Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μια οθόνη... ξεχειλίζει Κρήτη! Εικονική περιήγηση στο νησί για τους επισκέπτες!

Μια σύντομη και κατατοπιστική "γεύση" από Κρήτη θα μπορέσει να πάρει ο επισκέπτης στο νησί... με το που θα πατήσει Κρήτη! Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από σήμερα συναντούν τέσσερις ειδικές μεγάλες οθόνες, με διαδραστικά συστήματα προβολής, προκειμένου όσο θα περιμένουν τις αποσκευές τους, να δουν ... με μερικά κλικς την Κρήτη, από τη μια άκρη στην άλλη, και μάλιστα να αποκτήσουν και μια αναμνηστική φωτογραφία! Κι όλα αυτά ... από το αεροδρόμιο!

Η νέα αυτή ιδέα προέκυψε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης - που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία - με την καταλυτική συνδρομή του ΙΤΕ. Έτσι στο εξής οι αφιχθέντες στο αεροδρόμιο θα μπορούν να δουν με μερικά κλικς γνωστές περιοχές ιδιαίτερου κάλλους του νησιού, καθώς και στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης της κρήτης, π.χ. μπορεί να δει το φαράγγι της Σαμαριάς και μάλιστα να γίνει ... μέρος της περιήγησης, παίρνοντας μαζί του μια φωτογραφία του ίδιου στο φαράγγι!

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ευχάριστη και ταυτόχρονα παιδευτική αναμονή για τη βαλίτσα, ενώ παράλληλα πρόκειται για έναν πρώτης τάξης τρόπο προβολής της Κρήτης, για καθένα από τους εξής πέντε τομείς: τουρισμός, πρωτογενής τομέας, πολιτισμός, ιστορία, παράδοση.

Το νέο σύστημα παρουσιάστηκε, σήμερα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκης, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε το σύστημα!

Αντίστοιχες οθόνες πρόκειται να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων καθώς και στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας.
cretalive.gr

Από τη Δευτέρα κτηματολογικό γραφείο στο Καστέλλι

Κτηματολογικό Γραφείο για την ταυτοποίηση των ακινήτων που θα απαλλοτριωθούν εν όψει κατασκευής του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου ξεκινά να λειτουργεί... στο Καστέλλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη διάρκεια συνάντησής τους στο Καστέλλι ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Διευθυντής ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννης Καρνέσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρνέσης που διευθύνει την αρμόδια υπηρεσία για τις μελέτες και τη δημοπράτηση του έργου του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου, ήρθε σήμερα στο Καστέλλι προκειμένου να εγκαταστήσει τις δύο ανάδοχες εταιρείες που έχουν αναλάβει την κτηματογράφηση της περιοχής, στα πλαίσια κατασκευής του αεροδρομίου και των οδικών κόμβων. Μάλιστα οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους, τους αεροφωτογραφικούς χάρτες της περιοχής, αφού ολοκληρώθηκε η αεροφωτογράφησή της.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης θα είναι εγκατεστημένο σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για το σκοπό αυτό κάτω από την πλατεία «Μεϊντάνι» στο Καστέλλι (πρώην κατάστημα Δ.Ο.Υ.). Σε πρώτη φάση οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των δημοτών, ενώ στη συνέχεια με νεότερη ανακοίνωση θα γίνουν γνωστές οι ώρες εξυπηρέτησης, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και η διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων.
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης ανέφερε: «Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα με την εγκατάσταση των εταιρειών που έχουν αναλάβει την κτηματογράφηση της περιοχής που θα απαλλοτριωθεί για την κατασκευή τόσο του αεροδρομίου όσο και των συνοδών οδικών κόμβων. Ελπίζουμε - και προς το σκοπό αυτό θα κινηθούμε - οι τιμές απαλλοτριώσεων που θα οριστούν από το δικαστήριο να είναι τέτοιες που θα ικανοποιούν τους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, πιέζουμε προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργείου για τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2013. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής που δεν αφορά μόνο το Δήμο μας ως περιοχή αλλά ολόκληρο το Νομό και την Κρήτη. Στα πλαίσια αυτά, σταθερός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων και η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, ώστε το έργο να συμβάλλει στην ουσιαστική και προγραμματισμένη ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής ΕΥΔΕ κ. Καρνέσης τόνισε: «Δεν ξέρω τι έγινε στο παρελθόν αλλά αυτή τη στιγμή όπως είχαμε άλλωστε πει και πριν από δύο μήνες περίπου, οπότε είχαμε συναντηθεί πάλι στο Καστέλλι για να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Καλογεράκη, το Δημόσιο θέλει να φτιάξει αυτό το έργο και η πρώτη ενέργεια που δείχνει ότι θέλει να το φτιάξει είναι η προώθηση των απαλλοτριώσεων. Πράγματι λοιπόν, όπως είχαμε δεσμευτεί και τότε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει Γραφείο Κτηματογράφησης, σήμερα με τη σημαντική βοήθεια του Δήμου ξεκινάει να λειτουργεί το Γραφείο, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας.

Στόχος μας είναι την άνοιξη του 2014 να έχουμε έτοιμα τα κτηματολόγια, δηλαδή τα υπόβαθρα για να κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις. Αυτό είναι το απαιτούμενο για να μπορέσει το έργο αυτό να δημοπρατηθεί και ήδη προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου με σύμβαση παραχώρησης το Σεπτέμβριο του 2013. Επομένως η δημοπράτηση και η κήρυξη των απαλλοτριώσεων θα πρέπει να συμπορευτούν μαζί, ώστε - εάν όλα πάνε καλά και υποβληθούν προσφορές και υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να κατασκευάσουν αυτό το αεροδρόμιο, που φαίνεται πως υπάρχουν πλέον και ενδιαφέρονται ζωηρά - να φτάσουμε παράλληλα με την έναρξη κατασκευής να έχουμε και τις απαλλοτρίωσης, όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε έργο.

Τα συνοδά έργα, δηλαδή οι οδικές προσβάσεις, περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης και ένα από τα ζητούμενα αυτής της κτηματογράφησης είναι να κτηματογραφηθούν οι δύο οδικοί άξονες από τον ΒΟΑΚ μέχρι το Καστέλλι και από το Καστέλλι μέχρι το ΝΟΑΚ που αποτελούν τις βασικές προσβάσεις του αεροδρομίου προς βορρά και νότο.

Ο χώρος ο οποίος θα απαλλοτροιωθεί στο αεροδρόμιο, θα είναι ο χώρος που απαιτείται για την κατασκευή ενός διαδρόμου μήκους 3.800 μέτρων, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός. Στα τεύχη δημοπράτησης κατά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου θα είναι δυνατή η υλοποίηση ενός διαδρόμου 3.200 μέτρων και η κατασκευή του αεροδρομίου σε δύο φάσεις, χωρίς να αποκλείεται βέβαια κάποιος επενδυτής, ο οποίος για διάφορους λόγους θα θέλει να προσφέρει μεγαλύτερο διάδρομο, να μπορεί να το κάνει».

Ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Διεθνής Ένωσις

Τίτλοι τέλους για την ασφαλιστική εταιρεία Διεθνής Ενωσις, αφού η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να ανακαλέσει... οριστικά την άδεια λειτουργίας της.
Η Τράπεζα έχει ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, ενώ για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η Αντιγόνη Βαφείδου, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού Εκκαθαριστή.

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφαλίσεων ζημιών, με έμφαση στον κλάδο αυτοκινήτων. Η απόφαση της Τράπεζα της Ελλάδος ελήφθη διότι, η εταιρεία παρουσίαζε σημαντική έλλειψη κεφαλαίων με αποτέλεσμα να μην διαθέτει ούτε το αναγκαίο ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας, ούτε επαρκή ασφαλιστική τοποθέτηση, δηλαδή, απαιτήσεις οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε δικαιούχου αποζημίωσης.

Για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη στη λήψη διοικητικών μέτρων κατά της εταιρείας στις 28 Ιουνίου 2013. Μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας της εταιρείας και ανεστάλη η δυνατότητα νέων ασφαλιστικών εργασιών έως και την λήξη της προθεσμίας που δόθηκε για την υλοποίηση της αναγκαίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Η εταιρεία δεν μπόρεσε στην διάρκεια της παράτασης αυτής να ενισχυθεί κεφαλαιακά για την κάλυψη των ανωτέρω ελλειμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας Εντός του διαστήματος αυτού, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των τριάντα (30) ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ). Το ποσό των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί και αναλογεί στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον Εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης από ασφαλιστήρια των ασφαλίσεων λοιπών κλάδων ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα - μη δεδουλευμένα - ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον Εκκαθαριστή.
imerisia.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...