Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη για την μεταφορά των ινστιτούτων έρευνας Ηρακλείου στα Χανιά

Το ζήτημα μεταφοράς τον ινστιτούτων έρευνας από το Ηράκλειο στα Χανιά θέτει με ερώτηση του στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής: 


ΘΕΜΑ:  Μεταφορά ινστιτούτων έρευνας Ηρακλείου στα Χανιά

Έγινε γνωστό ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προτείνεται η μεταφορά στο ινστιτούτο Αμπελου Χανίων των δυο ινστιτούτων έρευνας Ηρακλείου (προστασίας φυτών και αμπελου-λαχανοκομίας-ανθοκομιας).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων “εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο 2014″

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου κυρίως με την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου τα τελευταία 12 χρόνια, πρωτοστατούν στην διοργάνωση εκδηλώσεων στην πόλη και στην ενδοχώρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τοπικά συμβούλια, την Εκκλησία, τον Δήμο και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους κ.α.) σχεδίασαν ένα «πακέτο» που δημιουργεί ένα κλίμα εορταστικό, όπου δίδει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους μέσα και έξω από την πόλη να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών… «ας κάνουμε το όνειρο να κρατήσει πιο πολύ από μια νύχτα» όπως λέμε χρόνια τώρα.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με τις εκδηλώσεις και τις υποστηρικτικές ενέργειες την αγορά μας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους σε συνδυασμό με εκδηλώσεις πολιτισμού, διασκέδασης και αλληλεγγύης.

Τάκου τάκου οι αργαλειοί μας

Υφάντριες από την Κρήτη μάς δείχνουν την τέχνη τους και ειδικοί συζητούν με το κοινό. Η «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi» (από τα ονόματα της πιστής συντρόφου του Οδυσσέα και του Ινδού ηγέτη) έχει στόχο να διασώσει μια παραδοσιακή ασχολία που γέννησε πανέμορφα έργα, βάζοντας στον ρόλο της δασκάλας λαϊκές, υπερήλικες πια γυναίκες 

Αυτή η αποστολή δεν είναι επικίνδυνη, αλλά ιερή. Εχει στόχο να διασώσει και να αναβιώσει την τέχνη της υφαντικής, να κινητοποιήσει δημιουργικά σε μια δύσκολη εποχή και ταυτόχρονα να εντείνει τη συλλογικότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Πρόκειται για την «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi. Η ιερή τέχνη της υφαντικής στην Κρήτη», μια καινοτόμο, εθελοντική, μη επιχορηγούμενη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου των Ορέων της Κρήτης που τώρα απλώνει το νήμα της και στην Αθήνα.

Χανιά: Άνεργοι ανακατασκευάζουν σπίτι πυρόπληκτης

Τη δράση έχει αναλάβει η Κίνηση Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Χανίων, καθώς και μαθητές


Με πρωτοφανή αλληλεγγύη δρουν άνεργοι και μαθητές του Σχολείου δεύτερης Ευκαιρίας Χανίως, καθώς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αναστυλώσουν την κατοικία μιας άνεργης συμμαθήτριάς τους. Η ίδια έμεινε σχεδόν άστεγη, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαϊου στο Βαμβακόπουλο Χανίων. 

Προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ήδη ξεκινήσει, χρειάζονται τη συνδρομή και άλλων ανθρώπων, είτε οικονομικώς, είτε με συνδρομή σε υλικά, είτε ακόμη και συμβάλλοντας οι ίδιοι με ανθρώπινη εργασία.

Κίνδυνος να χάσουν την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου, οι συνταξιούχοι με άνω του 80% αναπηρία


Επισημαίνουν Αυγενάκης και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου. 



Στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητείται εκ νέου κρίση από τα ΚΕΠΑ για συνταξιούχους με αναπηρία άνω του 80% για την εξασφάλιση της απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων και την έκπτωση φόρου εισοδήματος, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη διαβιβάζοντας επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...