Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατότητα συμμετοχής των «Κοινωνιών Αστικού Δικαίου» στο ΕΣΠΑ

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Την άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων που αποτελούν «Κοινωνίες Αστικού  Δικαίου», όσον αφορά στα προγράμματα ενισχύσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ του, επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην έγγραφη αναφορά του, ο  Βουλευτής Ηρακλείου τονίζει  ότι οι εν λόγω μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν «Κοινωνίες Αστικού  Δικαίου», λόγω του ιδιοκτησιακού  καθεστώτος που διέπει τα ακίνητά τους, αλλά και επειδή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα ενίσχυσης και αναβάθμισης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι: «οι συγκεκριμένες επιχειρήσει τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τα κύρια τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εκπροσωπούν το 50% περίπου του συνόλου των τουριστικών κλινών της χώρας συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην τοπική και εθνική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε αυτές τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως «Κοινωνίες», να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους και συνεπώς το τουριστικό προϊόν της χώρας στο σύνολό του.

Πλοίο με 70 νταλίκες κηπευτικά προϊόντα φεύγει αυριο από την Κρήτη για τον Πειραιά

Παραγωγοί και ΠΝΟ φαίνεται να βρίσκουν λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην Αθήνα, καθώς αναμένεται να αναχωρήσει ένα πλοίο από το νησί το βράδυ Σαββάτου ώστε να είναι στην πρωτεύουσα ξημερώματα Κυριακής.

Σύμφωνα με το creteplus.gr, το βράδυ του Σαββάτου θα αναχωρήσει κανονικά πλοίο της γραμμής φορτωμένο με 60-70 νταλίκες με κηπευτικά προϊόντα, ενώ και η Αστυνομία φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα με τους απεργούς.

Μάλιστα, ανάλογα με την πορεία των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και νέο δρομολόγιο τις προσεχείς ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί του νησιού έχουν δηλώσει αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με τους απεργούς της ΠΝΟ

Τρείς συλλήψεις αλλοδαπών για κλοπές στα Χανιά - Έχουν ξανασυλληφθεί πολλές φορές

Τρεις αλλοδαποί από το Μαρόκο και την Αλγερία συνελήφθησαν χθες την νύχτα στα Χανιά, την στιγμή που προσπαθούσαν να κλέψουν αντικείμενα από αυτοκίνητο και mini market Το ανησυχητικό που έχει προβληματίσει τις αστυνομικές αρχές, είναι το ότι οι ίδιοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένως για κλοπές και διαρρήξεις και όμως αφήνονται ελεύθεροι από τις Δικαστικές αρχές και συνεχίζουν την δράση τους.

«Εμείς τους πιάνουμε αλλά αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν τις κλοπές μέχρι να τους ξαναπιάσουμε. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» είπε στο Flashnews.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στην μια περίπτωση, αστυνομικός του Α.Τ.Χανίων εντόπισε δύο άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν ψυγείο mini market που ήταν εξωτερικά του καταστήματος στην οδό Γογονή.

Ο αστυνομικός τους καταδίωξε και κατάφερε να τους συλλάβει παρά την αντίσταση του ενός.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για δύο Μαροκινούς 25 και 26 ετών, οι οποίοι έχουν ξανασυλληφθεί για κλοπές.

Στην άλλη περίπτωση, αστυνομικός της Ασφάλειας Χανίων, ενώ βρισκόταν – εκτός υπηρεσίας – στην πλατεία 1866 είδε δύο αλλοδαπούς να προσπαθούν να διαρρήξουν ένα αυτοκίνητο.

Στην προσπάθειά του να τους συλλάβει, ο ένας – 18 ετών από την Αλγερία – του επιτέθηκε αλλά τελικά συνελήφθη, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Και ο 18χρονος είχε ξανασυλληφθεί για διαρρήξεις και κλοπές, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.
flashnews.gr

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων: Οριστική λύση σε λίγες μέρες

Την ρητή δέσμευσή του εξέφρασε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με εκπροσώπους εργαζομένων των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για άμεση και οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση, μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Το πρόγραμμα είχε λήξει από  την 31/12/2012 και μαζί με αυτό και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

Στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων σε όλη την Επικράτεια εξυπηρετούνται 1.521 ηλικιωμένοι και εργάζονται 276 εργαζόμενοι και στα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούνται 460 εργαζόμενοι.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την κοινωνική προσφορά και το έργο που παράγεται στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και παρά την οικονομική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα η συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών, στο πλαίσιο στήριξης της τρίτης ηλικίας.

Τα Κ.Η.Φ.Η. Κρήτης εκπροσώπησε η κ. Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη της συζήτησης, αφού μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων, η οποία όπως δήλωσε, παραμένει μέχρι την ψήφιση του νόμου.

Σάλος στην Κρήτη! Μαροκινός κατηγορείται ότι προσπάθησε να ασελγήσει σε 10χρονο αγόρι!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένα 10χρονο αγόρι, το περασμένο Σάββατο, ένας 45χρονος απο το Μαρόκο το παρέσυρε στο σπίτι του, με την πρόφαση να του δείξει κάποια παιχνίδια.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο μικρός πίστεψε στα λεγόμενα του 45χρονου που μένει στο χωρίο και... πήγε στο σπίτι του.

Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αλλοδαπός άρχισε να του δείχνει διάφορα DVD με πορνογραφικό υλικό και να χαϊδεύει τον 10χρονο πάνω από τα ρούχα. Το παιδάκι πανικοβλήθηκε και έφυγε από το σπίτι.
Το περιστατικό εξιστόρησε στους γονείς του ο μικρός λίγες ημέρες αργότερα και αυτοί απευθύνθηκαν στις αρχές.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι του 45χρονου όπου εντόπισαν πορνογραφικό υλικό για ενήλικους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγοριού, ο Μαροκινός είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι ανάλογο και με άλλα παιδιά, ενώ στο κινητό του βρέθηκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα, στα οποία φαίνονται παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά της περιοχής.

Ο 45χρονος έχει ήδη συλληφθεί, και σε βάρος του έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία.

Σφαίρα στην Εφορία Χανίων: «Μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί» το μήνυμα


Ξεκάθαρη απειλή ήρθε στην Εφορία Χανίων σήμερα το πρωί, όταν ήρθε φάκελος με μια σφαίρα των 9 μμ και ένα απειλητικό σημείωμα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στον φάκελο πέρα από την σφαίρα υπήρχε ένα κείμενο-προειδοποίηση προς τους εφοριακούς, το οποίο ανέφερε: «Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Κρητική Επανάσταση»

Ο φάκελος ήρθε με το ταχυδρομείο και τον άνοιξε η διευθύντρια της ΔΟΥ, η οποία ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, η οποία τον παρέλαβε για περαιτέρω έρευνες.


Ηράκλειο: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα δικαστήρια


Στα ... σκοτεινά βρέθηκαν το πρωί, δικαστές, διάδικοι και ακροατήριο, κατά την εκδίκαση υπόθεσης σε μία από τις νέες δικαστικές αίθουσες στο Ηράκλειο.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί, όμως διεκόπη καθότι δεν λειτουργούσε ο φωτισμός. Δεν επρόκειτο για βλάβη. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν είχε πληρωθεί, οπότε κόπηκε το ρεύμα.

Οι δικαστές μεταφέρθηκαν σε άλλη διαθέσιμη αίθουσα για να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: cretalive.gr

Ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομείο Κισσάμου


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, λίγα λεπτά πριν τις 10.00, στο ταχυδρομείο στην Κίσσαμο της Κρήτης. 

Οι τρεις δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα, από όπου με την απειλή όπλων- καλάσνικοφ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες-απέσπασαν άγνωστο ποσό και διέφυγαν.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.



Πηγή: cretalive.gr

Ρέθυμνο: Νέα υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθη στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων ένας  29χρονος από το Πακιστάν, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο από αστυνομικούς της  Υπηρεσίας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κούτες τσιγάρα των δέκα πακέτων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης, της αξιόποινης πράξης.  

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...