Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Γιώργος Σαμπάνης για μια βραδιά στο Ηράκλειο

Την Κυριακή στο Ηράκλειο για μια βραδιά ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης

Αμέσως μετά την συναυλία με την Καίτη Γαρμπή, το Love Radio 102,8 παρουσιάζει άλλη μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αυτή τη φορά με το Γιώργο Σαμπάνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, στο Desire Café Disco Restaurant, σε συνεργασία με την CretanArt Productions.

Ο γνωστός τραγουδιστής και δημιουργός, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα radio hits την χρονιά που μας πέρασε. Mετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου από την Cobalt Music, που έγινε Χρυσός πριν ένα μήνα, με τίτλο Δεν Είμαι Ήρωας, έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης για να τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια από προηγούμενα χρόνια όπως το Μεταξύ μας και το Σαν το φύλλο στον αέρα αλλά και καινούριες επιτυχίες όπως το Μόνο αν θες εμένα, το Ότι και να είμαι και το Ώρα Μηδέν.

Μια μοναδική βραδιά την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Desire Café Disco Restaurant. Μοναδικές ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών ... ανεβάζοντας τους ρυθμούς όπως μόνο εκείνος ξέρει... Λίγες ώρες πριν απολαύσουμε τον Γιώργο Σαμπάνη Live, θα τον απολαύσουμε ραδιοφωνικά, καθώς ο καλλιτέχνης θα μας μιλήσει ζωντανά από το Desire Café Disco Restaurant.

Την επόμενη μέρα, την Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο Γιώργος Σαμπάνης και το Love Radio Κρήτης 102,8 θα βρίσκονται στις 12.00, στο Public Ηρακλείου καθώς ο Γιώργος Σαμπάνης θα είναι εκεί να φωτογραφηθεί με θαυμαστές του και να υπογράψει αυτόγραφα ! prismanews.gr

Το ΣΔΟΕ Κρήτης κατέσχεσε σκάφος γνωστού γιατρού!

Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 ευρώ!

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας εντόπισε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών, νυκτερινά κέντρα ενοικιαζόμενες κατοικίες και ξενοδοχεία, καθώς, επίσης, και για αδήλωτους εργαζόμενους σε νησιά και τουριστικές περιοχές στο διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ Κρήτης ανακοίνωσε επίσημα ότι κατέσχεσε-πριν από καιρό- Θ/Γ Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 ευρώ.

6ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το «6ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας» από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2013.

Το διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας (κεντρικό μέγαρο εκδηλώσεων) έχει γίνει θεσμός στα Ελληνικά και διεθνή σκακιστικά δρώμενα, και κάθε χρόνο προσελκύει στην Κρήτη και στην Παλαιόχωρα διεθνούς φήμης σκακιστές και παγκόσμιους πρωταθλητές από δεκάδες χώρες από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων τηλέφωνο 28210-55088(6-9μ.μ) ή με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ Γιάννη Παπαδημητράκη στο 6944-698391 .

Το δεύτερο καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου... είναι Κρητικό!

Η συσκευασία του παραπέμπει σίγουρα σε κάποιο πολυτελές και πανάκριβο άρωμα. Το διακριτικό μπουκάλι και το ξύλινο κουτί, προετοιμάζουν... τον αγοραστή για μια συναρπαστική γευστική εμπειρία, που σίγουρα άλλωστε, δοκιμάζει κανείς, όταν γεύεται κρητικό ελαιόλαδο! Το ελαιόλαδο "One" που ο Independent έχει χαρακτηρίσει ως τη "σαμπάνια των ελαιολάδων" έχει ήδη κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, ενώ οι τρεις φίλοι και συνέταιροι δεν επαναπαύονται...

Οι δύο από τους τρεις βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και ο τρίτος στην Κρήτη, στην περιοχή της Φοινικιάς, στο Ηράκλειο. Όπως είπε στο Cretalive ο Γιώργος Τζίφας από την Κρήτη, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό . Έτσι εμπνεύστηκαν την ιδιαίτερη συσκευασία του ελαιολάδου, που περισσότερο ... άρωμα θυμίζει, καλλιεργώντας υποσυνείδητα την εντύπωση της πολυτέλειας στον καταναλωτή. Η εφημερίδα "Independent" κατατάσσει το One στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το σιτσιλιάνικο Nunez de Prado. Το κρητικό One είναι όντως ακριβό. Στην Αγγλία το μισό κιλό πωλείται ως και 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ.

Πώς κινήθηκαν; Πήγαν κατευθείαν στο Λονδίνο, θεωρώντας την πόλη ... τη Μέκκα της Γεύσης. Μετά από το Λονδίνο, το "One" ταξιδεύει σε Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αμερική και Κίνα!

Όσο για το βραβείο που ήρθε για το "One" ήταν μάλλον αναπάντεχο... Οι τρεις συνέταιροι πάντως δεν επαναπαύονται στις ... δάφνες τους, καθώς ετοιμάζουν ήδη το επόμενο βήμα τους!
cretalive.gr

Παρεμβάσεις συμφέροντος στο οικοσύστημα του Αλμυρού Αγίου Νικολάου

Τυπική περίπτωση κακής διαχείρισης είναι η παραλία και ο υγρότοπος του Αλμυρού Αγίου Νικολάου σύμφωνα με ανακοίνωση WWF Ελλάς. Όπως καταγγέλεται σε σχετική ανακοίνωση... όλες οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει από το Δίκτυο Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης έχουν αλλοιωθεί σε βάρος του οικοσυστήματος. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε μια περιοχή όπου η τοπική κοινωνία και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό επιδεικνύοντας ουσιαστική διάθεση συνεισφοράς στην προστασία και αειφορική διαχείριση της περιοχής, ο πλέον αρμόδιος φορέας, ο Δήμος Αγίου Νικολάου κινείται με όρους κέρδους και απουσίας σεβασμού στους δημότες του και το περιβάλλον.

Η περιοχή έχει αποτελέσει παράδειγμα για την δράση του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης. Το 2011 και το 2012 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή πολιτών μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούσαν στην προστασία του υγρότοπου και περιελάμβαναν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, οριοθέτηση του υγρότοπου με ξύλινους πασσάλους και φυτεύσεις με είδη της περιοχής.

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά δεν φτάνουν. Οι πάσσαλοι οριοθέτησης έχουν πλέον καταστραφεί και η ταμπέλα ενημέρωσης είναι πεταμένη γιατί μάλλον ενοχλούσε. Οι φυτεύσεις που είχαν γίνει από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις διαμορφώθηκαν ανάλογα και τη θέση των φυτών πήραν καθίσματα για τους λουόμενους του γειτονικού ξενοδοχείου. Όλη η παραλία έχει καλυφθεί από ομπρέλες, φουσκωτά και ταχύπλοα σκάφη αγνοώντας την πρόσφατη σχετική νομοθεσία. Την παράδοξη εικόνα συμπληρώνουν το γήπεδο beach volley μέσα στα όρια του υγρότοπου και οι αυθαίρετες κατασκευές του Δήμου για τις οποίες εκκρεμή η κατεδάφιση. Το μόνο βέβαια που έχει ανανεωθεί είναι η πινακίδα ενημέρωσης ότι η παραλία έχει Γαλάζια Σημαία !

Δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς απέτυχαν για ακόμη μια φορά να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον τονίζει ο συντονιστής του προγράμματος των νησιωτικών υγρότοπων Θάνος Γιαννακάκης συμπληρώνοντας αυτού το τύπου η τουριστική ανάδειξη, με γνώμονα το εύκολο κέρδος, χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες του Δήμου και έχει μόνο αρνητικό αντίκτυπο στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κρητικού τοπίου.
prismanews.gr

Απροσδιόριστη ουσία σε θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου

Μια άοσμη, αφρώδης μορφής και καφέ χρώματος ουσία που εμφανίζεται επανειλημμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Νικολάου στο Ρέθυμνο έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές που παρακολουθούν το φαινόμενο με τη βοήθεια επιστημόνων.

Πρόκειται για μια ουσία, της οποίας η φύση και η προέλευση δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ενώ εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι ενώ η πιο πρόσφατη αναφορά για την ύπαρξή της στα νερά της θάλασσας έγινε την Τετάρτη.

Όπως ενημέρωσε το Flashnews.gr, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Δασκαλάκης Φραγκίσκος, δείγματα της ουσίας έχουν περισυλλεγεί και έχουν σταλεί στο Περιφερειακό Εργαστήριο Ηρακλείου ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν πρόκειται για ρυπογόνο ουσία, αστικά λύματα ή απόβλητα.

Σύμφωνα με τον κ. Λιμενάρχη η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ένα είδος πλαγκτόν το οποίο όπως έχουν διαπιστώσει εμφανίζεται κάθε φορά που υπάρχουν εναλλαγές στον καιρό.

Για το λόγο αυτό ενημέρωσαν το ΕΛΚΕΘΕ και έστειλαν μάλιστα και δείγματα της ουσίας όμως, η δειγματοληψία θα πρέπει να γίνει με ορισμένο τρόπο και κάτω από ειδικές συνθήκες πυκνότητας.

Έτσι το Λιμεναρχείο βρίσκεται σε επιφυλακή και σε άμεση συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της ουσίας.

Ο κ. Λιμενάρχης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Flashnews.gr καθησυχαστικός προς τους πολίτες καθώς η ουσία αφενός δεν είναι ρυπογόγονα αφετερου ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Υπήρξε μάλιστα και καταγραφή περιστατικών όπου ψαράδες αντιμετώπισαν πρόβλημα καθώς η αφρώδης ουσία ήταν τόσο πυκνή που δημιουργούσε προβλήματα στους αλιείς.

Ο κ. Δασκαλάκης, διαβεβαιώνει φυσικά τους πολίτες, ότι θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση της ουσίας ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των λουόμενων και η προστασία του περιβάλλοντος.

Flashnews.gr

Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας: Κάλεσμα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης-διάλυσης του νοσοκομείου μας αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών, των άκριτων συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων, της δραματικής περικοπής του δικαιώματος όλων μας στην –κατ’ ευφημισμό πια- Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Από σήμερα, Πέμπτη 18/7, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ για τον υπόλοιπο μήνα. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ακούσαμε πρόσφατα τον νέο Υπουργό Υγείας να μιλάει για κλείσιμο των μικρότερων μονάδων με χαμηλότερη πληρότητα. Η ηγεσία του Υπουργείου, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ελπίζει ότι η κοινωνία θα μείνει θεατής.

Προσπαθούν να ξεχάσουν οι ιθύνοντες, τους αγώνες που έχουμε δώσει ως τοπική κοινωνία για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους, για τη διατήρηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε ότι το Νοσοκομείο μας υπάρχει χάρη στους αγώνες μας. Εμείς, οι κάτοικοι αυτού του τόπου, αποτρέψαμε το κλείσιμο με τους μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες. Δεν ξεχνάμε ότι πετύχαμε την ένταξη στην Γ΄ Ζώνη, με την κατάληψη του Δημαρχείου τον Ιούνη του 2011, με αποτέλεσμα να καλύπτονται για μεγάλο διάστημα οι εφημερίες στις βασικές κλινικές. Δεν ξεχνάμε ότι οι επίμονες κινητοποιήσεις μας μέχρι πρόσφατα έχουν αναστείλει τα σχέδια για μετατροπή του σε κέντρο υγείας.

Μένουμε σταθεροί στην απαίτησή μας για ένα πλήρες νοσοκομείο, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για να λειτουργούν όλες οι κλινικές του απρόσκοπτα όλο το μήνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00ΠΜ  για να απαιτήσουμε άμεση λύση στο ζήτημα της κάλυψης των εφημεριών και δρομολόγηση λύσεων για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Μαζί με την βάναυση καταπάτηση του δικαιώματος μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις απειλούνται πλέον άμεσα. Μόλις ψηφίστηκε ένα Πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρας που βυθίζει την κοινωνία μας πιο βαθιά στην εξαθλίωση και τη διάλυση. Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, περιθώρια αναμονής και ανάπαυλας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 23/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ  να συζητήσουμε για όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία και τη Δημοκρατία.

Ο γύρος του κόσμου…στην Κρήτη (video)

Την υπέροχη Κρήτη διαφημίζει ένα εκπληκτικό spot που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Παπαδουλάκη και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Νίκο Ορφανό.

Σύμφωνα με το story ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης προσπαθεί να πείσει έναν πλούσιο παραγωγό να χρηματοδοτήσει τη φοβερή ιδέα του, μια παραλλαγή του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βέρν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».

Μόνο που το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για τα γυρίσματα σε διάφορα μέρη του κόσμου… φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης έχει τη λύση... αφού όλα όσα χρειάζεται κάποιος είναι συγκεντρωμένα σε έναν ευλογημένο τόπο!

«Την Κρήτη το νησί που τα έχει όλα!». «Οδηγείς από την μια άκρη ως την άλλη και σε 4 ώρες νομίζεις ότι έχεις κάνει το γύρο του κόσμου» λέει χαρακτηριστικά στον πλούσιο επιχειρηματία και ξεδιπλώνει τον χάρτη της Κρήτης...

Αποπληρωμή σε δόσεις χωρίς... εκβιασμούς ζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες

Να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματοβιοτέχνες να πληρώσουν σε ... δόσεις τις οφειλές τους ζητά η ΟΕΒΕΝΗ με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης χωρίς... απειλές και εκβιασμούς. Όπως τονίζεται στην επιστολή μεταξύ άλλων: Μας προκαλεί επίσης εντύπωση ότι οι πρακτικές αυτές απευθύνονται προς τον απλό λαό και τους μικροοφειλέτες μόνο, με το κράτος να ζητά με νότα προς τις ΔΟΥ την επίσπευση (!!!!) των κατασχέσεων και όχι προς τους γνωστούς σε εσάς και εμάς μεγαλοοφειλέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριοι Υπουργοί,

Με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και εξαγγελίες οι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι, αλλά και το σύνολο του Ελληνικού λαού, καλούνται κατά καιρούς να αποπληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις κάθε είδους οφειλές τους προς το Κράτος, απειλούμενοι μάλιστα με κατασχέσεις. Προϋπόθεση όλων είναι να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πράγματα που, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, λίγοι διαθέτουν.

Μερικά παραδείγματα όπου απαιτείται η εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών:

α) θεώρηση βιβλίων / στοιχείων

β) λήψη δανείου

γ)ένταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα ΟΑΕΕ

δ) απονομή σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, και πολλές άλλες περιπτώσεις

Ας μην ξεχνούμε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ο Ελληνικός λαός καλείται – υποχρεώνεται να καταβάλλει ταυτόχρονα φόρο εισοδήματος, προκαταβολή επόμενης χρήσης, εισφορά αλληλεγγύης προσαυξημένη βάσει εισοδήματος, ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ), αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, διάφορα μη ανταποδοτικά στην ουσία τέλη μέσω ΔΕΚΟ, τη στιγμή που τα εισοδήματα του έχουν συρρικνωθεί δραματικά.

Η τελευταία δε, εξαγγελία βάσει της οποίας οι δανειολήπτες για να μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους θα πρέπει πρώτα να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς την εφορία κάνει απολύτως ξεκάθαρη τη θέση, από ότι φαίνεται, του Κράτους, το οποίο επί της ουσίας μας ζητά να πληρώσουμε τα πάντα, ξεχνώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, άρα και των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ίσα που διατηρεί (;) ένα οριακά αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Δεν αρνούμαστε την ύπαρξη των οφειλών μας. Ζητούμε όμως να μας δοθεί η δυνατότητα σταδιακής αποπληρωμής τους χωρίς απειλές και εκβιασμούς. Μας προκαλεί επίσης εντύπωση ότι οι πρακτικές αυτές απευθύνονται προς τον απλό λαό και τους μικροοφειλέτες μόνο, με το κράτος να ζητά με νότα προς τις ΔΟΥ την επίσπευση (!!!!) των κατασχέσεων και όχι προς τους γνωστούς σε εσάς και εμάς μεγαλοοφειλέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά τέτοια παραδείγματα αλλά περιοριζόμαστε να ρωτήσουμε ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε όπως αντί των παραπάνω πρακτικών, δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους να αποπληρώσουν σταδιακά τις οφειλές τους.
prismanews.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Κανένα σπίτι, Ελληνα δανειολήπτη, στα χέρια των ξένων finds

Σε επαγρύπνηση καλεί η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τους δανειολήπτες, που τα στεγαστικά δάνεια τους δεν εξυπηρετούνται (κόκκινα δάνεια) και πολλά από αυτά μάλιστα ,έχουν πωληθεί σε ξένα finds (κοράκια) χωρίς καμία ενημέρωση από την Τράπεζα στον δανειολήπτη,

στην ανακοίνωσή της μεταξύ των άλλων η ΄Ενωση ,αναφέρει τα εξής:

"Επειδή πολλές Ελληνικές Τράπεζες ,έχουν πουλήσει τα δάνεια μας (χρέος) , σε εταιρείες του εξωτερικού ,ιδίως στεγαστικά, εξασφαλισμένα με υποθήκη την κατοικίας μας , ενημερώνουμε ότι ,μετά την λήξη της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών (31-12-2013), οι εταιρείες αυτές θα θελήσουν να εισπράξουν το ποσό των απαιτήσεων τους και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσουν για την είσπραξη των χρεών, θα είναι σκέτα χρηματοοικονομικά και σε καμιά περίπτωση κοινωνικά, επομένως μετά την νέα εμφανιζόμενη κατάσταση,θα πρέπει να τρέξουμε όσοι βρισκόμαστε σαυτή την κατάσταση, να πάρουμε την σχετική συμβουλευτική από ένα Πιστοποιημένο από την νομοθεσία Φορέα μεταξύ αυτών είναι και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για να μπορέσουμε πλέον οπλισμένοι με γνώση , να αντιμετωπίσουμε την νέα οικονομική πίεση (καταιγίδα),καθώς θα κληθούμε να αποπληρώσουμε έστω και με σχετικό "κούρεμα"τις καθυστερούμενες οφειλές μας, διαφορετικά θα μας κατάσχουν κάθε ακίνητο που έχουμε υποθηκεύσει και ίσως χάσουμε ακόμα και το σπίτι μας.΄Ομως εμείς ως κοινωνικός Φορέας, δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματα μας να "καταπατηθούν" από κανένα finds, χωρίς υποστήριξη και νομική διεκδίκηση, ενημερώνοντας κάθε δανειολήπτη, ότι ο αγώνας μας θα είναι συνεχής , επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά ότι,δεν θα αφήσουμε κανένα δανειολήπτη χωρίς ενημέρωση και συμβουλευτική να χάσει το σπίτι του.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες είναι:

•Η τράπεζα θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι το δάνειο τους πουλήθηκε σε τρίτο.

•Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την τράπεζα από την οποία δανείστηκαν (δηλαδή επιτόκιο,
διάρκεια αποπληρωμής κλπ) δεν αλλάζουν.

•Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης, ακόμα και μία ημέρα, θα δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες.

•Αν η πληρωμή καθυστερήσει 3 μήνες (δηλαδή 90 μέρες) την 91η μέρα θα ενημερωθούν ότι είναι απαιτητό το σύνολο της οφειλής,

Στον ν.ΚΑΤΣΈΛΗ υπάγονται ΌΛΑ τα δάνεια και οι κάρτες (όχι μόνο τα στεγαστικά) και είναι η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ για όσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ είναι να ενταχθούν σαυτόν .

Για πληρέστερη ενημέρωση και συμβουλευτική στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και στα τηλέφωνα 2821092306,2821092666 και 2842020140 "

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Επίσκεψη κλιμακίου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα Σφακιά

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και πιο συγκεκριμένα των δράσεων προληπτικού ελέγχου πληθυσμού απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης που αναπτύσσει, πραγματοποιεί επίσκεψη κλιμακίου γιατρών και επιστημονικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στα Σφακιά, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013.

Η ως άνω δραστηριότητα υλοποιείται με ευθύνη του Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Γιώργου Νεοφώτιστου, ο οποίος θα συνοδεύσει το επιστημονικό κλιμάκιο στα Σφακιά και θα πραγματοποιήσει ως γιατρός, παθολογική κλινική εξέταση στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων προς την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, με τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σφακίων, των Γ.Ν. Χανίων και ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης, παρακολούθησης και καταγραφής προβλημάτων υγείας του τοπικού πληθυσμού.

Δεδομένων των δυσκολιών και των μόνιμων φυσικών αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης αναπτύσσει συντονισμένα μια τέτοια πρωτοβουλία, υποστηριζόμενη επιστημονικά από γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων ευθύνης της, στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης και βελτίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην προσπάθεια ισότιμης πρόσβασης τους στις υπηρεσίες υγείας.

Στόχος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί ο σχεδιασμός και η συνέχιση παρόμοιων δράσεων συντονισμένα, προσφέροντας όσα περισσότερα, στη σύγχρονη ιατρική, πρόληψη και θεραπεία.

Στους κατοίκους των Σφακίων θα διενεργηθούν μεταξύ άλλων, καρδιολογικός και πνευμονολογικός έλεγχος, ορθοπεδική, ενδοκρινολογική, γυναικολογική και παθολογική κλινική εξέταση, υπέρηχογραφήματα, καρδιογραφήματα και τεστ Pap.

Επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στα Σφακιά την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 θα βρίσκεται μαζί με το επιστημονικό κλιμάκιο της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας που θα πραγματοποιεί μαστογραφίες στον γυναικείο πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα που θα μεταβεί στα Σφακιά και θα διενεργήσει ιατρικές και κλινικές επισκέψεις του πληθυσμού στο περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, αποτελείται από τις ακόλουθες ειδικότητες- γιατρούς:

1. Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας Περιφέρειας Κρήτης:
Τεχνολόγος- Ακτινολόγος κ. Πασπαράκης Γιώργος.
2. κ. Γιώργος Νεοφώτιστος, Ιατρός Παθολόγος , Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης
3. κ. Αθανάσιος Πράς, Ιατρός Καρδιολόγος, Συντονιστής Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Χανίων
4. κ. Νίκος Χαρουλάκης, Ιατρός Ακτινολόγος, Συντονιστής Δ/ντής Γ.Ν. Ηρακλείου Βενιζέλειο.
5. κ. Μοσχονάς Μιχάλης, Δ/ντής Ιατρός Πνευμονολόγος, Πνευμονολογικής κλινικής Γ.Ν. Χανίων.
6. κ. Βασίλειος Πετρουλάκης, Ιατρός Ορθοπεδικός, Συντονιστής Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Γ.Ν. Χανίων.
7. κ. Καμπανιέρης Μιχάλης, Ιατρός Γυναικολόγος Επιμελητής Α΄ Γ/Μ Κλινικής Γ.Ν. Χανίων.
8. Πετρουλάκης Βασίλειος, Συντονιστής Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Γ.Ν. Χανίων
9. Τζουτζουράκη Παρασκευή, Επιμελήτρια Α΄ Ενδοκρινολογίας Γ.Ν. Χανίων
10. Σαργέντη Σοφία, Επισκέπτρια Υγείας Γ.Ν. Χανίων

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο κ. Π. Πολάκη και τον Αντιδήμαρχο Σφακίων κ. Μ. Χιωτάκη για την φιλοξενία και τη συνεργασία τους, μα κυρίως για τη μεγάλη ευαισθησία κι ενδιαφέρον τους σε θέματα υγείας της περιοχής τους, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Πρόεδρο του Π.Σ. και γιατρό κ. Γιώργο Πιτσούλη για τη συνεργασία και την παροχή της Κινητής Μονάδας, τις Διοικήσεις των Γ.Ν. Χανίων και ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειου για τη διευκόλυνση μετακίνησης και συμμετοχής των ιατρών των μονάδων τους στην ως άνω δράση, καθώς και τους Δ/ντές των κλινικών και τους γιατρούς που συμμετέχουν.

Τον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελίου - Ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται

Στο δρόμο της δημοπράτησης μπαίνει ξανά το έργο κατασκευής του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, ένα έργο που έχει μετατραπεί τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια σε... σήριαλ.

Σήμερα βρίσκεται στην περιοχή πραγματοποιώντας συνάντηση με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη,ο Διευθυντής ΕΥΔΕ – Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Καρνέσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρνέσης, τόνισε πως μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για το έργο υπάρχει από τρεις εταιρείας από την Ευρώπη, μια Αμερικανική και μια Κινεζική.

Το ενδιαφέρον των τελευταίων είναι που γεννά την αισιοδοξία των εμπλεκόμενων φορέων, πως αυτή τη φορά το έργο θα προχωρήσει. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Καρνέσης, βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να εγκαινιάσει το Γραφείο Κτηματογράφησης που ξεκινάει τη λειτουργία του στην περιοχή για τις ανάγκες κατασκευής του αεροδρομίου.

Για μια ακόμα φορά πάντως ο δήμαρχος της περιοχής Ζ. Καλογεράκης τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία δε λένε όχι στο έργο, ωστόσο αυτό να γίνει με προϋποθέσεις.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...