Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αιτήσεις και δικαιολογητικά για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο δήμο Μαλεβιζίου

Έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου πρόκειται να γνωστοποιήσει στην αρμόδια επιτροπή και στη ΔΕΗ, τις περιπτώσεις κατοίκων του δήμου που ανήκουν στις  κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και στους οποίους έχει γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην πρώτη τους κατοικία.

Διακοπές ρεύματος στα Χανιά


Μικρής σε διάρκειας διακοπές ρεύματος σε αρκετές ωστόσο περιοχές των Χανίων, σημειώθηκαν στις 7 περίπου το απόγευμα ενώ η Πυροσβετική Υπηρεσία δέχτηκε τρεις κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.

Πανάρχαιες ελιές της Κρήτης γίνονται καυσόξυλα

Οργανωμένα συνεργεία καταφθάνουν με πριόνια και χωρίς να ρωτήσουν κανένα καταστρέφουν ολόκληρους ελαιώνες, κόβουν μέχρι και δέντρα 2.000 ετών.


Της Λίνας Γιάνναρου/ Η Καθημερινή

 «Από αυτά τα δέντρα μάς έντυσαν οι γονείς μας. Από αυτά μας σπούδασαν. Χάρη σ’ αυτά έγινε η Κρήτη αυτό που είναι, εάν έχει αναπτυχθεί ένα πολιτισμικό επίπεδο είναι εξαιτίας τους. Κι όμως για την ελιά που έχει θρέψει για χιλιάδες χρόνια εκατομμύρια ανθρώπους, που λατρεύτηκε και υμνήθηκε, γι’ αυτή την ελιά δεν ενδιαφέρεται κανείς».

Ίχνη Μινωιτών και Γραμμικής Β' στη Βαυαρία!

Βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο


Γραφή Γραμμική Β στη Βαυαρία; Κι όμως, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τζάνκο (Richard Janko) από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υποστηρίζει όχι μόνον την αυθεντικότητα των ενεπίγραφων σφραγίδων που βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, αλλά και την ερμηνεία των επιγραφών, που τις συνοδεύει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...