Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δ. Πλατανιά: Από τις 24 Απριλίου “stop” στην υδροδότηση των κακοπληρωτών


Στις 24 Απριλίου θα αρχίσει η αποξήλωση όλων των υδρομετρητών στον Δ. Πλατανιά, που έχουν οφειλές πριν το 2012 και δεν φρόντισαν να τις εξοφλήσουν/ρυθμίσουν. 

Επίσης, τα οφειλόμενα ποσά, θα βεβαιωθούν και θα αποσταλούν στην εφορία και στο σύστημα TAXIS, με ταυτόχρονη δέσμευση της φορολογικής ενημερότητας, όσων –παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Δήμου για ρύθμιση και εξόφληση των λογαριασμών άρδευσης, και προκειμένου να λειτουργήσει η επερχόμενη αρδευτική περίοδος ομαλά- παραμένουν αδιάφοροι.

Γραφεία και στην Αθήνα, μετά το Ηράκλειο, ανοίγει ο ENISA


Ο νέος κανονισμός, που δίνει νέα επταετή εντολή για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), εγκρίθηκε από την oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η νέα επταετής εντολή, που θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, προτάθηκε από τους ευρωβουλευτές προκειμένου να συμπέσει με τον μακροπρόθεσμό προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Στόχος του νέου κανονισμού είναι να ενισχύσει τον οργανισμό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην ασφάλεια δικτύωσης και πληροφοριών. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προβλεφθεί μια αύξηση, τόσο στους οικονομικούς, όσο και στους ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναβαθμισμένο του ρόλο.

Ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην πληροφορική

Ο νέος κανονισμός δίνει στον oργανισμό καθαρή εντολή να υποστηρίξει τη δημιουργία και τη λειτουργία μίας ολοκληρωμένης Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών στην Πληροφορική για την ΕΕ (EU CERT) και έτσι να αντιμετωπίσει τις ηλεκτρονικές «επιθέσεις» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εθνικοί φορείς και τα ευρωπαϊκά όργανα μπορούν να ζητήσουν τεχνογνωσία και συμβουλές από τον ENISA, σε περιπτώσεις παραβίασης ασφάλειας που επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία των δικτύων και των υπηρεσιών.

Νέο κέντρο εργασιών στην Αθήνα

Ο ENISA έχει την έδρα του στο Ηράκλειο. Τώρα, θα δημιουργηθεί ένα υποκατάστημα στην Αθήνα με προσωπικό λειτουργίας, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων δικτύωσης. Το διοικητικό προσωπικό, ωστόσο, θα έχει την έδρα του στο Ηράκλειο.
Καλύτερη διακυβέρνηση

Θα συσταθεί ένα εκτελεστικό συμβούλιο, ώστε να επιτρέψει στο διοικητικό συμβούλιο να εστιάσει σε θέματα στρατηγικής σημασίας και έτσι να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Ο εκτελεστικός διευθυντής θα οριστεί αφού λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο νέος κανονισμός υιοθετήθηκε με 626 ψήφους υπέρ, 45 κατά και 16 αποχές.

Χανιά: Κατασχέθηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια ακατάλληλα προϊόντα από μικροπωλητές


«Σκούπα» σε ακατάλληλα προϊόντα που πωλούνται παράνομα από μικροπωλητές, έκανε η δημοτική αστυνομία Χανίων. 

Από την επιχείρηση, κατασχέθηκαν πολλά ακατάλληλα προϊόντα και είδη, τα οποία πλανόδιοι προσπαθούσαν να πωλήσουν σε περαστικούς.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν από 56 παράνομους μικροπωλητές, συγκεντρώθηκαν και καταστράφηκαν με σύνθλιψή τους από απορριμματοφόρο του δήμου Χανίων.

Τα συγκεκριμένα είδη και προϊόντα, λόγω ακαταλληλότητάς τους δεν μπορούσαν να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα του δήμου.

Πηγή: flashnews.gr

Ηράκλειο - Μεγάλη ανακάλυψη στο ΙΤΕ: Δημιούργησαν μικρούς μαγνήτες χρησιμοποιώντας φως


Ένα νέο τρόπο για να δημιουργήσουν μικρούς μαγνήτες χρησιμοποιώντας φως, ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Ames στις ΗΠΑ.

Φωτίζοντας οξείδια του μαγγανίου- πολύπλοκα υλικά που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη τεχνολογία- με υπερβραχείς παλμούς λέιζερ, κατάφεραν μέσα σε ένα δισεκατομμυριοστό του χιλιοστού του δεκάτου του δευτερολέπτου να αλλάξουν τη μαγνητική τους κατάσταση από αντιφερρομαγνήτη σε φερρομαγνήτη.

Η ιδιότητα των ηλεκτρονίων που ονομάζεται σπιν, υπεύθυνη για το μαγνητισμό, χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικές συσκευές και μαγνητικές μνήμες για την κωδικοποίηση της πληροφορίας σε bits: το 0 και το 1 αντιστοιχούν σε διαφορετικές τιμές του συνολικού σπιν. Οι ερευνητές κατάφεραν να μαγνητίσουν την ύλη με ταχύτητα 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή στις πιο γρήγορες σημερινές μαγνητικές μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι γρήγορες αλλαγές της μαγνητικής κατάστασης αποτελούν τη βάση ενός «μαγνητικού διακόπτη», με ευρείες εφαρμογές από γρήγορες μνήμες και σκληρούς δίσκους μέχρι τη συλλογή ενέργειας με μελλοντικά φωτοβολταϊκά συστήματα.

 Η ανακάλυψη του «Κβαντικού Φεμτο-Μαγνητισμού» από τις ερευνητικές ομάδες του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ΙΤΕ, Ηλία Περάκη, και του επίκουρου καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Iowa State και του Εργαστηρίου Ames των ΗΠΑ Jigang Wang ανακοινώθηκε στο περιοδικό Nature.

 Έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημιουργία συσκευών που θα λειτουργούν 1000 φορές γρηγορότερα, με ταχύτητες τουλάχιστον 10 terahertz (1012 hertz) αντί για 10 gigahertz (109 hertz) όπως μέχρι σήμερα.

Ε.Π.Κ.Κρήτης : ¨Σωφρονιστικός υπάλληλος στην Ιεράπετρα, "κέρδισε" τις Τράπεζες στο Ειρηνοδικείο


Δικαίωση, βρήκε από  το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, σωφρονιστικός υπάλληλος, πατέρας ενός τέκνου, έγγαμος, με σύζυγο μακροχρόνια άνεργη, καθώς  με την  από . 98/ 22--2-2013 απόφαση του, ¨το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, απαγορεύει με προσωρινή  διαταγή, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, στις πιστώτριες (τρις Τράπεζες και ένα Ταμείο) κάθε  πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης,  σε βάρος της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη, καθώς και τη μεταβολή της νομικής  και πραγματικής κατάστασης αυτής μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης  ,που  το δικαστήριο  εκδίκασης  έχει οριστεί για το έτος 2015 (παρά τις αιτιάσεις των παρισταμένων πιστωτικών εταιρειών , περί του αντιθέτου).

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτη   43  ετών, δημόσιο υπάλληλο ,ο οποίος  δέχτηκε  σοβαρή μείωση του μισθού  του τα τελευταία έτη, είναι χρεωμένος  σε δάνεια( εκτός στεγαστικού), σε τέσσερις πιστωτικούς φορείς  συνολικού ύψους ποσού 67.600 Ευρώ. Επειδή η πίεση από τις Τράπεζες κατέστη αφόρητη,αποφάσισε την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας είναι μέλος ακολουθώντας συνετές προτάσεις στην εξωδικαστική διαδικασία, σύμφωνα με την καθοδήγηση της Ένωσης, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές, με συνέπεια να προχωρήσει στην επόμενο βήμα και να καταθέσει αίτηση  στο Ειρηνοδικείο για ρύθμιση του χρέους του ως ο νόμος ορίζει.Επειδή , η αγωνία του επικεντρωνόταν στην διάσωση της κύριας κατοικίας του, ζήτησε,  από το δικαστήριο να προστατευτεί από τα καταδιωκτικά μέτρα των Τραπεζών (με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) πράγμα που το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αποφάσισε να την  προστατεύσει μέχρι την εκδίκαση της  αίτησης του που έχει οριστεί για το έτος 2015.
    Έπειτα από τα παραπάνω, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταφέρει σε κάθε δανειολήπτη "την ελπίδα" αφενός από τις διατάξεις του Νόμου "περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών ν.Κατσέλη", αφετέρου από την δικαιοσύνη, που κάνει το έργο της, στέκοντας  δίπλα σε κάθε χειμαζόμενο από την οικονομική κρίση δανειολήπτη.

                                                         
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...