Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Διεθνής σπείρα πίσω από τις υποκλοπές στα ΑΤΜ

Διεθνής σπείρα κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση μηχανισμού ηλεκτρονικής υποκλοπής σε Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή της Παγκρήτιας Τράπεζας στην περιοχή των Γουβών. 
 
Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα τουλάχιστον 15 πελάτες έπεσαν θύματα των δραστών καθώς με αντίγραφα των καρτών τους έγιναν αναλήψεις από τράπεζες της Θεσσαλονίκης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 
 
Όπως φαίνεται η ηλεκτρονική παγίδα είχε τοποθετηθεί από τις 24 ως τις 28 Μαρτίου, όσο και τις τελευταίες ημέρες στο συγκεκριμένο ΑΤΜ.
neakriti.gr

Αυγενάκης: Στο πλευρό του ΟΦΗ όλοι αύριο

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για το φιλικό αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ :

«Με αγωνία παρακολουθούμε την προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης του ΟΦΗ και ανόδου του στην κατηγορία που του αξίζει και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονται. Συγχαρητήρια αξίζουν βεβαίως και στους παίκτες για τη στήριξη της ομάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Στο πλαίσιο αυτό, παροτρύνουμε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου να βρεθεί αύριο στο πλευρό της ομάδας και να δώσει το παρόν στο φιλικό αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στις 16:00. Με τη στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας, ο αγώνας επιβίωσης της ομάδας πρέπει να δικαιωθεί».

Χανιά: Καταγγελίες για κλοπές σε βάρος μαθητών

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών μαθητών δύο λυκείων της χώρας που βρίσκονταν για διακοπές στα Χανιά και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπών, καθώς άγνωστοι μπήκαν στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου έμεναν, ζήτησε σήμερα, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης.

Οι μαθητές σχολείων από την Αιδηψό και τα Κύθηρα που ταξίδεψαν στα Χανιά στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι μια ημέρα πριν αναχωρήσουν από τα Χανιά δέχτηκαν επίσκεψη «ποντικών» στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έμεναν. Όπως υποστήριξαν στην καταγγελία τους, άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στα δωμάτιά τους, την ώρα που απουσίαζαν και τα άδειασαν, παίρνοντας χρήματα, φωτογραφικές μηχανές ακόμα και laptop που είχαν φέρει μαζί τους.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης, ενημέρωσε τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης ενώ με δηλώσεις του ζήτησε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

«Τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζομε απερίφραστα, δυσφημούν τον τόπο μας και πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκλείψουν τέτοιες ενέργειες».

Σύμφωνα με τον κ. Κανδαράκη οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενώ έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας. «Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση και θα περιμένουμε το πόρισμά της».

Ξεψύχησε στην άσφαλτο 34χρονη στις Μοίρες Ηρακλείου

Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε το βράδυ Σάββατο μια 34χρονη, στις Μοίρες Ηρακλείου, ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε γύρω στις 9:20 στη περιοχή.

Την άτυχη 34χρονη παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές.

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=13246&cid=3

Κάλεσαν την αστυνομία για να συλλάβει αστυνομικούς…

Στην Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη της αστυνομίας. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να σπεύσει στο σημείο και να διαπιστώσει τι συνέβαινε.

Προφανώς οι μεν αγνοούσαν τη δράση των δε με αποτέλεσμα όταν έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος να διαπιστώσουν πως η...

ένταση οφειλόταν σε έργο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία συνέδραμαν προκειμένου να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί ο ύποπτος που ήταν και ο αρχικός στόχος.

Πηγή: www.cretalive.gr

ΧΑΝΙΑ: Χρειάζονται νέα σχολικά κτήρια

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων ψηφίστηκε εμπεριέχοντας αρκετά σημεία που μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον της κτηριακής κατάστασης των υποδομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων και συνεχίζει:

´Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στον προγραμματισμό τεχνικών έργων ο Δήμος προβλέπει 300.000 ευρώ, από ίδιους πόρους, για συντήρηση του συνόλου των σχολικών κτηρίων του νέου και διευρυμένου Δήμου Χανίων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

"Οι Δήμοι βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης για το νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου"

Landing...Image by agelakis via FlickrΣυνάντηση με τη Δημοτική Αρχή του Μίνωα Πεδιάδος πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες με όλες τις νέες Δημοτικές Αρχές του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προκύπτουν καθημερινά στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους.

Ο Βουλευτής συναντήθηκε στο Δημαρχείο στο Καστέλι με το Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος, κ. Ζ. Καλογεράκη, τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους οποίους είχε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος Δήμος μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και σημείωσε ότι παρά τις 100 και πλέον εγκυκλίους που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουν ακόμα λυθεί τα προβλήματα από την εφαρμογή της Διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Καλογεράκης πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταβιβάζει αρμοδιότητες στους νέους δήμους χωρίς να εγκρίνει σχετικές πιστώσεις και χρηματοδότηση», ενώ «οι Δήμοι της ενδοχώρας δεν έχουν έσοδα από τέλη, ώστε δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο το έργο μας». Ως μείζον πρόβλημα έθιξε επίσης «την έλλειψη προσωπικού, ειδικά στο Γραφείο Πολεοδομίας, το οποίο καλύπτει όχι μόνο το Δήμο Μίνωα, αλλά και τους όμορους Δήμους».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε για το ζήτημα του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, για το οποίο ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης για το νέο Αεροδρόμιο πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση αντί να παίζει κρυφτούλι και να προφασίζεται διάφορα προκειμένου να «εξαγοράζει» χρόνο, οφείλει να προχωρήσει μια ώρα αρχύτερα στην κατασκευή του έργου, να ακούσει και να αντιμετωπίσει τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς των κατοίκων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...