Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επί τάπητος η… παιδική παραβατικότητα στο Καλό Χωριό

Εκδήλωση με θέμα την παιδική παραβατικότητα πραγματοποιεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού δήμου Χερσονήσου «Ο Μαζάς».


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Εμμ. Κρασανάκης ενώ η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο της περιοχής στις 5.30 το απόγευμα.

Ο Γεώργιος Ε. Κρασανάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Ηρακλείου, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως Αθηνών, στο Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Σχολές Ψυχολογίας και Επιστημών Αγωγής των Πανεπιστημίων Γενεύης και Σορβόννης - Paris V.

goodnet.gr

Άγιο Νικόλαος: Πρόγραμμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Προσηλωμένοι στη διαμόρφωση και την υποβολή πιλοτικού προγράμματος για την επιμήκυνση του χειμερινού τουρισμού  στον Άγιο Νικόλαο  παραμένουν οι συνεργαζόμενοι φορείς της περιοχής. 


Σχετική συνάντηση εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος Γ. Πελεκανάκης και το μέλος Στυλ. Γεωργόπουλος του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου Εμμ. Σφακιανάκης και Ιωαν. Πατεράκης.

«Ο Δήμος στηρίζει και συνεργάζεται από κοινού με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ενός "πακέτου" διακοπών για ένα- δύο μήνες μέσα στο χειμώνα. Γι' αυτό πρωτίστως θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενεργοποιηθούν τοπικές επιχειρήσεις απ' όλο το φάσμα του τουριστικού κυκλώματος, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα επιμήκυνσης έχει ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι απαιτεί ένα αστικό περιβάλλον για να λειτουργήσει και όχι διάσπαρτα 2 -3 ξενοδοχεία, μακριά από πόλεις. Επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές και οργάνωση που να προσφέρει συμπληρωματικά, εναλλακτικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο των πελατών του.

Ακόμα έγκαιρης αντιμετώπισης χρήζει η λειτουργία επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί. Και γι' αυτό απαιτείται ενημέρωση και προγραμματισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό.



Πηγή: anatolh

Ένστολη κινητοποίηση και διαμαρτυρία στα Χανιά


Σε ένστολη διαμαρτυρία καλούν τα μέλη τους οι Ενώσεις Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών Κρήτης και οι Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης, οι οποίες διοργανώνουν Παγκρήτια κινητοποίηση.Σε ένστολη διαμαρτυρία καλούν τα μέλη τους οι Ενώσεις Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών Κρήτης και οι Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης, οι οποίες διοργανώνουν Παγκρήτια κινητοποίηση.

Σε ένστολη διαμαρτυρία καλούν τα μέλη τους οι Ενώσεις Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών Κρήτης και οι Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης, οι οποίες διοργανώνουν Παγκρήτια κινητοποίηση στις 20 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.

Στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζονται τα εξής:

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όλοι μας έχουμε βιώσει τις ακραίες περικοπές των μισθών και των συντάξεών μας, έχουμε οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, αδυνατώντας να ζήσουμε τις οικογένειές μας, ενώ παράλληλα διαρκώς καταστρατηγούνται πάσης φύσεως εργασιακά δικαιώματά μας (ωράριο, ρεπό, κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας) χωρίς μέχρι σήμερα οι Κυβερνώντες και οι Ηγεσίες των Οργανισμών μας να δίνουν λύσεις. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, που συρρικνώνει και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Οφείλουμε την προσεχή Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 11:00 να δώσουμε το παρόν στην Παγκρήτια συγκέντρωση που διοργανώνουμε για να καταγγείλουμε την απαξίωση των Οργανισμών μας, τη μη αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνη, όπως δεσμευόταν προεκλογικά και να διατρανώσουμε ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις μας.

Οφείλουμε να είμαστε παρόντες για να λάβουν άπαντες το μήνυμα ότι δεν είμαστε δεδομένοι.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, συναδέλφισσα και συνάδελφε εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ, να σταματήσεις την υψηλή κριτική και να συμμετέχεις στη μάχη.

prismanews.gr

Τριήμερο σεμινάριο Φλαμένκο με τη Θέτη Μισίου στο Ρέθυμνο

Τριήμερο σεμινάριο Φλαμένκο με τη Θέτη Μισίου στο Ρέθυμνο Κρήτης 20,21 και 22 Σεπτέμβρη. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν ρυθμούς και palmas, τεχνική σώματος, στροφές καθώς και αυτοσχεδιασμό σε ρυθμούς tangos και  buleria με συνοδεία τραγουδιού.


Αρχάριο τμήμα: 18.00 – 19.30
Μεσαίο/προχωρημένο τμήμα: 19.30 – 21.00

Σχολή χορού Ερωτόκριτος,
Κολοκοτρώνη 56
Καλλιθέα, Ρέθυμνο
τηλ. επικοινωνίας: 6949395883

Η Θέτις Μισίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινάει να ασχολείται με το Flamenco  ερασιτεχνικά. Μετά από τέσσερα χρόνια  πηγαίνει στη Σεβίλλη για ένα χρόνο όπου και παρακολουθεί  εντατικά μαθήματα  με τους: Torombo, Farruca, Pilar la Faraona.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής συμμετέχει σε σεμινάρια με τους: Juan de Juan, Marco Jimenez, Farruco, Luisa Chicano και άλλους. Αρχίζει να δίνει παραστάσεις σε ηλικία 22 ετών. Από το 2009 ζει μόνιμα στη Σεβίλλη παρακολουθώντας μαθήματα με τους: Juan de los Reyes, Alicia Marquez, Andres Peña, Rafael Campallo, Adela Campallo,Saray de los Reyes, Pili Ortegα, Manuela Rios , Ana Morales. Από το 2010 μαθητεύει δίπλα σε πιο σύγχρονους χορευτές και χορογράφους όπως  τους :Andres Marin (Flamenco Abierto), Ursula Lopez. Το τελευταίο καιρό έχει  πάρει μέρος σε μαθήματα τραγουδιού με τους: Jose de la Tomasa, Enrique Soto, Rocio Marquez, Eva la Lebri, David Hornillo.

Χορεύει επαγγελματικά σε διάφορα Tablao στη Σεβίλλη , έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε Ελλάδα ,Κύπρο, Νορβηγία.  Παραδίδει μαθήματα ομαδικά (σεμινάρια) αλλά και ατομικά.

http://rethemnosnews.gr/
Enhanced by Zemanta

2:06 το πρωί: Σεισμός νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:06 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.


Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το enikos.gr με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστρεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 44 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Ο Μαν. Κεφαλογιάννης για το ζήτημα του μαθήματος της πληροφορικής στα σχολεία

Το ζήτημα του μαθήματος της πληροφορικής στα σχολεία φέρνει με ερώτηση του στην Βουλή στον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ:Η πληροφορική στα σχολεία: απλό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης ή ζωτικό φίλτρο για την κατανόηση του εξωτερικού κόσμου;

Σε πρόσφατο άρθρο του ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, Ευρωβουλευτής (ΝΔ) αναφερόμενος στην σημασία της πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα  μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ουαιώνα καταγράφει τρεις συνέπειες που θα έχει, η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πληροφορικής, στους μαθητές, το εκπαιδευτικό σύστημα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας:

α)  Στερεί τους μαθητές από πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες που θα τους επέτρεπαν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους ομολόγους τους στην παγκόσμια αρένα.  Δημιουργειται ένα ακόμη μεγαλύτερο χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ των ελληνοπαίδων και των συνομηλίκων τους στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα στην Κοινωνία της Γνώσης κα της Πληροφορίας δεν εξαρτώνται από το πόσο χαμηλός είναι ο μισθός και πόσο εύκολη η κινητικότητα ενός  εργαζομένου, αλλά από το κατά κεφαλήν γνωστικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του κάθε πολίτη.

Στην Ελλαδα της νεανικής ανεργίας του 60%, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και της ακόμη μικρότερης παραγωγικότητας, όπου μόλις το 50% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τακτικά το διαδίκτυο (έναντι 70% στην ΕΕ) και το 42% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο (έναντι 22% στην ΕΕ), η πληροφορική πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν αποτελεί από μόνη της πολιτική αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών. Αυτήν την περίοδο, όλες οι δυτικές χώρες, ενισχύουν τον ρόλο της πληροφορικής στα σχολεία μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  στοχεύοντας στην καλλιέργεια ανθρώπινου δυναμικου.   Δημόσιο σχολείο χωρίς ουσιαστικό ρόλο  για την πληροφορική είναι σχολείο δεινοσαύρων.

β) Στερεί το σχολείο από τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η πληροφορική για την υποστήριξη της διδασκαλίας των άλλων μαθημάτων, τόσο μέσω της παροχής παιδαγωγικών εργαλείων σε άλλους κλάδους, όσο και μέσω της πολυπόθητης διαθεματικότητας με την οργανική ένταξη της πληροφορικής στην διδασκαλία.

Προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας δεν μπορεί να είναι η λογική του να βάζουμε, «υπολογιστές στα σχολεία» αντί για «επιστήμονες πληροφορικής στα σχολεία». Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τις προηγούμενες δεκαετίες, ειναι να έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για εργαστήρια πληροφορικής στα σχολεία, που ελάχιστοι εκπαιδευτικοί πλην των ειδικοτήτων πληροφορικής είναι σε θέση (ή έχουν την διάθεση) να αξιοποιήσουν, ενώ πανάκριβοι «αλληλεπιδραστικοί ηλεκτρονικοί πίνακες» παραμένουν σκονισμένοι σε αίθουσες γιατί ελάχιστοι μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν.

γ) Στερεί τους σημερινούς μαθητές και μελλοντικούς πολίτες  αυτής της χώρας από ένα ζωτικό φίλτρο ανάγνωσης, αποκωδικοποίησης και ερμηνείας του εξωτερικού αντικειμενικού κόσμου. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός έχει πάψει προ πολλού να είναι ένα ξεχωριστό τεχνολογικό πεδίο ή απλά ένα πολύτιμο παραγωγικό εργαλείο και έχει καταστεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής συγκρότησης των σύγχρονων κοινωνιών. Η πρόσβαση στην ψηφιακή πληροφορία και στα νέα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης, η ισότιμη κριτική συμμετοχή στη δημόσια σφαίρα, ο σεβασμός και η προστασία των ψηφιακών προσωπικών δεδομένων, δεν αποτελούν απλές τεχνικές δεξιότητες αλλά ζωτικές προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της ιδιότητας του πολίτη και της άσκησης των δικαιωμάτων του.

Ερωτασθε

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για να εναρμονιστεί η Ελλάδα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου δίνονται μάχες για ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην δημοκρατική και πολιτική διαδικασία, για την «ανοιχτή πρόσβαση» στα ψηφιακά δεδομένα, για την «ανοιχτή πρόσβαση» στους ψηφιακούς πολιτιστικούς θησαυρούς της ΕΕ, για την «ανοιχτή πρόσβαση» στις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τις επιστημονικές εξελίξεις και τις συστάσεις διεθνών οργανισμών?

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει σε διαθεσιμότητα 1700 άτομα από το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων της χώρας ως τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Νευραλγικοί τομείς του Ιδρύματος, όπως  οι Γραμματείες, η Βιβλιοθήκη, η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, η Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών, η Τεχνική Υπηρεσία, δεν λειτουργούν λόγω της απεργίας.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, την Πέμπτη, παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου και μέσω των προέδρων τους, ζήτησαν την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας και της απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

Την Παρασκευή, τέταρτη ημέρα της απεργίας, οι σύλλογοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.



Πηγή: cretalive

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει σε διαθεσιμότητα 1700 άτομα από το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων της χώρας ως τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Νευραλγικοί τομείς του Ιδρύματος, όπως  οι Γραμματείες, η Βιβλιοθήκη, η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, η Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών, η Τεχνική Υπηρεσία, δεν λειτουργούν λόγω της απεργίας.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, την Πέμπτη, παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου και μέσω των προέδρων τους, ζήτησαν την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας και της απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

Την Παρασκευή, τέταρτη ημέρα της απεργίας, οι σύλλογοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.



Πηγή: cretalive

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαίωση 70χρονου συνταξιούχου, από το Ειρηνοδικείο Χανίων"


Την ηρεμία, ήρθε να δώσει στον 70 χρονο χρεωμένο με δάνεια, συνταξιούχο, η υπαρ 578/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο συνταξιούχος είναι μέλος.

Επί της ουσίας της απόφασης πρόκειται για συνταξιούχο , 70 ετών ,διαζευγμένο ,πατέρα τριών ενηλίκων τέκνων, το ένα σπουδάζει και έχει επιβαρυνθεί με τα έξοδα σπουδών και ενοικίου . Ο εν λόγω δανειολήπτης είχε δανειστεί από μία Τράπεζα ,για δύο στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους οφειλής 89.826,90 Ευρώ.

Μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξη του η οποία επιμερίζεται σύμφωνα με το τελευταίο εκκαθαριστικό σε 1.691,63 Ευρώ το μήνα.

Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα του ένα διαμέρισμα 103 τ.μ συν αποθήκης 12 τ.μ συν υπόγειο 12 τ.μ , ακόμα είναι συνιδιοκτήτης δύο άλλων κατοικιών σε ποσοστό 33,33%.

Ο ίδιος στην αίτηση του είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εκποίηση η πρώτη του κατοικία και στο σχέδιο ρύθμισης για την κάλυψη των απαιτήσεων της πιστώτριας Τράπεζας είχε προτείνει η μηνιαία δόση να ρυθμιστεί στο ποσό των 400 - 430 Ευρώ, ποσό που ΄΄ηταν στις οικονομικές του δυνατότητες μια και προσδιόρισε ότι το ποσό των βιοτικών αναγκών τόσο του ίδιου όσο και του σπουδάζοντος τέκνου του έφθαναν στα 1100 Ευρώ μηνιαίως.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων ,εξετάζοντας τα στοιχεία που προσκόμισε ο δανειολήπτης ενώπιον του , έκανε δεκτή την αίτηση, απέρριψε τις αιτιάσεις της πιστώτριας περί δολιότητας και ανέλεγκτου δανεισμού αποφασίζοντας τα εξής:

1)Διάσωση της κυρίας κατοικίας του δανειολήπτη από την ρευστοποίηση, αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της κυριότητας του

2)¨Ρύθμιση του χρέους, διατάσσοντας μηνιαίες δόσεις τετραετίας ήτοι καταβολή 450χ48=21.600 Ευρώ

3)Περίοδο Χάριτος τεσσάρων ετών και μετά η καταβολή δόσεων 10 ετίας για την διάσωση της κατοικίας ήτοι 120Χ568,55 =68.226 Ευρώ

Συμπερασματικά : ¨Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία συνέδραμε τον δανειολήπτη μέλος της, τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία , με το οικονομοτεχνικό της επιτελείο, αλλά και δικαστικά ,με τον συνεργαζόμενο με αυτή δικηγόρο των Χανίων, θεωρείται μια ακόμα σωτήρια απόφαση, που βοήθησε ένα υπερήλικα , να βρει την ηρεμία του, να αποφύγει τις πιέσεις από τις οχλήσεις της Τράπεζας και των εισπρακτικών εταιρειών συνεργατών της, μειώνοντας και την μηνιαία δόση του στο επίπεδο του δικού του "μπορώ' αλλά βασικά να φύγει από την "ανασφάλεια" του πλειστηριασμού αφενός της πρώτης του κατοικίας αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών του στοιχείων.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...