Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗ.ΣΥ.: Οι ρυθμίσεις για τα ταξί οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση

Δήλωση για τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς των ΤΑΞΙ  του Υπεύθυνου του τομέα Μεταφορών – Υποδομών  της ΔΗ.ΣΥ. και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για την απελευθέρωση της αγοράς των ΤΑΞΙ οδηγούν -όπως φαίνεται- σε μετωπική σύγκρουση ενός επαγγελματικού κλάδου της χώρας με μια ανίκανη κυβέρνηση με ολέθριες συνέπειες για όλους. Δυστυχώς, συνεχίζεται η πολιτική διγλωσσία της κυβέρνησης και η εμμονή νυν και πρώην Υπουργού Μεταφορών να μην συνεκτιμήσουν όσα ισχύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ως Δημοκρατική Συμμαχία τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του πλήρους ανοίγματος όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων. Με διαδικασίες και προϋποθέσεις, που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, θα ευνοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ταυτόχρονα, η Δημοκρατική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι οι ακραίες αντιδράσεις από όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες, καθώς υπονομεύουν την εικόνα της χώρας μας, στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και των επαγγελματιών, χτυπούν την καρδιά του τουρισμού και της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, με σωστό σχεδιασμό και έντιμο διάλογο, αλλά και με ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μεριμνούν για την εφαρμογή όλων των αποφάσεων».
Enhanced by Zemanta

Μιχελογιαννάκης: Επιτέλους Ελληνικά προϊόντα και όχι αυτό που λέγαμε κάποτε στον περιπτερά «ένα Marlboro, μια κόκα κόλα και ένα Ριζοσπάστη».

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έγινε σήμερα, ο Βουλευτής  Ιωάννης Μιχελογιαννάκης στην ομιλία του θίγοντας μια σειρά θεμάτων,  μεταξύ άλλων τόνισε για το κάθε ένα ξεχωριστά :
  1. Όσον αφορά τις δαπάνες του δημοσίου – Να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες περικοπές.
  2. Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ  - Με πολιτική βούληση να δοθούν οι δυνατότητες για να υπάρξει  μεγαλύτερη απορροφητικότητα.
  3. Εφαρμοστική  ικανότητα νόμων – Είναι εξαιρετικά χαμηλή.
  4. Εισπρακτική ικανότητα δημοσίου – Πραγματικά απαράδεκτη.
  5. Διεκδικητική ικανότητα των χρημάτων που είναι στο εξωτερικό – Να δοθούν επιτέλους από τον κ. Προβόπουλο τα ονόματα.
  6. Σκάνδαλα - Να υπάρχει κομματική πειθαρχία σε ψηφίσματα για τα σκάνδαλα και όχι αθώωση.
  7. Όσον αφορά τις δημοσιοποιήσεις - Οι πισίνες, τα κότερα και το Μινιόν δεν φτάνουν.
  8. Υγεία – Στην Αθήνα, από προσωπική εμπειρία, χρειάστηκε να «περιπλανηθώ» σε 26 φαρμακεία για μια κορτιζόνη.
  9. Παιδεία -  Έπρεπε να είχε προβλεφθεί η φωτοτυπία.
  10. Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις – Προσοχή ώστε να  μην υπάρξει πισωγύρισμα.
  11. Για τον θεσμό του Καλλικράτη - Να προχωρήσουμε σε μείωση αντιδημάρχων και συμβούλων.
  12. Εφοπλιστές – Επιτέλους, πρέπει να  πληρώσει και το κεφάλαιο.
  13. Απολύσεις δημόσιου τομέα  – Πρώτα νοικοκύρεμα και μετά να «πέσει» στο τραπέζι του διαλόγου ως θέμα.
  14. Παραγωγικό μοντέλο - Στο σπίτι ενός φοιτητή που μόλις έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο,  το χαρτί, η καρέκλα, η καρφίτσα, είναι όλα εισαγωγής.
  15. Καταναλωτικό μοντέλο – Επιτέλους Ελληνικά προϊόντα και όχι αυτό που λέγαμε κάποτε στον περιπτερά «ένα Marlboro, μια κόκα κόλα και ένα Ριζοσπάστη».     

Έτσι κλέβουν στις ταβέρνες τους τουρίστες


Θύματα αισχροκέρδειας και στυγνής εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί τουρίστες στην Κρήτη από... μερίδα εστιατόρων που όχι μόνο χρεώνουν πανάκριβα τα φαγητά, διατηρούν και διπλούς καταλόγους για τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες με διαφορετικές τιμές.

Την καταγγελία έκανε μιλώντας στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων Νίκος Κόρακας ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για καθαρή απάτη. Ο κ. Κόρακας σημείωσε: “Εχουμε πολλές καταγγελίες από ξένους επισκέπτες για τις υπερβολικές τιμές του φαγητού σε διάφορα μαγαζιά στην πόλη των Χανίων αλλά και καταγγελίες για εξαπάτηση πελατών με διπλούς καταλόγους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πνιγμός 24χρονου στο Ηράκλειο


Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΛΕΝΑ 1» Λ.Η. 3318, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΤΑΛΙΔΙ» νήσου Δία, 24χρονος υποβρύχιος αλιέας.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...