Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Πολιτικές αλητείας»

Τι ισχύει στην Ελλάδα των αριθμών, για του οποίους αρκετοί κόπτονται.  
  1. 85.300 άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση για κύρια σύνταξη και 71.659 για επικουρική περιμένουν μέσω όρο 11 μήνες.
  2. 60.000 άτομα με αναπηρία στερούνται την σύνταξη τους, λόγου υπολειτουργίας του ΚΕΠΑ.
  3. Λόγο έλλειψης υπαλλήλων στο ΙΚΑ, η είσπραξη και ο έλεγχος υπολειτουργούν.
  4. Η έλλειψη προσωπικού, για τα ραντεβού του ΕΟΠΥ, δημιουργούν ατελείωτες ουρές.  
  5. Αν υπάρξουν δε και νέες απολύσεις ο κάθε νυν υπάλληλος θα επιβαρυνθεί με 1.000 ακόμα υποθέσεις συνταξιοδότησης που σημαίνει ότι ο χρόνος για να πάρει κάποιος σύνταξη θα είναι τεράστιος.
Στα παραπάνω πέντε  δεδομένα έχουμε το εξής τραγελαφικό.
Εργαζόμενος ο οποίος είχε δουλειά, προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ για την αγροτική, εκβιαστικά υπέγραψε εκχώρηση κάθε δικαιώματος του, εκβιαστικά αποδέχτηκε το διορισμό του στο ΙΚΑ, μετακόμισε με την οικογένεια του, ξαφνικά, απολύεται μέσω email.
Αν το παραπάνω δεν αποτελεί αλητεία, εμπαιγμό και διαπίστωση ενός διεφθαρμένου και παράλυτου κράτους τότε τι αποτελεί ;

Η Ελλάδα,
  • με 32% μείωση κατώτατου μισθού,
  • με 27% ανεργία,
  • με 6,5% ύφεση,
  • με 20% μείωση του ΑΕΠ,
  • με τα 2/3 της κατανάλωσης να έχουν χαθεί,
  • με 1.500.000 ανέργους,
  • με 1.500.000 εργαζόμενους που παίρνουν κάτω 600 ευρώ,
  • με 500.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο,
μπορεί αλήθεια να αντέξει τέτοιες πολιτικές αλητείας.        

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Ε.Π.Κ.Κ. "Συναγερμός για το κρέας (αλόγου), σε όλη την Ευρώπη . Στην Ελλάδα , ο ΕΦΕΤ αλλάζει Διοίκηση"

Ε. Π. Κ. Κ.: Kαταγγέλλει την Κυβέρνηση, για έλλειψη ενημέρωσης και Προστασίας των Καταναλωτών.


Με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο ,που ξέσπασε τον τελευταίο καιρό σε Χώρες της Ε.Ε, αλλά και στην Χώρα μας, με προϊόντα κρέατος(σήμανση κρέατος αλόγου, αντί βόειου), με αποτέλεσμα κάποιοι καταναλωτές να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν και επειδή το θέμα δημιούργησε αγωνία και αναστάτωση και στους ΄Ελληνες καταναλωτές, επειδή προωθήθηκαν κάποια προϊόντα και στην Ελλάδα, (μέσω θυγατρικής εταιρείας Γαλλικών συμφερόντων), η ΄Ενωση μας, καταγγέλλει δημόσια την ολιγωρία της Πολιτείας, για ενημέρωση και Προστασία των καταναλωτών, στην κρίσιμη αυτή περίοδο της διατροφικής κρίσης , που αντί να δώσει την δέουσα προσοχή , ουσιαστικά, να εντείνει και να αυξήσει  τους ελέγχους της , ,  σε καταστήματα όπου υπήρχαν και  υπάρχουν ενδείξεις διοχέτευσης τέτοιων προϊόντων , στο Λιανικό Εμπόριο, αναλωνόταν  πως να αλλάξει την Διοίκηση στην αρμόδια για τα Τρόφιμα Αρχή (ΕΦΕΤ).  Επειδή το θέμα αυτό  είναι σημαντικότατο ,έχει δε  χαρακτηριστεί  για εγκληματική δραστηριότητα, από κάποιους Ευρωπαίους διατροφολόγους, αλλά και  "οικονομικό σκάνδαλο",  η ΄Ενωση μας, έστω και τώρα καλεί την Κυβέρνηση, να πάρει σοβαρή  και υπεύθυνη θέση, έναντι εκείνων  των "ξένων", εταιρειών και παραγόντων ,που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν την υγεία αλλά και την οικονομική αφαίμαξη του καταναλωτή,ζητούμε , να εντείνει τους ελέγχου της θέτοντας "σε επιφυλακή" τις αρμόδιες  ελεγκτικές της Υπηρεσίες και εις περίπτωση εντοπισμού τέτοιων υπόπτων προϊόντων  ,αφενός να τα δεσμεύσει και να καταστραφούν, αφετέρου να ενημερώσει άμεσα τους καταναλωτές για αποφυγή χρήσης τους.Επίσης για μας τους καταναλωτές ηθικό και νόμιμο  από τις Υπηρεσίες του Κράτους  είναι ,αφενός  η άμεση και πλήρη ενημέρωση , αλλά  η Προστασίας μας!!!!

  Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  θέλοντας να καθησυχάσει τους καταναλωτές , ενημερώνει ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώνεται  συνεχώς για την εξέλιξη του θέματος , τόσο σε Ελληνικό επίπεδο αλλά και σε Ευρωπαϊκό, θέλει δε να πιστεύει ότι,για  τέτοια ανασφαλή , προϊόντα  δεν έγινε χρήση από τους ΄Ελληνες καταναλωτές αλλά και πάλι  ,επειδή ζούμε σε μέρες επικίνδυνες ,ζούμε σε εποχή καιροσκόπων και κερδοσκόπων , με στοιχειώδης έως και  ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους, εφιστούμε  στους ίδιους τους  καταναλωτές να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τις αγορές τους σε προϊόντα κρέατος από καταστήματα και S/M, ενώ σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι το διαφορετικό ή το περίεργο ή το ασυνήθιστο σε τέτοια προϊόντα να μην διστάσουν να απευθυνθούν και να καταγγείλουν αμέσως το γεγονός στην Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών - Κρήτης  μα προπάντων  στις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ)
 ,
                                                                             Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                                                              Ιωάννα Μελάκη


Χανιά: δεν έγιναν απαλλοτριώσεις, "πετάχτηκε" το έργο από το ΕΣΠΑ

Στην απένταξη από το Ε.Σ.Π.Α. του δρόμου σύνδεσης των πρώην περιαστικών Δήμων οδήγησε η αδυναμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ, που είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 'Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007 - 2013' το καλοκαίρι του 2010 από τον περιφερειάρχη Κρήτης και που προβλέπει τη σύνδεση της περιοχής της Σούδας με το Βαμβακόπουλο.

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, αφού 'σκόνταψε' στη διαδικασία τροποποίησης των σχεδίων πόλης στο Πασακάκι και στο Κόκκινο Μετόχι, 'κόλλησε' στην απαλλοτρίωση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο για τα πολεοδομικά θέματα, κ. Νίκο Ξυνίδη, από τη στιγμή της ένταξης του έργου και η Περιφέρεια και ο Δήμος ήξεραν ότι τα χρονοδιαγράμματα ήταν πολύ σφιχτά και δύσκολα θα μπορούσαν να τηρηθούν. Ωστόσο, από τον Δήμο υπάρχει ελπίδα για επανένταξη του έργου σε περίπτωση επέκτασης του Ε.Σ.Π.Α. ή στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α. που ξεκινά από το 2014

Ταυτοποιήθηκαν 4 από τους 10 Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Κρήτη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ομάδας Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις Πακιστανούς , τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν 4 από τα 10 άτομα που αναζητούσε η αστυνομία. Την Πέμπτη είχε συλληφθεί επίσης ένας 34χρόνος.

Όπως είχε γίνει γνωστό,  μεταξύ των 10 που αναζητούνταν ήταν κι ένας εκπαιδευτικός του οποίου η σύζυγος ήταν υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή.  



Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει “την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε... εναντίον μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο.”
 
“Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Άγιος Νικόλαος-Κατάληψη στη ΔΟΥ


Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από φορείς και κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των δύο τμημάτων του ΤΕΙ της πόλης.

Επίσης, διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση, όπως υποστηρίζουν, του «Διαλυνάκειου» νοσοκομείου Νεάπολης, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του Λασιθίου.

Η επιτροπή αγώνα του δήμου Αγίου Νικολάου αναμένεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνέλευσής της, ενώ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο με αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του Σεληναρίου και πορεία προς την έδρα της περιφέρειας, στο Ηράκλειο.

Συνεχίζεται η σπατάλη στη ΔΕΗ(;)

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

 Μια ακόμη περίπτωση καταφανούς σπατάλης δημοσίου χρήματος και πιο  συγκεκριμένα για τη σύμβαση που  υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ και της  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την προμήθεια και εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ρόδο, αναδεικνύει και ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης  στην παρέμβασή του: «τον Ιούλιο του 2009 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ  και της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για «την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  με ντηζελοηλεκτρικές μονάδες συνολικής  καθαρής ηλεκτρικής ισχύος σε συνθήκες επί τόπου του έργου 110 - 120 MW», στη θέση Πίσω Κάμπος και Πλάκα Στενή του Δήμου Νότιας Ρόδου: συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού επένδυσης κατά τη μελέτη της Επιχείρησης 120 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο διαγωνισμός που είχε προηγηθεί προέβλεπε εναλλακτική δυνατότητα προσφοράς είτε με χρήση υψηλής απόδοσης και κατά συνέπεια ακριβότερων δίχρονων μηχανών είτε με χρήση τετράχρονων μηχανών χαμηλής απόδοσης και χαμηλότερου κόστους αγοράς. Τελικά η σύμβαση υπεγράφη με τίμημα 182,7 εκατ. ευρώ δηλαδή ακριβότερα κατά 62,7 εκατ. ευρώ ή 52% από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου (120 εκατ. ευρώ) για την κατασκευή σταθμού με τετράχρονες μηχανές χαμηλής απόδοσης που θα κατασκεύαζε η εταιρεία Wartsila Φινλανδίας. Ένα χρόνο μετά στις 31/03/2010 η ΔΕΗ προχώρησε στην υπογραφή Μισθώτριας Σύμβασης με την ΚΕΔ με την οποία εκμισθώνει για διάστημα 50 ετών έκταση 88.992,00 τμ. για την κατασκευή της ΑΗΣ Νότιας Ρόδου. Στις 21/12/2010 το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε την αγορά του οικοπέδου έναντι τιμήματος 3.239.000 ευρώ.

Η μεταγραφή και έκδοση πιστοποιητικού ιδιοκτησίας ολοκληρώθηκε στις 11/10/2011 και στις 13/10/2011 κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο. Ωστόσο, 38 μήνες μετά την  υπογραφή της σύμβασης και 8 μήνες  μετά την συμβατική ημερομηνία λειτουργίας η κατασκευή του έργου δεν έχει καν ξεκινήσει αφού η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου επί του οποίου υποτίθεται ότι θα κατασκεύαζε την μονάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός  ότι η Διοίκηση της Επιχείρησης, πριν προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου δεν είχε εξασφαλίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που είναι η ιδιοκτησία κατάλληλου οικοπέδου. Αυτό προκύπτει και από την 4/4/2012 Προσωρινής Διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση των υλικών ενεργειών του νέου σταθμού. Δύο ημέρες αργότερα η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου εκδίδει την 2276/06.04.2012 αναστολή εκτέλεσης της 25/2012 Οικοδομικής Αδείας, με αποτέλεσμα το έργο να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει  ακόμα προς τον Υπουργό κ. Λιβιεράτο  ότι: «η ΔΕΗ, μετά απ’ όλα αυτά προχώρησε  κανονικά στην προκαταβολή τιμήματος 18,2 εκατ. ευρώ για το β’ στάδιο του έργου, όταν δεν είχε καν ολοκληρωθεί η α’ φάση αυτού. Το ζήτημα είναι ότι οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την αμελή συμπεριφορά της ΔΕΗ έχουν ήδη κοστίσει στην Επιχείρηση περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ σε πληρωμές και αποζημιώσεις προς την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ».

Στο μεταξύ την ίδια στιγμή η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ανάδοχος του έργου, δηλώνει ότι αμετάκλητα αποσύρεται από το έργο, ζητώντας επιπλέον 12 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα των διαφυγόντων  κερδών της. Η εταιρεία δε, είχε επιλεγεί ως ανάδοχος του έργου με προσφορά υπερπολλαπλάσια (κατά 52% αυξημένη) της προσφοράς που έκανε για το ίδιο έργο φινλανδική εταιρεία η οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη ΔΕΗ.

Απ’ ότι φαίνεται και μετά τις  υπέρογκες αμοιβές απεσπασμένων υπαλλήλων, η κακοδιαχείριση στη ΔΕΗ συνεχίζεται με τελικούς αποδέκτες τους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν της αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που προκύπτουν από σπατάλες που αν μη τι άλλο προκαλούν ερωτηματικά.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν το έργο ανατέθηκε στην τιμή των 182 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 120 εκατ. Ευρώ, για ποιο λόγο η διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε στην προκαταβολή τιμήματος 18,2 εκατ. ευρώ για το β’ στάδιο του έργου, όταν δεν είχε καν ολοκληρωθεί η α’ φάση αυτού, και ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...