Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χανιά: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του κτηνοτρόφου

Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Χανίων ο 30χρονος φερόμενος ως ο δράστης του φονικού που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου στον κόμβο Μουρνιών σε βάρος ενός 25χρονου κτηνοτρόφου, για κτηματικές διαφορές. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς, τραυματισμούς μπροστά στα μάτια τριών ανήλικων παιδιών τα οποία ουσιαστικά δράστης χρησιμοποιούσε ως «ασπίδα» εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο 6ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ηρακλείου Μοιρών.

Κατάργηση του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει την κατάργηση υποκαταστημάτων και παραρτημάτων του ΙΚΑ στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου ή την υποβάθμισή τους σε γραφεία, στο πλαίσιο περικοπών. Ανάμεσα στις καταργήσεις δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να επανεξεταστεί η κατάργηση του εν λόγω παραρτήματος, καθώς καθημερινά διεκπεραιώνει έναν μεγάλο όγκο συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας μία περιοχή με πλήθος επιχειρήσεων και ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι οι ανάγκες τις περιοχής είναι τόσο αυξημένες που το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθεί, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα, ώστε να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.

Επιπλέον, η κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους, καθώς οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Ένας Κρητικός star στην Τουρκία

Πρόκειται για ένα από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα και οι μετοχές του έχουν εκτοξευτεί στα ύψη! Ο λόγος για τον Κρητικό Ηλία Πετράκη, ο οποίος έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα πολλοί σχεδιαστές της γειτονικής χώρας να επιδιώκουν διακαώς να συμμετάσχει στα ντεφιλέ τους.

«Ο Ηλίας είναι άνθρωπος ο οποίος είναι γεννημένος αθλητής, γι’ αυτό είναι και πολύ καλός στο modeling» τονίζει η μάνατζέρ του και ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «Agencia» Έλενα Χριστοπούλου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tράπεζα παρακράτησε επίδομα ανεργίας για εξόφληση χρέους

Καταγγελία για την  την πρακτική  Τράπεζας ότι παρακράτησε από λογαριασμό ανέργου, το μηνιαίο επίδομα που δικαιούται, για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του, χωρίς εντολή και συναίνεση του ίδιου, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του, έφτασε στα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

VIDEO: ΟΦΗ- Ξάνθη 1-0

Το αήττητο σερί της Ξάνθης των 10 αγωνιστικών (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) σταμάτησε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με γκολ του Καμπάνταη στο πρώτο μέρος (ο σκόρερ πήρε την θέση του Μάντζιου, που τραυματίστηκε, στο ξεκίνημα του ματς) ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 και πιστοποίησε γι’ άλλη μια φορά την αγωνιστική του φόρμα, ενώ παράλληλα «έπιασε» την ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας.


VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ρέθυμνο

Fire in Dumpster
Image by benwatts via Flickr
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί σε γκαρσονιέρα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Στην γκαρσονιέρα διέμενε ένας Βούλγαρος, ο οποίος πρόλαβε να εγκαταλείψει το σπίτι, ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα διαμερίσματα.
 
Πυροσβέστες βοήθησαν ενοίκους διπλανού διαμερίσματος να απεγκλωβιστούν από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποφύγουν τον καπνό.
Enhanced by Zemanta

Επάνδρωση Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ Ηρακλείου

Παρά το γεγονός ότι η ανασφάλιστη και παράνομη απασχόληση αγγίζει πλέον το εφιαλτικό 30%, οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχων και ασφάλισης του ΙΚΑ Ηρακλείου (ΕΥΠΕΑ) παραμένουν ανενεργές χωρίς προσωπικό.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά την άμεση επάνδρωση της εν λόγω υπηρεσίας, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι «η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αγανάκτηση και τεράστια προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και την απασχόληση.»

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η επιθεώρηση εργασίας, η εδώ και ένα χρόνο μη επάνδρωση του ΕΥΠΕΑ, εντείνει την ήδη δυσμενή κατάσταση στην αγορά, αφού καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο, η αποκατάσταση της λειτουργίας της υπηρεσίας ελέγχων ασφάλισης, κρίνεται επιβεβλημένη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...