Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Για κινητοποίηση την 28η Οκτωβρίου συζητούν οι εκπαιδευτικοί


Σε κινητοποίηση την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί σε επίπεδο νομού Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν πορεία  διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα γίνει συνάντηση των εκπαιδευτικών με τους γονείς και τους μαθητές έτσι ώστε να ληφθεί μία απόφαση από κοινού για τις δράσεις των ημερών. Η συνάντηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου και εκεί το συντονιστικό των φορέων και των σωματείων θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο από ολόκληρη την κοινωνία μία και ένας κλάδος μόνο δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει αυτή τη λαίλαπα τω μέτρων, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου. Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου το θέμα της κινητοποίησης θα συναποφασιστεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.



prismanews.gr

Αποπληρωμή των αποζημιώσεων των αμπελοκαλλιεργητών για το περονόσπορο το 2011

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη 


Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιαννης με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Χ. Σταϊκουρα, ζήτησε να εγκριθεί από το γενικό λογιστήριο του κράτους η ζητηθείσα από τον ΕΛΓΑ δια του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης πίστωση των 15,7 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων των αμπελοκαλλιεργητών για το περονόσπορο το 201

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε. στις 19/06/2013.

Μετά την έγκριση πρέπει να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη και εφαρμογή του προγράμματος. Απαραίτητη, όμως προϋπόθεση για την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ είναι η έγκριση της δαπάνης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τον Ιούλιο ο ΕΛΓΑ με αίτημά του στο ΥΠΑΑΤ ζήτησε τις σχετικές αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της ΚΥΑ στα συναρμόδια υπουργεία.  Στις 12/09/2013 εστάλη έγγραφο από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ στο ΓΛΚ με το οποίο ζητούν την έγκριση για την ανάληψη υποχρέωσης ποσού 15.700.000  για την υλοποίηση του προγράμματος

Αερογέφυρα για τρίχρονο κοριτσάκι από τη Γαύδο στο Ηράκλειο

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε από τη Γαύδο προς το Ηράκλειο, προκειμένου να μεταφερθεί ένα κοριτσάκι 3 χρόνων στο νοσοκομείο.

Το μικρό κορίτσι παρουσίασε έντονο κοιλιακό άλγος και οι γονείς του επικοινώνησαν με γιατρούς καθώς ανησύχησαν.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο και γι' αυτό στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής του παιδιού στο Ηράκλειο, το συντονισμό της οποίας έχει το ΕΚΑΒ Κρήτης.


Πηγή: flashnews.gr

Διαδραστικά συστήματα ενημέρωσης των επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας

Περιπλάνηση στα αξιοθέατα που έχει το νησί, γνωριμία με τα ήθη τα έθιμα, τις παραδόσεις την κρητική διατροφή, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από σήμερα μόλις «πιάνουν» στεριά οι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας. 

Στην αίθουσα επιβατών κρουαζιέρας έχουν εγκατασταθεί δύο διαδραστικά συστήματα που συνδυάζουν τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη και τα πολυμέσα. Το πρώτο σύστημα ονομάζεται «Infocloud» και προσφέρει πληροφορίες για μια ποικιλία θεμάτων σχετικών με την Κρήτη (μυθολογία, πολιτισμό). Σε μια μεγάλη οθόνη αφής παρουσιάζεται ένα μωσαϊκό από λέξεις που σχηματίζουν την Κρήτη, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν προκειμένου να δουν σχετικές φωτογραφίες και πληροφορίες.

Το δεύτερο σύστημα ονομάζεται «Be There Now». Σε μία μεγάλη επιφάνεια προβάλλονται σε υψηλή ανάλυση χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες της Κρήτης μαζί με μια πληροφοριακή λεζάντα. Αν ένας επισκέπτης περάσει κοντά από την προβολή βλέπει ζωντανά την εικόνα του σώματός του μέσα στο ψηφιακό τοπίο, το οποίο μάλιστα μπορεί να αλλάξει περιστρέφοντας έναν μεταλλικό κύβο. Επίσης, αγγίζοντας μια εικονική φωτογραφική μηχανή μπορεί να πάρει μια ψηφιακή φωτογραφία και να την αποστείλει σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα εκθέματα αυτά δίνουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι και την πληροφορία γύρω από την ιστορία, τη φύση και τις παραδόσεις του νησιού, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στην Κρήτη. Τα ηλεκτρονικά διαδραστικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάση τα διεθνώς πρωτοποριακά αποτελέσματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Έρευνας.

English: MS Majesty of the Seas, one of Royal ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Το έργο «Creative Crete» όπως ονομάζεται αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δράση στο πλαίσιο της οποίας πρωτοποριακές διαδραστικές τεχνολογίες εγκαθίστανται σε όλες τις κύριες πύλες εισόδου της Κρήτης, δηλαδή στα αεροδρόμια και τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Το έργο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι πρώτοι «περιηγητές» στην ιστορία και τα έθιμα της Κρήτης ήταν σήμερα οι 3.450 επισκέπτες που έφτασαν στη Σούδα, με το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of the Seas».



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Οι Πολωνοί έρχονται για Business!

Πολωνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφθεί την Κρήτη από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2013 η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις -b2b- με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Πολωνία, αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης.
Το εμπορικό άνοιγμα στην Πολωνία επιχειρείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της Κρητικής Οικονομίας, και την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού. Η προσπάθεια οικονομικής-εμπορικής προσέγγισης της Πολωνίας στηρίζεται από τα Επιμελητήρια του νησιού, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τους φορείς του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιεί για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού μέσα από την προσπάθεια αυτή - σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς - θα επιδιώξει την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών αλλά και την προσέλκυση τουρισμού από την Πολωνία.

Συγκεκριμένα η Πολωνική αποστολή θα αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων.

Στην Κρήτη θα βρεθούν ακόμη η Ελληνίδα Πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, ο Πολωνός πρέσβης στην Ελλάδα Maciej, Krych ο Προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας Αλέξης Γεωργιάδης.

Θα συμμετέχουν ακόμη 3 δημοσιογράφοι από Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, που θα καλύψουν και θα προβάλλουν την Κρήτη, τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Οι συναντήσεις -B2B- σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν ως εξής:

-21/10/2013 στα Χανιά για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων από τις 11:30 έως 18:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά - Ενετικό Λιμάνι) ενώ οι συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνουν στο Μέγαρο του Επιμελητήριου Χανίων τις ίδιες ώρες.

-22 και 23/10/2013 στον Άγιο Νικόλαο για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ερμής (Ακτή Κούνδουρου) από τις 10: 30 έως 18:00.

Το ενδιαφέρον των Πολωνών επιχειρηματιών εστιάζεται κυρίως: στο παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, τα φρούτα και οπωροκηπευτικά, την σταφίδα, τα τυροκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά και μέλι. Συνολικά 60 περίπου Κρητικές εταιρίες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του σε B2B συναντήσεις.

Το πρώτο TedX στην Κρήτη είναι γεγονός.

Της Ελένης Πολυχρονάκη

Το πρώτο TedX στην Κρήτη είναι πλέον γεγονός. Το TedX είναι μια σημαντική εκδήλωση, όπου άνθρωποι της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, της εκπαίδευσης και άλλων σημαντικών κλάδων, έρχονται να μιλήσουν για το έργο τους και την συμβολή τους στην κοινωνία και τον επιστημονικό κόσμο. Σκοπός του θεσμού είναι να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να ονειρευτούν και να ερευνήσουν. Πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην περιοχή των Γουρνών.

Είναι μια διεθνής κίνηση που ξεκίνησε πριν από, περίπου, 30 χρόνια στην Αμερική και σιγά σιγά μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Τα TEDx events είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα τους: στοχεύουν πρωτίστως στον τοπικό παράγοντα, πυροδοτώντας συζητήσεις και συνδέσεις μεταξύ των παρευρισκομένων. Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας αποτελεί η πλήρως εθελοντική συνεισφορά των διοργανωτών και η υποστήριξη των χορηγών που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η μέρα.

Ομιλητές από ποικίλους, ετερόκλητους χώρους, ανεβαίνουν στην σκηνή κι έχουν λιγότερο από 20 λεπτά για να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και συχνά συγκλονιστικές ιστορίες τους. Οι ομιλίες αγγίζουν τους τομείς της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της οικονομικής ανάπτυξης, κ.ά.. Παράλληλα, μουσικά δρώμενα και εκθέσεις τοπικών παραγωγών με κυρίαρχο το στοιχείο της τεχνολογίας και του design, πλαισιώνουν δημιουργικά την εκδήλωση. Στη συνέχεια, όλα ανεβαίνουν σε video στο διαδίκτυο και κάνουν, πραγματικά, τον γύρο του κόσμου.
Συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι όσοι αναζητούν τις «Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν» και πιστεύουν στη δύναμη της τοπικής κοινότητας: τις ατομικές πρωτοβουλίες, τις συλλογικές δράσεις, τις επιχειρήσεις και πάνω από όλα τους ανθρώπους του νησιού.prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Δες ΤΩΡΑ εάν είσαι ένας από τους δικαιούχους!

Με κοινή υπουργική απόφαση του  υπουργού Οικονομικών Γ,Στουρνάρα του  αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Χρ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι , οι προϋποθέσεις η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Ορεινή ποδηλασία σε κάθε σημείο της Κρήτης

O πρώτος αγώνας του Tour of Crete MTB πραγματοποιείται σήμερα στα Χανιά


Ποδηλατικό αγώνα Tour of Crete MTB 2013 διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης το τριήμερο 18, 19 και 20 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με τα σωματεία Π.Ο.Χ. Τάλως και Π.Ο.Η. Κάστρο, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

Στον Γύρο Κρήτης Ορεινής Ποδηλασίας θα διεξαχθούν συνολικά τέσσερις αγώνες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με μία ατομική χρονομέτρηση στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου. Ο πρώτος αγώνας του Tour of Crete MTB πραγματοποιείται σήμερα στα Χανιά και συγκεκριμένα στους Αγίους Αποστόλους σε μία τεχνική διαδρομή που το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μονοπάτι.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η συνέχεια θα δοθεί στο Ρέθυμνο με αγώνα Point to Point σε μία γραφική διαδρομή με την εκκίνηση να δίνεται στο χωριό Αγκουσελιανά και ο τερματισμός στα Ρούστικα. Την τελευταία μέρα - Κυριακή 20 Οκτωβρίου - θα διεξαχθούν δύο αγώνες στο Ηράκλειο, ο πρώτος στο δάσος Φουρνί στις Κάτω Αρχάνες και το απόγευμα η διοργάνωση θα κλείσει με ένα event ατομικής χρονομέτρησης στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.

Ο Γύρος Κρήτης Ορεινής Ποδηλασίας εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Στο Tour of Crete MTB 2013 θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδας, και συγκεκριμένα αθλητές 15 ομάδων και συγκεκριμένα: Π.Ο.Χ. Τάλως, Π.Ο.Η. Κάστρο, Α.Ο. Κύδων, Ο.Α. Σούδας, Πρωτέας, Π.Σ. Κρόνος, Π.Ε.Σ.Α. Αστέρας, Α.Ο. Θησέας, Π.Ο.Π. Πατρών, Α.Ο. Παράδεισος, Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ., Δόξα Πεύκης, Άτλας Μυτιλήνης και Εθνική Σερβίας.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Tour of Crete MTB παρουσίασαν ο Νώντας Σαρρής αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και εκπρόσωπος του ΠΟΗ Κάστρο, ο Κώστας Διαλυνάς Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κρήτης, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού-αθλητισμού Φάνης Ζαμπετάκης  prismanews.gr

«Ταξί» του 1853 κυκλοφορεί ακόμα!

Την πιο παλιά άμαξα της πόλης, χάρη στην οποία η παράδοση διατηρήθηκε ζωντανή, έχει μια οικογένεια από τα Χανιά.


Πριν από μερικά χρόνια στην Παλιά Πόλη των Χανιών έζησα μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου. Χαλαρή μαζί με το γιο μου και έναν καλό φίλο απολαμβάναμε  γλυκό του κουταλιού στο λιμάνι, όταν από μπροστά μας πέρασε μια άμαξα.
Το λευκό άλογο που την έσερνε, ανάμεσα σε τόσα τραπέζια επέλεξε το δικό μας (ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί) και ήρθε σιγά –σιγά και έφαγε ό,τι υπήρχε πάνω στο τραπέζι! Ακόμα και σήμερα όταν θυμάμαι αυτή τη σκηνή γελάω δυνατά έστω και αν είμαι μόνη!
Οι άμαξες των Χανίων είναι όμορφες, όπως τα χρώματα της θάλασσας που παίζουν με τον ήλιο και το φεγγάρι. Ακόμα και στη βοή της πολυκοσμίας ακούς τον ήχο των πετάλων και της ξύλινης ρόδας.

Τα γραφικά καλντερίμια, το λιμάνι, ο φάρος, όλα σε οδηγούν στο μακρινό παρελθόν και σε ασπρόμαυρες εικόνες, ψηλά καπέλα και ρούχα με φουρό. Φαντάζεσαι τις κυρίες της εποχής να σηκώνουν με τακτ το φόρεμα για να μη σκοντάψουν, κρατώντας την ομπρέλα τους με το χέρι καλυμμένο από το λευκό γάντι ή οικογένειες αγροτικές που βιάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι για να συνεχίσουν τις δουλειές τους πριν νυχτώσει.
Η άμαξα στα Χανιά ήταν το ταξί της εποχής - μια "οκά" πλήρωνε η οικογένεια την κούρσα. Από τις πρώτες οικογένειες που κυκλοφόρησαν άμαξα στα Χανιά είναι και η οικογένεια Καλλιοντζή.

Μάλιστα η τρίτη γενιά, σήμερα, έχει ακόμα άμαξα του 1853 την οποία - άγνωστο πώς - είχε αγοράσει ο  παππούς, ερχόμενος από τη Μικρά Ασία, χτυπημένος από την προσφυγιά, όταν έψαχνε τί δουλειά να κάνει για να σταθεί στα πόδια του.
Με αυτή την άμαξα και με μια άλλη, που του την πήραν οι Γερμανοί στη συνέχεια, μεγάλωσε την οικογένεια του. Ήταν από τους πρώτους αμαξάδες των Χανίων που εκτελούσαν το μεταφορικό έργο και κάλυπταν τις ανάγκες της εποχής.

Τα χνάρια του Δημήτρη Καλλιοντζή θα ακολουθήσει ο γιος του Στέφανος. Μερικά χρόνια αργότερα ο πρώτος του γιος και συνονόματος του παππού, θα τους ακολουθεί στις βόλτες γοητευμένος από την άμαξα, τα άλογα και φυσικά τον παππού του.

Μερικά χρόνια αργότερα, αυτός ο μικρός θα «σώσει» και το επάγγελμα... «Ο παππούς μου, Δημήτρης Καλλιοντζής ήταν πρόσφυγας από την Μικρά Ασία. Αγόρασε αυτή την άμαξα που έχω εγώ σήμερα. Ήταν από τους πρώτους αμαξάδες και μαζί με άλλους Μικρασιάτες ήταν οι ταξιτζήδες της εποχής.
Το επάγγελμα όμως δεν το συνέχισαν  όλοι. Όταν ο παππούς  πέθανε ανέλαβε ο πατέρας μου. Τα αυτοκίνητα, όμως, εμφανίστηκαν και σε μια φάση στα Χανιά είχαν μείνει δυο αμαξάδες. Με μια και με δυο άμαξες η δουλειά δεν μπορεί να κρατηθεί.
Το 1992 ο πατέρας δεν δούλευε σχεδόν καθόλου. Του ζήτησα να μου αγοράσει μια άμαξα για να τον βοηθάω. Όταν τελείωνα το σχολείο έπιανα δουλειά με τη δική μου άμαξα.
Βλέποντάς μας αποφάσισαν και άλλοι να στραφούν σε αυτό το επάγγελμα. Έτσι σώθηκε η άμαξα και συνεχίστηκε η παράδοση», είπε στο MadeinCreta o κ. Δημήτρης Καλλιοντζής.
Πριν δέκα χρόνια οι  αμαξάδες στα Χανιά ήταν έξι. Σήμερα δεν ξεπερνούν τους δέκα.
Το επάγγελμα όμως αυτό συνεχίζει να επιβιώνει διότι μια βόλτα στα Χανιά δεν κάνουν μόνο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι αλλά και τα ζευγάρια που επιλέγουν να πάνε, ειδικά οι νύφες, παραδοσιακά στην εκκλησία με τις στολισμένες άμαξες.

Ο κ. Δημήτρης σήμερα μπορεί ακόμα να κυκλοφορεί την αγαπημένη άμαξα του παππού του 1853 και να την έχει ιερό κειμήλιο, όμως έχει ακόμα πέντε στο στόλο του.
«Είμαι αμαξάς και συλλέκτης. Μου αρέσει η άμαξα για αυτό και έχουμε αρκετές. Αυτή εδώ είναι η πιο παλιά όμως, είναι η άμαξα του παππού».

Ακριβή η συντήρηση

Η άμαξα μπορεί να μην έχει βενζίνη και λάστιχα, έχει όμως άλογο και ρόδες. Και αλίμονο αν χαλάσει ρόδα ή σκιστεί η ταπετσαρία! Μάστορας για άμαξες στα Χανιά δεν υπάρχει, οι περισσότεροι τις επισκευάζουν μόνοι τους με βοηθό την εμπειρία. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορούν να επισκευάσουν οποιαδήποτε βλάβη αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Ελλάδα για να βρουν τον ειδικό.

Χωρίς να υπολογίσει κάποιος τη σίτιση του αλόγου που κυμαίνεται στα 5 ευρώ ημερησίως και χωρίς την αλλαγή ταπετσαρίας που δεν γίνεται κάθε έτος, η συντήρηση μιας άμαξας κυμαίνεται γύρω στα 700 ευρώ.

Όσο για την τιμή της βόλτας, το ένα τέταρτο κοστίζει 20 ευρώ για μια βόλτα ενός χιλιομέτρου και η μισή ώρα 30 ευρώ.

Τα Χανιά στηρίζουν τους αυριανούς επιχειρηματίες

Αύριο στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Νεάρχου 23 πραγματοποιείται ημερίδα για την επιχειρηματικότητα.  


Της Ελένης Πολυχρονάκη / prismanews.gr


Με μια σημαντική ημερίδα ο δήμος Χανίων και οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού σκοπεύουν να ενημερώσουν και να εμψυχώσουν τους πιθανούς αυριανούς επιχειρηματίες, ώστε οι ίδιοι να πάρουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, και να προάγουν μια σύγχρονη επιχειρηματικότητα μέσα σε πλαίσια δικτύωσης και συνεργασίας με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος και Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του ΟΑΔΥΚ, κ. Στράτος Μηλιδάκης μίλησε αποκλειστικά στο prismanews.gr σχετικά με την ημερίδα που σκοπός της είναι να ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες και να τους βοηθήσει στην δικτύωση με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε Η ημερίδα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και στους φορείς με στόχο να αναδειχθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν μια επιχείρηση.
Σκοπός της Πράξης είναι η συμβουλευτική, κατάρτιση, επιμόρφωση και υποστήριξη ανέργων και επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στα πλαίσια της εξέλιξης της Κοινωνικής Οικονομίας. Ο κ. Μηλιδάκης τόνισε πως το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι κυρίως η δικτύωση και η πληροφόρηση, τα οποία θα οδηγήσουν σε σύγχρονες επιχειρηματικές ιδέες, σε μια νέα επιχειρηματικότητα.
Την ημερίδα στηρίζουν ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. στα πλαίσια της Πράξης Χανιά Κοινωνική Συνοχή, ο Δήμος Χανίων, το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, το Επιμελητήριο Χανίων, η Σύμπραξη Φορέων Χανίων.
Δείτε τα συνημμένα αρχεία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο ημέρα Σάββατο στις 10:30π.μ. στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, στην διεύθυνση Νεάρχου 23 στα Χανιά. Το θέμα της είναι Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας- Ενεργοποίηση των Τοπικών Επιχειρήσεων και Δικτύωση της Α.Σ. Χανιά Συνεργασία με τους Τοπικούς Συντελεστές. Μέσα στους ομιλητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πως στήνεται και οργανώνεται μια επιχείρηση, περιλαμβάνονται οι εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Χρήστος Κύρκογλου, η ερευνήτρια Δρ. Μάρα Χαχαμίδου, ο υπεύθυνος δημοσιότητας και πληροφόρησης ΚΕΠΑ,κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος, ο σύμβουλος επιχειρήσεων, κ. Θεόδωρος Γαρμπίδη, οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, κύριοι Βασίλης Μουστάκης, Κώστας Μπάλας, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Δημήτριος Νίκλης.

Κρήτη: «Έφοδοι» των ελεγκτών για τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο

Οι ράμπο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ελέγχουν, εάν τηρείται το ωράριο εργασίας και οι άδειες

Στην Κρήτη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι «ράμπο» του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με σκοπό να ελέγχουν, εάν τηρείται το ωράριο εργασίας, οι άδειες, κλπ.

Ήδη χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ελεγκτές πήγαν σε δήμους της ενδοχώρας, ενώ θα συνεχίσουν και σε άλλες υπηρεσίες, Επιμελητήρια, κλπ.

Οι πρώτες έφοδοι δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αλλά προβλήματα εντοπίστηκαν.

Το υπουργείο είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι στην Κρήτη παρατηρείται χαλαρότητα του ωραρίου και ήταν από τις πρώτες Περιφέρειες που μπήκαν στο στόχαστρο.

«Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο», αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων».

Στόχος, επίσης, του υπουργείου να περιοριστούν οι άδειες που χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, γι΄ αυτό, αναμένεται να προχωρήσει σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: cretalive.gr

"Μπλακ άουτ" διάρκειας 16 ωρών στο Λασίθι!

Χωρίς ρεύμα έχουν έμειναν για πάνω από 16 ώρες οι κάτοικοι της περιοχής του Γούδουρα στη Σητεία, γεγονός που  οδήγησε σε μια απερίγραπτη ταλαιπωρία δεκάδες οικογένειες.

Η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι στις 9 χθες το βράδυ και επανήλθε τελικά σήμερα στη 13.30 το μεσημέρι.

Τα τρόφιμα στα ψυγεία κινδύνευσαννα αλλοιωθούν, τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς φαγητό ενώ οι συνθήκες παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες λόγω της έλλειψης ρεύματος.Πρόβλημα προέκυψε σε σπίτια αλλά και σε θερμοκήπια όπου κάθε εργασία είχε σταματήσει.

Κατά τραγική ειρωνεία η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή του σταθμού της ΔΕΗ του Αθερινόλακκου!  neakriti.gr

Μουδιασμένα στην Κρήτη τα εκτός εποχής κηπευτικά

Άτονο ξεκίνημα πραγματοποιούν φέτος τα κηπευτικά θερμοκηπίου της Κρήτης, τόσο σε ποσότητες, όσο και από πλευράς τιμών. Η παραγωγική περίοδος ξεκίνησε στις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου με χαμηλή παραγωγή από τα πρώτα θερμοκήπια.

Στα μέσα του Οκτωβρίου η παραγωγή αυξάνεται και η Κρήτη αναμένεται να τροφοδοτεί κανονικά την εσωτερική αγορά και πελάτες του εξωτερικού. Οι τιμές δημοπρατηρίου είναι μέτριες, σύμφωνα με τους παραγωγούς και καλύπτουν οριακά το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδιωτικού δημοπρατηρίου Ιεράπετρας «Αγροδίκτυο», στις 9 Οκτωβρίου οι τιμές στο αγγούρι β΄ ήταν 24 λεπτά, στο αγγούρι εσωτερικού 51 λεπτά, στο αγγουράκι Κνωσού από 20 έως 34 λεπτά, στην πιπεριά κέρατο α΄  78 λεπτά και στην πιπεριά κέρατο εσωτερικού 41 λεπτά. Πρόκειται για τιμές δημοπρατηρίου. Οι τιμές παραγωγού συνάγονται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων από το δημοπρατήριο.

Οι τιμές δημοπρατηρίου από τον ΑΣΟ Τυμπακίου στις 8 Οκτωβρίου, ενδεικτικά ήταν στην ποιότητα α΄ για τα αγγούρια από 32 έως 69 λεπτά, για τις τομάτες από 67 έως 88 λεπτά, για τα αγγουράκια Κνωσού από 34 έως 56 λεπτά, για τις πιπεριές από 61 λεπτά έως 1,06 ευρώ, ανάλογα με το είδος και για τις μελιτζάνες από 31 έως 45 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι οι καλλιεργούμενες θερμοκηπιακές εκτάσεις στην Κρήτη έχουν μειωθεί φέτος, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, κατά 10 – 15% λόγω της αύξησης του καλλιεργητικού κόστους.

Σημαντικό πρόβλημα για μια ακόμη χρονιά αποτελούν οι παράνομες εισαγωγές ξένων κηπευτικών από τρίτες χώρες και ιδιαίτερα από τα Σκόπια, αυξάνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Το θέμα Έφερε στη δημοσιότητα ομάδα Εκατό αγρότες από την Κρήτη, συνυπογράφοντας σχετικό κείμενο το οποίο προώθησε στα συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) ο βουλευτής της Ν.Δ. (με καταγωγή από τη Μεσαρά Κρήτης) Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι αγρότες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή ντοματών από τα Σκόπια, οι οποίες όπως αναφέρουν- πωλούνται ως ελληνικές, με την «ανοχή» των ελεγκτικών υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή των αγροτών  «η τακτική αυτή εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων επιτήδειων και οδηγούν τους παραγωγούς σε οικονομική καταστροφή κάθε χρόνο τέτοια εποχή».
Οι αγρότες ζητούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών και των αρμόδιων Διευθύνσεων Εμπορίου, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Σταθερή η παραγωγή επιτραπέζιας στην Ευρώπη
Τις προοπτικές της νέας καλλιεργητικής περιόδου στην επιτραπέζια ντομάτα εξέτασε το ισπανο-γαλλικο-ιταλικό γκρουπ FEPEX, μετά από σχετική συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το FEPEX για την καλλιεργητική σεζόν 2012-2013, τόσο οι παραγόμενες ποσότητες αλλά και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις επιτραπέζιας ντομάτας δεν διαφοροποιούνται σημαντικά από την προηγούμενη σεζόν. Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αναμένεται να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ήτοι στα 160.000 στρμ., με την παραγωγή να εκτιμάται στα 1.600 εκατ. κιλά από αυτό τον Οκτώβρη μέχρι τον επόμενο Μάη. Πιο αναλυτικά, στη Γαλλία υπήρξε μείωση 15% στην παραγωγή ως αποτέλεσμα των κακών καιρικών συνθηκών ενώ για την τρέχουσα εμπορική περίοδο αναμένεται ελαφριά άνοδος της παραγωγής επιτραπέζιας ντομάτας.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανία νωπών και επεξεργασμένων φρούτων και λαχανικών Fresh Del Monte προχώρησε σε καθετοποίηση της παραγωγής επιτραπέζιας ντομάτας με την απόκτηση μονάδων παραγωγής σε Φλόριντα και Βιρτζίνια από δύο θυγατρικές της. Η εξαγορά περιλαμβάνει 29 εκατ. στρμ. καλλιεργούμενων εκτάσεων, αποθηκευτικούς χώρους, μηχανολογικό εξοπλισμό κ.λπ.

Με το εν λόγω ντηλ η βιομηχανία Fresh Del Monte στοχεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της στην βιομηχανία ντομάτας διευρύνοντας παράλληλα τα προσφερόμενα προϊόντα ντομάτας και άλλων λαχανικών.  Ε.Τ.

agronews.gr
Enhanced by Zemanta

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ιερέα , με αυτεπάγγελτη διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων"

Συγκίνηση, για το Δ.Σ της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , έφερε η υπαρ.768/2013  απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, κάνοντας  την " διαφορά  " και  πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά το ανθρώπινο πρόσωπο ,των δικαστών της Κρήτης.

Η ανακοίνωση αυτή φορά ιερωμένο δανειολήπτη που είναι χρεωμένος σε τέσσερις Τράπεζες  με έξι Τραπεζικές συμβάσεις  συνολικού ύψους χρέωσης 116.291.95 Ευρώ.Ο εν λόγω ιερέας έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010,  καθοδηγούμενος  συμβουλευτικά αλλά και εξωδικαστικά από την ΄Ενωση, της οποίας τυγχάνει να είναι μέλος και εν συνεχεία, καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, με συνεργαζόμενο δικηγόρο με την ΄Ενωση.

 Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την Ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται, για υπόθεση που είχε  προσδιοριστεί η  ημερομηνία της δημόσιας συνεδρίασης του δικαστηρίου αλλά, λόγω ασθενείας του πληρεξουσίου δικηγόρου.  ο ιερέας ζήτησε αναβολή της συζήτησης  της υπόθεσης αυτής .Το δικαστήριο όχι μόνο ανέβαλε την συζήτηση της υπόθεσης ,αλλά και χορήγησε     αυτεπαγγέλτως προσωρινή  διαταγή , η οποία είχε τα εξής ωφελήματα για τον δανειολήπτη ιερέα :

Η Προσωρινή Διαταγή
1)Απαγορεύει στις Τράπεζες  μέχρι τη συζήτηση της αίτησης,
Τη λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά του δανειολήπτη
2)Διατηρεί τη πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας  του ιερωμένου και όχι μόνο την πρώτη κατοικία
3)Ρυθμίζει τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές των δόσεων, σύμφωνα με το μπορώ του ιερέα
4)Ορίζει στους εγγυητές να μη καταβάλλουν δόσεις ,μόνο εάν οι δόσεις  του  πρωτοφειλέτη  γίνουν υπερήμεροι
5)Προσδιορίζει  και επιμερίζει το ποσό των μηνιαίων καταβολών κατά Τράπεζα
6)Επιτρέπει στον δανειολήπτη ,χωρίς να τον υποχρεώνει, να μην καταβάλλει την μηνιαία δόση για δύο μήνες εκάστου έτους των οποίων εορτάζονται α)Το Πάσχα και β)τα Χριστούγεννα
  Έπειτα  από την αυτήν την τόσο σημαντική  απόφαση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τον κάθε δανειολήπτη, που βρίσκεται κάτω από την πίεση της υπερχρέωσης και ιδιαίτερα του "φόβου" , να προσπαθήσει να τον αποβάλλει, παίρνοντας συμβουλευτική τόσο από την ίδια, αλλά και αποκτώντας δυναμική, από την ευαίσθητη  δικαστική διαχείριση των αιτήσεων των δανειοληπτών,που έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης που ως ΄Ενωση, για ακόμα φορά  νοιώθοντας δικαίωση και ικανοποίηση , ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης.-

                               Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Κρήτης

                                   Ιωάννα Μελάκη

Ο Κρητικός που έκλεψε την καρδιά της Εύης Φραγκάκη


​Σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι τσάκωσαν οι παπαράτσι την Εύη Φραγκάκη, με τον 5χρονο γιο της, Σταύρο.


Η δημοσιογράφος, πήγε τον γιο της σε παιδικό πάρτι που γινόταν στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου, ενώ λίγο αργότερα έφτασε εκεί και ο σύντροφος της, Γιάννης Χονδράκης.


Το ζευγάρι, είναι μαζί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αν και ο 35χρονος πολιτικός μηχανικός μένει μόνιμα στην Κρήτη.


Όποτε έρχεται όμως στην Αθήνα, φροντίζει να αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο στην 33χρονη δημοσιογράφο, ενώ έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον 5χρονο γιο της.


"Ανάσα" για άνεργο αγρότη, πολύτεκνο υπερχεωμένο, από την Ιεράπετρα


Με την αριθμό 28/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια των Ασφαλιστικών μέτρων (Προσωρινή Διαταγή), Άνεργος αγρότης πολύτεκνος , με τέσσερα ανήλικα τέκνα, Χρεωμένος  στο "φούλ" σε τρεις Τράπεζες , με είκοσι καταναλωτικά προϊόντα, συνολικού ύψους χρέωσης 854.693,08 ευρώ, με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη της καρκινοπαθούς συζύγου του και με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κατοικία του, παίρνει "ανάσα "σώζοντας την κατοικία του με καταβολή δόσης 200 Ευρώ/μήνα "για τρία χρόνια δηλ. μέχρι τις 11/3/2016 που έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της κυρίας αίτησης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος, και σύμφωνα με την μέριμνα της οποίας κατέθεσε ο δανειολήπτης ,τόσο εξωδικαστική αίτηση προς τις πιστώτριες Τράπεζες, η οποία δεν έγινε δεκτή, προχωρώντας στο επόμενο βήμα του ν.3869/2010 , κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την συνδρομή της συνεργάτιδας δικηγόρου του Ν.Λασιθίου κ.Λαμπράκη Νεκταρίας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης: "Πρόκειται, για άνεργο πολύτεκνο αγρότη, 61 ετών,χωρίς ατομικό εισόδημα, το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι η σύνταξη της συζύγου, ως αγρότης ο ίδιος δεν μπορεί να καλλιεργεί το αγροτικό ακίνητο εκτάσεως τριών περίπου στρεμμάτων, αφού με κατάσχεση από την μία Τράπεζα, του έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα της καλλιέργειας του.

Συμπερασματικά για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και για το μέλος της δανειολήπτη, η απόφαση ( Προσωρινή Διαταγή ) του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, θεωρείται δικαίωση, διότι το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση , κάθε περαιτέρω πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης της μοναδικής κατοικίας του δανειολήπτη που ευρίσκεται στο αγροτικό ακίνητο εκτάσεως τριών στρεμμάτων, όμως με την δυνητική υποχρέωση καταβολής των προτεινόμενων 200 Ευρώ εκ μέρους του δανειολήπτη μέχρι την ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης που έχει οριστεί τις 11/3/2013.

Επομένως για κάθε δανειολήπτη πλέον, μοναδικό στήριγμα ενημέρωσης και καθοδήγησης είναι κάθε Πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών.στην οποία μπορεί να προσφύγει.
Για ενημέρωση πληροφόρηση στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία συμμετέχει δωρεάν στα μέλη της.τηλ.2821092306, 282109666 Χανιά, και Ιεράπετρα 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Κρήτη: Η πρώτη βολή αντιαεροπορικών S-300

Η πρώτη βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 της Πολεμικής Αεροπορίας θα γίνει από το νατοϊκό πεδίο βολής της Κρήτης στις 11 Δεκεμβρίου. 

Η ημερομηνία προσδιορίστηκε αφού τακτοποιήθηκε το θέμα των εναέριων στόχων - για την προμήθειά τους γνωμοδότησε θετικά η Ειδική Επιτροπή Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής. Είχε προηγηθεί μια σειρά επαναπιστοποιήσεων και ελέγχων από τη ρωσική πλευρά, παρόλο που το σύστημα ήταν συνεχώς ετοιμοπόλεμο και συμμετείχε σε ασκήσεις και φυσικά στον αμυντικό σχεδιασμό.

Την ημερομηνία της πολυαναμενόμενης επιχειρησιακής βολής του συστήματος κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους – αέρος μακρού βεληνεκούς S-300PMU-1 αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος. 

Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη για τους μαθητές του Δημ. Σχολείου Γαλιάς

Την  ανάγκη άμεσης στέγασης του σχολείου Γαλιας Ηρακλείου Κρήτης επεσήμανε στους  συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιμ Αλλαγής ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με παρέμβαση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Συνέπεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού το σχολικό συγκρότημα Γαλιας κατεστη ακατοίκητο μετά από αυτοψία των αρμόδιων μηχανικών που διαπίστωσαν θραύση τμημάτων του σκελετού του κτιρίου.

Αποτέλεσμα της καταστροφής αυτής είναι ότι 102 μαθητές της Γαλιας παραμένουν άστεγοι ελλειψει οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης στεγάσεως τους.

Ερωτασθε

1.Ποτε προγραμματίζετε να διαθέσετε τα απαραίτητα λυόμενα οικήματα/αίθουσες διδασκαλίας από τον  οργανισμό σχολικών κτιρίων η τον οργανισμό αντισεισμικής προστασίας για τη στέγαση των μαθητών και την επαναλειτουργία του σχολείου Γαλιας?

2.Ποτε θα ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών και η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του σχολείου?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...