Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ημερίδα για τη νόσο των λεγεωνάριων στο Ρέθυμνο

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, διοργανώνουν την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο Porto Rethymno ημερίδα με θέμα: Νόσος των Λεγεωναρίων: Πρόληψη – Αντιμετώπιση.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

17:00 – 17:30 Εγγραφές.

17:30 – 17:50 Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί.

17:50 Νόσος των λεγεωναρίων: Επιδημιολογική επιτήρηση σε ταξιδιώτες και αναζήτηση της πηγής κρούσματος. Aννα Ψαρουλάκη: Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης)

18:10 Λεγεωνέλλα στην Κρήτη: αποτελέσματα τριετούς εμπειρίας. Δημοσθένης. Χοχλάκης: Κλινικός Βιοχημικός – Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης)

18:30 Νομοθεσία – Επιδημιολογική Επιτήρηση Ξενοδοχείων (Παθητική - Ενεργητική Επιτήρηση) – Εκτίμηση κινδύνου (Risk Assessment). Παρασκευή. Βουμβουράκη: Επόπτης Δημόσιας Υγείας – Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε Ρεθύμνης).

18:50 Δειγματοληψία - Συστήματα που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα για την ανάπτυξη του βακτηριδίου της Legionella. Νεκτάριος - Νικόλαος. Βουμβουράκης: Επόπτης Δημόσιας Υγείας – Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου – Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε Ρεθύμνης).

19:10 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΚΑΦΕ

19:40 Πλάνα ασφάλειας και υγιεινής ύδατος (water safety plans) σε δίκτυα ύδρευσης ξενοδοχείων. Χρήστος. Πανούλης: Κτηνίατρος / Μικροβιολόγος Τροφίμων - Περιφερειακό, Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης).

20:00 Ελλιπής εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντοχή σε αντιβιοτικά. Βασίλειος. Σανδαλάκης: Μοριακός Βιολόγος/Βιοπληροφορικός – Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης).

 prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Πως θα σας φαινόταν να πάτε Ηράκλειο-Χανιά- Ρέθυμνο-Άγιο Νικόλαο-Σητεία με...υδροπλάνο;


Νόμος του κράτους είναι πλέον από την περασμένη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια, που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα. Όπως γράφει το news.travelling.gr, με καθυστέρηση δέκα ολόκληρων χρόνων το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στη χώρα μας ολοκληρώθηκε, γεγονός που θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες.

Η επαναδραστηριοποίηση των υδροπλάνων, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα απαλλάξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες της χώρας από τεράστια και χρόνια προβλήματα, «εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας και της κρατικής μέριμνας στους κατοίκους των πολύπαθων αυτών περιοχών».

Μάλιστα όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας, εξετάζεται το ενδεχόμενο δικτύου Υδατοδρομίων σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ιδιώτες, εταιρείες, δήμοι, περιφέρειες, ενώσεις προσώπων, αλλά και το Δημόσιο θα μπορούν να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου θα χορηγείται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης – Μεταφορών και Ναυτιλίας. Τα υδατοδρόμια θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή με Fast Track, ενώ θεσπίζεται η χρήση των «υδάτινων πεδίων» (δεν θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες – τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων.

Στην περίπτωση αυτή, την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή του καταλληλότερου – ασφαλέστερου σημείου προσθαλάσσωσης θα έχει πλέον ο πιλότος του υδροπλάνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές. Ο Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου θα καθορίζει τα τιμολόγια των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών. Για κάθε αναχωρούντα επιβάτη θα καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου τέλος ίσο με 5% του καθαρού ναύλου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Μελέτη για την Κρήτη

H εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Στη συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας αποτυπώνεται ήδη σημαντικό ενδιαφέρον για τη συνέργεια που μπορούν να έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα στην Κρήτη, με περιηγητικές πτήσεις


 eirinika.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...