Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Επιχείρηση" σκούπα από την Αθήνα στο Ηράκλειο με τη συνδρομή των Μινωικών

Ο Δήμος Αθηναίων μετά από το αίτημα του Αντιδημάρχου κ. Κλάδου Βασίλη παραχώρησε για χρήση ένα τύπο μηχανικού σαρώθρου (σκούπα), προς το  Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του στους δρόμους της πόλης μας.
Το μηχάνημα παραχωρείται δωρεάν στις υπηρεσίες της Λόντζιας για είκοσι ημέρες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Κλάδος ευχαρίστησαν δημόσια τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανδρέα Βαρελά για την παραχώρηση αυτή.

Η μεταφορά του μηχανήματος από την Αθήνα στο Ηράκλειο έγινε με την ευγενή χορηγία των Μινωικών Γραμμών, προς τις οποίες η δημοτική αρχή απεύθυνε ευχαριστίες.


  flashnews.gr

Για οδηγός είχε προσληφθεί ο εναερίτης που κατέληξε στην εντατική

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου εναερίτη, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ύστερα από  ηλεκτροπληξία που υπέστη χθες το απόγευμα, ενώ εκτελούσε εργασίες σε  στύλο της ΔΕΗ στις Δαφνές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Χ. Μαρκάκη, ο άτυχος εναερίτης φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματός τους, ενώ το ρεύμα που τον διαπέρασε κατέστρεψε το μυικό του σύστημα, ενώ με σοβαρές βλάβες απειλούνται ζωτικά του όργανα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ποινικές διώξεις για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη

Ποινικές διώξεις για τα ίδια αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που η Αστυνομία είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τα δυο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, άσκησε ο αντιεισαγγελέας Ρεθύμνου.

Εναντίον του 17χρονου και του 23χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «θανατηφόρα έκθεση» και «βιασμό» ενώ οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για απολογία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ισχυρές ενδείξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Κρήτη

Την άποψη ότι υπάρχουν πολλές περιοχές με ενδείξεις ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Αβραάμ Ζελιλίδης Καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ.
Ο κ. Ζελιλίδης προσδιόρισε τις περιοχές αυτές στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό κόλπο, στην περιοχή από νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς μέχρι τα δυτικά και τα νότια της Κρήτης, καθώς και στα ανατολικά της Κρήτης, τονίζοντας ότι τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από   τα στοιχεία και τις έρευνες που έκανε το ίδιο το Πανεπιστήμιο.
Πρότεινε μάλιστα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ίδρυση του φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Τουρκία.
Ο Α. Φώσκολος, καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα "είναι πάρα πολύ μεγάλα". Όπως είπε, γειτονικές χώρες της Μεσογείου με παρόμοια γεωλογικά χαρακτηριστικά έχουν εντοπίσει σημαντικά κοιτάσματα. Ο κ. Φώσκολος είπε η ΑΟΖ πρέπει να οριοθετηθεί όχι μόνο για να εκμεταλλευθούμε τα κοιτάσματα αυτά, αλλά και για να διέλθουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Υπέρ της άμεσης κήρυξης ΑΟΖ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τάχθηκε και ο Θ. Καριώτης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Maryland.

Ο Κ. Νικολάου, τεχνικός σύμβουλος της Energean Oil που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και πρώην στέλεχος των ΕΛΠΕ, τόνισε ότι τα στοιχεία από τις έρευνες που έχουν γίνει και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν δείχνουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν πετρελαϊκά συστήματα και μπορούμε να βρούμε πετρέλαιο. Όμως, πρόσθεσε, "ό,τι ακούγεται είναι εκτιμήσεις και υποθέσεις. Για να βρεθεί πετρέλαιο χρειάζονται έρευνες, σεισμικές και γεωτρήσεις. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, από δορυφόρους, από το γραφείο ή από την τηλεόραση", είπε χαρακτηριστικά. "Για να γίνουν γεωτρήσεις χρειάζονται παραχωρήσεις και για να γίνουν παραχωρήσεις πρέπει να ανοίξει η αγορά, ώστε να έλθουν επιχειρήσεις που έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και τεχνογνωσία". Στις περιοχές που προσφέρονται για έρευνα περιέλαβε τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την περιοχή νότια της Κρήτης, τη Θράκη.
Ο κ. Νικολάου ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, σταθερό περιβάλλον, μείωση της γραφειοκρατίας, πάταξη της διαφθοράς. Ανέφερε τέλος ότι στη χώρα μας έχουν γίνει μόνο 175 ερευνητικές γεωτρήσεις έναντι χιλιάδων στις χώρες της περιοχής.
Καθυστερήσεις στην ίδρυση του φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου, επεσήμανε ο Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
http://heraklion1.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...