Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πανελλήνια συνάντηση πολιτών οργανώνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

The swearing-in of the members of the Hellenic...
The swearing-in of the members of the Hellenic Parliament. Ελληνικά: Η ορκωμοσία των βουλευτών της Ελληνικής Βουλής. (Photo credit: Wikipedia)

Ανακοίνωση της Κίνησης των Ανεξάρτητων Βουλευτών μετά την παρουσίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς


Τα μέλη της κίνησης ανεξάρτητων βουλευτών συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα 26-03-12 στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ με τα κοινοβουλευτικά μέλη της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη.

Στη συνάντηση επικυρώθηκε η κοινή βούληση για κοινοβουλευτική και πολιτική συνεργασία, στην κατεύθυνση της συγκρότησης κοινοβουλευτικής ομάδας και πολιτικής συνεργασίας για τη δημοκρατική ανατροπή του σημερινού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου μοντέλου της χώρας και παράλληλα την οικοδόμηση ενός εναλλακτικού προοδευτικού συνασπισμού εξουσίας με στόχο την επαναθεμελίωση της δημοκρατίας μας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες η κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών θα καλέσει σε πανελλήνια συνάντηση πολίτες από το χώρο του κοινωνικού ριζοσπαστισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού που επιθυμούν να συμβάλλουν στη συγκρότηση και ενδυνάμωση του νέου πολιτικού ρεύματος.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι:

Ν. Ηρακλείου Μιχελογιαννάκης Γιάννης
Ν. Κυκλάδων Παπαμανώλης Γιώργος
Ν. Πέλλας Θεοδωρίδης Ηλίας
Ν. Πιερίας Αμοιρίδης Γιάννης

Εκτός κρουαζιέρας η Κρήτη;

Άμεσα ζητά διευκρινίσεις ο Λευτέρης Αυγενάκης


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού, προχώρησε ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μείνει εκτός περιοχών «προτεραιότητας» για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η Κρήτη, σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό. Στο κείμενο που δόθηκε προς διαβούλευση – και μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» - δεν γίνεται καμία αναφορά στα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο σημαντικούς προορισμούς κρουαζιερόπλοιων, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά για λιμάνια που βρίσκονται στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κατάκολου, της Ρόδου, του Βόλου, της Καβάλας, της Κω και της Πάτμου.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για «δημιουργία εγκαταστάσεων σταθμών εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας σε λιμάνια που έχουν ήδη δυνατότητα, ή μπορούν να την αποκτήσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα καταφθάνουν σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο που προσφέρει σημαντικά στον παραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, κατέχει λιμάνια τα οποία έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια και για αυτούς τους λόγους, δημιουργούνται εύλογες απορίες για τους λόγους που δεν επιλέχθηκε ως «προτεραιότητα» για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ζητούνται άμεσα διευκρινίσεις για τη μη επιλογή της Κρήτης ως «προτεραιότητα» για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς και για το γεγονός ότι η διαβούλευση για το ζήτημα κράτησε μόνο 10 ημέρες.

Προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του ... με τις χειροπέδες!

Στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή του ο 27χρονος ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του με τις χειροπέδες. Επί ώρες προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να τον συνεφέρουν...

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ήθελαν να μπουν στο γήπεδο με μαχαίρι

Με μαχαίρια ήθελαν να μπουν στο γήπεδο δύο άτομα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


Ο λόγος για ένα 26χρονο και ένα 30χρονο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκού, αρνήθηκαν τον έλεγχο ενώ άρχισαν μάλιστα να βρίζουν και τους αστυνομικούς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

" Στηρίξτε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.αποτρέψτε τον αφανισμό τους"

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του Ν.3869/2010,"περί υπερχεωμένων νοικοκυριών" οι Ενώσεις Καταναλωτών διαμαρτύρονται, καθώς το "άρωμα " της τροποποίησης των διατάξεων του Νόμου,δεν βελτιώνει δεν αναβαθμίζει την εικόνα των υπερχρεωμένων καταναλωτών, αντίθετα ο " αέρας" δίνεται υπέρ των δανειστών.


Πραγματικά το " δίπλωμα" της Κυβέρνησης δια των αρμοδίων Υπουργών της, φανερά υπέρ των πιστωτικών επιχειρήσεων με την αλλαγή της διαδικασίας του άρθρου 2 του Νόμου 3869/2010 αφήνει τους καταναλωτές, τους υπερχρεωμένους καταναλωτές έωλους, στα χέρια των δικηγόρων ,και των Τραπεζών.Εκεί που οι πιστοποιημένες Ενώσεις καταναλωτών, εξοικειωνόταν με την διαδικασία, αναβάθμιζαν τις υπηρεσίες τους, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, έρχονται "τα συνεταιράκια "για να ενισχύσουν την παρουσία τους με την "ουσιαστικά" κατάργηση του πρώτου σταδίου της αίτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ειλικρινά λυπόμαστε για την δική μας "παραπλάνηση" για τους δικούς μας αγώνες , για την αφέλεια μας, για την πίστη μας στο Ν.3869/2010, αλλά και για την μη συνέχεια και συνέπεια του Κράτους.

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά εάν αυτή η τροποποίηση είναι τάχα για το καλό μας; για το καλό των καταναλωτών; Είναι αντίβαρο εκδίκησης της δημιουργού Υπουργού που φέρει το όνομα της (ν.Κατσέλη) από το Νέο Υουργό που θέλει να ρίξει την δική του "πινελιά" ;

Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν δεχόμαστε την πρωτοβουλία αυτή της αλλαγής , διότι θεωρείται ότι πυρπολίζεται η προσπάθεια των Ενώσεων Καταναλωτών, να φέρουν ποιο κοντά τους καταναλωτές, για ενημέρωση , διεκδίκηση στήριξη.Κάποιος ή κάποιοι διέκριναν ότι οι καταναλωτές, μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών "δηνάμωσαν" αιτούν διεκδικούν δικαιώματα, βλέπουν αντίσταση ,βλέπουν ότι χάνουν.... κατανοητό από τους Τραπεζίτες, αλλά γιατί ο Υπουργός να παρασυρθεί από τις Τράπεζες;΄αφού οι καταναλωτές θέλουν και μπορούν να αιτήσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εξωδικαστικά, γιατί η πολιτεία θέλει να τους ρίξει στο δικαστικό, ποιους θέλει να εξυπηρετήσει, ποιους θέλει να αποδυναμώσει;

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρεί την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου ,ότι δεν εξυπηρετεί τους καταναλωτές, άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός , με τον συνεργάτη του Γενικό Γραμματέα , αποφάσισε αυτή την τροποποίηση ερήμην των καταναλωτών και των Ενώσεων Καταναλωτών, χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς να τεθεί η τροποποίηση, ενώπιον των εκπροσώπων των καταναλωτών, γιαυτό ζητάμε να αποσυρθεί αυτή η τροποποίηση.Ας μη δυναμιτίζουμε την κοινωνία, μια κοινωνία που έχει ριχθεί σε πολλαπλά δεινά, από την ίδια την πολιτεία.

Οι καταναλωτές στηριζόμενοι εξωδικαστικά από τις Ενώσεις Καταναλωτών , κατάφεραν να "κερδίσουν" σε μεγάλο βαθμό τις Τράπεζες να ρυθμίσουν αλλά και να "κουρέψουν " χρέη, πράγμα νοητό να ενοχλούνται οι Τράπεζες, η Κυβέρνηση γιατί;

Αντί η παρούσα Κυβέρνηση, για του αρμοδίου Υπουργού της , να "στριμώξει" τις Τράπεζες για το απαξιωτικό τους ύφος, προς εκείνη και τους καταναλωτές, να απαντούν στις εξωδικαστικές αιτήσεις των καταναλωτών, να νομοθετήσει επιβολή προστίμου, έρχεται να επιβραβεύσει τις πρακτικές τους, να αποδυναμώσει τους καταναλωτές, να τους ρίξει βορρά στις απαιτήσεις τους.

Η Πρόεδος της ΄Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Το ελληνικό Ελαιόλαδο ταξιδεύει με την ΑΝΕΚ LINES

Η ισχυρή παρουσία της ANEK LINES στις κορυφαίες ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις, υπογραμμίζει τον σταθερό προσανατολισμό της εταιρείας στις μεγάλες τουριστικές αγορές του εξωτερικού με στόχο την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδος.

Από τις αρχές του 2012 η ΑΝΕΚ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού που διοργανώθηκαν μεταξύ άλλων σε:

Ουτρέχτη (Ολλανδία), Βιέννη (Αυστρία), Στουτγκάρδη (Γερμανία), Ζυρίχη (Ελβετία), Μιλάνο (Ιταλία), στο Μόναχο και στο Βερολίνο (Γερμανία).

Στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η ITB, η μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος την ΙΤΒ, επισκέφτηκαν πάνω από 113.000 επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ τις εκδηλώσεις της έκθεσης κάλυψαν 7.000 δημοσιογράφοι, από 94 χώρες!

Τα περίπτερα της ΑΝΕΚ, ξεχώρισαν για το μοντέρνο και λειτουργικό σχεδιασμό τους και συγκέντρωσαν τα βλέμματα των επισκεπτών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τη μεγάλη γκάμα προσφορών και υπηρεσιών της εταιρείας, τα δρομολόγια, και τους τουριστικούς προορισμούς της.

Εξαιρετικής υποδοχής έτυχε, για 3η χρονιά, η δράση «το ελληνικό Ελαιόλαδο ταξιδεύει με την ΑΝΕΚ LINES», που σκοπό έχει την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό. Διανέμοντας δείγματα μικρών συσκευασιών ελαιολάδου από Έλληνες παραγωγούς και ενημερωτικό υλικό για την αξία της μεσογειακής διατροφής και την ελληνική παράδοση, η ΑΝΕΚ LINES, συνεχίζει να ταξιδεύει - το κορυφαίο ίσως εθνικό προϊόν - στην Ευρώπη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES στις μεγάλες τουριστικές διοργανώσεις του εξωτερικού συνδέεται άμεσα με την επιδίωξη της εταιρείας να ισχυροποιήσει τη θέση της στον κλάδο, να αναδείξει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα ως ακτοπλοϊκή εταιρεία, προβάλλοντας παράλληλα στους Ευρωπαίους την Ελλάδα, τον αξεπέραστο πολιτισμό της & τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Έως και το τέλος του έτους η ΑΝΕΚ LINES, θα συνεχίσει να μετέχει σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις, θα συνεχίσει να κλείνει :Ραντεβού στο πλοίο, Ραντεβού με την Ελληνική Φιλοξενία!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...