Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο κ. Μιχελογιαννάκης για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και στην συζήτηση του σχεδίου  νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης όσον αφορά στην υπάρχουσα κατάσταση ανάφερε ότι :
  1. Δεν υπήρχε γνώση του αριθμού των μαθητών.
  2. Δεν υπήρχε γνώση του αριθμού των εκπαιδευτικών.
  3. Υπήρχε ένα τεράστιο κόστος της τάξεως των 100 εκατομμύριων ευρώ περίπου.
  4. Το 71% των εκπαιδευτικών μονάδων δεν έδιναν πιστοποίηση.
  5. Δεν μπορούσαν οι μαθητές, όπως στην Γερμανία, να πάνε σε Πανεπιστήμια της χώρας φιλοξενίας.
  6. Υπήρχαν περιπτώσεις που παρατηρήθηκε, τρεις νηπιαγωγοί να διδάσκουν μόνο σε οχτώ παιδιά ή ένας δάσκαλος να διδάσκει σε ογδόντα παιδιά
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού στο Ρέθυμνο

Στην διαλεύκανση της υπόθεσης βιασμού 47χρονης Δανής την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.Συγκεκριμένα ο δράστης είναι ένας 23χρονος Αμερικανός αφού αναγνωρίστηκε από την 47χρονη Δανή όταν στις 18 Οκτωβρίου με το πρόσχημα της εθελοντικής βοήθειας να βρει την κόρη της που δεν είχε επιστρέψει από νυκτερινή έξοδο, την παρέσυρε σε δωμάτιο ξενοδοχείου - όπου διέμενε προσωρινά - και ασκώντας της σωματική βία, την εξανάγκασε σε συνουσία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Ο εισαγγελέας πρότεινε αθώωση- το δικαστήριο τους "έριξε" 18 χρόνια!

Ένας μικρός χαμός έγινε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του εντοπισμού τριών…θερμοκηπιακών χασισοφυτειών σε χωριό της Μεσαράς, τον Ιούλιο του 2010. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις ντόπιοι, ηλικίας 36, 51 και 74 ετών καθώς και ένας 20χρονος Αλβανός.

Συγγενείς και φίλοι των δύο μεγαλύτερων ηλικιακά κατηγορουμένων περίμεναν ότι οι άνθρωποι τους θα αθωωθούν μετά και την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα έδρας.

Όταν όμως ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας, ένιωσαν να τους πλακώνει το ταβάνι αφού το Δικαστήριο καταδίκασε τον 74χρονο και τον 51χρονο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους μάλιστα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...