Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Μ. Κριτσωτάκης: Αφημένο στην τύχη του το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης και ασφάλειας του επιβατικού κοινού, εν μέσω τουριστικής περιόδου, διαπιστώνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται "κατώτερη των περιστάσεων", καθώς έχει αφήσει στην τύχη του το δεύτερο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί ανά έτος πέντε εκατομμύρια επιβάτες.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "παιγνίδια" στρατηγικής των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, που αδιαφορούν για τις ανάγκες των πολιτών. "Περιορίζουν πτήσεις και επιβάλλουν υπέρμετρα υψηλά κόστη στους επιβάτες ενώ η Olympic Air ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων προς Ηράκλειο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη" σημειώνει στη δηλωσή του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να πράξει για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αν θα προχωρήσει στην κατασκευή του νέου αερολιμένα στο Καστέλι, όπως κατά καιρούς έχουν εξαγγείλει οι κυβερνώντες στις τοπικές κοινωνίες.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή του Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

"Το δεύτερο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας έχει αφεθεί στην τύχη του από μια κυβέρνηση που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Με πέντε εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος, με ιδιαίτερο φόρτο την τουριστική περίοδο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης αλλά και ασφάλειας του επιβατικού κοινού.

Από την άλλη οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, με εναρμονισμένες πρακτικές, συνεχίζουν τα «παιγνίδια» στρατηγικής τους ενδιαφερόμενοι φυσικά μόνο για τα κέρδη τους και αδιαφορώντας παντελώς για τις ανάγκες των πολιτών. Περιορίζουν πτήσεις και επιβάλλουν υπέρμετρα υψηλά κόστη στους επιβάτες ενώ η Olympic Air ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων προς Ηράκλειο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη.

Με τα προβλήματα να συσσωρεύονται λαμβάνει χώρα ένας επαναλαμβανόμενος εμπαιγμός των τοπικών κοινωνιών από τη μεριά των κυβερνώντων. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες κατασκευής νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δίνουν την εντύπωση έναρξης προεκλογικής περιόδου. Ο κόσμος έχει πια κουραστεί.

Επιτέλους το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τα αεροδρόμια του νησιού και ιδιαίτερα με εκείνα του Ηρακλείου (Ν. Καζαντζάκη και Καστελίου). Να απαντήσουν επίσημα τι στόχους έχουν:

-Να μείνει η κατάσταση ως έχει;

-Να κατασκευαστεί νέος αερολιμένας και που; και

-Εν τέλει τι σχέδια έχουν για το υπάρχον αεροδρόμιο Ηρακλείου;

Οι πολίτες της Κρήτης δεν αντέχουν άλλο εμπαιγμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως επιτακτική την ανάγκη μιας νέας περιφερειακής πολιτικής στις μεταφορές ενταγμένης βέβαια στα πλαίσια μιας νέας εθνικής πολιτικής, με την επαναφορά όλων των αεροδρομίων υπό δημόσιο έλεγχο, ως στρατηγικής σημασίας δραστηριότητα, η οποία οφείλει να ασκείται με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".
Enhanced by Zemanta

ΣΔΟΕ: Λουκέτο ενός μηνός σε ταβέρνα μετά τα επεισόδια στις Αρχάνες

Λουκέτο για ένα μήνα σε ταβέρνα στις Αρχάνες της Κρήτης επέβαλλε το ΣΔΟΕ, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Στέλιος Στασινόπουλος, μετά το χθεσινό επεισόδιο, όπου κλιμάκια στην ουσία εκδιώχθηκαν, όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Cretalive, η επίσκεψη του κλιμακίου στην πλατεία των Αρχανών έγινε εν μέσω κοσμοσυρροής, ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που είχε σπεύσει στην Ύδρα αποκλείστηκε από εξαγριωμένους κατοίκους στο Αστυνομικό Τμήμα και χρειάστηκε να σταλεί κλιμάκιο της Αστυνομίας από την Αθήνα προκειμένου να «απελευθερωθούν».

Στο μεταξύ, τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό ακόμα και τη νύχτα, τα Σάββατα, τις Κυριακές, ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση…

Αρχάνες: Έδιωξαν κακήν κακώς από το χωριό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ!

Ήταν παραμονή της γιορτής του Αφέντη Χριστού και ο κόσμος θεώρησε προκλητική αυτή την "επίσκεψη" στις Αρχάνες

Λίγο από... Ύδρα θύμισαν προχθές οι Αρχάνες, με τον κόσμο, ούτε λίγο ούτε πολύ, να διώχνει ελεγκτές του ΣΔΟΕ που βρέθηκαν στην περιοχή για έλεγχο.

Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην πλατεία των Αρχανών, όπως αναφέρει το cretalive.gr, έγινε την παραμονή της γιορτής του Αφέντη Χριστού, μεγάλη γιορτή για την περιοχή, που κάθε χρόνο κατακλύζεται από κόσμο. Με αφορμή την κοσμοσυρροή έσπευσε και το ΣΔΟΕ για έλεγχο, αντιμετώπισε όμως την αντίδραση του κόσμου, που θεώρησε προκλητική αυτή την "επίσκεψη" την ημέρα της γιορτής του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πελατών ταβέρνας, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ... με συνοπτικές διαδικασίες να αποχωρήσουν.

Τι γίνεται με την Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ;

"Έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από την ορκωμοσία του καθηγητή Λαζόπουλου ως επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, που τόσο περίμεναν οι Κρητικοί, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι... η πρώτη επέμβαση θα γινόταν το καλοκαίρι, τίποτα δεν κινείται!

Αφού πέρασαν χρόνια και χρόνια προκειμένου να ξεπεραστούν η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις που δυστυχώς στην Ελλάδα υπαγορεύει η λειτουργία έργων όπως το συγκεκριμένο, αφού έπεσαν επιτέλους οι υπογραφές και ορκίστηκε τον περασμένο Μάιο ο καθηγητής Γιώργος Λαζόπουλος και μπήκε το «νερό στο αυλάκι», τι εμποδίζει την πραγματοποίηση της πρώτης επέμβασης;

Κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο το μνημόνιο, που δυσκολεύει εξαιρετικά την πρόσληψη προσωπικού, συγκεκριμένα 30 νοσηλευτών, αν και το αίτημα από πλευράς ΔΥΠΕ έγινε από τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια ώρα καθυστερούν και οι προμήθειες υλικών, που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσουν οι επεμβάσεις.

Ο κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που έπρεπε να επιστραφούν αν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού δεν άνοιγε τις πύλες της η κλινική, έχει ξεπεραστεί, ωστόσο εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν θα λειτουργήσει ποτέ, με δεδομένη και την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία υπαγορεύει λουκέτα σε νοσοκομεία...
cretalive.gr

Το μεγαλύτερο Beach Party της Κρήτης

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την μεγάλη βραδιά της Ιεράπετρας, στο κόκκινο βρίσκεται το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών για το μεγαλύτερο Beach Party της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββάτο, 10 Αυγούστου, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα της πόλης !

Επισκέπτες απο όλη την Κρήτη αναμένεται να δώσουν το δυναμικό παρόν, στο γεγονός που κάθε χρόνο εντυπωσιάζει με το πάθος, την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, την μεγάλη παραγωγή, αλλά και τις αναμνήσεις που αφήνει ! Οι επισκέπτες που κατακλύζουν απο νωρίς την πόλη και τις βραβευμένες παραλίες της, αναμένεται να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας παρέα με τα γνωστότερα συγκροτήματα και Dj's όπως : Melisses, Freaky Fortune, Johnny Gerontakis ft, Steve, Nicolas Costa, Gastone, Get In Groove, SchoolDrivers ft. Deejay Nic & John Fas, Equinox κ.α. ενώ ήδη εκατοντάδες εισιτήρια έχουν προπωληθεί !

Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 15 ευρώ με ποτό και μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τόσο απο την είσοδο της εκδήλωσης, όσο και απο το δισκοπωλείο Αεράκης & Travel experience για το Ηράκλειο, Βιβλιοπωλεία Κλαψινάκης για το Ρέθυμνο, αλλα και Progressive για την Ιεράπετρα ! Το B.I.G Party Ierapetra Xperience πραγματοποιείται στα πλαίσια των δημοτικών εκδηλώσεων Κύρβεια 2013, με μέρος των εσόδων να δίνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης ! Περισσότερες πληροφορίες www.bigparty.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...