Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι Κρητικοί στέλνουν μήνυμα ανατροπής - Περισσότεροι από 5.000 στους δρόμους



Σημείο αναφοράς έγινε σήμερα το Ηράκλειο με τους Κρητικούς να στέλνουν μήνυμα ανατροπής. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλειώδης πορεία που εξελίσσεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μπροστά βρίσκονται οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε...νωρίτερα ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου με την διαδήλωση να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή.
Μπλακ -ουτ

Το κέντρο της πόλης αυτή την ώρα είναι βυθισμένο στο σκοτάδι λόγων των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να κινούνται στα ... σκοτεινά.

Εργαζόμενοι όλων των τάξεων, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, άνθρωποι από όλα τα πολιτικά μετερίζια, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχοντας στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση για την τελευταία πράξη μια προαναγγελθείσας εξαθλίωσης ...

Χιλιάδες στους δρόμους

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 5.000 άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους ενώ ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς από τον κόσμο που συρρέει. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι από το Αρκαλοχώρι, τη Μεσαρά, τα Χανιά και άλλα σημεία του νησιού μετέβησαν στο Ηράκλειο προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενώ στην διάρκεια της ημέρας αρκετές ήταν οι δράσεις διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού. Ισχυρή είναι και η παρουσία της αστυνομίας που ωστόσο παρακολουθεί διακριτικά την κινητοποίηση.

Ένταση

Από τα ογκώδη συλλαλητήρια δεν λείπουν και οι εντάσεις με διαδηλωτές να επιτίθενται εναντίον του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στο Καμαράκι σε μια προσπάθεια να ξηλώσουν τα κατεβασμένα ρολά.

Από το πρωί ρολά έχουν κατεβάσει οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα η πλειοψηφία των οποίων συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσης μηχανοκίνητη πορεία από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη Λότζια διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση προς το Βενιζέλειο νοσοκομείο και με σημείο κατάληξης ξανά το δημαρχείο. Νωρίτερα ομάδες διαμαρτυρόμενων πολιτών προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Α' ΔΟΥ. Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί ομάδα διαδηλωτών προχώρησε στον αποκλεισμό της εφορίας ενώ όπως έγινε γνωστό άλλη ομάδα βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή στήνοντας μπλόκο στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων από και προς τις επιχειρήσεις που δραστηριούνται εκεί. Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν οι έμποροι. Δυνάμεις τις αστυνομίας επέβλεπαν διακριτικά τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται ειρηνικά και χωρίς εντάσεις.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης με τους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στις επάλξεις Σημειώνεται ότι στην κατάληψη συμμετέχουν συνδικαλιστές του ΕΚΗ, αγρότες και εκπρόσωποι κομμάτων και του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Δικαιοσύνης που είχε διακοπεί από τρακτέρ που είχε σταθμεύσει στην μέση του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
prismanews.gr

Αρχαιολογικά ευρήματα στη Γόρτυνα - ''Θέατρο εφάμιλλο της Επιδαύρου''


Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα φέρνει στο φως το ανασκαφικό έργο που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας, το οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν εφάμιλλο της Επιδαύρου.

Την εξέλιξη των εργασιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες από κοντά, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθανασία Κάντα και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, μια ημέρα μετά την επιτυχημένη εκδήλωση «Το αρχαίο θέατρο σήμερα», που έγινε στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέναντι από το Ενετικό λιμάνι του Ηράκλειου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κουκιαδάκης επεσήμανε την ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, να χρηματοδοτήσει με 50.000 ευρώ μια σειρά μελετών (γεωλογικές, αρχιτεκτονικές κ. α.) προκειμένου να εμπλουτιστεί και να καταστεί αρτιότερος ο φάκελος που θα υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή , για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του σημαντικού έργου της αναστύλωσης του αρχαίου θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο βασικός χρηματοδότης του έργου των ανασκαφών, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο με 400.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί. Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στην Κρήτη».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας με θέμα: «Το αρχαίο θέατρο σήμερα», βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Αντιπροέδρου του Σωματείου «Διάζωμα», Πέτρος Θέμελης, ενώ την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, η ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Κίνηση Πολιτών «Προσκήνιον».
flashnews.gr

Μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο


Από τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που ψηφίζονται απόψε στη Βουλή, ενώ το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου, ως "κάλεσμα" για το απογευματινό συλλαλητήριο.
Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων αναμένεται να προχωρήσουν διάφοροι κλάδοι επαγγελματιών. Οι δικηγόροι αναμένεται να βρεθούν στο δικαστικό Μέγαρο και οι επαγγελματοβιοτέχνες στα γραφεία του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας θα ξεκινήσει το Παγκρήτιο συλλαλητήριο.

Πηγή: cretalive.gr

Διακοπές της ΔΕΗ βύθισαν γειτονιές στο σκοτάδι

Ολόκληρες γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ, ενώ το πρόβλημα αναμένεται μέρα με τη μέρα να παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Τους καταναλωτές της επιχείρησης σε ολόκληρη την Κρήτη περιμένει ένας νέος Γολγοθάς ταλαιπωρίας καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για συνεχείς διακοπές ρεύματος τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ενδοχώρα του νησιού.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αποφασισμένοι για ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και έχουν ήδη αποφασίσει να ... κατεβάσουν τους διακόπτες της παραγωγής. Ήδη οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Κρήτη έκαναν χθες την εμφάνισή του. Προς το παρόν οι καιρικές συνθήκες κρατούν σε χαμηλά φορτία τη ζήτηση και το πρόβλημα των διακοπών περιορίζεται, σε διάρκεια, το πολύ μία ώρα.
Θέλουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Αν είναι να μας αφανίσουν, θα πέσουμε όρθιοι, δηλώνει στο prismanews.gr ο εκπρόσωπος των τεχνικών της ΔΕΗ στην Κρήτη Γιάννης Βρέντζος. Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές για καταναλωτές και επιχειρήσεις που τα επόμενα 24ωρα θα έχουν καθημερινά των φόβο πολύωρων διακοπών ρεύματος. Ουσιαστικά, το προσωπικό της ΔΕΗ μπαίνει σε τροχιά κινητοποιήσεων, το φορτίο παραγωγής δεν θα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης και η ΔΕΗ θα κληθεί να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος.


prismanews.gr

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό

Οι ξένες αγορές στέλνουν θετικά μηνύματα για την Κρήτη από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου στην οποία παρευρέθη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με στελέχη της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο περιφερειάρχης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους τουριστικούς παράγοντες να επισκεφθούν την Κρήτη, αλλά και σε υποψήφιους επισκέπτες του νησιού, μέσω του διεθνούς δορυφορικού τουριστικού καναλιού Travel Channel, στο οποίο και παραχώρησε συνέντευξη.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης στο κάλεσμά του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως είναι η ζωντανή ιστορία του, ο πολιτισμός του, η μοναδική γαστρονομία και διατροφή του, αλλά και οι υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, τονίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ασφάλεια του προορισμού της Κρήτης.

Εξάλλου, ο κ. Αρναουτάκης είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη, όπως χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια, συνάντηση με το γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική της μαζικής επίσκεψης τουριστών στο νησί. Στο μεταξύ, όπως εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η visa όσο η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κρήτης με τη γειτονική χώρα.

Ο περιφερειάρχης τον διαβεβαίωσε ότι για το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης θα έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Μεταφορών, Τουρισμού, και Εξωτερικών της Ελλάδας, για το θέμα των αναγκαίων αδειοδοτήσεων αλλά και με αεροπορικές εταιρείες.

Στην ίδια συνάντηση αλλά και κατά την παρουσία του κ. Αρναουτάκη στο Travel Channel, έγινε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Παράλληλα, τις συναντήσεις του κ. Αρναουτάκη απασχόλησε και το θέμα της προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στις διεθνείς αγορές.

Πρωτοφανής δικαστικός συμβιβασμός, Αγρότη και τριών Τραπεζών, από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται, πρωτοφανής ο δικαστικός συμβιβασμός που επήλθε ,από το Ειρηνοδικείο Χανίων, μεταξύ Αγρότη υπερχρεωμένου και των τριών Τραπεζών, όπου διατηρούσε χρέος, από ¨καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα επί της ουσίας της υπόθεσης:

Με την υπαρ.339/2012 απόφαση του , το Ειρηνοδικείο Χανίων, ΄δικαίωσε με δικαστικό συμβιβασμό , δανειολήπτη αγρότη 47 ετών , διαζευγμένο ,πατέρα ενός τέκνου, με περιουσιακά στοιχεία,.Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία τον συνέδραμε αλλά ,και ο ίδιος ακολούθησε με " ευλάβεια" τις οδηγίες της( για την ένταξή του στο Ν.3869/2010) τόσο στην Εξωδικαστική διαδικασία όσο και στην διαδικασία του Ειρηνοδικείου.0 καταναλωτής , είχε δανειστεί από τρεις Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέους 67.451,35 Ευρώ και ο οποίος ζήτησε και κατάφερε την συναίνεση των δύο πιστωτριών Τραπεζών, οι απαιτήσεις των οποίων υπερέβαιναν το 66% του χρέους. ..Διαφώνησε όμως η τρίτη πιστώτρια Τράπεζα και η διαφωνία της κρίθηκε από το δικαστήριο καταχρηστική ,παίρνοντας θέση υποκατάστασης της συγκατάθεσης αυτής, προκειμένου να επιτευχθεί δικαστικός συμβιβασμός, διατάζοντας να γίνει και από την τρίτη Τράπεζα δεκτό το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών ,όπως αυτό προτάθηκε από τον δανειολήπτη.
Ο δανειολήπτης επικαλούμενος, μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του ζήτησε και πέτυχε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, να υποκατασταθεί η συγκατάθεση της μίας αντιτιθέμενης πιστώτριας Τράπεζας,να επικυρωθεί το Σχέδιο διευθέτησης οφειλών όπως αυτό τροποποιημένο κατατέθηκε ,να ανακληθεί η αίτηση ρύθμισης των χρεών του, και ακόμα ο χρεωμένος καταναλωτής που εκτός από την κύρια κατοικία 110 τ.μ που διέσωσε, κατάφερε να παραμείνει και να διασώσει από ρευστοποίηση και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία., προτείνοντας δόσεις κατά το δικό του μπορώ.
Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια, που επιτέλους καταβάλλουν κάποιες Τράπεζες να τα "βρουν" με τους πελάτες τους,και καλούμε και τις υπόλοιπες να τις μιμηθούν, να αλλάξουν και πολιτική αλλά και τακτική, οι ημέρες είναι δύσκολες, οι πολίτες της Χώρας μας περνούν πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες ας το δουν, για το κοινό καλό.
Και δεν ξεχνάμε και την Δικαιοσύνη, να την ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά, που στέκεται δίπλα στους χειμαζόμενους από την φτώχεια καταναλωτές(υπερχρεωμένα νοικοκυριά"



Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...