Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Κρήτη

Πρωτοφανές κύμα τουριστών αναμένεται φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Τόρστεν Σέφερ εκπρόσωπο του Συνδέσμου των Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων DRV ενώ όπως είπε ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, θα έρθει τόσος κόσμος που ίσως να μην μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση.

Ο Τ. Σέφερ σε συνέντευξή του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι πολλοί Tour Operator καταγράφουν διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς. Ο εκπρόσωπος του DRV υπενθυμίζει ότι το 2012 είχε καταγραφεί σημαντική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί πρόσφατα και ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours Βίλι Φερχούφεν, δίνοντας έμφαση στη θεαματική αύξηση της ζήτησης πακέτων διακοπών για τη Ρόδο, η οποία υπερβαίνει το 25% σε σχέση με το 2012. Η Ελλάδα επιδιώκει ένα νέο ξεκίνημα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η αυστριακή Presse, παρατηρώντας ότι εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων, της καθυστέρησης στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και των απεργιών πολλοί τουρίστες θα γυρίσουν και φέτος την πλάτη στην Ελλάδα. Η εφημερίδα επικαλείται στο εν λόγω ρεπορτάζ δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία υποστηρίζει ότι ο τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα.

Μπορούμε να φτάσουμε τα 20 εκατομμύρια σε 2 - 3 χρόνια




Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το 2013 από τις περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Ήδη, οι παραδοσιακές αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν δείξει σαφή θετική μεταστροφή, σύφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η πρώτη από τις βασικές αγορές που ξεκινά από νωρίς τον προγραμματισμό και τις προκρατήσεις. Στην αγορά αυτή καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20% σε ένα δείγμα 600.000 επισκεπτών, οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους για το 2013 στη χώρα μας, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Στη γερμανική, τη γαλλική και τη σκανδιναβική αγορά υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 15%, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία κλπ, αν και είναι πολύ νωρίς, διαπιστώνεται βελτίωση της ζήτησης και αύξηση των οργανωμένων πτήσεων, σημαντικά ανώτερη του 20%. Ερωτηματικά παρουσιάζουν οι αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας, όπου η οικονομική κρίση δεν θα επιτρέψει αυξητικές τάσεις προς τη χώρα μας. Συνολικά, πάνω από 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2013, σε σχέση με το 2012.



Πηγή: εφημερίδα Πατρις

Ε.Π.Κ.Κ "Δωρεάν νομιικές συμβουλές στους υπερχρεωμένους στην Σητεία.


Ενημερώνουμε τους Δανειολήπτες  μέλη μας και μη, της περιοχής της πόλης της  Σητείας ότι, στην εν λόγω περιοχή  "δωρεάν" νομικές συμβουλές  ενημέρωση για εξώδικη πρόσκληση Διαταγή πληρωμής κ.α), στα πλαίσια ενημέρωσης εθελοντικής δράσης που υλοποιεί η Ένωση μας,"για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  Νόμος Κατσέλη ένταξη σαυτόν) που ακολουθείτε από τον Φορέα μας θα παρέχει η συνεργάτης της ΄Ενωσης δικηγόρος της Σητείας κ.Βανέσσα Ζανιδάκη οδός Μ.Καλυβάκη τηλ.6973736144 αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος της ΄Ενωσης στην Νεάπολη ,δικηγόρος Μανόλης Σκυβαλάκης τηλ.6945253888.-

                                                                                                   
                                             Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                    Ιωάννα    Μελάκη

Ηράκλειο: Γέννησε στο σπίτι και ζητάει επίδομα τοκετού


​Μπορεί το υπουργείο Yγείας να βάζει ψαλίδι στο επίδομα τοκετού, ωστόσο στο Ηράκλειο, μία 42χρονη γυναίκα που γέννησε στο σπίτι της κάνει … άνω κάτω την τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ που εξετάζει για πρώτη φορά την εφαρμογή του νέου νόμου.

Η γυναίκα γέννησε από … λάθος στο σπίτι της, όταν το νοσοκομείο τη θεώρησε ανέτοιμη για τοκετό, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά, και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, να γεννήσει στο σαλόνι της.

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το νέο νόμο που αναφέρει ότι με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ καταργείται το επίδομα τοκετού και δίνεται πλέον μόνο σε όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι και έσπευσε στην τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο να ζητήσει το επίδομα.

Από τη στιγμή αυτή ξεκίνησαν να λειτουργούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Η γυναίκα, με το μωρό στην αγκαλιά δήλωσε στους υπεύθυνους πως δεν είχε επιβεβαίωση μαίας για τον τοκετό, διότι την «ξεγέννησε» η … κουνιάδα της με τη βοήθεια των γιατρών του ΕΚΑΒ που μέχρι να φτάσουν στο σπίτι της, έδιναν οδηγίες από το τηλέφωνο.

Η γυναίκα όμως ήταν διατεθειμένη να παραδώσει στην υπηρεσία ελέγχου μέχρι και … βίντεο που να επιβεβαιώνει τον τοκετό.

Τελικά η αίτηση θα εξεταστεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα. Εάν εγκριθεί, θα πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Κρήτη που θα παίρνει το επίδομα τοκετού την ίδια ώρα που αποδεικνύεται πως το … κούρεμα του επιδόματος, σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι γεννήσεις μειώνονται εξαιτίας της κρίσης, αποτελεί χτύπημα στη μητρότητα.

Πηγή: prismanews

Αγιά Χανίων: Πέταξαν 8 φορές τσιμεντόλιθο για να σπάσει η πόρτα και να κλέψουν ζαχαροπλαστείο!


Τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή άρπαξαν δύο διαρρήκτες τα ξημερώματα της Δευτέρας, από ζαχαροπλαστείο στην Αγιά Χανίων. 

Η ώρα ήταν 03.25 τα ξημερώματα και οι δύο κλέφτες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, σταμάτησαν έξω από το ζαχαροπλαστείο.

Ο ένας από τους δύο κρατούσε στα χέρια του έναν τσιμεντόλιθο, τον οποίο πέταξε στο τζάμι της πόρτας του καταστήματος!

Το τζάμι όμως δεν έσπασε και ο επίδοξος διαρρήκτης προσπάθησε ξανά και ξανά (συνολικά οκτώ φορές) πετώντας τον τσιμεντόλιθο στο τζάμι, όμως μάταια...

Οι δύο κλέφτες απομακρύνθηκαν προσωρινά από την πόρτα του ζαχαροπλαστείου, αλλά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.

Επέστρεψαν πέντε λεπτά αργότερα εξοπλισμένοι αυτή τη φορά με μια βαριά πέτρα, την οποία εκσφενδόνισαν με λύσσα εναντίον της πόρτας.

Αυτή τη φορά το τζάμι της πόρτας έγινε κομμάτια και οι δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο κατάστημα και με γρήγορες κινήσεις αφαίρεσαν από ένα συρτάρι τις εισπράξεις και την κεντρική μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια.

Οι κινήσεις των δύο διαρρηκτών καταγράφηκαν καρέ-καρέ από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του ζαχαροπλαστείου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

πηγή: neatv.gr - Βαρδής Καλογεράκης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...