Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το χωριό της Κρήτης που χάνεται σιγά-σιγά κάτω από το νερό

 -Οι κάτοικοί του αρνούνται να το εγκαταλείψουν 


Χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο ζουν οι 15 εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού Σφεντύλι στην Χερσόνηση της Κρήτης...

Εδώ και 14 χρόνια πλημμυρίζει σιγά-σιγά και θα χαθεί κάτω από το νερό, λόγω του φράγματος Αποσελέμη που κατασκευάστηκε στην περιοχή.

Παιδική παράσταση: «ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτη- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια (ώρες παραστάσεων: 9.15 & 11.30 το πρωί για να μπορέσουν και οι μαθητές των σχολείων να την παρακολουθήσουν).


Η παράσταση του Νότη Μαυρουδή , με την Αναστασία Μουτσάτσου περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο……  όλα τα έχει το καράβι αυτό… Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση.

Αμμουδάρα: Το γυμναστήριο Χρυσαυγιτών που ανάβει φωτιές - Ανησυχία από γονείς και αθλητές!

Την έντονη ανησυχία και αντίδρασή τους για την συνύπαρξη, στο χώρο του γηπέδου της Αμμουδάρας όπου και προπονούνται, με μέλη της Χρυσής Αυγής, εκφράζουν γονείς και αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες Αρχές να "αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποδοθεί στο σύνολο του ο χώρος στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ όπου και πραγματικά ανήκει".

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής παρουσιάστηκε στην Κρήτη

Το πρόγραμμα αξιοποιεί την κινητή τηλεφωνία και το δίκτυο γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας


Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, που βοηθά αποφασιστικά στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της προληπτικής ιατρικής και στηρίζει κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης, παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ρέθυμνο: Χορήγησαν σε ασθενή ποντικοφάρμακο αντί για σκιαγραφικό - Σάλος από τις αποκαλύψεις!

Η ζωή του άτυχου ασθενή σώθηκε από θαύμα - Αυτεπάγγελτη έρευνα της αστυνομίας για τα όσα έγιναν στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης...


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον 60χρονο ασθενή στον οποίο χορηγήθηκε άγνωστη, μέχρι χθες ουσία αντί για σκιαγραφικό για μια αξονική εξέταση ρουτίνας, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr,  η ουσία που του χορηγήθηκε προέκυψε πως ήταν ποντικοφάρμακο!

Ξενάγηση στα Χανιά μέσω κινητού τηλεφώνου!

Τη δυνατότητα να ξεναγούνται στα Χανιά μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν από σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.


Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Γαβριήλ Κουρής, «ο δήμος, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα "έξυπνα" κινητά με την ονομασία "Chania Tour Guide"».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...