Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ακόμα περιμένουν Δημοτικό Σχολείο στο Ρουσσοσπίτι

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμα σχετικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού Ρουσσοσπιτίου, για ανέγερση δημοτικού σχολείου. Δύο χρόνια έχουν περάσει μετά την πρώτη δημοπράτηση και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ζήτησε να επαναδημοπρατηθεί το έργο, με ένταξή του στο ΕΣΠΑ και να αρθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των χαμηλών όρων δόμησης σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Όπως αναφέρει στην απάντηση του ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκης, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, αν και σύμφωνα με πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δυνατή υπό προϋποθέσεις η έγκριση παρεκκλίσεων στους χαμηλούς όρους δόμησης παραδοσιακών οικισμών, σε περιπτώσεις ανέγερσης κοινωφελών χρήσεων, όπως τα σχολεία, εφόσον δεν θίγεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού, εντούτοις δεν προκύπτει ότι έχει καθοριστεί χώρος σχολείου στο Ρουσσοσπίτι.

Προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι ενημερωμένος, καθώς ήδη από το 2010 είχε δημοπρατηθεί η ανέγερση του σχολείου και μάλιστα σε δημοτικό οικόπεδο 5,5 περίπου στρεμμάτων με συνολική επιφάνεια κτιρίων και βοηθητικών χώρων 2.000 τ.μ. Η ένταξή του στην κλίμακα του παραδοσιακού οικισμού δεν θα επηρέαζε το χαρακτήρα του, βάσει της αρχικής μελέτης.

Είναι πραγματικό θλιβερό να αντιμετωπίζεται το θέμα της παιδείας με τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το εν λόγω σχολείο, καθώς θα λύσει χρόνια προβλήματα εκπαίδευσης στον οικισμό του Ρουσσοσπιτίου Ρεθύμνου.

Οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Κρήτη

Ανακοινώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη ΚΡΗΤΗ. 

 

Δείτε τη λίστα ανα περιφέρεια ΕΔΩ

Το Υπουργείο υποβαθμίζει την αύξηση της εγκληματικότητας στη Κρήτη

Άμεσα πρέπει να ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα


«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Δήμο Βιάννου, αφού ονομάζει τα πλείστα περιστατικά παρανομίας ως «περιπτώσεις μη βαρύνουσας εγκληματικότητας» που δεν προκαλούν ανησυχία ή αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Στην πραγματικότητα, οι λίγοι αστυνομικοί που στελεχώνουν τα Α.Τ. Βιάννου, Αρκαλοχωρίου, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, υπερβαίνουν εαυτόν καθημερινά, για να αντιμετωπίσουν την έξαρση κρουσμάτων ανομίας, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ε. Οικονόμου να παραδέχεται ότι η συνολική δύναμη του Σώματος είναι ελλειμματική.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει καταδείξει το μείζον πλέον πρόβλημα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η Κρήτη και δυστυχώς, οι μόνες απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι ότι εκπονούνται μελέτες και μάλιστα συγχρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.ΠΑ., χωρίς όμως στοχευμένα επιχειρησιακά προγράμματα.

Θετικό πάντως κρίνεται το γεγονός, ότι αποφασίστηκε ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου κατά τη θερινή περίοδο, με 70 συνολικά αστυνομικούς και τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, προς κάλυψη εποχικών αναγκών και των Υπηρεσιών αστυνόμευσης των αεροδρομίων, καθώς και των τουριστικών περιοχών.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών στα σώματα ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η ασφάλεια του πολίτη οφείλει να είναι πρωτίστης σημασίας και όχι να επιχειρείται υποβάθμιση της ολοένα και αυξανόμενης ανασφάλειας που διακατέχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...