Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η ζέστη... έψησε κάστανα στα Χανιά

Οι αφύσικες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να είναι "σωτήριες" για πολλές ομάδες πολιτών, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που τις...αναθεματίζουν.

Όπως οι καστανοπαραγωγοί του νομού Χανίων, οι οποίοι βλέπουν τα κάστανα να...ψήνονται από τη ζέστη και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εξαιρετικά αμφίβολο είναι, επίσης, αν θα πάρουν αποζημίωση για τη ζημιά που έχουν υποστεί, καθώς ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων δεν δίνει χρήματα για παραγωγή που καταστρέφεται μεν αλλά μένει στο δέντρο παρά μόνο για αυτή που πέφτει στο έδαφος. Θα γίνουν, πάντως, προσπάθειες, για αποζημίωση από την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης.

"Οι ζημιές είναι ολικές και αυτό έχει να κάνει με τους διαρκείς καύσωνες και με το ότι δεν έβρεξε για πολύ καιρό. Τέτοια καλοκαιρία δεν ξανάγινε για πολλά χρόνια και παρότι είμαστε στον Οκτώβριο βλέπουμε ότι ακόμα έχουμε πολλή ζέστη. Οι καστανιές είχαν μεγάλη παραγωγή και δεν μπόρεσαν να θρέψουν το κάστανο" τόνισε ο πρόεδρος του σχετικού Συνεταιρισμού, Νίκος Μπομπολάκης.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Κλείνουν οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι καταγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου εγγραφές νέων επιχειρήσεων, στη διάρκεια του περασμένου Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τις διαγραφές το ίδιο διάστημα, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.. στην τοπική αλλά και την πανελλήνια αγορά.
Αναλυτικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου άνοιξαν 29 νέες εμπορικές επιχειρήσεις και έκλεισαν 52.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει ο τομέας της Μεταποίησης, όπου παρατηρήθηκαν 11 εγγραφές και 30 διαγραφές, ενώ ουδεμία μεταβολή σημειώθηκε ως προς τις εγγραφές επιχειρήσεων εξαγωγικού χαρακτήρα, αντίθετα έγιναν 2 διαγραφές στον ίδιο τομέα.

Ενθαρρυντικά, ωστόσο, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Υπηρεσιών, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν 41 εγγραφές και 26 διαγραφές και οριακά, του Τμήματος Τουρισμού όπου δημιουργήθηκαν 4 νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν 3.

Συνολικά, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2012 άνοιξαν 85 επιχειρήσεις και έκλεισαν 113.
flashnews.gr

Ανάσα για τους Λασιθιώτες υπερχρεωμένους, η απόφαση του Δικαστηρίου της Νεάπολης

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βρίσκεται στην  ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει την απόρριψη αίτησης Τράπεζας, στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,  με την υπαρ.66/2012 απόφασή του  το Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης. Η Τράπεζα , σύμφωνα με την  ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, άκαιρα και αψυχολόγητα  αίτησε , την εγγραφή υποθήκης ,επί της  περιουσίας δανειολήπτη, με την διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων, επικαλούμενη "πιθανή μεταβολή και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων" και κατά συνέπεια  και δική της βλάβη αν και γνωρίζει η Τράπεζα ότι ο δανειολήπτης έχει προσφύγει για  ρύθμιση του χρέους του , στο  Ν.3869/2010. (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) έχοντας καταθέσει σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Σητείας,  από τις αρχές του  2011 ,έχοντας  ενημερωθεί υ ,έγκαιρα και νόμιμα όλες οι πιστώτριες Τράπεζες απ αυτού , αλλά και  η προσφεύγουσα, να συμμετέχουν επί της διαδικασίας,έχει δε προσδιοριστεί και η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης,  και δεν προτίθεται καμία  μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη,  ,καθώς   βασική προϋπόθεση για την ευδοκίμηση της αίτησης του, προϋποτίθεται το αμετάβλητο των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.
Επί της ουσίας της υπαρ.66/2012  απόφασης:
  Πρόκειται για δανειολήπτη, ο οποίος  έχει οφειλές σε διάφορες Τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικού ποσού ύψους185.412,34 Ευρώ και στην συγκεκριμένη Τράπεζα καταναλωτικό δάνειο , με υπόλοιπο οφειλής  16.110,74 Ευρώ, με ληξιπρόθεσμη οφειλή μόνο 757,13 Ευρώ με σύμβαση πίστωσης που εξακολουθεί να λειτουργεί μεταξύ της Τράπεζας και του δανειολήπτη.
  Η εν λόγω Τράπεζα κινούμενη καταχρηστικά, κατέθεσε αίτηση,στο δικαστήριο της Νεαπόλεως Λασιθίου, ζητώντας την εγγραφή υποθήκης  στην  περιουσία του δανειολήπτη,χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς τον επερχόμενο κίνδυνο,για τα συμφέροντα της , αλλά με γενικότητες ανέφερε απλώς ότι,(υπάρχει πιθανότητα να μεταβιβάσει ή να επιβαρύνει την ακίνητη περιουσία του ο δανειολήπτης...)
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρεί δικαίωση του δανειολήπτη μέλους της, από την απόφαση του Δικαστηρίου Λασιθίου, για την απόρριψη της αίτησης της Τράπεζας, κρίνοντας την "αβάσιμη κατ ουσίαν" και καλώς έπραξε  δίνοντας ακόμα ένα "χαστούκι" στις πρακτικές των Τραπεζών, διότι εις γνώση τους και χωρίς ουσίας αιτιολογία, φορτώνουν με άγχος τους δανειολήπτες.
  Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για άλλη μια φορά καλεί τους δανειολήπτες της Περιφέρειας Κρήτης  να αποβάλλουν τον φόβο ,να την εμπιστευτούν, να εμπιστευτούν τους συνεργάτες της και γενικά όλο το στελεχιακό επιστημονικό προσωπικό που την συνδράμει, για νικηφόρα αποτελέσματα.
 Κάθε δανειολήπτης μέλος της ή μη μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 2821092666,2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα

                            
                    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης

                                                                Ιωάννα Μελάκη
 

Πρώτη προπόνηση για τον Πίου!

Ο Ζοέλ Ιζούνα Ανίνο, ή κοινώς ο τηλεοπτικός Πίου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, τον Πανακρωτηριακό Χανίων. Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση και το δελτίο του.

Ο Νιγηριανός σταρ, που έγινε διάσημος μέσω διαφημιστικής καμπάνιας από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί ατραξιόν για την τοπική κοινωνία του Ακρωτηρίου και η πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον.
Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση, αλλά και το δελτίο του

30χρονη νεκρή στην γέφυρα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Μία 30χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκε νεκρή χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ, κοντά στην γέφυρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο Ηράκλειο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με το μισό σώμα μέσα στο νερό...
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για πνιγμό καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι κολυμπούσε για αρκετή ώρα.

Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει με τη νεκροψία- νεκροτομή.

Ο Α.Γρηγοράκης νέος ΔΥΠΕάρχης στην Κρήτη!

Οι νέες διοικήσεις των υπηρεσιών υγείας ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν οι νέοι διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας, ο πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών υγείας και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Στην Κρήτη αναλαμβάνουν οι κ.Γρηγοράκης και Νεοφώτιστος.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΠΛΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΝΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΘΡΑΣYΒΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΟΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΜΑΚΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΑΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΜΠΡΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΛΜΠΑΝΗ ΛΕΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΚΡΗΤΗΣ: ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΚΡΗΤΗΣ: ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΚΕΠΥ: ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χανιά: Επιχειρηματίες κλέβουν ρεύμα από την ΔΕΗ

Δεκάδες ευυπόληπτοι και υπεράνω πάσης υποψίας επιχειρηματίες σε ολόκληρη την Κρήτη, έχουν πιαστεί από τα συνεργεία της ΔΕΗ να κλέβουν ρεύμα για την λειτουργία της επιχείρησής τους.

«Το φαινόμενο της ρευματοκλοπής έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις» είπε στο Flashnews.gr ο διευθυντής δικτύων της ΔΕΗ στα Χανιά κ.Μανώλης Κουφάκης, επισημαίνοντας παράλληλα και τα εξής:

«Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν, πως η μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται άμεσα αντιληπτή και τα συνεργεία μας πάντα εντοπίζουν εκείνον που κλέβει ρεύμα, είτε πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, είτε για ένα σπίτι».

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην περίπτωση των επιχειρήσεων καθώς τα χρηματικά ποσά τα οποία κλέβονται από την ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλα.

Από την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα, έχουν πιαστεί στο νησί εκατοντάδες μεγάλοι επιχειρηματίες από τους οποίους οι μισοί το τελευταίο τρίμηνο καθώς πρόκειται κυρίως για τουριστικές επιχειρήσεις.

Μόνο στα Χανιά εντοπίστηκαν 56 ρευματοκλοπές επιχειρήσεων και πάνω από 60 στο Ηράκλειο, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Πρόκειται για ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, κ.α. συναφείς επιχειρήσεις στις οποίες το κλεμμένο ρεύμα αποτιμάται έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Τα ονόματα δεν δίδονται στην δημοσιότητα λόγω των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά αφορούν εκπληκτικά μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών.

Το πλέον, ίσως, ανησυχητικό, είναι οι παρεμβάσεις που γίνονται στις παροχές μεσαίας τάσης που αφορούν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Τέτοια παρέμβαση έγινε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στον Πλατανιά Χανίων, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε έκλεβαν ρεύμα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Όμως αυτή η παρέμβαση στην μεσαία τάση αποτελεί ειδικευμένους ηλεκτρολόγους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες «έρχονται» από την Αθήνα.

Από κει και πέρα, υπάρχουν οι «συνήθεις» παρεμβάσεις στο «ρολόι» για την κλοπή ρεύματος, με την περιορισμένη «μόνωση» του καλωδίου της μιας φάσης έτσι ώστε να «καταγράφει» λιγότερο ρεύμα.

Όμως η ραγδαία εξάπλωση των ρευματοκλοπών, ειδικά από επιχειρηματίες που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας, έχει προβληματίσει την διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έχει δώσει αυστηρές εντολές για συνεχείς ελέγχους μέσω των συστημάτων καταγραφής της κατανάλωσης στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Με την παραμικρή υποψία για περίεργη μείωση της κατανάλωσης, άμεσα δίνεται εντολή σε συνεργείο για την πραγματοποίηση επισταμένων ελέγχων.

Μόλις λοιπόν εντοπιστεί κάποιος να κλέβει ρεύμα, όπως διευκρίνισε ο κ.Κουφάκης, η διαδικασία προβλέπει αφαίρεση του «ρολογιού» της ΔΕΗ και σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Βέβαια, στην πράξη, και ειδικά όταν πρόκειται για τουριστικές επιχειρήσεις, αποφεύγεται η αφαίρεση του «ρολογιού», γιατί εκ των πραγμάτων θα δημιουργείτο τεράστιο πρόβλημα εάν για παράδειγμα, σταματούσε η λειτουργία ενός ξενοδοχείου εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Όμως καταλογίζονται η αξία του ρεύματος που εκλάπη, τα έξοδα και τα ανάλογα πρόστιμα.

«Οι περισσότεροι έρχονται και πληρώνουν» είπε ο κ.Κουφάκης, ενώ για τους υπόλοιπους η ΔΕΗ ακολουθεί την δικαστική οδό, με μηνύσεις και αγωγές.
flashnews.gr

Απλαδιανά Ρεθύμνου: 70 στρέμματα καμένης γης ο απολογισμός πυρκαγιάς

70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που έκαιγε επί 5 ώρες στα Απλαδιανά, στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 14.50 το μεσημέρι και έσβησε στις 20.30 με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών οχημάτων με έξι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...