,5 και στα 3,7 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με την κ. Βρέντζου, η Περιφέρεια Κρήτης θα φροντίσει στην επόμενη επίσκεψη της κ. Κολόννα στο νησί, να έρθει σ’ επαφή με επιχειρηματίες, εξαγωγείς και παραγωγούς, προκειμένου να τους μεταλαμπαδεύσει την εικοσάχρονη τεχνογνωσία της, γύρω από την προώθηση του προϊόντος- που δύναται ν’ αποδειχτεί χρυσοφόρο για την Κρήτη και τους παραγωγούς της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περεταίρω για τις δραστηριότητες της κ. Κολόννα από την περιοχή Μολίς της Ιταλίας, ακόμα και με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της: www.marinacolonna.it
flashnews.gr

Kοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το Δήμο Χανίων

Με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της... Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπους, σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τις συνέπειές της, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο».

«Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους».

«Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στην Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, και της προτείναμε τη δημιουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «έτσι δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά άπορων οικογενειών τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου».

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι «εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις».

Στόχος μας, συνέχισε η κα Χατζηδάκη, είναι «να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, σημείωσε ότι «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, η Ένωση στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι «η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο».

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν έδωσε η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη, σημειώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr).

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012, για να ενταχθούν στα Τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 και μαθήματα Α΄ και Β΄ τάξεων λυκείου τον Σεπτέμβριο 2012.

Δικαιολογητικά
1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση .
2.Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται
φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και
αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.
7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας 
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...