Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη δίωξη 12 φοιτητών στο Ηράκλειο Κρήτης

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, προχώρησαν από το πρωί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την παραπομπή 12 φοιτητών του Φυσικού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου πριν από ένα χρόνο.

Η δίωξη των 12 φοιτητών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εκτός του Πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του υποστήριξε τους φοιτητές επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολιτική δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

«Στη μνημονιακή εποχή της φτώχειας και της έξαρσης της καταστολής, η δίωξη 12 φοιτητών στην Κρήτη είναι δίωξη πολιτική, δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι απόπειρα εκφοβισμού, όσων δεν ενστερνίζονται την κατεδάφιση του πανεπιστημίου, όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία», προσθέτει.

Στον χώρο της κινητοποίησης βρεθήκαν για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Τελικά, η συνεδρίαση του Πειθαρχικού αναβλήθηκε.

Oι φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «στο πρόσωπό των 12 περνούν από πειθαρχικό όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν στις περσινές ή σε άλλες κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο».
Enhanced by Zemanta

Βρέθηκε το 13χρονο κορίτσι που αγνοούνταν στα Χανιά

Στην αγκαλιά της μητέρας της επέστεψε το μεσημέρι της Κυριακής το 13χρονο κορίτσι το οποίο είχε εξαφανιστεί από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. 

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η ανήλικη τσιγγάνα ρουμανικής καταγωγής, εδώ και χρόνια ζει στην Κρήτη και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της συνήθιζε να ζητιανεύει σε φανάρια και δρόμους της πόλης.

Βραδινές ώρες του Σαββάτου τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν καθώς όπως κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων η 39χρονη μητέρα της, η 13χρονη δεν επέστρεψε στο σπίτι από σημείο της Γογονή όπου βρίσκονταν για επαιτεία και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός και από εκείνο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν έρευνες σε πιθανά σημεία που θα μπορούσε να εντοπιστεί η ανήλικη.

Τελικά το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, η ανήλικη παρουσιάστηκε μόνη της στο σπίτι της βάζοντας τέλος στην αγωνία της οικογένειάς της.
Οι λόγοι που το 13χρονο κορίτσι είχε εξαφανιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστοί πάντως το σημαντικό είναι ότι η 13χρονη είναι σώα και αβλαβής.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αφήνουν άταφους τους νεκρούς γιατί δεν έχουν λεφτά για τις κηδείες !

Του Γιώργου Παπαδάκη prismanews.gr

 Μπορεί το θάνατο να μην τον σταματά η οικονομική κρίση ωστόσο σίγουρα ... τον επηρεάζει! Κι αν μέχρι σήμερα κάποιοι έλεγαν ότι η μόνη σίγουρη δουλειά είναι αυτή του εργολάβου κηδειών, τώρα φαίνεται ότι ακόμα και αυτό ανατρέπεται. Η οικονομική κρίση έρχεται και ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Έτσι έχει χτυπήσει ακόμα και τις κηδείες στην κοινωνία του Ηρακλείου.
Έτσι ενώ μέχρι χθες κανείς δεν σκεφτόταν τα χρήματα για μια καλή ... έξοδο από τούτο το μάταιο κόσμο, τώρα πια τα χρήματα επειδή είναι ελάχιστα όλοι τα κρατούν για αυτό τον κόσμο και θέλουν να στείλουν τον άνθρωπο τους στην άλλη ζωή ... οικονομικά.

Σε δόσεις
Οι συγγενείς των νεκρών έρχονται σε επαφή με διάφορα γραφεία τελετών για να κανονίσουν τα διαδικαστικά της τελετής, όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης οι κηδείες γίνονται σε ... δόσεις.
Κάποτε οι γέροι κρατούσαν τα χρήματα τους για εκείνη την ώρα και έτσι οι συγγενείς πλήρωναν αμέσως τα έξοδα της κηδείας. Τώρα όμως αυτό αρχίζει να μειώνεται αισθητά αφού τα γεροντάκια δίνουν την πενιχρή τους σύνταξη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που περνούν δύσκολα, κι έτσι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου εκείνα πια δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν, λέει στο Prismanews.gr ο κ. Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, πρόεδρος γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν ακόμα και 100 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφλήσουν τα έξοδα της κηδείας όπως επίσης εκείνοι που ρίχνουν αρκετά το κόστος μίας τελετής περικόπτοντας καμιά φορά ακόμα και τον ... καφέ !

Νεκροί στα αζήτητα
 Η κηδεία σε δόσεις όμως φαίνεται ότι είναι η καλύτερη εκδοχή της οικονομικής ανέχειας. Υπάρχει πάντα και η απόλυτη δυστυχία. Όταν ο άλλος δεν μπορεί να πάρει καθόλου τον άνθρωπο του από το νεκροτομείο και να τον κηδέψει. Όταν ανήμπορος να αντιδράσει από το βάρος της οικονομικής ανέχειας αναγκάζεται να τον αφήσει σε ένα ψυγεία ενός νοσοκομείου.
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο υπάρχουν αυτή τη στιγμή εννέα πτώματα στα ψυγεία των νεκροτομείων του ΠΑΓΝΗ και είναι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν στενούς συγγενείς με αποτέλεσμα να είναι στα αζήτητα. Όλους αυτούς θα τους αναλάβουμε εμείς τα γραφεία τελετών, πληρώνοντας φυσικά εμείς οι ίδιοι τα έξοδα της κηδείας μιας και δεν έχουν συγγενείς να για να τα πληρώσουν αναφέρει ο κ. Πιτσικάκης.

Ψυγεία νέου κοιμητηρίου
 Κι όμως υπάρχουν. Το θέμα είναι πόσοι Ηρακλειώτες το γνώριζαν. Στο νέο κοιμητήριο στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου υπάρχουν ψυγεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό νεκρών, ωστόσο δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς κάτι τέτοιο θα είχε υψηλό κόστος αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσικάκης.
Πάντως είναι απορίας άξιο πως μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει αναφερθεί στην ύπαρξη και στη λειτουργία ψυγείων στις εγκαταστάσεις του νέου νεκροταφείου στην πόλη του Ηρακλείου, όπως επισημαίνει με τη μαρτυρία του ο προέδρος των γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης. Πότε δημιουργήθηκε αυτή η υποδομή; Πότε εξοπλίστηκε; Πόσο κόστισε ; Γιατί δε χρησιμοποιείται; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ανακύπτουν.

"Έφυγε" στα 51 του κορυφαίος επιστήμονας του ΙΤΕ

Θρήνος στην ερευνητική και επιστημονική κοινότητα. Το άγγελμα του θανάτου του 51χρονου ερευνητή του ΙΤΕ Σάββα Γεωργίου σκόρπισε θλίψη σε όλη την κοινότητα και ειδικά στο ΙΤΕ που εργαζόταν. Ο Σ.Γεωργίου πατέρας μιας κόρης έφυγε μετά από αγώνα 3,5 ετών που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή. Τα προβλήματα της υγείας του προκλήθηκαν από μια αλεργική αντίδραση σε φάρμακο. Κι έκτοτε δεν συνήλθε ποτέ...

Ο Σάββας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Έλαβε το πτυχίο του στην Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Illinois (1983) και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Utah (1988), ενώ υπήρξε  μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Princeton (1988 – 1989). Από το έτος 1992, υπήρξε Ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, ενώ το έτος 2006 είχε προαχθεί σε Διευθυντή Ερευνών στο ίδιο Ινστιτούτο. Είχε καταξιωθεί διεθνώς ως επιστήμονας στους ερευνητικούς τομείς της Χημειοφυσικής και της Φωτοβιολογίας. Το επιστημονικό του έργο ήταν εκτεταμένο και αφορούσε τη μελέτη φαινομένων τα οποία λαμβάνουν χώρα κατά την αλληλεπίδραση ακτινοβολίας Λέιζερ με την ύλη, και εφαρμογές αυτών σε θέματα Βιοϊατρικής. Η συμβολή του στην πρόοδο, την προβολή και την ανάπτυξη του ΙΗΔΛ του ΙΤΕ υπήρξε καθοριστική και πολυσχιδής, προσφέροντας σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο από τον πρώτο καιρό ένταξης του στο Ινστιτούτο. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Βουρλιωτάκη με την οποία απέκτησαν μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη.

Ο Σύλλογος Ερευνητών του Ι.Τ.Ε. σε ψήφισμά του εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του αγαπητού φίλου, συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα Σάββα Γεωργίου, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ι.Τ.Ε. και ομόφωνα αποφασίζει:
  • Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, το οποίο και να αποστείλει στην οικογένεια του εκλιπόντος, με τα θερμότατα συλλυπητήριά του.
  • Να καταθέσει το ποσό των 300 ευρώ προς ενίσχυση του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Μιχελογιαννάκης

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξέφρασε τις διαφωνίες του με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μιχελογιαννάκης ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

εωρώ ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της  

Επειδή θεωρώ ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατωχηρωμένο   

Έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και  στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, όπου τους ζητώ να μην ανήκω πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και ότι παραμένω ως ανεξάρτητος Βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο".

Κατεβάζουν ρολά στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου για να μην ... κλείσει

Κατάληψη διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου πραγματοποιούν από το πρωί φορείς και κάτοικοι της περιοχής. 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνεται στη λίστα του σαρωτικού ... Καλλικράτη στον φοροεισπρακτικό και φοροελεγκτικό μηχανισμό, με τις εφορίες που θα βάλουν λουκέτο.

Εκατοντάδες πολίτες, δίνουν το παρόν στο ραντεβού της κινητοποίησης ξεκαθαρίζοντας ότι το επικείμενο κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ, θα σηματοδοτήσει έναν Γολγοθά ταλαιπωρίας στην τοπική κοινωνία.

prismanews.gr

Ρέθυμνο: Το βαρέθηκε και το εκτέλεσε με 3 σφαίρες στο κεφάλι!

Για χρόνια του κρατούσε συντροφιά - Όπως φαίνεται όμως ο ιδιοκτήτης δεν δέθηκε μαζί του...

Με τρεις σφαίρες εκτέλεσε το ζώο που κάποτε ήταν η συντροφιά του. Το πήγε βόλτα και το... ξεφορτώθηκε πυροβολώντας το!

Ο λόγος για ένα σκυλί ράτσας Ντόπερμαν που βρέθηκε νεκρό σε αγροτική περιοχή του Μαρουλά στο Ρέθυμνο. 

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το σκυλί είχε χτυπηθεί με καραμπίνα καθώς το σώμα του ήταν διάτριτο από τα σκάγια ενώ κοντά του βρέθηκαν 3 φυσίγγια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πίσω στο Πακιστάν για έναν υπολογιστή

"Διαβατήριο" για επιστροφή στην πατρίδα του αποτέλεσε για νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, η ενέργειά του να διαρρήξει αυτοκίνητο προκειμένου να κλέψει έναν φορητό υπολογιστή. Το περιστατικό σημειώθηκε... χθες το απόγευμα και πλέον εις βάρος του Πακιστανού θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθώς όπως αποδείχτηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Πρόκειται για 28χρονο υπήκοο Πακιστάν ο οποίος μαζί με συνεργό του, αφού έσπασαν το παράθυρο αυτοκινήτου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο 28χρονος συνελήφθη και ο συνεργός του αναζητείτε.

prismanews.gr

Δύο σεισμοί δυτικά των Χανίων την νύχτα

Δύο "δίδυμες" σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων κατεγράφησαν στην διάρκεια της νύχτας με διαφορά 3,5 ωρών η μία απο την άλλη.

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην 1:15 πμ και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 53 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων ή 16 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Πλατάνου Κισάμου.

Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους επίσης 3,5 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4:40 πμ και σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Φυσικών Καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 84 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά των Χανίων.

Άγιο είχε οδηγός στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο

Άγιο φαίνεται ότι είχε ένας 22χρονος οδηγός που λίγο πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής ενεπλάκη σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο.

Ο νεαρός... ενώ κατευθύνονταν στη Λεωφόρο στο ύψος γνωστού πολυκαταστήματος και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα αυτό, μετά από μια τρελή πορεία να ανατραπεί και ο ίδιος να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.
Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το περιστατικό να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, σταμάτησαν και ειδοποίησαν τις αρχές ενώ βοήθησαν και τον 22χρονο να απεγκλωβιστεί από το τουμπαρισμένο όχημα.
Ο νεαρός οδηγός και μοναδικός επιβάτης του αυτοκινήτου σοκαρισμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

flashnews.gr

Φοιτητής στα Χανιά έζησε εφιαλτικές ώρες σε δημόσια ουρητήρια από δύο άτομα που του την "έπεσαν" με σκοπό τη ληστεία

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ένας 24χρονος φοιτητής στα Χανιά από δύο άτομα, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε ήδη στην Ασφάλεια ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη...

Πιο συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα ο 24χρονος φοιτητής μπήκε στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στην πλατεία 1866 για να κάνει την ανάγκη του.
Ξαφνικά δύο άτομα του την "έπεσαν" από πίσω και αφού τον ξυλοκόπησαν του άρπαξαν ένα τσαντάκι μέσης μέσα στο οποίο είχε 110 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το φοιτητικό του πάσο και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο νεαρός βγήκε έξω από τις τουαλέτες καλώντας σε βοήθεια ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές που έδρασαν αποτελεσματικά.
Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ένας 25χρονος Αλγερινός ως υπαίτιος της επίθεσης και πρόκλησης σωματικών βλαβών ενώ αναζητείται και ο συνεργός του.
Να σημειωθεί ότι στον 25χρονο Αλγερινό είχε δοθεί πολιτικό άσυλο.
Ο 24χρονος φοιτητής διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων για την παροχή πρώτων βοηθειών.


flashnews.gr

Άγρια συμπλοκή στο Ηράκλειο για κτηματικές διαφορές - Ένας 18χρονος «τράβηξε» όπλο

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της οποίας ενεπλάκησαν συνολικά οκτώ άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία εξ'αυτών, ο ένας σοβαρότερα και παραμένει στο Νοσοκομείο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε στο Δημοτικό διαμέρισμα Μ.Βρύσης, αρχικά ανάμεσα σε δύο άντρες ηλικίας 33 και 46 ετών, με συνέπεια τον ξυλοδαρμό του τελευταίου.

Η συμπλοκή πήρε διαστάσεις όταν στο σημείο έφτασε ένας 64χρονος με "ενισχύσεις" πέντε ακόμα ατόμων ηλικίας 52, 25, 18, 47, και 21 και όλοι μαζί μετέτρεψαν την περιοχή σε "πίστα ρινγκ".

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 18χρονος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό με άγνωστου τύπου όπλο ενώ δύο ακόμη άτομα, ο 33χρονος και ο 64χρονος υπέστησαν σωματικές βλάβες από τις μπουνιές που "έπεφταν βροχή".

Ο 33χρονος ο οποίος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Αγίου Μύρωνα , νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι πέντε ημεδαποί δράστες ηλικίας 52, 25, 18, 47, και 21 ετών, αναζητούνται για τα αδικήματα της οπλοχρησίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης, κατά περίπτωση.

Ο 46χρονος και ο 64χρονος, παθόντες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Αγίου Μύρωνα.
flashnews.gr

Βρέθηκε ο ιερόσυλος που έκλεψε τάματα πιστών και εικόνες

Εξιχνιάστηκε, χθες το απόγευμα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντοπίστηκε 44χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε, είναι ο δράστης της κλοπής που σημειώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 14/18-10-2012, οπότε και αφαιρέθηκαν από τον Ιερό Ναό μια παλιά εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού, διάφορα χρυσά και επίχρυσα τάματα πιστών καθώς και ο Χρυσός Αστέρας από το Άγιο Δισκοπότηρο.

Στην κατοχή του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατέσσερα δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
cretalive.gr

Εξαφανίστηκε 13χρονο κορίτσι που επαιτούσε στα Χανιά

Ώρες αγωνίες ζει η οικογένεια μιας ανήλικης, 13 ετών στα Χανιά που από το βράδυ του Σαββάτου αγνοείται.

Το 13χρονο κορίτσι που είναι Ρομά από τη Ρουμανία ζει στη Κρήτη και είναι ένα από τα παιδιά που επαιτούν σε φανάρια και δρόμους της πόλης.

Η μητέρα του έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων δηλώνοντας την εξαφάνιση του παιδιού και καταθέτοντας στους αστυνομικούς ότι τελευταία φορά που είδε το παιδί της ήταν στην Γογονή ενώ είχε βγει για επαιτεία.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της ανήλικης.
flashnews.gr

Χανιά: Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στα μαρτύρια των «βαρελόσκυλων»

Με τον Α’ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Ν. Μυλωνά, και τους αρμόδιους της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων Γ. Ποταμιτάκη και Α. Παπαδάκη συναντήθηκε αντιπροσωπία του Φ.Σ.Χ  «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Αιτία της συνάντησης είναι το πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων δηλαδή να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο των «βαρελόσκυλων», που και στα Χανιά βρίσκονται παντού και αποτελούν ντροπή για τη σύγχρονη Κρήτη και τον πανάρχαιο πολιτισμό της.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, ζητήθηκε να ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητούν από κτηνοτρόφους και κυνηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φ.Σ.Χ., τονίζει: «Ζητήσαμε σαν σύλλογος να γίνει αρχικά μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και στη συνέχεια στην επιβολή των προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών τέτοιων ζώων.

Ήδη με τη Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησαν κοινές επισκέψεις σε περιπτώσεις κακοποιημένων ζώων και η προσπάθεια αναμένεται να κορυφωθεί με τον καιρό.

Η πόλη και ο νομός Χανίων βρίθει τέτοιων περιπτώσεων.Σε όποια γωνιά, γειτονιά, χωριό, δρόμο, δρομάκι και αν πάει κανείς η κατάσταση είναι απελπιστική με άρρωστα ζώα, δεμένα σε όλη τους τη ζωή, σκελετωμένα τα περισσότερα από αυτά, μέσα στον καύσωνα και τώρα τις βροχές, χωρίς καμία, μα καμία έγνοια από τους ανθρώπους ιδιοκτήτες τους για τα ζωντανά αυτά πλάσματα.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από όλους μας ότι θα πρέπει να κληθεί και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων του νομού μας καθώς και ο πρόεδρος των κυνηγών προκειμένου και αυτοί να συμβάλλουν με την ιδιότητά τους στο ξεπέρασμα τέτοιων απαράδεκτων καταστάσεων. Αφού αυτά τα σκυλιά είναι στην πλειοψηφία τα ζώα των κτηνοτρόφων αλλά και σε μεγάλο ποσοστό κυνηγετικά σκυλιά.

Για όσους δε επιτιμητικά θα αναφέρουν την καραμέλα ότι οι άνθρωποι δυστυχούν, σίγουρα θα συμφωνήσουμε με αυτό, γιατί όλοι μας, και εμείς είμαστε μέρος της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, αλλά η απάντησή μας είναι διττή.

α. Δεν ζούμε μόνοι μας και κατ’ αποκλειστικότητα σε αυτό τον κόσμο, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι δυστυχείς, υπάρχουν και άλλα ζωντανά πλάσματα, που δυστυχούν εξ αιτίας μας.

β. Όποιος δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά απέναντι σε ένα ζώο ή δεν έχει την δυνατότητα να το συντηρήσει, να μην παίρνει ζώο.

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο των χιλιάδων αδέσποτων, κακοποιημένων ζώων ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει και την ευθύνη γι’ αυτό το φαινόμενο την έχουμε εμείς οι άνθρωποι και όχι τα ζώα.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι υποκριτικές διαμαρτυρίες για την ενασχόληση κάποιων και με τα ζώα.

Γιατί η πλειοψηφία αυτών που διαμαρτύρονται δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο πέραν του εαυτού τους.

Για όσους επίσης κατηγορούν τους πολίτες - που καθημερινά αντιμετωπίζουν την δυστυχία των ζώων και είναι ανήμποροι να ανταποκριθούν στην έκταση και το βάθος της κακοποίησης, που προπηλακίζονται, που απειλείται η ζωή τους - επειδή ζητούν την βοήθεια των κατασταλτικών αρχών, τους απαντάμε ότι ευχαρίστως θα δεχτούμε τη δική τους βοήθεια στις εκατοντάδες των περιπτώσεων που καθημερινά τρέχουμε και όχι της Αστυνομίας.

Αν δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν και αρέσκονται μόνο σε φιλοσοφίες, αρνητισμούς και επικρίσεις χωρίς να προτείνουν κάτι άλλο, δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν, γιατί γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα κατά των ζώων.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα.Τους περιμένουμε».
flashnews.gr

Μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά στο Καρύδι!

Καθόλου συνηθισμένη για την εποχή δεν ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στο Καρύδι Λασιθίου, κοντά στη Νεάπολη.

Αν κρίνει κανείς από το μέγεθος της καταστροφής, σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά κι έκπληξη η καμμένη έκταση των.... 700 στρεμμάτων χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης!
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων - και παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής - συνέχισε για πολλές ώρες το καταστροφικό της έργο...

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το πρωί ενώ στο σημείο παραμένει ένα πυροσβεστικό όχημα υπό το φόβο αναζωπύρωσης.
cretalive.gr

Μουρνέ Ρεθύμνου: Αγαπά τη ζωή… 100%!

Σε λίγες μέρες, στις 11 Νοεμβρίου, ο Στέλιος Παναγιωτάκης, ένας σεβάσμιος γέροντας από το χωριό Μουρνέ Ρεθύμνου, μπαίνει στον... αιώνα ζωής αφού γεύτηκε πλήθος εθνικών γεγονότων της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Παρ'όλα αυτά, ο αιωνόβιος δε βαρέθηκε και θέλει να ζήσει γιατί αγαπά τη ζωή και λειτουργεί σαν έφηβος…

Αντέχει και τροϊκανούς και μνημόνια και συνεχίζει να ασχολείται, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του, με το χωράφι. Και βέβαια, φτάνει και στο καφενείο του Μιχάλη Θεοδοσάκη στο χωριό και αναλώνει την ώρα στις… μάχες της πρέφας, απέναντι στους συγχωριανούς του Κώστα Κακλαμάνο και Μανώλη Ζαχαριουδάκη και «ο νικητής πληρώνει τις ρακές» που συνοδεύουν το παιχνίδι.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου αφού ατύχησε και έπεσε στο σπίτι του. Τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση από τους γιατρούς, και σύντομα θα επανέλθει στο σπίτι του για να συνεχίσει τη ζωή του, όπως την έχει καθορίσει ο ίδιος.
Στο κρεβάτι της Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο αιωνόβιος Στέλιος Παναγιωτάκης ανάμεσα στα παιδιά του Γιώργο και Νίκο.

Είναι εντυπωσιακό ότι αυτός ... ο έφηβος των 100 ετών διαθέτει σε πλήρη επάρκεια τις αισθήσεις, έχει μνήμες και όταν ερωτάται αν φοβάται το θάνατο απαντά: «Δε θα ήμουν εδώ αν τον φοβόμουν». Ενώ για τις δυσκολίες των σημερινών καιρών, έχοντας ο ίδιος ζήσει μεγαλύτερες στο παρελθόν των εκατό χρόνων της ζωής του, θα πει: «Η ζωή μου είναι άριστη. Πάω στο καφενείο, παίζω την πρέφα μου, γράφω, πίνω και τις ρακές μου. Τώρα τι θα γίνει με αυτές τις δυσκολίες το μέλλον θα δείξει…».

ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η παραμονή και νοσηλεία του στο νοσοκομείο, ωστόσο, μπροστά σε εκείνα που έζησε για ένα τετράμηνο στην πρώτη γραμμή του πυρός στα γεγονότα του ελληνο-ιταλικού πολέμου και στα όσα ακολούθησαν της γερμανοκατοχής στην Κρήτη, είναι λεπτομέρειες! Και τις μέρες μετά την κατάρρευση του μετώπου, ο Παναγιωτάκης γύρισε «από την Αλβανία με τα πόδια στο χωριό».

Με μια βάρκα μαζί με άλλους δεκαέξι Κρητικούς, ήλθαν από το Γύθειο στο Ακρωτήρι Χανίων και από εκεί ο καθένας, οδοιπορώντας, έφτασε στο χωριό του. Στο σπίτι του βρέθηκε στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, όταν πια οι Γερμανοί είχαν καταλάβει το νησί και προχωρούσαν χωρίς καμιά διαδικασία σε εκτελέσεις αθώων πολιτών. Θυμάται εκείνες τις μέρες στο Γύθειο: «… Πλερώσαμε το βαρκάρη και εγώ του έδωσα ένα χιλιάρικο. Ταξιδεύαμε ούλη τη νύχτα και μόλις βγήκενε ο ήλιος μπήκαμε στο Ακρωτήρι…».

Στη διαδρομή των δεκαέξι προς τα Χανιά συνάντησε ένα Πελοποννήσιο που του πούλησε μια ταυτότητα Ιταλού στρατιώτη προς πεντακόσιες δραχμές. «Πήγα να βγάλω εισιτήριο με το λεωφορείο για να φύγω για το Ρέθυμνο, όμως οι θέσεις ήταν συμπληρωμένες και δεν βρήκα. Όταν φώναζαν τα ονόματα των επιβατών, ένας δεν παρουσιάστηκε, πήρα τη θέση του και ήλθα στο Ρέθυμνο…».

Από την άφιξή του στο χωριό αρχίζουν τα δύσκολα της κατοχής. Όμως ο αιωνόβιος, σήμερα, άντεξε και ορθοπόδησε, όπως αντέχει και τα σημερινά δεινά που επιβάλλονται από τους δανειστές στον πληθυσμό που δεν έχει ευθύνη για την κρίση του πολιτικού συστήματος…

Μεγαλώνει επικίνδυνα η λίστα των πνιγμών στις θάλασσες της Κρήτης

Λίγο πριν μπει ο Νοέμβριος στην Κρήτη εξακολουθούν να καταγράφονται πνιγμοί στις θάλασσες, με τα περισσότερα θύματα τη φετινή περίοδο να είναι τουρίστες.

Το απόγευμα της Κυριακής ένας ακόμα αλλοδαπός, 50 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή «Κάτω Σταλός» του Δήμου Χανίων.

Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων , όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χανίων.

Η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου


Με φίλους από τα παλιά συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» επισκέφτηκαν το Γάζι και ειδικότερα την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, όπου περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και θαύμασαν από κοντά τους σπάνιους θησαυρούς που αυτός φιλοξενεί.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να τους εξηγήσει αναλυτικά όλο τον αγώνα που έδωσε η δημοτική αρχή για τη δημιουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής, αλλά και όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στο τομέα της ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών του Μαλεβιζίου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Βαρβεράκης συνεχάρη το δήμαρχο για το σπουδαίο – όπως τόνισε – έργο που έχει πραγματοποιήσει στο Μαλεβίζι και εξέφρασε τη χαρά όλων των μελών της παράταξης για την επίσκεψη στη σπουδαία Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου.

Πιάστηκε Ηρακλειώτης οπλισμένος σαν ... αστακός

Συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου,31χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων και κροτίδων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δυο πιστόλια,
ένα πιστόλι κρότου
ένα περίστροφο κρότου,
δύο γεμιστήρες,
74 πλήρη φυσίγγια,
επτά κάλυκες και
τρεις κροτίδες.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

PRISMANEWS.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...