Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Blow Up Festival - 1o Γυμνάσιο Χανίων - 5 & 6 Αυγούστου

Κάτι νέο και δροσερό μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ξεκινάει φέτος δυναμικά, και σκοπεύει να καθιερωθεί ως το καλοκαιρινό μουσικό ραντεβού που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Οι Λεωνίδας Μπαλάφας, Maraveyas Illegal, Rodes United και Imam Baildi, εγκαινιάζουν το πρώτο Blow Up Festival και υπόσχονται να κρατήσουν τη διάθεση σας για πάρτι και χορό αμείωτη για δυο συνεχόμενες μέρες!

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, φέτος όλα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης, 5 και 6 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων!

Αυτό το καλοκαίρι, το σύνθημα θα είναι ένα στα Χανιά: Lets Blow the city Up!

Καταστράφηκε ολοκληρωτικά αυτοκίνητο στο Δ. Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 18:30 περίπου το απόγευμα αυτοκίνητο στην περιοχή Εξάντης του Δήμου Μυλοποτάμου με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μάρκας SUZUKI είχε μεταβεί στην περιοχή για γεωργικές εργασίες και είχε σταθμεύσει το όχημα κοντά σε ένα ποτάμι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, διαπίστωσε ότι αυτό είχε πάρει φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον σταθμό του Περάματος ωστόσο το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για την αιτία του συμβάντος.
 
 

Σοκαρά Δήμου Γόρτυνας: Σε εγκαταλελειμμένη οικία τρείς γλάστρες με κάνναβη

Μέσα σε μια παλιά και εγκαταλελειμμένη οικία στην Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας, είχε τοποθετήσει τρεις γλάστρες με ισάριθμα δενδρύλλια κάνναβης, άγνωστος "καλλιεργητής".

Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σοκαρά Δήμου Γόρτυνας και ύστερα από συνεργασία με Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν εντός παλαιάς πετρόκτιστης εγκαταλελειμμένης οικίας, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1.60μ., τα οποία καλλιεργούνταν σε ισάριθμες πλαστικές γλάστρες.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 43χρονου δύτη που νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων

Ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 43χρονου δύτη ο οποίος κινδύνευσε κατά τη διάρκεια κατάδυσής του στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου.
Ο 43χρονος, που είχε καταδυθεί στην παραλία του "Μονοναύτη" εκτιμάται ότι υπέστη την "νόσο των δυτών" και παρελήφθη σε σοβαρή κατάσταση απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί αφού σταθεροποίησαν την κατάστασή του, αποφάσισαν να μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να εισαχθεί στον θάλαμο αποσυμπίεσης.

Αφού ολοκλήρωσε την συνεδρία στο ειδικό θάλαμο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών, ο 43χρονος μεταφέρθηκε σε καλή κατάσταση και έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο σε δωμάτιο του Νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται.

Η νόσος των δυτών (wikipedia)

Ως νόσο των δυτών ορίζουμε εκείνη την παθολογική κατάσταση που έρχεται ως αποτέλεσμα παραμονής του δύτη σε υπερβαρικό περιβάλλον με πίεση πάνω από 2 ΑΤΜ και για χρονικό διάστημα αρκετό, ώστε το διαλυμένο στους ιστούς άζωτο να σχηματίζει κατά την ανάδυση φυσαλίδες, των οποίων το πλήθος και το μέγεθος δεν επιτρέπει την ομαλή απομάκρυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος. Οι φυσαλίδες αζώτου, που είναι το παθογόνο αίτιο και παράγονται σύμφωνα με το νόμο του Χένρι, σε βαριές περιπτώσεις ανιχνεύονται σχεδόν παντού. Ως βασικός παθολογικός μηχανισμός θεωρείται η απόφραξη της ροής του αίματος στα αρτηρίδια και τα φλεβίδια, που προκαλείται με 'ενεργοποίηση διάφορων μηχανισμών απόφραξης (π.χ πήξη του αίματος) από τις φυσαλίδες αζώτου.

Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλουν, αν και κάθε ενόχλημα που ακολουθεί την έκθεσή μας σε αυξημένη πίεση, όσο ασαφές και ασυνήθιστο να είναι, πρέπει να θεωρείται νόσος των δυτών, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Τα συμπτώματα διακρίνονται σε ελαφρά και βαριά. Στα ελαφρά συμπτώματα συγκαταλέγονται ο πόνος στις αρθρώσεις (κυρίως των άκρων) εκδηλώσεις του λεμφικού συστήματος (διόγκωση λεμφαδένων) και δερματικές εκδηλώσεις (κνησμός, ερυθρήματα). Βαρύτερα συμπτώματα της Νόσου των Δυτών είναι τα παρακάτω:

1. Πνευμονική Νόσος (Πόνος πίσω από το στέρνο, Βήχας, Δύσπνοια και Αναπνευστική δυσχέρεια)

2. Νευρολογική μορφή της Νόσου. (Προσβολή του εγκεφάλου, Προσβολή του νωτιαίου μυελού) και ως εκ τούτου πονοκέφαλοι ημικρανιακού τύπου στη μία περίπτωση και διαταραχές της όρασης, ενώ στην άλλη παράλυση των κάτω άκρων. Συνοδεύεται συνήθως από ακράτεια ούρων και κοπράνων.

3. Νόσος του έσω ωτός. Σπάνια εκδήλωση που συνοδεύεται από βουητό στα αυτιά, μείωση της ακοής, ίλιγγο, ναυτία και δυσκολία συντονισμού των κινήσεων.

4. Σοκ. Είναι η βαρύτερη εκδήλωση της Νόσου και συνοδεύει συνήθως την πνευμονική προσβολή. Εκδηλώνεται με απώλεια της συνείδησης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλή καρδιακή παροχή και συνήθως οδηγεί στο θάνατο, ιδίως αν εκδηλωθεί πρώιμα. Πόνος στην οσφυϊκή χώρα, την κοιλιά και το στήθος υποδηλώνει κατά κανόνα βαρειά μορφή της Νόσου, σε αντίθεση με τον πόνο στα άκρα.

Μια άλλη εκδήλωση σοβαρής μορφής νόσου είναι η έντονη σωματική κόπωση, δυσανάλογη προς τις συνθήκες της κατάδυσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχουν συμπτώματα νόσου χρειάζεται άμεση μεταφορά σε θάλαμο αποσυμπίεσης το συντομότερο δυνατόν για θεραπεία από ειδικευμένο προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επανακατάδυση για θεραπεία εκδηλωμένης Νόσου ή υποψίας Νόσου.

Υπάρχουν παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση της Νόσου και θα μπορούσαμε συνοπτικά να τους απαριθμήσουμε ως:

1. Αυξημένη σωματική δραστηριότητα κατά την κατάδυση. 2. Αυξημένη δραστηριότητα κατά την αποπίεση. 3. Πρόσφατες ορθοπεδικές κακώσεις ή τραύματα. 4. Χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. 5. Παχυσαρκία. 6. Ελαπωμένη πυκνότητα οξυγόνου στον εισπνεόμενο αέρα. 7. Η μεγάλη ηλικία. 8. Η αφυδάτωση. 9. Η λήψη οινοπνεύματος πριν και μετά την κατάδυση.

Τα συμπτώματα της Νόσου είναι δυνατόν να εμφανιστούν μέσα σε 15 λεπτά έως 12 ώρες μετά την κατάδυση. Μετά την πάροδο βέβαια του χρόνου οι πιθανότητες να εκδηλωθεί Νόσος μειώνεται.

Με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία το 50% των περιπτώσεων εμφανίζεται σε 30 λεπτά. Το 85% εμφανίζεται σε 1 ώρα, το 35% σε 3 ώρες, ενώ το 1 % σε 6 ώρες. Φυσικά το ποσοστό μειώνεται δραστικά, κάτω του 1 % για το χρονικό διάστημα από 6-12 ώρες.

Σε Κρητικό γλέντι Τουμασάτου - Σταύρου

Σε μια κρητική βραδιά βρέθηκε να διασκεδάζει το αγαπημένο ζευγάρι Τουμασάτου- Σταύρου!

Μια κρητική βραδιά γεμάτη άφθονη κρητική μουσική και χορό απόλαυσαν την Παρασκευή, 13 Ιουλίου στο Bocca, το αγαπημένο ζευγάρι ηθοποιών Μαριάννα Τουμασάτου και Αλέξανδρος Σταύρου.

Το ζευγάρι έχει πληθύνει τις εμφανίσεις του μετά τη γέννηση της κορούλας του και φωτογραφίζεται πιο ερωτευμένο από ποτέ.

Στο ίδιο γλέντι παρευρέθηκε και η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Ανδριανού.

ΤΩΡΑ: Απανωτές σεισμικές δονήσεις...κούνησαν τη νότια Κρήτη

Μια μικρή σεισμική δόνηση που έγινε πριν από λίγο στα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας έγινε αισθητή σε όλη τη νότια Κρήτη,ανησύχησε κυρίως λουόμενους, αλλά χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις...

Συνολικά από το πρωί στις 12 παρά 10 είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις :

-15-07-2012, 15:20, 3.6 R, 84 χλμ Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας

-15-07-2012, 12:46, 3.1 R, 99 χλμ Δυτικά της Γαύδου

-15-07-2012, 11:52, 2.5 R, 32 χλμ Βορειοδυτικά των Χανίων

 cretalive.gr

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με ρόπαλο και στιλέτο

Για οπλοκατοχή συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, ένας 53χρονος άνδρας.

Όπως γράφει το cretalive.gr στο φορτηγό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 49 εκ. και ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 9 εκατοστά.

"Γεμάτη" νύχτα για την Πυροσβεστική στην Κρήτη

Πληθώρα περιστατικών κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην διάρκεια της νύχτας σε όλη την Κρήτη.

Αρχής γενομένης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή στην Καλαμαυκα Ιεράπετρας, λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ , και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 4.30 το πρωί, αφού πρώτα έκαψε 15 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Περίπου 20 λεπτά πριν τη 1.00 τα ξημερώματα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έσπευσε στο 8ο χλμ της επαρχιακής οδού Χανίων -Θερίσου, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου, ο οποίος, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε ρέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 46χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί ελαφρά . Οι άνδρες της Πυροσβεστικής τον μετέφεραν σε σημείο όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο.

Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στις 2.00 τα ξημερώματα , η Πυροσβεστική κλήθηκε και πάλι, αυτή την φορά για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σκάφος στο λιμάνι της Σούγιας.Στο σημείο μετέβη και προσωπικό του Λιμενικού , ωστόσο η πυρκαγιά είχε ήδη κατασβεστεί από τον ιδιοκτήτη του σκάφους με τη συνδρομή προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καντάνου.

Το σκάφος "Καπτεν Τζορτζ" καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ενώ το προανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας ερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Κάηκε πλωτό ταξί στην Σούγια

Ολοσχερώς καταστράφηκε απο πυρκαγιά, ένα πλωτό ταξί το οποίο βρισκόταν στο λιμανάκι της Σούγιας και μετέφερε επιβάτες στην Λισσό, την παραλία της Τρυπητής και σε άλλες όμορφες κοντινές περιοχές.

Η πυρκαγιά στο Ε/Γ–Τ/Ρ–Α/Ψ «ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΩΡΤΖ» Ν.Χ. 592 το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο εντός του αλιευτικού καταφυγίου στη Σούγια, άνευ επιβαινόντων, εκδηλώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο διαπίστωσε πως η πυρκαγιά είχε ήδη κατασβεστεί από τον ιδιοκτήτη του σκάφους με τη συνδρομή προσωπικού του Πυροσβεστικού κλιμακίου Καντάνου, αλλά στο μεταξύ είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Από την πυρκαγιά δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό σταθμό Παλαιόχωρας.
flashnews.gr

Χερσονήσος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστήματα με 22 συλλήψεις

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο σαρωτικών ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν βρεθεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κλπ).

Σύμφωνα με το flashnews, στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, χθες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου συνέλαβαν επτά ημεδαπούς ηλικίας 54, 44, 40, 57, 37, 40, 41χρονων για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καταστήματα.

Επίσης στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη ευρύτερη περιοχή Αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών χθες , συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 62, 24, 38, 51χρονων για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καταστήματα.

Τέλος στο πλαίσιο ίδιων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Α’ και Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, συνελήφθησαν χθες πέντε ημεδαποί ηλικίας 37, 31, 32, 19, 28χρονων και έξι αλλοδαποί ηλικίας 20, 23, 18, 24, 19, 19 χρονών, για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καταστήματα.

Θύμα τροχαίου μια 18χρονη στην Κρήτη

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα στην περιοχή της Χερσονήσου μιας παρέας τριών κοριτσιών που επενέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο.

Το όχημα, για άγνωστους ακόμα λόγους, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:30 στην Εθνική οδό της περιοχής της Χερσονήσου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τις κοπέλες προκειμένου να τις μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή την μία εξ' αυτών, ηλικίας 18 ετών, ενώ η κατάσταση των άλλων δύο , σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν εμπνέει ανησυχία.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας συνελήφθησαν για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Μία 40χρονη Βουλγάρα και ένας 44χρονος Αιγύπτιος συνελήφθησαν στα Χανιά κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα... διακίνησης παράνομων μεταναστών ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο.

Η εγκληματική ομάδα διευκόλυνε μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα, να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


briefingnews.gr

"Η τάξη θα επανέλθει στον Προφήτη Ηλία με όποιο κόστος"!

Αποφασισμένοι να αποβάλλουν από τον τόπο τους, με όποιο κόστος τα "υπολείμματα" όπως επισημαίνουν, πράξεων που μόνο κακό κάνουν στον Προφήτη Ηλία δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έχει συσταθεί μετά το  διπλό φονικό με θύματα τους Πρίαμο Ξυδάκη και Μανώλη Σταυρουλάκη.

Μετά τη διπλή τραγωδία, το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστοι δράστες, όπως κατήγγειλε η οικογένεια του 52χρονου, προκάλεσαν φθορές σε χωράφια ιδιοκτησίας της ξεπατώνοντας δέντρα με εσπεριδοειδή και οπωροκηπευτικά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει:

"Καταδικάζουμε ενέργειες που αναμοχλεύουν το παρελθόν και δημιουργούν προβλήματα για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας.

Ξανά καταδικάζουμε και επισημαίνουμε τέτοιες ενέργειες, όπως παράδειγμα κόψιμο δέντρων, κλεψιές, βανδαλισμούς από ανθρώπους που ζουν στην κοινωνία του Προφήτη Ηλία δεν τους αντιπροσωπεύει.

Και επισημαίνουμε ότι τα υπολείμματα της ιστορίας των πράξεων αυτών θα τα αποβάλουμε με ότι τρόπο και κόστος αν χρειαστεί από την κοινωνία του Προφήτη Ηλία".
cretalive.gr

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις... εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα για να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (για παράδειγμα «50% έκπτωση»).

Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Χανιά: Την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στα Χανιά μέσα από ένα νέο οργανόγραμμα και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με υπόμνημα... της που παρέδωσε σήμερα στον υφυπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη και στους βουλευτές Κυριάκο Βιρβιδάκη και Γιώργο Σταθάκη.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα με τους τρεις εκπροσώπους των Χανίων στο κοινοβούλιο προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου

Στη συνάντηση είχε κληθεί αλλά δεν παρέστη λόγω άλλων υποχρεώσεων και ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η συνάντηση εκτός από τα γενικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας όπως το μισθολογικό, επικεντρώθηκε κυρίως στα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Βασικό αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ είναι η δημιουργία ισχυρών αστυνομικών μονάδων με δύναμη 35 ανδρών στην περιφέρεια και 70 στις υποδιευθύνσεις ώστε, όπως επισημαίνουν και στο υπόμνημα, να σταματήσει ο κατακερματισμός και η διασπορά του προσωπικού που έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν υπηρεσίες «ταμπέλες».

Στο υπόμνημα τους οι συνδικαλιστές κάνουν λόγω για 80 κενές οργανικές θέσεις στα Χανιά, ενώ επισημαίνουν ότι με την τοποθέτηση 25 ατόμων στην τροχαία Βόρειου Οδικού Άξονα και το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου τα κενά είναι περισσότερα.

Την ίδια ώρα μέσω των μεταθέσεων γίνονται μόλις 7 τοποθετήσεις, ενώ δεν είναι μικρός και ο αριθμός των αστυνομικών που συνταξιοδοτούνται.

Οι αστυνομικοί των Χανίων ζητούν ακόμα εφαρμογή του κανονισμού εργασίας, βελτίωση των υποδομών στα κρατητήρια ενώ θέτουν και θέματα όπως αυτό της δια βίου εκπαίδευσης και της απαλλαγής από « πάρεργα» καθήκοντα όπως η επίδοση δικογράφων και η φύλαξη των γηπέδων

Συνελήφθη ζευγάρι κρεοπωλών στο Ηράκλειο

Ένα ζευγάρι κρεοπωλών συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, επειδή στο ψυγείο του καταστήματός τους βρέθηκαν αιγοπρόβατα τα οποία δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Αναλυτικότερα, μετά από έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας 30χρονης το οποίο διατηρεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Μύρωνα του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του 37χρονου συζύγου της, διαπιστώθηκε να έχει εντός του ψυγείου έντεκα (11) αιγοπρόβατα τα οποία δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Επίσης σε ψυγείο που διατηρούν σε αποθήκη της οικίας τους στην ίδια περιοχή, διαπιστώθηκε να έχουν είκοσι δυο (22) αιγοπρόβατα τα οποία δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί ζωοκλοπής.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...