Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ¨Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , έσωσε το σπίτι δανειολήπτη, από δύο Τράπεζες

Σημαντική  είναι, η με ημερ 2-01-2013  απόφαση, χορήγησης  Προσωρινής  Διαταγής, που δόθηκε από την Ειρηνοδίκη Λασιθίου,, σε αίτηση αναστολής( με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων),  υπερ δανειολήπτη μέλους της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου με την διαταγή αυτή, αναστέλλει τα καταδιωκτικά μέτρα, που επρόκειτο να κινήσουν οι δύο δανείστριες  Τράπεζες, για το ακίνητο της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη, προκειμένου να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους..
 
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

  ¨Πρόκειται για δανειολήπτη, ο οποίος είχει δανειστεί από δύο Τράπεζες ,(για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο και πιστωτική κάρτα) ,που  λόγω της γενικότερης συγκυρίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και οικονομία ,ο εν λόγω δανειολήπτης  ένοιωσε αδυναμία ανταπόκρισης του χρέους του, προς τις δανείστριες Τράπεζες ,αποφασίζοντας  να ενταχθεί στο ν.Κατσέλη, για να ρυθμίσει το χρέος του, αλλά και να σώσει την κατοικία του εξαιρώντας την, από την ρευστοποίηση.
  Επειδή όμως, η προσπάθεια του δανειολήπτη, να ενταχθεί στο νόμο(ν.3869/2010), δεν εμποδίζει τις Τράπεζες ,να κινήσουν ή  να υλοποιήσουν καταδιωκτικά μέτρα, ακόμα και κατά της μοναδικής κατοικίας του δανειολήπτη, με την παρούσα ,αναστέλλονται αυτά τα μέτρα, μέχρι της συζήτησης της υπόθεσης που έχει οριστεί για τις 13-12-2013  από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, υπό τον όρο να καταβάλλονται για το καταναλωτικό δάνειο 20 Ευρώ το μήνα,  για το στεγαστικό 30 Ευρώ και 5 Ευρώ για την πιστωτική κάρτα. Δηλαδή με απλά λόγια ,έως να εκδικαστεί η κύρια αίτηση και για να μη αδικιθούν οι Τράπεζες, ο δανειολήπτης καλείται να πληρώνει το ποσό των 55 Ευρώ/μήνα  έναντι του συνολικού του χρέους .

Εμείς ως  ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δια της συνεργάτιδος μας δικηγόρου της Ιεράπετρας, κ.Νεκταρίας Λαμπράκη-Μαυράκη,   εκθέσαμε τους λόγους που δικαιολογούν τη χορήγηση της προσωρινής διαταγής, τονίζοντας την πιθανότητα ευδοκίμησης της κύριας αίτησης ,αλλά και την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα μπορούσε να  υποστεί ο οφειλέτης μέλος της Ένωσης, από τη μη έκδοση της προσωρινής διαταγής , (σημείο ουσίας) που εκτιμήθηκε από την Ειρηνοδίκη , θεωρώντας ότι έπρεπε προσωρινά τουλάχιστον να προστατευτεί ο δανειολήπτης από τα μέτρα εκτέλεσης των Τράπεζών  και έτσι έδωσε τη σχετική διαταγή, η  οποία έδωσε   ελπίδα και οικονομική ανάσα στον δανειολήπτη, αλλά και στην ΄Ενωση που μάχεται καθημερινά για την στήριξη των μελών της.
 
                                                     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                    Ιωάννα Μελάκη

Ηράκλειο: Συνάντηση περιφερειαρχών Κρήτης και Κιέβου για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος

Mε στόχο την προώθηση των κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Ουκρανία, μέσω μεγάλης έκθεσης στο Κίεβο, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον περιφερειάρχη Κιέβου, Anatolii Prysiazhniuk.

Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός των Ουκρανών και αναφέρθηκε στην ενίσχυση φέτος του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και στο θέμα της προώθησης των κρητικών προϊόντων.

Μίλησε, εξάλλου, για την θετική απήχηση, που είχε στην πατρίδα του και ευρύτερα η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση της κρητικής διατροφής.

«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κιέβου αποδίδει καρπούς, τόσο στο θέμα της προώθησης των κρητικών προϊόντων, όσο και σ΄εκείνο της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, καθώς ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού μας» δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...