Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Χανιά: Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα περί φασισμού

Σε μια πρωτοβουλία με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν ανησυχητικά αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς προχωρά η ΕΛΜΕ Χανίων εισάγοντας πρόταση για την οργάνωση αντιφασιστικών δράσεων στα σχολεία. 
 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοινωση η παιδεία αποτελεί το πρώτο ανάχωμα απέναντι σε φαστιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές καλώντας τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις για τον σχεδιασμό μιας στοχευμένης σειράς δράσεων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό· στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες αλλά οποιοσδήποτε υιοθετεί και πρεσβεύει το «διαφορετικό».
Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλιών στα σχολεία μέσα από ενημερώσεις-ομιλίες-συζητήσεις, προβολή ταινιών κ.ά..
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τις σκέψεις, τις προτάσεις τους, καθώς και προτεινόμενο υλικό για αξιοποίηση στο mail elmecha@otenet.gr, ή στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ: http://www.elme-chanion.gr ώστε η προσπάθεια αυτή να αρχίσει να υλοποιείται από το νέο σχολικό έτος.
Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι.»
\n , ή στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ: http://www.elme-chanion.gr ώστε η προσπάθεια αυτή να αρχίσει να υλοποιείται από το νέο σχολικό έτος.
Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι.»

Τους έπιασαν για... να τους αφήσουν ελεύθερους! - Τι λένε για τους 13 με τα διπλώματα οδήγησης στην Κρήτη

Η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση κατέληξε στην απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ελλειπή και ότι βάση αυτής δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις. 


Νωρίτερα οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου με το κεφάλι χαμηλωμένο και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με το prismanews, οι συλληφθέντες, ανάμεσα τους 8 στελέχη της υπηρεσίας -γνωστά ονόματα στο Ηράκλειο, 4 δάσκαλοι οδήγησης και ένας ιδιώτης- φθασαν στα δικαστήρια στις 15:00 για να περάσουν το κατώφλι τους εισαγγελικού γραφείου και να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τα ονόματα του Ηρακλείου που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι πολλά και τρανταχτά. Η κομπίνα που φέρονται να είχαν στήσει οι μηχανολόγοι με τους δασκάλους οδήγησης μαζί με πολίτες ήταν πολύ μεγάλη και ο τζίρος τους εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...

Σύμφωνα με το CretaLive, αναμένεται πλέον η υπόθεση να παραπεμφθεί σε πταισματοδίκη, για να διερευνηθεί περαιτέρω και να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες...

Αναβιώνει το παραδοσιακό αλώνισμα στο Μαλεβίζι

Το παραδοσιακό αλώνισμα του κριθαριού θα αναβιώσει αυτή την Κυριακή 1η του Ιούλη στην τοποθεσία Πλακάλωνα στο Μαλεβίζι. Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου σε μία προσπάθεια "οι νέοι να μάθουν και οι παλιοί να θυμηθούν".

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται άλεσμα σταριού με τον παραδοσιακό χειρόμυλο και ψήσιμο ξυνόχοντρου. Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική βόλτα με την άμαξα του εκπαιδευτηρίου ιππασίας και υπερπήδησης εμποδίων του κ. Γιώργου Μακατούνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΜ

Στο "μικροσκόπιο" τα προβλήματα των εμπόρων στην Αγ. Πελαγία

Με μέλη της διοίκησης του δραστήριου εμπορικού συλλόγου Αγίας Πελαγίας, συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

Εξετάστηκαν αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι διαχείριση των παραλιών της περιοχής, η λειτουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης της Αγ. Πελαγίας, το σπουδαίο έργο κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, η δημιουργία δικτύου ενδοδημοτικής συγκοινωνίας με mini bus που θα καλύπτει την περιοχή από Λυγαριά μέχρι Φόδελε, κα

Ο δήμαρχος τους άκουσε με προσοχή, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εμπόρων και σε επόμενη συνάντηση να τους παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του.

Παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών με κάθε δυνατό τρόπο, αφού γίνονται απόλυτα κατανοητές όλες οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Δρ. Μαρής.

Έδειραν τουρίστα για το τατουάζ

Επίθεση δέχτηκε ένα ζευγάρι Ούγγρων που έκανε περίπατο στα Νεώρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι  ομάδα τριών  νεαρών  με κουκούλες τους επιτέθηκε και τους προκάλεσε εκδορές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι νεαροί είδαν  τον γυμνασμένο Ούγγρο να έχει τατουάζ στο χέρι του το οποίο  έδειχνε έναν σταυρό μέσα σε φλόγες και θεώρησαν ότι επρόκειτο για μέλος της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να του επιτεθούν.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους περαστικούς και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους καθώς τα τραύματα τους δεν είναι σοβαρά.

Βράχος έπεσε στον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς!

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα πριν από λίγη ώρα ότα ένας βράχος ενός τόνου έπεσε στον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς στο ύψος της Αυγενικής αλλά ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο διερχόμενο όχημα...

Ο δρόμος δεν έχει κλείσει ενώ από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο βράχος να απομακρυνθεί.

Αποτελέσματα εξετάσεων στο ωδείο Ηρακλείου

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων σχολικού έτους 2011-2012 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου.

 Αναλυτικά, οι απολυτήριες εξετάσεις θερινής περιόδου της σχολής Ανωτέρων θεωρητικών του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Ιουνίου και η εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από τους Τζωρτζάκη Λεωνίδα ως πρόεδρο και μέλη τους Καλούτση Γιώργο, Κιαγιαδάκη Γιάννη, Μεσσαριτάκη Άννα και Ραφτάκη Σπύρο, έκρινε άξιους απόκτησης πτυχίου Ειδικού Αρμονίας στους Ρεμιδιανάκη Δήμητρα με βαθμό Άριστα, Κουγιουμτζή Αντωνία με βαθμό Άριστα, Ταμιωλάκη Αλεξάνδρα με βαθμό Λίαν Καλώς και Παρασύρη Αργυρώ με βαθμό Λίαν Καλώς (τάξης Εύας Λασηθιωτάκη), Αντίστιξης στη Βουρβαχάκη Μαρία με βαθμό Λίαν Καλώς (τάξης Λεωνίδα Τζωρτζάκη) και Φυγής στην Κλάδου Μαρία με βαθμό Λίαν Καλώς (τάξης Λεωνίδα Τζωρτζάκη).

 Ακόμα, οι απολυτήριες εξετάσεις της σχολής πιάνου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και η εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από τους Τζωρτζάκη Λεωνίδα ως πρόεδρο και μέλη τους Καλούτση Γιώργο, Κιαγιαδάκη Γιάννη, Δάκα Ευθαλία και Σαρρή Χάρη, έκρινε άξιους απόκτησης πτυχίου Πιάνου στους Πηρουνάκη Κορίνα με βαθμό Άριστα, Μαγκαφουράκη Ευαγγελία με βαθμό Άριστα, Συντιχάκη Αναστασία με βαθμό Άριστα και στην Γαλανάκη Πλουσία με βαθμό Άριστα (τάξης Χάρη Σαρρή) και διπλώματος Πιάνου στον Τρούλη Κωνσταντίνο με βαθμό Άριστα (τάξης Χάρη Σαρρή).

 neakriti.gr

Δεμένος με φίμωτρο χωρίς φαγητό και νερό

Ο σκύλος, που βλέπετε, βρίσκεται αλυσοδεμένος στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκείνος, που κατήγγειλε με email στον φιλοζωικό σύλλογο «Ζωόφιλη Δράση», το τι συμβαίνει, στο ζώο εξήγησε, ότι «ο σκύλος είναι στο δέντρο δεμένος περίπου 15 ημέρες. Νερό του βάζουν από τη γειτονιά και τις παλέτες τις έχουν βάλει οι γείτονες.Τις περισσότερες φορές έχει φίμωτρο όλη την ημέρα. Όλη νύχτα κλαίει και έχουμε να κοιμηθούμε 15 μέρες εμείς και τα παιδιά μας, ελπίζω να κάνετε κάτι άμεσα».

Δικαίως, αφού και στην Κρήτη τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης, Γεωργία Στεφανάκη, τονίζει:

«Καθημερινά λαμβάνουμε πάρα πολλές καταγγελίες για κάθε μορφή κακοποίησης, ιδιαίτερα για ιδιόκτητα σκυλιά τα οποία είναι μόνιμα δεμένα, ατάιστα, χωρίς νερό, εκτεθειμένα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε, να προβαίνουμε σε συστάσεις μέσω της εισαγγελίας – ενημέρωση και προειδοποίηση, για άμεση συμμόρφωση, αφού αξιολογήσουμε το επείγον της κατάστασης. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, προχωρούμε σε μηνυτήριες αναφορές και εάν κριθεί, ότι το ζώο κινδυνεύει αιτούμαστε αφαίρεση προσωρινής ή και οριστικής κατοχής ζώου.

Η κάθε καταγγελία είναι μια διαφορετική περίπτωση, που προϋποθέτει αξιολόγηση ταυτοποίηση και έλεγχο, φωτογραφίες και επίσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, συστάσεις με κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα, εν συνεχεία αναμονή, επανέλεγχο και εάν επέλθει συμμόρφωση... επανέλεγχος σε τακτά διαστήματα.

Εάν δεν επέλθει βελτίωση... εκκινώ μια νομική διαδικασία, η οποία είναι μεν χρονοβόρα και ψυχοφθόρα για εμένα προσωπικά αλλά ευτυχώς μέχρι σήμερα έχει επιτυχία και αποτελέσματα.

Αυτό το διάστημα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθω και εγώ και η ομάδα μας σε όλα τα περιστατικά. Ζητώ τη βοήθεια όλων σας.

Καθημερινά θα δημοσιεύω στη σελίδα μας στο facebook μία περίπτωση και όποιος μπορεί να πάει για ταυτοποίηση και έλεγχο θα το δηλώνει, έτσι ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

Η καταγγελία για σήμερα αφορά στο σκυλάκι της φωτογραφίας (περιοχή Κορώνη Μαγαρά) και με ενδιαφέρει, να μάθουμε σε ποιόν ανήκει το ζώο το οποίο είναι δεμένο σε ένα χωράφι.

Η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου πήγε ήδη και έβγαλε φωτογραφίες, οι συνθήκες είναι πράγματι άθλιες το σκυλί είναι με φίμωτρο χωρίς καν νερό και μες τον ήλιο.

Οι γείτονες απειλούν με φόλα, γιατί ενοχλούνται! Τι σκυλί δεν ξέρουν σε ποιόν ανήκει! Οι δικές μου πληροφορίες περιγράφουν μία κοπέλα άγνωστης διεύθυνσης και ονόματος, η οποία δουλεύει σε ένα μπαρ στη περιοχή».

Για να συμμετέχετε το έργο της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου καλέστε στο τηλέφωνο: 6937080703.

zoosos.gr

Ηράκλειο:''Για να μην γίνει βεντέτα να φύγει η οικογένεια του δολοφόνου''!

"Όχι άλλο αίμα, αλλά να φύγουν από το χωριό" λέει ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννης, που τονίζει ότι η οικογένεια του κρεοπώλη είναι πλέον ανεπιθύμητη στον Προφήτη Ηλία.


 Ο ίδιος δεσμεύεται να κλείσει εδώ ο "κύκλος" αίματος που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη της οικογένεια θα απομακρυνθούν από το χωριό.

Το κατώφλι της Εισαγγελέως Ηρακλείου πέρασε το πρωί τριμελής αντιπροσωπεία των κατοίκων του χωριού προκειμένου να θέσουν το αίτημά τους περί απομάκρυνσης της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 34χρονου.

Στην πλατεία Δασκαλογιάννη βρισκόταν, νωρίτερα, ο πατέρας του άτυχου 34χρονου, μαζί με τους δύο ιερείς του χωριού καθώς και εκπροσώπους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Αγροτικό Σύλλογο, το Συνεταιρισμό της περιοχής, το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και τον πρώην δήμαρχο Τεμένους, Λάμπρο Περβολαράκη.

''Να μην τολμήσουν να επιστρέψουν γιατί θα την πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια" λένε οι πιο θερμόαιμοι που στο πρόσωπο της συγκεκριμένης οικογένειας βλέπουν τους αίτιους για τα δεινά που βρήκαν το χωριό τους. "Κανείς τους δεν έχει θέση στο χωριό" λένε με νόημα συγγενείς των δύο μαυροφορεμένων οικογενειών. Άλλοι πάλι, οι πιο ψύχραιμοι, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και παίρνουν αποστάσεις...

Αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

Με κάθε διαθέσιμο τρόπο επιχειρεί η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του μουσείου που φιλοξενεί... την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου.

Ως γνωστόν, στο Γάζι λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ένα μοναδικό μουσείο, στο οποίο φιλοξενείται τμήμα της σπανιότατης συλλογή του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά. Η συλλογή αυτή, προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας, περιλαμβάνει 2229 αρχαία αντικείμενα. που χρονολογούνται από της 4η χιλιετία π. Χ έως τον 3ο μ.Χ. αιώνα και δικαίως θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές παγκοσμίως. Στο θεματολόγιό της περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας Κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας. 
Οι επισκέπτες αυτού του Μουσείου, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν σε αυτή τη φάση, ένα μέρος από αυτή τη συλλογή και να κατανοήσουν την πολιτισμική εξέλιξη της Κρήτης από τη Μινωική εποχή μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Μαζί με τη συλλογή εκτίθενται και κάποιες από τις σημαντικές αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στην πάντοτε ακμάζουσα και σημαίνουσα - ιστορικά και πολιτισμικά - περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση δεκάδων πινακίδων που κατευθύνουν τους επισκέπτες προς την Αρχαιολογική Συλλογή, σε καίρια σημεία, όπως είναι το αεροδρόμιο και το λιμάνι Ηρακλείου, κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα έχει τοποθετήσει σε αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του καλεί όλους τους Κρητικούς να επισκεφτούν την μοναδική συλλογή και να θαυμάσουν από κοντά τους θησαυρούς του Μαλεβιζίου – κι όχι μόνο. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο μουσείο που φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα. Πρέπει όλος ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, να θαυμάσουν από κοντά αυτά που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαμουλάκης. Παράλληλα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη, τον αερολιμενάρχη κ. Γ. Πλιάκα και τον πρόεδρο του Ο.Λ.Η. α.ε. κ. γ. Μπρα για την καθοριστική συμβολή τους στην τοποθέτηση του υλικού σήμανσης.

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 και τα Σαββατοκύριακα, εκτός Δευτέρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...