Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ρέθυμνο: Οδηγούσαν και πυροβολούσαν στον αέρα

Στο «τσακίρ κέφι» φαίνεται πως βρέθηκε μία παρέα στο Ρέθυμνο, η οποία πυροβολούσε στον αέρα, ενώ κυκλοφορούσε σε ένα αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τρεις Ρεθυμνιώτες ηλικίας 23, 30 και 23 ετών και δύο αλλοδαπές ηλικίας 23 και 42 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, για άσκοπους πυροβολισμούς και οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρει το flashnew.gr, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα πιστόλι με δύο φυσίγγια στον γεμιστήρα του και ένας κάλυκας του ανωτέρω όπλου.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των 23χρονου και 30χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

• Μία ημιαυτόματη κυνηγετική καραμπίνα από την οποία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας και

• Επτά (7) κάλυκες ανωτέρω όπλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου

Τραγικός θάνατος για 60χρονο


Ένας άνδρας, περίπου 60 ετών, έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Κουντούρας του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στην Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ ήταν πεζός. Τον παρέλαβε το δημοτικό ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διενεργούν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.



Πηγή: flashnews.gr

Βρέφος 33 ημερών χαροπαλεύει στην εντατική λόγω ασιτίας!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διεκομίσθη απο τη Λέρο ένα βρέφος μόλις 33 ημερών με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας αλλά και ασιτίας, ενώ η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ενημερώθηκε ο παιδίατρος του Νοσοκομείου Λέρου σχετικά με επείγον περιστατικό που αφορούσε βρέφος 33 ημερών, το οποίο διεκομίσθη σε άσχημη κατάσταση, στα επείγοντα, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας.

Ευθύς αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, εκτός από υποθερμία, υπέφερε και από ασιτία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η μητέρα του βρέφους έμενε σε ξενοδοχείο στη Λέρο και βρέθηκε εκεί επειδή διατηρούσε σχέση με στρατιώτη που εξέτιε τη θητεία του στο νησί.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος συνόδευσε η 24χρονη μητέρα του, έπειτα από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

Πηγή: flashnews.gr

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου , δικαίωσε ξεναγό "κουρεύοντας " το χρέος της , κατά 93%

Σημαντική χαρακτηρίζει την υπαρ 459/2012 απόφαση  του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης, η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,η οποία συνέδραμε την δανειολήπτρια  εξωδικαστικά, μέσω των ενημερωτικών σεμιναρίων-συνεδρίων ,με το οικονομοτεχνικό τμήμα της , αλλά και στο δικαστικό  βήμα ,με την συνεργαζόμενη δικηγόρο από το Ρέθυμνο κ.Χαρά Ζαχαριουδάκη, για να φθάσει στην  επιθυμητή δικαίωση. ¨καλούμενη να πληρώσει από τις 113.045 Ευρώ μόνο 7.900,32 σε βάθος τετραετίας δηλ. το χρέος της "κουρεύτηκε " ¨κατά 93%.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,
πρόκειται για  μία δανειολήπτρια από το Ρέθυμνο  έγγαμο,  μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών , ηλικίας 13 και 6 ετών,  εργάζεται εποχιακά( Μάιο-Οκτώβριο) ως ξεναγός, ο μισθός της για τους μήνες που εργάζεται ανέρχεται σε 900 Ευρώ/μήνα.Δεν διαθέτει άλλη πηγή εισοδήματος , είχε συνολικό ποσό οφειλών 113.045 ευρώ (οφειλέτης-εγγυήτρια) οφειλή 33.622,36+ 12,893,01 και ως εγγυήτρια για δανειακές υποχρεώσεις του συζύγου της 66.529,63 καλείται να  καταβάλλει επί 48 δόσεις (τετραετία 164,59 χ48 = 7.900,32 και  επομένως  μια και η ίδια δεν διαθέτει κατοικία έχει" κούρεμα" 105.144,68 Ευρώ, από το χρέος της, ενώ θα οφείλει για όλη την τετραετία το ποσό των 235,41 ευρώ /μήνα ,σαν εγγυήτρια στην περίπτωση που ο σύζυγος (οφειλέτης) δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την πιστώτρια Τράπεζα , ποσό που είχε οριστεί με την υπαρ. 458/2012 απόφαση  καθώς και ο σύζυγος είναι δανειολήπτης αλλά η υπόθεσή του εξετάστηκε και αποφασίστηκε ξέχωρα.
  Επίσης παρατηρείται ότι το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης, δέχεται να εξετάσει ξεχωριστά ως δύο  διαφορετικές υποθέσεις  τις αιτήσεις των δανειζομένων  συζύγων, ανεξάρτητα ότι  εάν οι προσφεύγοντες είναι ζευγάρι και συνδέονται με εγγυήσεις, πράγμα που θα επέτρεπε να αποφευχθεί αφενός  μείωση του χρόνου  στο δικαστήριο, αλλά και τα έξοδα που καλούνται να κάνουν οι χρεωμένοι καταναλωτές, όμως η παρούσα δικαίωση μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι οι Κρητικοί δικαστές, έχουν κατανοήσει το πνεύμα του Νόμου, ενός Νόμου που τέθηκε σε εφαρμογή για να ρυθμίσει οφειλές σε πολίτες που λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης, αδυνατούν να καλύψουν τα χθεσινά τους χρέη, να ενταχθούν στο Νόμο, ώστε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή.
 Τέλος , η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει για μια ακόμα φορά ευχαριστημένη και δικαιωμένη από την δικαίωση  της δανειολήπτριας ,μέλους της  και ένεκα τούτου καλεί   τις Τράπεζες να συνετιστούν, να εξετάζουν κάθε εξωδικαστική αίτηση των πελατών τους, με την δέουσα προσοχή, για να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους , ώστε να αποφευχθεί και η δική τους "οικονομική αιμορραγία" ,συγχρόνως καλεί δε  και  κάθε χρεωμένο καταναλωτή, να κάνει χρήση των ευνοϊκών  διατάξεων του Ν.3869/2010,  ζητώντας την συν δρομή της που ,ως Εξουσιοδοτημένος από την πολιτεία Φορέας  έχει και την πείρα, αλλά και διαθέτει το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό για να φέρει σε πέρας την κάθε υπόθεση.


                               Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                           
                                                       Ιωάννα Μελάκη

Έπιασαν 5 αλλοδαπούς για απόπειρα απαγωγής 14χρονου


Πέντε αλλοδαπούς συνέλαβαν οι Αστυνομικές Αρχές καθώς, σύμφωνα με καταγγελία ενός 14χρόνου αγοριού αποπειράθηκαν να τον απαγάγουν.

Το περιστατικό συνέβη στον Πύργο Μονοφατσίου στην Κρήτη και σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου αγοριού, οι πέντε αλλοδαποί, που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο τους, τον φώναξαν για να τον ρωτήσουν κάτι για την διαδρομή τους, όταν εκείνος άρχισε να πλησιάζει οι δράστες προσπάθησαν να τον απαγάγουν.

Όπως ανέφερε το παιδί στην αστυνομία, όταν αντιλήφτηκε τις προθέσεις των αλλοδαπών, άρχισε να τρέχει και απομακρύνθηκε.

Λίγο αργότερα, οι πέντε αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία σε ένα καφενείο του χωριού, με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο της Κρήτης

Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιοχές έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-01-2013

08.00-12.00: Στο Δ.Ηρακλείου, στην Γιόφυρο, στην οδό Μεσσαράς, στην περιοχή του νέου πρατηρίου υγρών καυσίμων Σαμόλη και των επιχειρήσεων Πιτσικάκη και Λαμπράκη.Επίσης στην οδό Εκάβης.

08.00-13.00: Στο Δ. Γόρτυνας στα χωριά Μωριάς, Ατσιπάδες, Άνω Άκρια, Λαράνι, Αγ.Θωμάς, Πηρουνιανά, Αρδάκτια, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Δούλι, Κόλενα, Γέννα.Στην περιοχή της εισόδου του χωριού Αγ. Βαρβάρα καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

08.00-10.00: Στο Δ. Ηρακλείου στα χωριά Αγ. Μύρων, Πυργού, Άνω και Κάτω Ασίτες. Στον οικισμό Νίσση καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

08.00-11.00: Στο Δ. Ηρακλείου στον Αγ. Σύλλα, στον κάμπο, στην περιοχή της διασταύρωσης προς τον Αγ. Σύλλα.

08.30-16.30: Στο Δ. Γόρτυνας στα χωριό Λαράνι στην περιοχή των γεώτρησεων Γαβαλά, Δαμανίων και Ν. Καζαντζάκη.

08.30-14.30: Γενικά στο χωριό Χαράκι Δ. Αρχανών Αστερουσίων.

09.00-12.30: Στο Δ. Ηρακλείου στο χωριό Πυργού, στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Ιωάννη.

11.00-14.00: Στο Δ. Ηρακλείου στην οδό Ειρήνης και Φιλίας από τις αποθήκες Αριάδνη έως τον κάμπο του Αγ.Σύλλα.Επίσης στις περιοχές Φοινικιά, Μαλάδες, κάμπος Αγ. Σύλλας, Αγ. Σύλλας, Τσαγκαράκη, Ξερολιά, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Ρουκάνι, Γαλένι, Καλού. Στους οικισμούς Συνάπι και Καρνάρι, καθώς και σ'όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών και χωριών.

12.00-13.30: Στο Δ. Μαλεβιζίου στο χωριό Σάρχος στην περιοχή του ποταμού.

12.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου στη Γιόφυρο, στα παλαιά ΚΑΤΕ, στις οδούς Μανασάκη και Γαληνού.

12.00-15.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου στο Γάζι, στην Αγ. Μαρίνα, στην οδό Πηνελοπης Δέλτα.

13.00-15.00: Στο Δ. Μαλεβιζίου στον Κρουσώνα, στο δρόμο προς Αγ. Ειρήνη στην περιοχή του μηχανουργείου.

13.30-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου στις Βασιλειές στην περιοχή του νεοαναγειρόμενου πρατηρίου υγρών καυσίμων Γιαπιτζόγλου Ι.

15.00-14.30: Στο Δ.Γόρτυνας στα χωριά Μωριάς, Ατσιπάδες, Άνω Άκρια, Λαράνι, Αγ.Θωμάς, Πηρουνιανά, Αρδάκτια, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Δούλι, Κόλενα, Γέννα.Στην περιοχή της εισόδου του χωριού Αγ.Βαρβάρα καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

ΤΡΙΤΗ 22-1-2013

08.00-10.00: Γενικά στο χωριό Άνω Πουλιές του Δ. Μινώα Πεδιάδος.

08.00-14.00: Γενικά στο χωριό Μοναστηράκι Δ. Μινώα Πεδιάδος.

08.00-16.30: Στο Δ.Χερσονήσου στην Ανάληψη Χερσονήσου και στις Κάτω Γούβες στην περιοχή της λαχαναγοράς, του ανθόκηπου και των ξενοδοχείων Europa, Stella village, Amirandes, Μερτζάνη, Δέσπω, Πάνθεον Παλάς και Ουρανία. Επίσης στις περιοχές των χοιροστασίων Βασιλάκη και Καπετανάκη στο δρόμο προς το Έδερη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών.

12.00-14.00: Γενικά στο χωριό Λιλιανό Δ. Μινώα Πεδιάδος.

14.00-15.00: Γενικά στο χωριό Πάρτηρα του Δ. Μινώα Πεδιάδος στην περιοχή της οικίας Αγγελή Ιωάννη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-1-2013


08.00-9.30: Στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο χωριό Αγ. Παρασκιές στην περιοχή του ελαιουργείου Βολιτάκη, του Δημοτικού Σχολείου και στην περιοχή του εργοστασίου Βολιτάκη.Επίσης στην είσοδο του χωριού Πεζά στην περιοχή του Κέντρου Διασκεδάσεως ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ και στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.Στην είσοδο της Ένωσης Πεζών στην περιοχή των ψυγείων, του κτιρίου του ΟΤΕ, του κόμβου της Ένωσης Πεζών καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών.

08.00-12.30: Στο Δ.Φαιστού, στις Μοίρες στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Νεκταρίου.

08.00-15.00: Στο Δ. Φαιστού στις Μοίρες στην περιοχή του αναδασμού, στην περιοχή του ελαιουργείου Μπαμπιωνιτάκη, του χοιροστασίου Νικολαντωνάκη, της οικίας Κατσιφαράκη Ε. της γεώτρησης Συνοδινού, στις γεωτρήσεις 210 και 211 ΤΟΕΒ, Νο 3 και Νο4 ΥΕΒ και γεώτρησης 143 Μοιρών.

08.00-15.00: Στο χωριό Πεζά του Δ.Αρχανών - Αστερουσίων στις περιοχές του κέντρου του χωριού, του ΚΕΠ, του ηρώου,και του κέντρου διασκεδάσεως Λαβύρινθος.

12.30-15.30: Στο Δ. Φαιστού, στις Μοίρες στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Παρασκευής.

14.00-16.00: Στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο χωριό Αγ. Παρασκιές στην περιοχή του ελαιουργείου Βολιτάκη, του Δημοτικού Σχολείου και στην περιοχή του εργοστασίου Βολιτάκη.Επίσης στην είσοδο του χωριού Πεζά στην περιοχή του Κέντρου Διασκεδάσεως ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ και στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων. Στην είσοδο της Ένωσης Πεζών στην περιοχή των ψυγείων, του κτιρίου του ΟΤΕ, του κόμβου της Ένωσης Πεζών καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών.

ΠΕΜΠΤΗ 24-1-2013

08.00-16.30: Στο χωριό Πεζά του Δ.Αρχανών - Αστερουσίων στις περιοχές της επιχειρήσεως Νικολιδάκη της Παγκρήτιας Τράπεζας,του Δημαρχείου και του παλιού οινοποιείου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-1-2013

08.00-10.00: Στο Δ. Αρχανών - Αστερουσίων στα χωριά Λιγόρτυνος, Αποσελέμης, Πυράθι, Χαράκι, Μελιδοχώρι, Αρμανώγεια, Αμουργέλες καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, Φ/Β Πάρκα και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

08.00-16.00: Στο Δ. Αρχανών - Αστερουσίων στα χωριά Μεταξοχώρι, Δαμάνια, Αρκάδι, Καρκαδιώτισσα, Παρθένι, στις Ι.Μ. Αγίου Παισίου και Επανωσήφη, στο Μετόχι Μπότζη στην περιοχή του βουστασίου Κυπριωτάκη καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις, Φ/Β Πάρκα και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών και περιοχών.

08.30-15.00: Στο Δ. Αρχανών - Αστερουσίων στα χωριά Πρινιάς, Μουρνιά, Αμύγδαλος, Παρανύμφοι, Τρείς Εκκλησιές καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνων χωριών.

14.00-15.00: Στο Δ. Φαιστού στο χωριό Καλαμάκι, στην περιοχή της οικίας Βολονάκη Εμμ.

14.30-16.00: Στο Δ. Αρχανών-Αστερουσίων στα χωριά Λιγόρτυνος, Αποσελέμης, Πυράθι, Χαράκι, Μελιδοχώρι, Αρμανώγεια, Αμουργέλες καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις Φ/Β Πάρκα και αντλιοστάσια των παραπάνω χωριών.

Πηγή: Cretalive.gr

Ηράκλειο: Στα ίχνη... πολυεθνικής σπείρας η Ασφάλεια

Οι αλλοδαποί είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος νεαρών κυρίως ατόμων και φοιτητών.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Ηρακλείου για την εξάρθρωση της σπείρας αλλοδαπών, η οποία το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος νεαρών ατόμων, μαθητών και φοιτητών.

Με την μέθοδο της απειλής των ύβρεων και της βίας, άρπαζαν ότι μπορούσαν από τους νεαρούς: χρήματα, κινητά και κοσμήματα.

Η δράση της πολυεθνικής σπέιρας, η οποία αποτελείται από πέντε άτομα έχει σταματήσει, χάρη στις έρευνες της αστυνομίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβεί και σε συλλήψεις.

Η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφει στην Κρήτη.

Η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφει στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα της, για πέντε συναυλίες συναντώντας σε Χανιά, Ηράκλειο, Αγ.Νικόλαο, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, αγαπημένους φίλους και συμπορευτές.

Το πρόγραμμα, βασισμένο στην αλήθεια των στίχων και τη συγκίνηση της μουσικής μελωδίας, ξετυλίγει και παντρεύει τελικά ακούσματα σε μια κοινή συνισταμένη… Την Κρητική Λύρα!

Διασκευές με άποψη και μουσικοί με ταλέντο καταθέτουν το προσωπικό μουσικό τους αποτύπωμα εκεί που η παράδοση αγκαλιάζει τη jazz και τη rock με εξαιρετικά, τελικά, αποτελέσματα!

Ένας κόσμος… μια μουσική… ένα ταξίδι…

Μελωδικά ακούσματα δίνουν τη σκυτάλη τους σε δυνατούς ρυθμούς δένοντας τη μπαλάντα με το πεντοζάλη και τη λυρική παράδοση με τη ¨σκληρότητα¨ της rock…

Στα πλήκτρα / programming- ενορχήστρωση: Στέργιος Τσιρλιάγκος

Στις κιθάρες / λαούτο: Στέλιος Φραγκούς

Στα κρουστά: Νίκος Νταρίλας

Το πρόγραμμα ένα ατέλειωτο ταξίδι…

Σε ένα "Καράβι της φυγής" επιβιβάζεται ο "Άγγελος εξάγγελος" για μια βόλτα μέχρι το "Σου-μι- τζου"… εκεί που οι "Δημοσθένους λέξεις" συναντούν τα "συρτά του Κουτσουρέλη" και τα "Λιανοτράγουδα" ανταμώνουν τα "Ριζίτικα"
 
25/1 Παρασκευή, Ιεράπετρα "Κουρσάρος"

26/1 Σάββατο, Χανιά Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης "ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ" Πνευματικό Κέντρο Χανίων

27/1 Κυριακή, Αγ. Νικόλαος "Περίπου"

1/2 Παρασκευή, Ηράκλειο "Μήλον της Έριδος"

2/2 Σάββατο, Ρέθυμνο "Μελίνα"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...