Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διαγωνισμός φωτογραφίας στα Χανιά

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.


O Δήμος Χανίων, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) 2013, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα: «Χανιά, πόλη της Ευρώπης» και με στόχο την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της πόλης των Χανίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να αποστείλουν έως και τις 31 Οκτωβρίου 2013, με e-mail στο eldw-photocontest@chania.gr, έως δύο ψηφιακές φωτογραφίες σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού, υψηλής ανάλυσης και πρωτότυπες. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: α) αισθητική ποιότητα, β) δημιουργικότητα και γ) συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν στο κοινό κατά τη διάρκεια έκθεσης, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει, ως συμβολικό έπαθλο, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό γεγονός, το οποίο συντονίζεται από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα Χανιά συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ως «Πόλη 12 Αστέρων» για τρίτη συνεχή χρονιά, με μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων/δράσεων, που σχετίζονται με το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) 2013: «ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΔΙΑΧΥΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Άγιος Νικόλαος: Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί, αποδεκατίζεται ο Οργανισμός

Διπλό χαστούκι εις βάρος παιδιών γονέων αλλά και εργαζομένων στον Δημοτικό Οργανισμό του Αγίου Νικολάου για τους παιδικούς σταθμούς.


Όπως δήλωσε απόψε ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνένακης στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", από αύριο η λειτουργία των παιδικών σταθμών κρέμεται στον αέρα και μαζί και το μέλλον των 330 παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς εκτοξεύοντας στο κόκκινο την αγωνία των γονέων τους.

Και αυτό γιατί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει εγκρίνει την πρόσληψη 8 νηπιαγωγών με 8άμηνη σύμβαση στους συγκεκριμένους παιδικούς με αποτέλεσμα πλέον η λειτουργία τους να μην υφίσταται καθώς σε λίγες μέρες λήγουν και οι δίμηνες συμβάσεις των νηπιαγωγών που κάλυπταν ορισμένα από τα κενά…  

Απόψε πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού παρουσία και των γονέων που δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι από 330 παιδιά, θύματα του μνημονίου, τα 150 θα μείνουν εκτός, αύριο οι παιδικοί σταθμοί θα βάλουν λουκέτο στον Άγιο Νικόλαο.

Σε όλα αυτά να προστεθεί και μια ακόμη εξίσου σημαντική παράμετρος. Όχι μόνο οι παιδικοί αλλά και ο ίδιος ο Οργανισμός αποδεκατίζεται καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές 6 υπαλλήλων διοικητικού και οικονομικού προσωπικού με αποτέλεσμα από την μία στιγμή στην άλλη να βρεθούν στο δρόμο.

Ενώ να επισημανθεί και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του μνημονίου, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινείται στην λογική 10 προς 1 δηλαδή ανά δέκα απολύσεις μία πρόσληψη.
www.neakriti.gr

Αντίστροφη μέτρηση για το‘’SFAKIA EXTREME TRAILS FESTIVAL’’

Ξεχωριστό αναμένεται να είναι το τριήμερο 4-5-6 Οκτωβρίου 2013 στην Κρήτη. Με τρείς διαφορετικους αγώνες, βουτιές στις ακόμα ηλιόλουστες και ζεστές Παραλίες των Σφακίων, κρητικό παραδοσιακό γλέντι, πολλές εκπλήξεις και φυσικά πολύ καλή παρέα.

Ενας αγώνας Downhill θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος στο χωριό Ασκύφου(5 Οκτωβρίου 10.00πμ) σε μία ιδιαίτερα βραχώδη τεχνική διαδρομή!

Την προηγούμενη μέρα θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά απο τους αθλητές(10.00 - 14.00)
Εναν αγώνα Enduro με εκκίνηση στα 1960μ υψομετρικά και τερματισμό μετά από 40 περίπου λεπτά πάνω από το Λιβυκό πέλαγος, στο χωριό Ανώπολη(6 Οκτωβρίου 09.00πμ). Μια διαδρομή που περιλαμβάνει ξεχωριστά τοπία που σπάνια κάποιος μπορεί να συναντήσει και που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ποδηλατίσουν...

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν αγώνες για μικρά παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ποδήλατο καθώς και διασυλλογικοί ανάμεσα στα ποδηλατικά σωματεία της Κρήτης για μικρούς αθλητές (6 Οκτωβρίου 09.00πμ)

Ηράκλειο: Διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα


Στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Του Γιώργου Παπαδάκη / prismanews.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρητης διοίκηση και μέλη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με αφορμή τη πρόσφατη υπουργική απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου που προβλέπει την αύξηση μαθητών ανά τμήμα στους 30. 

Αυτό σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας, αλλά την ΟΛΜΕ θα προκαλέσει ασφυξία μέσα στην διδασκαλική αίθουσα με τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν καλά τη δουλειά τους και τους μαθητές να κουράζονται από την πολυκοσμία.


Οι καθηγητές θα παίζουν τον ρόλο του παιδοφύλακα μέσα στην αίθουσα τόνισε στο prismanews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κ. Λάζαρος Μάρκου και τόνισε ότι η κατάσταση πια είναι μη διαχειρίσιμη ενώ έκανε λόγο για συλλογική κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος από πλευράς της Κυβέρνησης. Γυρίζουμε 30-40 χρόνια τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.

Από τη πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανουσάκης Γιώργος τόνισε ότι αν χρειαστεί να εξετάσει εξαιρετικές περιπτώσεις θα το κάνει προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει της εξής ανακοίνωση:
Με απόφαση που υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη οι 27, αλλά ‘σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%’.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τέλος το υπουργείο Παιδείας ότι χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη, μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Στο φαράγγι της Σαμαριάς οι Γιατροί του Κόσμου

Ένα τριήμερο στον ιατρικό σταθμό στο φαράγγι της Σαμαριάς, με την παροχή πολύτιμων υπηρεσιών στους διερχόμενους περιπατητές αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτική ημερίδα στο Ηράκλειο, περιελάμβαναν μεταξύ πολλών άλλων οι δράσεις του τμήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου.

Ειδικά την τριήμερη εμπειρία τους αναφορικά με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον σταθμό που υπάρχει στο χωριό Σαμαριά, μέσα στο φαράγγι, οι ίδιοι την περιγράφουν ως εξής:

«Το φαράγγι της Σαμαριάς εκτός από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο αποτελεί και μια πηγή εσόδων για τη πολιτεία λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας από ξένους αλλά και Έλληνες περιηγητές… Περιηγητές που διασχίζοντας τα 13 χιλιόμετρα από Ξυλόσκαλο ως το χωριό της παλιάς Αγίας Ρούμελης μπορεί να κινδυνέψουν, να τραυματιστούν, να χρειαστούν άμεση ιατρική βοήθεια. Η σκέψη και η απόφαση να ιδρυθεί ένα ιατρείο στο εγκαταλειμμένο χωριό Σαμαριά υπήρξε ορθή και αποτελεσματική για όσα χρόνια υποστηρίχτηκε από τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, με τη παρουσία ιατρού.

»Όμως τα τελευταία χρόνια, η παρουσία ιατρού στη Σαμαριά έχει διακοπεί για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε...

»Την ίδια ώρα που το φαράγγι ως κρατική επιχείρηση φέρει στο κράτος κοντά στο ένα εκατ. ευρώ έσοδα (τη σεζόν) από τους επισκέπτες, το ίδιο το κράτος δεν εξασφαλίζει τη ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ την ίδια ώρα προκηρύσσει θέσεις και τοποθετεί αγροτικούς ιατρούς στα πλοία εφοπλιστών..

»Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και το υπουργείο να βρουν μια λύση. Η λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στη Αγιά Ρούμελη καλύπτει τα περιστατικά που θα φτάσουν εκεί. Όμως αν και η διαδρομή δεν είναι μεγάλη, είναι όμως δύσβατη και η μετακίνηση των ασθενών είναι δύσκολη. Ένας γιατρός σε έναν ενδιάμεσο ιατρικό σταθμό θα μπορεί να εκτιμήσει το σοβαρό περιστατικό, να δώσει τις πρώτες βοήθειες ώστε ο ασθενής να μεταφερθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

»Τον ιατρικό σταθμό, που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο στο εγκαταλειμμένο χωριό Σαμαριά, επισκέφτηκαν οι εθελοντές γιατροί του τμήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου.

»Ένα τριήμερο διαφορετικών εμπειριών κοντά στη φύση, δίπλα σε ανθρώπους που χρόνια τώρα δουλεύουν ακούραστοι αν και απομονωμένοι για το δρυμό που αγαπούν, δίπλα στους επισκέπτες που φανερώνουν το θαυμασμό τους για το πανέμορφο τοπίο.

»Η υποδοχή από τους φύλακες και δασοπυροσβέστες ήταν πολύ ζεστή και η συνεργασία άψογη. Από την πρώτη στιγμή μας εμπιστεύτηκαν το ιατρείο και τη λειτουργία του, μας ανέφεραν τις ανησυχίες και τις προτάσεις αλλά, αν και οι περισσότεροι είχαν εκπαιδευτεί, ζήτησαν να ενημερωθούν και να μάθουν πρώτες βοήθειες...

»Τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε ήταν κυρίως ορθοπεδικές κακώσεις, αφυδάτωση, κόπωση και αλλεργίες από έντομα.

»Διαπιστώσαμε (από το βιβλίο καταγραφής περιστατικών) πως από το 2009 ο μέσος όρος ηλικίας επισκεπτών έχει μειωθεί αρκετά, ίσως γιατί υπάρχει μια πιο σωστή ενημέρωση στους επισκέπτες για το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής… Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών ακόμη και για αυτή τη εποχή θα πρέπει να μας πείσει πως η ασφάλεια των πρέπει να είναι πρωταρχικός σκοπός και στόχος…

»Υ.Γ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φύλακες για την άψογη συνεργασία και υποδοχή, και στην ΑΝΕΝΔΥΚ για τη δωρεάν μεταφορά μας από Σφακιά-Αγία Ρούμελη-Σφακιά…».


Πηγή: flashnews.gr

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο και από τις γυναίκες


Τη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Τη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.



ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) Δήμου Μαλεβιζίου, Ανατολικών & Νότιων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, ομάδα γυναικών Μοιρών, Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ο σύλλογος Γυναικών Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων καλούν όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στην πλ. Ελευθερίας στις 7μμ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.

Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας. Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία – τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά ακόμα και τους Δήμους-Εταιρείες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!

Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την υποβάθμιση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών (Υγεία – Πρόνοια, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.) στήνουν τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας στο απόσπασμα.

Δεν αποδεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά για μας και τα παιδιά μας.

Σηκώνουμε τη σημαία του οργανωμένου αγώνα μέσα από την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και κάνουμε την αγανάκτηση μας δύναμη ανατροπής.

Για μια κοινωνία που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα υπάρχει πραγματική ισοτιμία. 

Ηράκλειο: Συλλήψεις μέσα στη νύχτα για τα SPRIDER STORES που κλείνουν

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε μέσα στη νύχτα, στο Ηράκλειο και στη Μεσσαρά. Πρωταγωνιστές: αστυνομικοί, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και στελέχη (τοπικά) της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES. 

Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση του το Ε.Κ.Η. τη νύχτα σημειώθηκαν απίστευτα γεγονότα, στη σκιά του "λουκέτου" που θα μπει στην εταιρεία. Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών περιγράφει γλαφυρά τα γεγονότα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χτες το απόγευμα η εταιρία SPRIDER STORES προχώρησε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά (αφού όπως όφειλε δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις των εργαζομένων) σε αναστολή της λειτουργίας της, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας 800 και πλέον εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Βοργιάς, χτες το βράδυ στις 23:30 μ. μ έλαβε την πληροφορία από την Αθήνα, ότι εκπρόσωποι της εταιρίας ανά την επικράτεια θα επιχειρούσαν να αδειάσουν τα εμπορεύματα από τα καταστήματα του δικτύου της.



Άμεσα ενημερώθηκε τόσο ο Διευθυντής του καταστήματος στη Λεωφόρο Στέλιου Καζαντζίδη 2 ,καθώς και λοιποί εργαζόμενοι για την παραπάνω πρόθεση της επιχείρησης. Στις 24:00 τα μεσάνυχτα ο συνάδελφος Γ. Γραμματέας του ΕΚΗ πήγε για να διαπιστώσει εάν έχουν βάση οι παραπάνω πληροφορίες.

Έκπληκτος και παρά το γεγονός ότι το κατάστημα βρισκόταν σε πλήρη συσκότιση παρατήρησε κάποιες περίεργες σκιές να κινούνται στο εσωτερικό του παραπάνω καταστήματος. Αμέσως άρχισε να χτυπά την πόρτα και να ρωτά ποιοι είναι και για πιο λόγο βρίσκονται στο εσωτερικό του καταστήματος τέτοια ώρα. Ενώ παράλληλα κάλεσε την Αστυνομία όπου και κατέφτασε άμεσα δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ .

Οι σκιές αποδείχτηκε ότι ήταν τρείς ‘’κύριοι ‘’, ένας εκ των οποίων παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρίας που όντως αναγνώρισε και ο Διευθυντής του καταστήματος που έφτασε εκείνη τη στιγμή και μάλιστα δηλώνοντας ότι του είχε παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος νωρίτερα.

Όμως με την επιμονή, του συναδέλφου Στέλιου Βοργιά ότι θα ήταν παράνομη η κάθε μεταφορά εμπορεύματος εκτός καταστήματος, αλλά και το γεγονός που κίνησε την περιέργεια της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί αυτό γινόταν σε τέτοια προχωρημένη ώρα ικανοποιήθηκε το αίτημα μας για μεταφορά των υπευθύνων στο Α.Τ Ηρακλείου για εξακρίβωση στοιχειών αλλά και για τη νομιμότητα της μεταφοράς των ταμειακών μηχανών που επιχειρούσε να κάνει ο ‘’ εκπρόσωπος ’’ της εταιρίας.

Στο Α.Τ Ηρακλείου παρουσία του Ανθυπαστυνόμου Υπηρεσίας αιτιολογήσαμε ότι η παραπάνω πράξη δεν ήταν σύννομη ωστόσο όμως και λόγο του προχωρημένου της ώρας ήταν αδύνατο να προσδώσουμε τα σχετικά νομικά έγγραφα που αποδείκνυαν όλα τα παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο αξιωματικός Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ και λόγο της εμπειρίας του, έδωσε ρητή εντολή να μην μετακινηθεί το παραμικρό από το κατάστημα μέχρι το επόμενο πρωί που θα λάμβανε τα τυχόν νομικά έγγραφα ενώ παράλληλα κράτησε τα στοιχεία του ’’ εκπροσώπου’’ της εταιρίας.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, στις 4:15 τα ξημερώματα ο Γ

 . Γραμματέας δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ Μοιρών, τι είχε γίνει ο ‘’εκπρόσωπος ’’ της εταιρίας ο οποίο παρά τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι ήταν εκπρόσωπος της εταιρίας αποδείχτηκε ότι ήταν Security σε ιδιωτική εταιρία παροχής ασφαλείας εκτός Κρήτης, ο όποιος παρά τη ρητή εντολή του ανθυπαστυνόμου Υπηρεσίας να μην γίνει καμία μεταφορά από το κατάστημα, αυτός με τους 2 ακόμα που εντοπίστηκαν εντός του καταστήματος, φόρτωσαν σε φορτηγάκι εμπορεύματα μεγάλης αξίας.

Για κακή τους όμως τύχη τους σταμάτησαν τα ΤΑΕ σε μπλόκο στην περιοχή της Μεσσαράς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε σακίδια ελιών υπήρχαν εμπορεύματα της εταιρίας SPRIDER STORES τα οποία είχαν το αντικλεπτικό καρτελάκι ασφαλείας του καταστήματος, λόγο αυτού του γεγονότος οδηγήθηκαν στο Α.Τ Μοιρών όπου ο εκεί Αξιωματικός Υπηρεσίας και παρά το προχωρημένο της ώρα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι του νήματος αφού ήταν γνώριμοι στην ΕΛ.ΑΣ.

Κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο της εταιρείας ο οποίος δήλωσε παντελή άγνοια και τον παρέπεμψε στον Διευθυντή του καταστήματος ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε από τον αξιωματικό Υπηρεσίας να ενημερωθεί από τον Γ. Γραμματέα του ΕΚΗ για την υπόθεση.

Ο Αξιωματικός υπηρεσίας αφού ενημερώθηκε για τα καθέκαστα που συνέβησαν προχώρησε σε σύλληψη ενώ αναζητείται και ο ‘’ υπεύθυνος ’’ της εταιρίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίηση για τους σωστούς χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησαν σε αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης , αφού το εμπόρευμα της συγκεκριμένης εταιρίας θα αποτελέσει το αποκούμπι των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων. Ενώ παράλληλα καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνηση που δημιουργεί οικονομική ύφεση και στρατιές ανέργων

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αφού θεωρούμε όπως εξαρχής αναφέραμε ότι η αναστολή λειτουργίας της επιχείρηση είναι παράνομη και καταχρηστική.»
flashnews.gr

Γιορτή Επιτραπέζιου Παιχνιδιού στο Ηράκλειο

Η Λέσχη Φίλων Παιχνιδιών Στρατηγικής & Φαντασίας Ηρακλείου Κρήτης "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" σας προσκαλεί στη Γιορτή Επιτραπέζιου Παιχνιδιού που διοργανώνει την Κυριακή 6 Οκτωβριου 2013, από τις 11 το πρωί έως 9 το βράδυ, στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς (απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον "φανταστικό" κόσμο των επιτραπεζίων και να διασκεδάσουν. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν με την παρέα τους διάφορους τύπους επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες ( board games, card games, role playing games, war games). Τα μέλη της Λέσχης θα είναι διαθέσιμα για να εξηγήσουν τους κανόνες των παιχνιδιών και να λύσουν τυχόν απορίες.
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη για το Κοινό!

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις της Λέσχης Φίλων Παιχνιδιών Στρατηγικής & Φαντασίας Ηρακλείου Κρήτης "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ",επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://labirinthos.gr/  ή στείλτε μήνυμα στην διέυθυνση labirinthos1@hotmail.com
ή στο facebook https://www.facebook.com/groups/labyrinthos/

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Αφιέρωμα της εφημερίδας Financial Times σε καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης


Η εφημερίδα Financial Times κάθε εβδομάδα επιλέγει και τιμά έναν καθηγητή από το χώρο της Διοίκησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος πραγματοποιεί πρωτότυπη έρευνα στο επιστημονικό του πεδίο.

Αυτή την εβδομάδα επέλεξε έναν καθηγητή από το Πολυτεχνείο Κρήτης που πρωτοστατεί στην εισαγωγή νέων μεθόδων και εργαλείων στην Πολυκριτήρια Ανάλυση.

Η μακρόχρονη συνεισφορά του στον επιστημονικό χώρο της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων είχε σαν αποτέλεσμα αφενός την ανακήρυξη του ως Ακαδημαϊκού από τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας και αφετέρου τη βράβευσή του με το Edgeworth-Pareto Awardαπό τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων μέσα στο 2013.

Στο αφιέρωμα της εφημερίδας τονίζεται η διεθνης απήχηση του ερευνητικού έργου του Καθηγητή η οποία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι συχνά συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια, δίνει διαλέξεις σαν επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 400 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.



flashnews.gr

Ηράκλειο: Η μητέρα «πέταξε» την 5χρονη κόρη της στον δρόμο

Ο πατέρας και η μητέρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού


Με τη συνοδεία ανδρών της αστυνομίας οδηγήθηκε μέσα στη νύχτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Ψυχιατρική Κλινική, ένας 50χρονος Γερμανός. 

Τραγική φιγούρα μαζί με τον αλλοδαπό άνδρα ένα κορίτσι, η κόρη του, η οποία οδηγήθηκε μαζί με τον πατέρα της στο ΠΑΓΝΗ.

Το περίπου 5 ετών κορίτσι βρέθηκε χωρίς σπίτι και οικογένεια, καθώς ο πατέρας της έμεινε στην κλινική για νοσηλεία, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν στο τηλέφωνο την Ελληνίδα μητέρα της η οποία είπε πως δε θέλει να την πάρει μαζί της στο σπίτι.

«Να την κάνετε ό,τι θέλετε, εγώ δεν τη θέλω εδώ» φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews ο πατέρας και η μητέρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού.

 flashnews.gr

Σχηματίζουν με το σώμα τους το σήμα της μη βίας στο κέντρο του Ηρακλείου

Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Ηρακλείου του διεθνή οργανισμού Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία μια απάντηση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε φαινόμενο βίας


Σε μια δράση με ουσιαστικό μήνυμα ενάντια στη βία προχωρά η ομάδα Ηρακλείου του διεθνή οργανισμού Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία προσκαλώντας τους Ηρακλειώτες στην πλατεία Ελευθερίας απόψε στις 7.30 το απόγευμα στη δημιουργία ανθρώπινου σήματος της μη-βίας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της μη-βίας.

Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας μια απάντηση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε φαινόμενο βίας.

Σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο βίαιη, μια νέα ευαισθησία γεννιέται, ένας δυνατός σπόρος έχει φυτευτεί στις καρδιές μας. Είναι ο σπόρος μιας νέας κουλτούρας σε αυτό τον πολιτισμό που γίνεται διαπλανητικός και που θα προσπαθήσει να αλλάξει την κατεύθυνσή του, αποδεχόμενο και δίνοντας αξία στις διαφορές και δίνοντας σε κάθε άνθρωπο, επειδή το αξίζει, επειδή απλά έχει γεννηθεί, ίδια δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες. Είναι μια αδύναμη φωνή που προαναγγέλλει τους καιρούς που βρίσκονται πιο πέρα από τον άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει. Είναι ένα ποίημα και ένα ουράνιο τόξο με διαφορετικά χρώματα. Είναι ένας Δαβίδ απέναντι σε έναν άγριο Γολιάθ. Είναι η απαλότητα του νερού απέναντι στη σκληρότητα του βράχου ... αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το σήμα της μη βίας

Το σήμα της ενεργούς μη-βίας σχεδιάστηκε το 2006 από τον Ούγγρο Attila Steve Kopiás για το Ανθρωπιστικό Κίνημα. Ο εσωτερικός κύκλος συμβολίζει το άτομο, την εσωτερική του ενότητα και ειρήνη. Ο εξωτερικός συμβολίζει το περιβάλλον του και την ενότητά του με αυτό. Τα δύο ημικύκλια συμβολίζουν την αλληλεξάρτηση της εσωτερικής και της εξωτερικής ενότητας και ειρήνης.

Πηγή: prismanews.gr 

Σεισμός στην Κρήτη το πρωί της Τετάρτης

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ''κούνησε'' την Κρήτη το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. 

Η δόνηση σημειώθηκε 67 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και είχε εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων.

Δωρεάν παραδόσεις μαθηματικών σε άπορους μαθητές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης (Ηράκλειο Κρήτης) γνωστοποιεί σε μαθητές που κατοικούν στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και στα γειτονικά προάστια και φοιτούν φέτος στην Γ΄ Λυκείου, ότι ξεκινά την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 20.30 το βράδυ φροντιστήριο-προετοιμασία του μαθήματος των μαθηματικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Θα διδάσκει αφιλοκερδώς εξαίρετος και γνωστός μαθηματικός, με πολυετή διδακτική εμπειρία, μεταδοτικότητα και αποτελεσματικές διδακτικές μεθόδους. Παρέχονται σημειώσεις, βοηθητικό υλικό, τακτικά επαναληπτικά τεστ, ολοκληρωμένη προετοιμασία και ο αριθμός των μαθητών θα είναι περιορισμένος.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ 20.30-21.30 στο ιδιόκτητο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Συλλόγου, που βρίσκεται στην οδό Παγκόσμιας Ειρήνης 9, στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και θα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής στο φροντιστήριο, έχουν μόνο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου:

1) που κατοικούν στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης (κατά προτεραιότητα) και εφόσον ο αριθμός δεν συμπληρωθεί, θα εγγραφούν και παιδιά των όμορων Συνοικιών και

2) που οι οικογένειές των αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι εγγραφές θα γίνονται στο ιδιόκτητο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Συλλόγου, που βρίσκεται στην οδό Παγκόσμιας Ειρήνης 9, στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, από την Τετάρτη 2/10/2013 μέχρι και την Παρασκευή 4/10/2013, από τις 19.00-20.00 το βράδυ. Πληροφορίες τις ίδιες μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2810 227570 (Μηνάς Γρ. Μαυροειδής).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.pssa.gr»

Πηγή: cretalive.gr

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων στην Κρήτη

Γυμνάσια, Λύκεια, ακόμη κι ένα... Δημοτικό παραμένουν υπό κατάληψη εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές.

         
Περίπου 30 σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη στην Κρήτη, με τους μαθητές -αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και τους γονείς- να διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου όπου εδώ και χρόνια οι μαθητές μετακινούνται για μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες, που ήταν παλιές αποθήκες, ενώ με τις νέες περικοπές αναπληρωτών οι μαθητές καταγγέλλουν πως ο αριθμός τους πλησιάζει τους 30.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου στα Αμιρά της Βιάννου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους γονείς που διαμαρτύρονται για την υποβάθμισή του από τετραθέσιο σε διθέσιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, υπό κατάληψη παραμένουν τα εξής σχολεία στην Κρήτη: 11ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Ασημίου, Γαζίου, Γουβών, Επισκοπής, Μαλίων, Τυμπακίου, το 1ο και 4ο Χανίων, το Λύκειο Αλικιανών Χανίων, το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου, τα ΕΠΑΛ 1ο και 6ο Ηρακλείου, 1ο Χανίων και τα ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, Ρεθύμνου και Ακρωτηρίου (Χανιά) και τα Γυμνάσια 5ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα, Γαζίου, Γουβών, Μαλίων, Γαράζου, 1ο Κισσάμου και Κουνουπιδιανών.

Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

Νεα Παρέμβαση Κεφαλογιαννη για το Επίδομα Ανεργίας των Ξενοδοχο-υπαλλήλων ...

Με τους συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομιας Γιαννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιαννη Βρούτση επικοινώνησε ο βουλευτής Ηρακλειου Μανώλης Κεφαλογιάννης   για το θεμα της καταβολής του Επιδόματος Ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού..

Οι δυο υπουργοί διαβεβαίωσαν τον κ. Κεφαλογιαννη ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, βλέπουν το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολής του επιδόματος.

Για το θέμα αυτο ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του εργατικού Κέντρου κ. Βαρδακη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Ζητούν τέλος επιτηδεύματος από αδέρφια που έχουν πεθάνει από τη δεκαετία το '80

Δεν είναι βέβαια, η πρώτη φορά που η εφορία ζητά να εισπράξει χρήματα ακόμα και από νεκρούς …


Σύμφωνα με καταγγελία λοιπόν, που δημοσιεύει το CretaLive, οι …υπεύθυνοι, δε διστάζουν να χρεώσουν σε αδέλφια που η επιχείρηση τους έχει κλείσει από το 1987, λόγο θανάτου και των δυο αδελφών, τέλος επιτηδεύματος για το έτος 2012!

Πρόκειται για τον πατέρα και τον θειο του ανθρώπου που έκανε την καταγγελία. Συγκεκριμένα, ο πρώτος έφυγε από τη ζωή το 1987 και ο δεύτερος το 1986!Από τότε η επιχείρηση δεν δραστηριοποιείται και έχει κλείσει κανονικά και στην εφορία από το 1987 σύμφωνα με την καταγγελία.
Μάλιστα, έχει εκδοθεί σύνταξη χηρείας στην μητέρα του καταγγέλλοντα αλλα και στην θεία του!

Ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι ανακάλυψαν δεύτερο κατάστημα σε παρεμφερή διεύθυνση με αυτή που υπήρχε το κατάστημα των δύο νεκρών και το έχουν χρεώσει σαν υποκατάστημα.Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έχουν "ανακαλύψει" και συνδέσει και διαφορετικό ΑΦΜ που ουδέποτε είχε η επιχείρηση των δύο νεκρών. Στο πρωτο χαρτί χρεώνουν την εταιρεία ως ΚΑΙ ΣΙΑ και στο δεύτερο ως ΑΦΟΙ …

Ηράκλειο: Μαθητές λένε όχι στη βία με μαντινάδες

Σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο πλαίσιο της Διεθνούς μέρας Μη Βίας, κατά την οποία σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις. 


Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γ/σίου Ν. Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία θα πραγματοποιήσουν, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό καθηγητών τους, πορεία από το σχολείο τους προς την πλατεία του Αγ. Νικολάου στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού όπου, εκτός των άλλων, θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία παραδοσιακών κρητικών μουσικών οργάνων μαντινάδες με μηνύματα για τη μη βία ως πρακτική επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η δράση αυτή έχει ως απώτερο στόχο την ενεργοποίηση της νέας γενιάς και την εκπαίδευσή της σε κοινωνικές πρακτικές που καλλιεργούν τη συλλογικότητα και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και για όλη την υφήλιο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές στέλνουν το μήνυμα ότι το σχολείο τους και η δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά η οποία δέχεται τόσα χτυπήματα στις μέρες μας, είναι η μόνη απάντηση σε κάθε μορφή βίας που εισπράττουν όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο και ειδικά ο κάτοικοι της χώρας μας τα τελευταία τρία χρόνια. prismanews.gr

Ξεσηκώνονται οι αγρότες της Κρήτης με αφορμή την φορολογία των αγροτεμαχίων

του Λεωνίδα Γ. Κουδουμογιαννάκη

Σε ξεσηκωμό ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης αντιδρώντας στην  άδικη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζητούν την απαλλαγή φορολόγησης τους,  καθώς κρίνουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

Με δεδομένο ότι σε καμιά περίπτωση ο αγροτικός πληθυσμός της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, δεν πρόκειται να δεχτεί την «παγκόσμια πρωτιά» φορολόγησης των αγροτεμαχίων, που αποτελούν τον παραγωγικό συντελεστή για τον αγρότη, οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε παγκρήτιο επίπεδο.

Στην ενδοχώρα της Κρήτης, στο παραγωγικό Τυμπάκι, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα του νηπιαγωγείου Τυμπακίου, τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης προσκαλούν σε παγκρήτια συνάντηση, τους εκπροσώπους αγροτικών παραγωγικών τάξεων, ευρωβουλευτές και βουλευτές της Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους  Δημάρχους του νησιού, για αγροτικά ζητήματα με κορυφαίο θέμα την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής δήλωσε: «Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου. Δεν μπορεί να φορολογείται το εργαλείο δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι. Είναι μοναδική περίπτωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Το νομοσχέδιο θίγει περισσότερους τους αγρότες της Κρήτης, διότι η πλειονότητα των αγροτεμαχίων προσεγγίζει σε αγροτικούς δρόμους, ένα μεγάλο τμήμα της Κρητικής γης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτογραμμή, ο κλήρος είναι μικρός, ιδιαίτερα το θερμοκήπιο συνυπάρχει με την κατοικία του αγρότη, οι αντικειμενικές αξίες στην Κρήτη είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με άλλες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που πολλαπλασιάζει το τελικό ποσό του φόρου σε σχέση με την φορολόγηση αγροτεμαχίων άλλων αγροτικών περιοχών της χώρας.

Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο αγρότης δεν θα εισπράττει την επιδότηση του, αφού το κράτος θα αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των χρεωμένων φόρων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Οι αγρότες της Κρήτης στην συνάντηση τους την Κυριακή στο Τυμπάκι, περιμένουν από τους βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχη και δημάρχους της Κρήτης να ξεκαθαρίσουν την θέση τους στο θέμα αυτό. Οι αγροτικοί φορείς του νησιού, τονίζουν ότι πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η στάση των αγροτών και η μεθόδευση του αγώνα θα εξαρτηθεί πολύ από την στάση και τις θέσεις τους στο μείζον θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων και σε μια σειρά άλλα ζητήματα του αγροτικού κόσμου.

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών,  οι αγρότες της Ιεράπετρας ζήτησαν  να αποσυρθεί η φορολογία για τα αγροτεμάχια, καθώς κρίνουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη, με δεδομένο τις αυξήσεις 58% στα αγροεφόδια, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα διάφορα τέλη, και χαράτσια, αλλά και της γενικής τρέχουσας οικονομικής δυσπραγίας. Στην επιστολή τους τονίζουν:

«Κύριε Υπουργέ, σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος του δήμου μας διαμαρτύρεται έντονα, και ενημερώνει σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τους παράλογους και άδικους συντελεστές φορολόγησης των αγροτεμαχίων, αλλά ούτε και οποιαδήποτε φορολόγηση στους συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια).

Κύριε Υπουργέ, έχομε υποστεί μια τρομακτική μείωση του εισοδήματός μας, από παράλογες αυξήσεις έως και 58% στα αγροεφόδια, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα διάφορα τέλη, και χαράτσια. Επίσης, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, έχομε μια σημαντική μείωση στις τιμές διάθεσης των προϊόντων που παράγουμε έως και αδυναμία της διάθεσής τους. Όλα αυτά μαζί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα δυσφορίας και εγκατάλειψης του πρωτογενή τομέα, που όχι μόνο δεν θα φέρει την ανάπτυξη που όλη η κυβέρνηση ευαγγελίζεται, αλλά οδηγεί σε όλο και πιο μεγάλα κομμάτια γης και θερμοκηπίων ακαλλιέργητα και σε καθημερινές αυτοκτονίες.

Για όλα τα ανωτέρω, ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η φορολογία των αγροτεμαχίων στους αγρότες. Διότι δεν αντέχομε άλλα βάρη και κατ’ αυτό τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη, αλλά εγκατάλειψη και εξαθλίωση στον πρωτογενή τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται στον αγροτικό κόσμο αλλά και στην πολιτεία γενικότερα.

Σας δηλώνουμε κύριε Υπουργέ, ότι εάν επιχειρήσετε να εφαρμόσετε όλους αυτούς τους παράλογους και άδικους συντελεστές φορολόγησης των εργαλείων της δουλειάς μας, θα βρείτε σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας απέναντί σας, με κάθε μορφή αγώνα, και σίγουρα ξέρετε πως όταν ο αγρότης ξεσηκώνεται, δεν τον σταματάει τίποτα».


http://104fm.gr/

Εξώδικο από τους φοιτητές στη διοίκηση ΕΑΠ

Με εξώδικο στη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου απαντούν οι φοιτητές κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.


Οι φοιτητές δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις Κοκκώση, καθώς όπως υποστηρίζουν ο πρόεδρος του ΕΑΠ αναφέρθηκε μόνο στην έδρα η οποία παραμένει στις Αρχάνες, αλλά η απόφαση είναι να γίνονται στον Πλατανιά οι συναντήσεις για το πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού, όπου και φοιτούν οι περισσότεροι, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιος από τη Σητεία λ.χ., θα πρέπει να μεταβαίνει στα Χανιά μέχρι και τρεις φορές το μήνα!

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν διαφωνούν στη δημιουργία στον Πλατανιά ενός παραρτήματος για όσους είναι από Χανιά και Ρέθυμνο, όμως διαμαρτύρονται "αιφνιδιαστική και πρόχειρη απόφαση χωρίς προηγουμένως να ρωτήσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους , που πέραν των άλλων επιβαρύνονται και οικονομικά".

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών το θέμα

Την απόφαση να στηρίξουν την παραμονή όλων των δομών και φυσικά της έδρας του ΕΑΠ στην περιοχή τους έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε να κληθεί στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Κοκκώσης προκειμένου να βρεθεί μία λύση, σε διαφορετική περίπτωση θα μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία από τον Δήμο.
cretalive.gr

Ημερίδα φυσικοθεραπείας στο Ρέθυμνο

Το περιφ. Τμήμα Χανίων-Ρεθύμνου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, οργανώνει εκδήλωση, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Φυσικοθεραπείας, στο Λύκειο Ελληνίδων (τέρμα παραλία) στις 17.00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

17.00-17.30 Εισήγηση- ομιλία από την φυσικοθεραπεύτρια κα Βενετία Μπαρκάτσα.

17.30-18.00 Προβολή βίντεο (παρουσίαση εργασίας από νοσοκομείο και Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π.).,

Προβολή βίντεο (παρουσίαση εργασίας των Κ.Α.Π.Η. Ρεθύμνου).

18.00-20.00   Φυσικοθεραπευτές του Ρεθύμνου θα βρίσκονται εκεί, για να αξιολογήσουν προβλήματα παιδιών και ενηλίκων, και να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές.

Θα διανεμηθούν φυλλάδια με οδηγίες και θα υπάρχουν ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση, σαν μέρος ευρύτερης έρευνας του Π.Σ.Φ.

Οι παρευρισκόμενοι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μικρές ομάδες ελαφριάς άσκησης , ενώ επιπλέον για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει παιγνίδι με μπαλόνια.

rethymnoguide.gr

Δωρεάν φορολογικά και εργατικά σεμινάρια σε Χανιά-Ρέθυμνο

Η Διοίκηση του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Δωρεάν Φορολογικών και Εργατικών Σεμιναρίων για τους οικονομολόγους και λογιστές σε Χανιά και Ρέθυμνο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Φορολογικό σεμινάριο με όλες τις τελευταίες αλλαγές με τους νόμους 2238/4138, 4172 και 4174 του 2013- Νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων
- Νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Εισηγητής θα είναι ο ορκωτός λογιστής, κ. Αναγνώστου

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου17.30 - 21.30Κτήριο της Τράπεζας Χανίων

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου
09.00 - 14.00
Ξενοδοχείο Porto Rethymno

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με όλες τις τελευταίες αλλαγές στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, με εισηγητή τον εργατολόγο, κ. Ραπανάκη

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου17.30 - 21.30Ξενοδοχείο Porto Rethymno

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου
09.00 - 14.00
Κτήριο της Τράπεζας Χανίων

Τα σεμινάρια διεξάγωνται από κοινού με τους τρεις Συλλόγους Λογιστών Χανίων και Ρεθύμνου και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομολόγοι και λογιστές με εκπληρωμένες τις ταμειακές υποχρεώσεις για το 2013, καθώς και οι άνεργοι οικονομολόγοι και λογιστές.

Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Πυροβόλησε σε ταβέρνα δύο γατάκια επειδή έτρωγαν τα αποφάγια


Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών ενός εστιατορίου στον Κόκκινο Πύργο ένας 60χρονος πήρε την καραμπίνα και σκότωσε δύο γατάκια τα οποία ανέβαιναν στα τραπέζια και έτρωγαν τα αποφάγια που είχαν αφήσει οι πελάτες!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι και ευτυχώς δεν πέρασε απαρατήρητο από την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του δράστη, όμως αφέθη ελέυθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ”Πατρίς” ο συλληφθείς είναι συγγενής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος βλέποντας τα άτυχα τετράποδα να ανεβαίνουν στα τραπέζια αποφάσισε να δώσει λύση με το δικό του τρόπο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...