Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συναγερμός και στο λιμάνι μετά τo "μπλακ άουτ" στο ...αεροδρόμιο

Χαρακτήρα ντόμινο πήραν οι επιπτώσεις από το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου 

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ότι υπάρχει θέμα με τις πτήσεις σήμανε συναγερμός και στο Λιμάνι του Ηρακλείου, όπου στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για 100άδες  επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου COSTA ATLANTICA το οποίο ως γνωστόν χρησιμοποιεί το Ηράκλειο ως home port για τις εβδομαδιαίες κρουαζιέρες του  .

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες, που έφτασαν με 3 πτήσεις τσάρτερ οι οποίες προσγειώθηκαν τελικά στα Χανιά, μεταφέρονται οδικώς απο τα Χανιά στο Ηράκλειο, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η προγραμματισμένη κρουαζιέρα

"Ευτυχώς, ξεκινήσαμε τις όλες διαδικασίες άμεσα , προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες" δήλωσε στο Cretalive o Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο "Καζαντζάκης" ένα αεροσκάφος C-27 από τη Ρόδο που μετέφερε ασθενείς προσγειώθηκε τελικά στο Καστέλι


 cretalive.gr

Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Στυλιανίδη για το επίμαχο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τα ΚΤΕΛ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με την ιδιότητα του ως Γενικός Γραμματέας του κόμματος συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη για το επίμαχο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τα ΚΤΕΛ .

Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι η κυβερνηση θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για την αποπληρωμή των οφειλών προς τα ΚΤΕΛ προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μεταφορά των μαθητών στο νομό Ηρακλείου και τη νέα σχολική χρονιά.

ΚΕΔΕ: 18.000 περισσότερες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Τα δύο μέρη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18 χιλιάδες.

Έτσι ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43 σε 61 χιλιάδες.

Επ' αυτοφώρω σύλληψη δράστη που επιτέθηκε σε Ηρακλειώτισσα!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι και οι περαστικοί στην πλατεία Νικαίας που είδαν έναν άνδρα να επιτίθεται σε μία γυναίκα, για άγνωστο λόγο!

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο κόσμος και ακινητοποιήθηκε ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το μαχαίρι μήκους...30 εκ!

Στο σημείο ήταν αστραπιαία η επέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον δράστη...Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γνωστό άτομο του Ηρακλείου που έχει σχέση και με τα συνδικαλιστικά στο πρόσφατο παρελθόν.
cretalive.gr

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Για περίπου 3 ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο πρόγραμμα προσγειώσεων και απογειώσεων.

Μία ολιγόλεπτη βλάβη στην ηλεκτροδότηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, ήταν αρκετό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους υπαλλήλους και στους πολίτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα.

Η βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας υπολογιστές και ηλεκτρονικά συστήματα.

Στην πίστα ακινητοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη λίγο πριν αναχωρήσουν για πτήσεις στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πτώση της τάσης ήταν αυτή που προκάλεσε το πρόβλημα, ενώ οι αρμόδιοι του αεροδρομίου έθεσαν εκτός λειτουργίας και το ραντάρ. Κατά τη διάρκεια της επανασύνδεσής του, κατέρρευσε όλο το σύστημα.

Λόγω του προβλήματος, ένα αεροσκάφος C-27 του στρατού, που μετέφερε δύο περιστατικά από το Νοσοκομείο Ρόδου, μια διασωληνωμένη ηλικιωμένη και μια ακόμη γυναίκα με βαριά πνευμονία, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελίου.

Συνελήφθη ένας 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε Ινδών στο Ρέθυμνο

Ένας ανήλικος από το Ρέθυμνο είναι ένας εκ των δραστών της αιματηρής επίθεσης σε βάρος πέντε Ινδών που σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου στην περιοχή Σφακάκι, ο οποίος και συνελήφθη το πρωί.
Ειδικότερα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς ύστερα από εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η ανωτέρω περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελέστηκε από πέντε νεαρά άτομα, ηλικίας 15, 17, 18, 18 και 19 ετών.

Από τον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 17χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη σήμερα πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Επιπλέον από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ατόμων, γονέων των ανηλίκων δραστών (15χρονου και 17χρονου), για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 17χρονος συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου έξι Ινδοί δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα πέντε ατόμων σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου, με συνέπεια να τραυματιστούν οι πέντε από αυτούς.

Οπως δήλωσαν οι τραυματίες, «χωρίς να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει, από ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά τους, βγήκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν.

Ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τους τέσσερις και στη συνέχεια οι άγνωστοι μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Όπως αποκαλύφτηκε από τις έρευνες των αρχών ο 17χρονος ήταν αυτός που κράταγε και τράβηξε το μαχαίρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με επιφανειακά τραύματα, ενώ όπως είχαν δήλωσει στην αστυνομία, οι δράστες ήταν Έλληνες.
flashnews.gr

Χανιά: "Σέρβιρε" και ... γυναίκες εκτός από ποτά στο μπάρ!

Ένας 55χρονος από τα Χανιά, υπεύθυνος μπαρ, και δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27 και 20 ετών, συνελήφθησαν σήμερα, κατηγορούμενοι για σωματεμπορία και παράβαση υγειονομικών διατάξεων, περί φορολογικής νομοθεσίας κατά περίπτωση.

Ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν παραβάσεις και σε δύο αλλοδαπές υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 29 και 22 ετών, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς στο μπαρ, ιδιοκτησίας 39χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης μαζί με τον 55χρονο, υπεύθυνο του καταστήματος, έχουν προσλάβει και απασχολούσαν την 29χρονη και 22χρονη, ως χορεύτριες και συνοδούς πελατών, ενώ παράλληλα τις εξωθούσαν στην πορνεία σε πελάτες του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι είχαν προσλάβει επιπλέον και απασχολούσαν ως σερβιτόρες - χορεύτριες, μια 27χρονη και μια 20χρονη, οι οποίες δεν κατείχαν πιστοποιητικά υγείας και άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή, ενώ διαπιστώθηκε, ότι δεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες αποδείξεις από το νόμο, λιανικής πώλησης σε πελάτες του καταστήματος.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων εβδομήντα ευρώ, καθώς και εκατόν εβδομήντα επτά μάρκες από το ταμείο του καταστήματος, προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητα.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Συλλήψεις 13 ατόμων σε Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Γιαννιτσά και Κρήτη για παιδική πορνογραφία

Συνολικά 13 άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Γιαννιτσά και Κρήτη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. 

Παράλληλα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τριών ατόμων.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 52 σκληροί δίσκοι, οχτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 172 ψηφιακοί δίσκοι οι οποίοι περιέχουν 500.000 ψηφιακά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Υπογραφή σύμβασης για βελτίωση δρόμου «Φορτέτσα – Άγιος Βλάσσης»

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μιας σημαντικής μελέτης, που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της βεβαρυμμένης περιοχής, που συγκροτούν οι οικισμοί Φορτέτσας, Βασιλειών, Αγίου Βλάση, Άγιου Σύλλα και Συλλάμου του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον εκπρόσωπο των αναδόχων, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Πρόκειται για τη «Μελέτη βελτίωσης δρόμου «Φορτέτσα – Άγιος Βλάσσης», ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 292.348,86 €., ύστερα από την έκπτωση των αναδόχων, που είναι στο 20%. Τη μελέτη χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, η ολοκλήρωσή της έχει χρονοδιάγραμμα 14 μηνών.

Σκοπός της μελέτης είναι εύρεση λύσης, ήπιας κατασκευής με προσοχή στο περιβάλλον εξασφαλίζοντας, την σύμφωνη γνώμη από το Υπουργείο Πολιτισμού για ένα μήκος περίπου 1.500 μέτρων παρακάμπτοντας τον οικισμό της Φορτέτσας και την βελτίωση-διαπλάτυνση του εναπομείναντος τμήματος μήκους 2.100 μέτρων μέχρι την είσοδο των Βασιλείων έτσι ώστε η οδός να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά, ικανά να αντιμετωπίσουν τον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.

Παράλληλα θα γίνουν τρείς ισόπεδοι κόμβοι με την Κνωσού, τον οικισμό της Φορτέτσας και την Ούλαφ Πάλμε, η διαμόρφωση επτά μικρότερων συμβολών που βρίσκονται κατά μήκος της υφιστάμενης οδού, καθώς και τεσσάρων προτεινόμενων διαβάσεων για την εξασφάλιση των διακοπτόμενων αγροτικών οδών από το νέο τμήμα.

Καταδικάστηκε ο 58χρονος για την φωτιά στην Ιεράπετρα

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 58χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας στην Κρήτη, καθώς έκαιγε καλώδια για να αφαιρέσει το χαλκό.

Προβολή της Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε γαλλικό περιοδικό οικοτουρισμού

Μακροσκελές και ιδιαίτερα κολακευτικό αφιέρωμα για το Ρέθυμνο και τις επιλογές που προσφέρει σε επίδοξους επισκέπτες για αγροτουρισμό, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο γαλλικό περιοδικό οικοτουρισμού «ECOtourism Magazine», αποτέλεσμα της φιλοξενίας Γάλλων δημοσιογράφων από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του εν λόγω περιοδικού μαζί με συναδέλφους τους από άλλα έντυπα καθώς και τη διευθύντρια της αεροπορικής εταιρίας «TRANSAVIA» (θυγατρική της AIR FRANCE και KLM), φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη 11 – 15 Ιουνίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Το ταξίδι των Γάλλων δημοσιογράφων, που αρθρογραφούν σε έντυπα οικολογικού και εναλλακτικού τουρισμού, οργανώθηκε μετά από συνεργασία του Γραφείου Γαλλίας του ΕΟΤ και της αεροπορικής εταιρίας «TRANSAVIA» και είχε ως θέμα την άγνωστη Κρήτη, ενώ περιελάμβανε την περιήγησή τους σε αξιοθέατα και μνημεία της πόλης αλλά και της ενδοχώρας.

Το μακροσκελές άρθρο μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό (90 φωτογραφίες) φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα του περιοδικού ecotourisme-magazine.com/ecotourisme-et-regime-cretois/

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σητεία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην περιοχή της Σητείας μετά την ολονύχτια μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που απείλησε και οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε το βράδυ.

Στην περιοχή μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Συνολικά τη μάχη της κατάσβεσης έδωσαν 40 άνδρες και 16 πυροσβεστικά οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά, που αυτή την ώρα έχει περιοριστεί αισθητά και έχει πλέον απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές, ξεκίνησε χθες από την περιοχή Κρυονέρι και εξαιτίας των δυνατών βορείων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε αμέσως διαστάσεις κατευθυνόμενη προς την περιοχή της Ξερολίμνης και τις ανεμογεννήτριες. Στο σημείο εκείνο, λόγω των ανέμων, οι πυροσβεστικές δεν μπόρεσαν να τη σταματήσουν και πήρε πορεία απειλώντας την περιοχή της Μαγκασά, των Χοχλακιών και την ευρύτερη περιοχή της Ζάκρου όπου και τελικά περιορίσθηκε.

Πάνω από 7.000 επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια στα Χανιά το τριήμερο

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν τα Χανιά το τριήμερο από σήμερα Παρασκευή 31/8 μέχρι και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Ήδη στο λιμάνι της Σούδας «έδεσαν» νωρίς σήμερα το πρωί δύο κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για το “Navigator of the seas” το οποίο κατέπλευσε στις 6:30 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 3 μμ μεταφέροντας 3.528 επιβάτες.

Περίπου στις 8:30 το πρωί κατέπλευσε και το κρουαζιερόπλοιο “Minerva” μεταφέροντας 340 επιβάτες.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Silhouette” μεταφέροντας 2.976 επιβάτες.

Το πρωί της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου θα «δέσει» στα ανοιχτά του ενετικού λιμένα των Χανίων το κρουαζιερόπλοιο – ιστιοφόρο “Club Med” δίνοντας την ευκαιρία στους τυχερούς επιβάτες του να απολαύσουν τις ομορφιές της παλιάς πόλης των Χανίων.

flashnews.gr

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναικεία συμμορία με τα κοσμήματα στα χέρια

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε τέσσερις γυναίκες στο Ηράκλειο, γιατί είχαν κλέψει τα κοσμήματα μιας 43χρονης. 

Οι τέσσερις λησταρχίνες ήταν... άτυχες γιατί έπεσαν πάνω στους άντρες της ΔΙ.ΑΣ την ώρα που έφευγαν από το σπίτι που είχαν «χτυπήσει» και πάνω στον πανικό τους πέταγαν τα κοσμήματα στο δρόμο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι γυναίκες ηλικίας 34, 36, 27 και 37 χρονών, εντοπίστηκαν την ώρα που έβγαιναν από πολυκατοικία και σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν στο έδαφος συσκευασία, η οποία περιείχε κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες, είχαν αφαιρέσει από διαμέρισμα της πολυκατοικίας, τα κοσμήματα.

"Εξομολόγηση" στη Κρήτη: H Άννα Βίσση πριν 10 χρόνια ήταν πολύ υστερική

Για τη σχέση της με την εξωτερική της εμφάνιση και τη διατροφική της συμπεριφορά μίλησε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη συνέντευξή της η Άννα Βίσση.

Μιλώντας στη νέα τηλεόραση Κρήτης και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουρκουλό η δημοφιλής τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι σήμερα είναι πολύ πιο ισορροπημένη όσον αφορά τη σχέση της με την εξωτερική της εμφάνιση και τις διατροφικές της συνήθειες.

«Δεν κάνω κάποια παραπάνω προσπάθεια για το τι είμαι και τι δείχνω από ό,τι κάνει κάθε γυναίκα που σέβεται το κορμί της, τον εαυτό της, το πρόσωπό της... Προσέχω τη διατροφή μου, αλλά έχω φύγει λίγο από την υστερία που είχα πριν από 10 χρόνια. Πριν 10 χρόνια ήμουν πολύ υστερική. Και δεν ήμουν και ευτυχισμένη», ανέφερε συγκεκριμένα η 53χρονη σταρ.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «είχα αποκτήσει κάποια πρότυπα που ήταν δύσκολο να κατακτήσεις. Ήθελε πολλές θυσίες. Τώρα πια, κοιτάω να είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη. Να τρώω σωστά και να προσέχω την υγεία μου»

Πηγή: iefimerida.gr

Άγιος Νικόλαος: Έλληνας και Σκοπιανός συνελήφθησαν για διαρρήξεις

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ένας 27χρονος Έλληνας και ένας 29χρονος Σκοπιανός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προχθές το απόγευμα, εντοπίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, να προβαίνουν σε καταμέτρηση μεγάλης ποσότητας νομισμάτων, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι οι δράστες, διέπραξαν από κοινού δύο κλοπές - διαρρήξεις καταστημάτων, ιδιοκτησίας 38χρονης και 42χρονης, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ ευρώ.

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

«Καταγραφικές Τέχνες και Σπήλαια. Β΄ κύκλος Εικαστικές Εξερευνήσεις»


Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ξεκινά ο Β΄ κύκλος της πολιτιστικής δράσης « Καταγραφικές Τέχνες και Σπήλαια. Εικαστικές...
Εξερευνήσεις» του Σπηλαιολογικού Ομίλου Κρήτης, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Πιο αναλυτικά:

Α. Έκθεση εικαστικών ("Το σπήλαιο ως καμβάς και το σπήλαιο στον καμβά")

01-9-2012 έως 9-9-2012

(βραχογραφίες, βραχοεγχαράξεις/ ζωγραφική/ σκίτσα/ γκραβούρες χαρτογραφήσεις/ γελοιογραφίες/ παιδική τέχνη/ δημιουργικές γραφιστικές απεικονίσεις, project: "Σχήματα και χρώματα στον υπόγειο κόσμο")

Κτίριο εφημερίδα «Μεσόγειος», Χάνδακος 20 Ηράκλειο

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά απογεύματα 17:00-21:00,

Σάββατο Κυριακή Τετάρτη πρωί απόγευμα 10:00-13:00 και 17:00-21:00

H έκθεση θα συνοδεύεται από μουσικές και χορευτικές mini δράσεις και προβολές (3-6/9/'12 στις 20:00)

3/9 Προβολή ντοκιμαντέρ

4/9 Μουσική συνοδεία κρουστών

5/9 Ομάδα χορού Φυσαλίδα "Πέρα από το φως, μέσα στη γη .." (δομημένος αυτοσχεδιασμός εμπνευσμένος από την έκθεση) χορεύει η Γωγώ Πετραλή

6/9 Προβολή ντοκιμαντέρ

Β. Δράσεις για παιδιά

01/9: επίσκεψη/ξενάγηση παιδιών σε σπήλαιο (συνοδεία γονέων) ώρες 10:00-12:00 για παιδιά 6-12 χρ.

02/9: παιδική ξενάγηση στην έκθεση και εικαστικά παιχνίδια

1. Ζωγραφική σε καμβά

2. Κεραμική με φυσικό πηλό σπηλαίου στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, με την Καστανάκη Ρένα κεραμίστρια

Γ. Δράσεις για Ενήλικες

07/9: Παρουσίαση με θέμα τις βραχογραφίες με έμφαση τις βραχογραφίες στο βόρειο Ελλαδικό χώρο "Παρουσίαση και ερμηνεία ενός συμπλέγματος βραχογραφημάτων στο Παγγαίον Όρος και τη γύρω περιοχή", Στέλλα Πιλαβάκη, εκπαιδευτικός/ερευνήτρια, MA in Comparative Art and Archaeology, Institute of Archaeology, UCL & PhD in Anthropology,UCL

Αυλή κτιρίου ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πρεβελάκη και Γεβενών, Ηράκλειο

08/9: Επίσκεψη - εκδρομή κοινού σε σπήλαιο με βραχογρφίες με συνοδεία και ερμηνευτική πληροφορία από τη Στέλλα Πηλαβάκη

09/9: Εργαστήρι γλυπτού στο Βουλισμένο Αλώνι με τη γλύπτρια Chiara Valentini, ώρες 9:30 – 13:30





Εργαστήρι φυσικού πηλού σπηλαίου στο Χαινόσπηλιο, με την κεραμίστρια Καστανάκη Ρένα, ώρες 16:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης (ΣΠΟΚ), Μπιζανίου 11, Ηράκλειο
τηλ. 283160 (Τετάρτες 20:30-22:30), www.caves-crete.gr
6945335230 (18:00-22:00) 6934821659 (11:00-14:00 και 18:00-22:00)

Πληροφορίες στο spokcreta@yahoo.gr

Πήγαν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου για να μοιραστούν τα κλοπιμαία

Την ώρα που μετρούσαν τη "λεία" τους συνελήφθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ένας 27χρονος Έλληνας και ένας 29χρονος Σκοπιανός, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν να καταμετρούν μεγάλη ποσότητα νομισμάτων, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει από κοινού δύο διαρρήξεις καταστημάτων, ιδιοκτησίας μιας 38χρονης και μιας 42χρονης , στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 788 ευρώ.

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι Ρώσοι κατακλύζουν την λίμνη του Κουρνά

H λίμνη Κουρνά στον Αποκόρωνα Χανίων,η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε τουριστικά, καθώς αποτελεί έναν πολύ όμορφο βιότοπο.
Όμως ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί και πόλο έλξης των ολοένα και αυξανόμενων Ρώσων τουριστών.


Λάτρεις των λιμνών – που υπάρχουν άφθονες στην πατρίδα τους – οι Ρώσοι κατακλύζουν τις παραλίες και τις ταβέρνες στην λίμνη του Κουρνά, σε βαθμό που οι επαγγελματίες «αναγκάστηκαν» να αναρτούν ταμπέλες και στα Ρώσικα.

Μάλιστα η γνώση της Ρωσικής γλώσσας αποτελεί πλέον βασικό εφόδιο για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
«Ευτυχώς που μας προτιμούν οι Ρώσοι γιατί λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί δραστικά οι επισκέπτες από τις άλλες χώρες» είπε στο Flashnews.gr καταστηματάρχης του Κουρνά επισημαίνοντας με νόημα :

«Επιπλέον οι Ρώσοι τουρίστες ξοδεύουν αρκετά χρήματα».
Οι Ρώσοι κατά την παραμονή τους στην λίμνη - στην οποία πηγαίνουν είτε μεμονωμένα, είτε με οργανωμένες εκδρομές – απολαμβάνουν την αμμουδερή παραλία, το μπάνιο, την βόλτα με τα ποδήλατα «θαλάσσης», αλλά και τις κρητικές σπεσιαλιτέ που προσφέρονται από τις ταβέρνες.

Να σημειωθεί πως στη Κρήτη, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ, 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από την Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.

Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους.
Το forum Ρώσων επιχειρηματιών στην Κρήτη

Στο μεταξύ Ρωσική απόβαση δεκάδων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Χερσόνησο καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα -και υπό την προοπτική των εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων- επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου.

Απέκλεισαν τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι παράγοντες και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με συμβολικούς αποκλεισμούς των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στο Ηράκλειο στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρέθηκαν αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού , αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την Σοφία Σακοράφα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γ.Γ. Γιώργο Δεικτάκη ο οποίος αναγνώρισε τον δίκαιο αγώνα τους και τόνισε πως θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση.

Στη Βιάννο για τις νέες φωτιές ο κ. Κουκιαδάκης- Επιθεώρησε κα ιτον καθαρισμό των ρεμάτων

Στα νέα μέτωπα των πυρκαγιών της Βιάννου, μετέβη σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου... Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλό του, Χρήστο Δοριάκη.
Ο κ. Κουκιαδάκης, επισκέφτηκε τις περιοχές Λιβάδα και Κερατόκαμπο, όπου εκδηλώθηκαν οι νέες πυρκαγιές και δεν δίστασε να κάνει λόγο για χαρακτηριστικές περιπτώσεις εμπρησμού- άποψη που εκφράζουν και κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Βιάννο λόγω των νέων πυρκαγιών, ο κ. Κουκιαδάκης, αξιοποίησε την ευκαιρία της επιθεώρησης του έργου που γίνεται από τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης και αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής στις καμένες από την προηγούμενη πυρκαγιά εκτάσεις, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα το χειμώνα, λόγω του ανάγλυφου του τοπίου που επιδεινώθηκε από τις μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκα πριν από ένα μήνα.

Στην αυτοψία των εργασιών ήταν και ο Διευθυντής των Μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας, Μανόλης Καρουζανάκης. Ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών καθαρισμού, αλλά και για τα εύσημα των κατοίκων της περιοχής προς την Περιφέρεια, που της αναγνωρίζεται ότι λειτουργεί προληπτικά ενόψει των βροχοπτώσεων του χειμώνα, θωρακίζοντας την περιοχή τους από νέες απειλές.

620 εκπαιδευτικοί 'λείπουν' μόνο από τα Σχολεία του Ηρακλείου!

Στις αρχές Σεπτέμβρη 2009 όλη η Κρήτη είχε 427 κενά. Σήμερα, μόνο ο νομός Ηρακλείου έχει 620...
Δεν χρειάζεται παρά να δει κανένας τους αριθμούς για να καταλάβει τι γίνεται στην εκπαίδευση! Συνολικά 620 εκπαιδευτικοί απουσιάζουν μόνο από τα σχολεία της α/θμιας στο Ηράκλειο! Αυτό αποκαλύπτει ο Ζαχαρίας Καψαλάκης Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου που βλέπει... μαύρη κι άραχνη τη νέα περίοδο . "φέτος ξεφτίλισαν τελείως τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί καλούνται ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα εκατοντάδες κενά που έχει η δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Και ενώ τη Δευτέρα τα σχολεία όλης της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές τους, φοβάμαι ότι φέτος θα έχουμε βιβλία, αλλά δεν θα έχουμε εκπαιδευτικούς…Η έλλειψη μονίμων διορισμών και οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε άλλους νομούς από το Ηράκλειο, αλλά και οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών διαμορφώνει το σημερινό τοπίο" αναφέρει.

Σήμερα τα οργανικά και λειτουργικά κενά διαμορφώνονται σε 620 και συγκεκριμένα:

* Δάσκαλοι 210

* Νηπιαγωγοί 140

* Γαλλικής 16

* Γερμανικής 20

* Εικαστικών 30

* Πληροφορικής 42

* Θεατρικής Αγωγής 25

* Μουσικής 20

* Αγγλικής 49

* Γυμναστές 68

"Κάνοντας μια έρευνα στο αρχείο μου βρήκα ότι στις αρχές Σεπτέμβρη 2009 όλη η Κρήτη είχε 427 κενά. Σήμερα, μόνο ο νομός Ηρακλείου έχει 620…Να σημειώσω ακόμα ότι αναμένουμε τη β΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διευρυνθεί…Το δημόσιο σχολείο από 1ης Σεπτεμβρίου μπαίνει σε περιπέτειες, μπαίνει στην εντατική. Αντισταθείτε συνάδελφοι στην καινούργια λαίλαπα. Ο αγώνας είναι το μόνο αξιοπρεπές μέσο επιβίωσης που μας έχει μείνει. Μ’ αυτό θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε...

Όπως αναφέρει ο ίδιος συνεδρίασε την Δευτέρα 27 Αυγούστου το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου με βασικό θέμα την τοποθέτηση των υπεράριθμων . Υπήρχαν 37 δάσκαλοι λειτουργικά υπεράριθμοι και 8 νηπιαγωγοί. Οι δάσκαλοι είναι πολλοί, εξ αιτίας

του ότι δυο Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου (55ο Δ. Σ. Ηρακλείου και το Δ. Σ. Καρτερού), δεν λειτουργούν ακόμα…

"Και οι δυο αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου δώσαμε και πάλι τη μάχη του αυτονόητου, με αφορμή τις υπεραριθμίες στα συστεγαζόμενα σχολεία. Ότι δηλαδή υπεράριθμος φεύγει από το σχολείο που βγαίνει η υπεραριθμία και όχι από το …συστεγαζόμενό του. Μια απίστευτη πρόταση που ήταν έτοιμα να υλοποιήσουν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. Για να γίνω κατανοητός: Συστεγάζονται το α και β Δ. Σ. Υπάρχει υπεραριθμία στο α και ήθελαν να φύγει συνάδελφος από το β! Τα καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια..."

Επίσης αναφέρει ότι τα βιβλία που έφτασαν στα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου (και το ίδιο θα συμβαίνει φαντάζομαι πανελλαδικά) έρχονται με στοιχεία που πήρε από το survey ο «Διόφαντος» στις 25 Μαΐου! Τι σημαίνει αυτό:

- Δεν υπάρχουν οι εγγραφές της Α τάξης. - Δεν υπάρχουν οι μετεγγραφές. Έχω τη διαβεβαίωση από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Ηρακλείου, ο οποίος προσπάθησε να φτάσουν τα βιβλία στα σχολεία του Ηρακλείου πριν τους εκπαιδευτικούς και είναι προς τιμήν του, ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι έχουν σταλεί ή θα σταλούν συμπληρωματικά βιβλία, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων...
cretalive.gr

Δέσμευση του Υπουργού για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των τετράτροχων μοτοποδηλάτων

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγ. 2012, σχετικά με το ζήτημα του «αυστηρότερου ελέγχου και περιορισμού στην κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοποδηλάτων», ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης δεσμεύτηκε από πλευράς του δικού του Υπουργείου να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, ελέγχου αλλά και κυρώσεων καταστημάτων μίσθωσης τετράτροχων μοτοποδηλάτων.

Ειδικότερα, στην πρωτολογία του ο Βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι: «Μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησα με φορείς της περιοχής αλλά και με κατοίκους, έχει διαπιστωθεί απ’ όλους μας ότι δημιουργείται μία έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή των Μαλίων, λόγω της καθημερινής και άναρχης κυκλοφορίας εκατοντάδων τετράτροχων μοτοποδηλάτων –κοινώς «γουρούνες»- τα οποία σχετίζονται με την ηχορύπανση, την οδική συμπεριφορά, την κυκλοφορία, αλλά και με τη ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων».

Ακόμα, ο Βουλευτής παρέθεσε στον Υπουργό την Κοινή Υπουργική Απόφαση 16598/31-12-2012 των Υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τον υφιστάμενο τρόπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσικλετών και ζήτησε τη βελτίωση του ισχύοντος Νομικού πλαισίου με τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία: Δημοσία Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Τουρισμού προκειμένου να ισχύσει ότι και για την αδειοδότηση στην κατηγορία των ψυχαγωγικών πεδίων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός σημείωσε ότι: «Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όλα τα τετράτροχα οχήματα περιλαμβάνονται στην Οδηγία 91/439, όπως έχει ενσωματωθεί στο Εθνικό μας δίκαιο, απαιτείται άδεια οδήγησης υποκατηγορίας Β1. Στη χώρα μας δεν χορηγείται η συγκεκριμένη κατηγορία άδειας και η σχετική απαίτηση καλύπτεται με την κατοχή άδειας οδήγησης Β΄ Κατηγορίας. Επισημαίνω εδώ ότι αν η άδεια οδήγησης έχει εκδοθεί σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί να ισχύει και στη χώρα μας με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός έχει ηλικία πάνω από 18 ετών. Αυτό το αναφέρω, διότι έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα, όπως ενημερωνόμαστε από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με ανήλικους οι οποίοι ενδεχομένως οδηγούν αυτά τα οχήματα». Τέλος, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι «σχετικά με την αδειοδότηση για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σε μεγάλο βαθμό αρμόδιο είναι το Υπουργείο Τουρισμού».

Στην δευτερολογία του, ο κ. Αυγενάκης, καταθέτοντας τα πρακτικά της απόφασης του Δήμου Χερσονήσου ζήτησε από τον Υπουργό «την απαγόρευσης έγκρισης για συγκεκριμένα οχήματα τύπου του άρθρου 1 της ΚΥΑ 48145/2327/8-8-2003 όσον αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» και αναφέρθηκε στις αλλαγές που ομόφωνα ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου απ’ όλα τα συναρμόδια Υπουργεία παραδίδοντάς του και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κλείνοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής σημείωσε ότι «το πρόβλημα των τετράτροχων μοτοποδηλάτων στα Μάλια δεν ήρθε από μόνο του και δεν γεννήθηκε στα ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα της ποιότητας του τουρισμού που εισάγουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού τα τελευταία χρόνια στον τόπο και φυσικά της έλλειψης τουριστικής στρατηγικής που σημειώνετε στην περιοχή. Σαφώς και το κενό της νομοθεσίας αλλά και το γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας μας συνηγόρησαν και εδώ». Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, «το ζήτημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όσο αυστηρή αστυνόμευση και αν επιβληθεί, δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις από πλευράς Πολιτείας», ζήτησε από τον Υπουργό, κατόπιν, συνεργασίας με τα υπόλοιπα Υπουργεία, να στηρίξει και να προωθήσει τις αλλαγές που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου και να προσυπογράψει τον εκσυγχρονισμό ενός σύγχρονου, θεσμικού πλαισίου για τον αυστηρότερο έλεγχο και περιορισμό στην κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοποδηλάτων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή των Μαλίων και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τις συζητήσεις ειδικά με το Υπουργείο Τουρισμού με μία νέα Βελτιωμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μετά τη σημερινή συζήτηση, κατόπιν επικοινωνίας του Βουλευτή με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός συνάντησης τις επόμενες ημέρες με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...